Laura1108 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Witam, w dniu dzisiejszym widziałam biegającą po Wołominie okolice Lipin B wyżełkę miała nieco wyciągnięte sutki podejrzewam , że ktos celowo się suni pozbył . Akurat byłam na spacerze z moją labradorką i córeczką 8-mio miesięczną . Wyżełka około 2-3 lata podbiegła do nas jednak jakoś nie specjalnie nastawiona do mojej Abusi to była dosłownie chwila więc trudno mi cokoliwke bliżej powiedzieć , sunia pobiegła gdzieś dalej myślę , że gdzieś tutaj sie błąka . Moja Abunia ma cieczkę więc może ona wyczuła jednak nie warczała .Zaraz pobiegnę sama spróbuję ją odszukać . Mam pyatnie czy ktos mógłby dac jej DT ? Wołomin , okolice Warszawy lub sama Warszawa może być też druga strona Warszawy gdziekolwiek . Postaramy sie ją dowieźć . Proszę o pomoc . Za 30 minut jestem z powrotem. Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Złapałam wyżełkę jednak potrzebny będzie DT a najlepiej DS . Zawiozłam ją do hotelu i opłaciłam z własnej kieszeni jednak hotel jest bardzo kosztowny 50 zł za dobę na dzien , dwa trzy jej pobytu może uda mi sie wyskrobać ze skarpety jednak nie mam mozliwości finansowych na takie opłacanie sami z narzeczonym mami chudziutkie święta :-( Niunię zawiozłam do Azyl Psi w Klembowie przy ul.Słonecznej . Proszę o pomoc w szukanie DT lub DS ewentulanie pomoc finansową a może ktoś wie gdzie jest jakieś tańszy hotel . Niestety ja nie mogę jej wziąć a bardzo bym chciała bo jest przekochana , już dziś była chetna dawać buziaka :lol: . Mieszkam w mieszkaniu w bloku 35 metrów kwadratowych , mam córcię 8 miesięczną i labradorkę 13 miesięczną więc warunków nie mam :-( Proszę pomóżcie szukać kochającej rodziny dla tek królewny bo naprawd e na to zasługuje Ona jest do przytulania taka maskotka . Sunia jest cudna i kochana , tuli się do człowieka , wspaniale jeżdzi samochodem , sama do samochodu wskoczyła i była spokojna jakby pół życia spędziła w samochodzie . Troszkę boi się uniesionej ręki zwłaszcza mężczyzn co mi wskazuje na to , że była bita . Jest potowrnie zakleszczona mają zrobić z tym porządek . Jak jej dałam jeść sucha karmę to łykała i niemal jadła oczami . Niestety nie wiem jeszcze jak zachowuje się wśród innych piesków jednak z tego co udało mi sie zaobserwować to Niunia jest niesamowicie przyjazna , musiała być wychowana w domu lub nawet w bloku na pewno miała kontakt z ludźmi . Zdjęcia wstawię później jak tylko ogarnę domowe obowiązki to wstawie fotki . Jutro będę do niej jechała , przydałaby się konsultacja z lekarzem ponieważ mała ma troszkę wyłysiałe uszka może to jakaś choroba skóry , mam nadzieję że nie nuzyca ale w hotelu mówili , że nie no i będą obserwować dziewczynkę czy nie załapała jakiejś choroby odkleszczowej bo jest oblepiona kleszczami ale mi sie wydaje , że to silna Niunia i nie da sie tym kleszczom :lol: Wszystkiego jutro się dowiem ale będę jej doglądała , zawiozę jakieś smaczki i zabaweczkę . A Was Dogomaniacy prosze o pomoc Proszę Was pomóżcie mi bo jestem bezradna ale nie zostawie jej na pastwę losu wystarczy , że raz juz jakiś podły %$&^$ rozdarł jej serduszko , żebym tak dorwała drania :mad: Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Zapomniałam dodac , że Niunia ma około 2-3 lata ale to jeszcze musi dokłądnie potwierdzić wet ponieważ tyle mi powiedział pracownik hotelu . Jeszcze raz proszę o pomoc działac trzeba bardzo szybko . Quote
beka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Nie wiedziałam że Azyl w Klembowie prowadzi działanośc hotelową. Maja podpisane z gminami umowy ma odławianie psiaków. Wstaw zdję to podeślę Tanitce - aniołowi od wyżłów na tym forum. Quote
