maciaszek Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 __Lara napisał(a):Oooo :D a u kogo?Niestety już u nikogo... To miała być osoba spoza dogo, ale niestety zmieniła się jej sytuacja rodzinno-mieszkaniowa i nie może teraz wziąć psa. A zatem szukamy dalej. Quote
__Lara Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 [quote name='maciaszek']Niestety już u nikogo... To miała być osoba spoza dogo, ale niestety zmieniła się jej sytuacja rodzinno-mieszkaniowa i nie może teraz wziąć psa. A zatem szukamy dalej. :( karolina1, co z ogłoszeniami? robisz? napiszę Ci PW najlepiej. Quote
maciaszek Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Szykuje się nowy dt dla psiaka. W Dąbrowie Górniczej. Mieszkałby w kojcu. Dom zapsiony, oczywiście huszczakami. Pani z dt skontaktowała się ze mną, bo do mnie została przekierowana. Ale ja niestety nie mogę popilotować tej sprawy od A do Z. Już nie wyrabiam ze wszystkim... Jest szansa na wyciągnięcie psa ze schronu, brakuje tylko osoby, która popilotuje sprawę. Będzie w kontakcie z dt. Ustali kwestię transportu psa i warunki funkcjonowania dt. Najfajniej by było, gdyby tym zajęli się huskomaniacy z forum huskich, tym bardziej, że oni zaoferowali kupowanie psu karmy, oni znaleźli dt, oni będą szukali psu domu stałego i tak naprawdę to oni będą w stałym kontakcie z dt. Ja mogę tylko udzielić wszelkich wiadomych mi informacji o psie na dzień dzisiejszy, ew. spróbować dowiedzieć się czegoś więcej, zaklepać w schronie jego wydanie (muszę tylko wiedzieć kto go będzie odbierał) i ew. przelać jakąś kwotę z katowickiego konta na transport czy jakieś wsparcie dt (np. na szczepienie na choroby wirusowe, którego pies nie ma). To wszystko, więcej nie zrobię. Myślę, że resztę powinni przejąć huskomaniacy. Poprosiłam Husky_adopcje, która psem się zainteresowała, powiadomiła huskomaniaków, znalazła dt, o poprowadzenie tej sprawy ale dziś już chyba nie zdążyła odczytać mojego PW, bo zanim je wysłałam zniknęła z dogo. Czekam w takim razie na odpowiedź... Quote
__Lara Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 To super! masz rację Maciaszku, lepiej jak zajmą się tym od huskich. Czekamy w takim razie na ich decyzję. Quote
maciaszek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Byłam dziś w schronie i donoszę, że husky znalazł już dom :). Quote
__Lara Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 maciaszek napisał(a):Byłam dziś w schronie i donoszę, że husky znalazł już dom :). :multi::multi::multi: zmieniam tytuł wątku :) mam nadzieję, że to dobry dom. Quote
karolina1 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 no to super!!! nawet nie zdążyłam ogłoszeń zrobić, no cóż polecam się na przyszłość ;) Quote
__Lara Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 karolina1 napisał(a):no to super!!! nawet nie zdążyłam ogłoszeń zrobić, no cóż polecam się na przyszłość ;) Dzięki :loveu: Quote
maciaszek Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 No i pies powrócił nam do schroniska... Uciekł właścicielce już drugi raz. Gdy go odbierała po pierwszej ucieczce byłam akurat w schronie. Z 10 razy powtarzałyśmy jej z kierowniczką, żeby go nie puszczała, bo husky mają tendencję do ucieczek, żeby kupiła długą linkę treningową i tylko na takiej pozwalała mu biegać. Chyba olała nasze gadki. Pies znowu trafił do schroniska. A ona już się po niego nie zgłosiła. Psiak jest obecnie do wydania. Muszę się tylko dowiedzieć jaki ma teraz numer i dodać go na stronę schronu (bo jak o nim pierwszy raz rozmawiałyśmy to był na kwarantannie i wszyscy myśleli, że właścicielka znowu się po niego zgłosi). Quote
Makrela Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ojej, ja sobie właśnie przeglądam dział "już w nowym domu", żeby się troszku podbudować bo tych wszystkich nieszczęśliwych historiach, a tu taka wiadomość... Cóż za nieodpowiedzialni ludzie :shake: Quote
__Lara Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 maciaszek napisał(a):No i pies powrócił nam do schroniska... Uciekł właścicielce już drugi raz. Gdy go odbierała po pierwszej ucieczce byłam akurat w schronie. Z 10 razy powtarzałyśmy jej z kierowniczką, żeby go nie puszczała, bo husky mają tendencję do ucieczek, żeby kupiła długą linkę treningową i tylko na takiej pozwalała mu biegać. Chyba olała nasze gadki. Pies znowu trafił do schroniska. A ona już się po niego nie zgłosiła. Psiak jest obecnie do wydania. Muszę się tylko dowiedzieć jaki ma teraz numer i dodać go na stronę schronu (bo jak o nim pierwszy raz rozmawiałyśmy to był na kwarantannie i wszyscy myśleli, że właścicielka znowu się po niego zgłosi). No nie...a w schronie nie ma danych tej właścicielki? nie można jej poinformować, że pies jest w schronisku? Quote
maciaszek Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 __Lara napisał(a):No nie...a w schronie nie ma danych tej właścicielki? nie można jej poinformować, że pies jest w schronisku?Tylko wiesz, ja się zastanawiam czy taką właścicielkę powinno się informować... Nie dość, że kompletnie miała gdzieś to, co do niej mówiłyśmy (to było widać, w ogóle nie interesowały jej kwestie dot. niespuszczania psa), to na dodatek nie zgłosiła się teraz do schroniska po psa, mimo iż za pierwszym razem pojawiła się praktycznie od razu. Chyba powinno jej przyjść do glowy, że pies znowu może być w schronie, prawda? Nawet nie zadzwoniła... Quote
maciaszek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 __Lara napisał(a):Założyć nowy wątek?Zmień tytuł i poproś moda, żeby przeniósł ten z powrotem do "psów do adopcji". Quote
__Lara Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 maciaszek napisał(a):Tylko wiesz, ja się zastanawiam czy taką właścicielkę powinno się informować... Nie dość, że kompletnie miała gdzieś to, co do niej mówiłyśmy (to było widać, w ogóle nie interesowały jej kwestie dot. niespuszczania psa), to na dodatek nie zgłosiła się teraz do schroniska po psa, mimo iż za pierwszym razem pojawiła się praktycznie od razu. Chyba powinno jej przyjść do glowy, że pies znowu może być w schronie, prawda? Nawet nie zadzwoniła... No tak, co to da, znowu trafi do domu i potem znowu ucieknie?? bez sensu... chyba trzeba mu jednak