tanitka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 nie martw sie nie zostaniesz z nią sama. 50 zł za dobę to bardzo drogo na jest w hotelu przy schronisku? Masz zdjęcia? jest krótko czy szorstkowłosa? Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Przepraszam , że tak długo mnie nie było ledwo wyrabiam jak to przy małym dziecku :lol: i drugim dziecku mojej Busi a teraz do rzeczy już wrzucam foty . Jeżeli chodzi o ten hotel to ja też nie miałam pojęcia , że prowadzą też hotel , niestety nie mają podpisanej umowy z gminą Wołomin i nie mogli Niuni wziąć do schroniska więc nie mogłam jej zostawic na ulicy :-( Fakt , że 50 zł za dobę to kolosalna kwota zwłaszcza , że warunki są spartańskie na pewno to nie jest hotel 5-cio gwiazdkowy , gdybym miała domek z podwórkiem to wylądowałaby juz u nas bo jest naprawdę kochana aż byłam w szoku , że jest taka przyjazna . Oczywiście zostawiając ją uroniłam łezki :placz: Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Oczywiście dziewczynka szuka kochającego domku i powinna mieć stały kontakt z ludźmi raczej nie nadaje się do obrony podwórka jest zbyt przyjaźnie nastawiona do ludzi na każdego reaguje machaniem ogona. Jest cudowna!!!! Pomóżcie szukac dla niej jakiegoś tymczasu a najlpiej stałego . Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Dodam jeszcze foty z telefonu jednak są troszkę słabej jakości ale jutro będę u Niuni więc zrobię foty takie ładne żeby ukazać jaka jest cudna . Quote
Goś Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Przypadkiem trafiłam na wątek. I może będę coś miała. Ojciec mojego chłopaka jakieś dwa tyg temu powiedział, że mógłby zaadoptować młodą (do 1roku) wyżlicę niemiecką, jeśli taka by się trafiła. Z mojej strony ogólnie powiem, że miała by tam suka raj na ziemii. Potrzebuję jednak jakieś zdjęcia...nie w ruchu ;) Niech mała zaprezentuje swoją urodę :cool3: No i może słóweczko o jej usposobieniu. Będę u rodziców mojego TŻ na święta, to podrzucę młodą. Oczywiście Busiak pytaj o co chcesz ;) Z mojej strony tylko jedno pytanie w tej chwili - skąd się wziął wiek 8mies...Kto to stwierdził? Bo na zdjęciach wygląda na starszą... Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Jutro wrzucę zdjęcia nie w ruchu ;) dziś niestety nie miałam ze soba aparatu zdjęcia z telefonu są marnej jakości . Niunia ma mniej niż 4 lata około 2-3 lata jednak jutro będę wiedziała dokładniej bo dziś tyle dał jej pracownik hotelu a jutro byc może będzie miała konsultację z wetem jeżeli nie to chyba ja ją zabiorę do weta żeby ocenił jej wiek i zerknął na jej uszka . Ogólnie jest bardzo wesoła , super chodzi na smyczy w ogóle się nie ciągnęła , jest bardzo ufna bez problemu podeszła do mnie , jadła z ręki , nie miałąm żadnego kłopotu założyć jej smycz . Jakbym pozwoliła to lizałaby mnie po buzi aż by zalizała . Jest kontaktowa . Jak zajechaliśmy do tego hotelu i puściłam ją na wybiegu to latała i sprawdzała teren widac było , że szuka wg mnie domu szukała zapachu swojego domu , jak pan otworzył drzwi do budynku , któy się tam znajduje to Niunia od razu pobiegła chcąc wejść do domu więc wnioskuję , że byłą wychowana w domu albo często ktoś ją wpiuszczał . Naprawdę zależy mi aby trafiła do odpowiedzialnych ludzi i nie stała się pieskiem przechodnim , jeżeli ktoś się na Nią zdecyduje to chciałabym aby tam została do końca . Jest bardzo kochan pisałąm to już kilkanaście razy . Na chwilę obecną nie mam zarzutó do jej zachowania a jutro dowiem się czegoś więcej . Nie nadaje się do obrony raczej jej trzeba bronić żeby krzywdy jej nikt nie zrobił bo jest bardzo ufna albo wyczuła mnie , że nie mam złych zamiarów :cool3: Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 A ten wiek 8 miesięcy to chodziło o to , że ja szłam z moją 8-mio miesięcznej córeczką ;) źle to wszystko napisałam :razz: Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Goś jeżeli teść Twój chce wyżełkę do roku to ta raczej ma więcej i do tego nieco wyciągnięte chyba dwa sutki , jednak w hotelu powiedzieli że te sutki mogą byc efektem urojonej ciąży ale zobaczymy co powie wet . Nadal potrzebuję pomocy DT lub DS bo mogę zostac bankrutem jak przyjdzie mi opłacac ten hotel po 50 zł za dobę :-( Quote
Laura1108 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Ogólny stan Niuni jest dobry nie była jakaś osowiała ani nadpobudliwa , zachowywała się prawidłowo . Powiedziałabym nawet , że jak szczenię biegała po tym wybiegu , obwąchiwała co chwilę leciała do wiadra z wodą i nurkowała machając przy tym bezustannie ogonkiem . Ajjj cóż za cudowny widok , pewnie będzie mi się śniła . Mam cichą nadzieję , że uda się znaleźć dla niej szybciutko domek , bardzo bym chciała . Quote
Laura1108 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Gdyby ktoś z Was miał jakieś wątpliwości to można skontatkować się z hotelem w Klembowie i zapytac czy w dniu 10.04 została przywieziona wyżełka i ile kosztuje doba w tym hotelu numer tel 504 649 287 . Fakt , że oni tam nie spisują żadnych danych z dowodu co mnie zdziwiło ale nic jutro pogadam z nimi i zapytam czy jakis rachunek mogę dostać . Jestem dosyc nową osobą na forum ale chciałabym byc jak najbardziej wiarygodna bo tylko w ten sposób uzyskam Waszą pomoc , która jest nam niezbędna mi i Niuni w sumie najbardziej to bohaterce tego wątku bo to Ona szuka domku ale dopóki nie znajdzie ja potrzebuję wsparcia finansowego bo niestety cienizna u nas a jutro pewnie jeszcze bede musiała przedłużyć hotel i kupię jej jakąś zabawkę żeby nie była smutna no i pojadę z Nią do weta no chyba że w hotelu zadbali o wizytę lekarza a jeśli nie to spokojniejsza będę jak ją przebadają i trzeba by ją odrobaczyć bo pewnie dziady zjadają ją od środka . Na razie tyle mogę ale długo tak nie pociągnę . Dałąm już znać na wyżłowych forach jednak tam chyba sporadycznie ludzie zaglądają . Myślcie proszę kto może dać chociaż DT niech będzie tez płatny ale w jakiejś rozsądnej :lol: Tak sobie siedzę i myślę , że przed adopcją dobrze by było też małą wysterylizować zwłaszcza , że ona te sutki to ma chyba od dzieciaków powyciągane ale to dalekosiężne plany :cool1: na razie to potrzebuję Waszego wsparcia chociaż , żeby tu w święta ktoś zajrzał bo troszkę boję się , że zostanę sama z tym wyżłowym szczęściem i co ja biedna zrobię :-( Quote
Laura1108 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Hop do góry Niunia ! Nikt tu nie zagląda , nikt nie chce wyżełki ? Nikt nie może dać chociaż DT ? :-( Sytuacja jest naprawdę nieciekawa :placz: Proszę o pomoc chociaż DT na cito , zaczynam się załamywać , żadnego odzewu wiedziałam , że jestem za świeża na forum :placz: Quote
Laura1108 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Goś napisał(a):Wrzuć ją na wyżełki do adopcji w grupie7...i na pewno jest jakieś wyżłowate forum - warto by do niego dotrzeć i tam dać ogłoszenie. Na razie podnoszę kochaną sunię! Wiesz co nie bardzo zrozumiałam gdzie mam ją wrzucić :cool1: co to jest ta grupa 7 a na wyżłowym forum już dałam znać jednak tam bardzo mało ludzi zagląda Quote
Goś Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Wrzuć ją na wyżełki do adopcji w grupie7...i na pewno jest jakieś wyżłowate forum - warto by do niego dotrzeć i tam dać ogłoszenie. Na razie podnoszę kochaną sunię! Quote
Laura1108 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Hop do góry !!! Potrzebny DT na cito , proszę o pomoc . Niunia byłą potwornie zakleszczona wczoraj zdjęto z niej około stu kleszczy tak mówią pracownicy hotelu , dostała antidotum na bebeszjozę . Koło wieczora do niej jadę więc wrzucę więcej zdjęć plus informacje . Dziś muszę zapłacić za kolejną dobę najchętniej przewiozłabym ją do tańszego DT . Quote
Laura1108 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Ehhh na wątku siedzę tylko ja :placz: Wiem , że są święta ale może jednak ktoś ma namiar na DT . Prosimy o pomoc . Quote
Laura1108 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Podnoszę . DT na cito . Dogomaniacy pomóżcie bo ciężko mi utrzymać sunię w hotelu za 50 zł doba. Quote
Recommended Posts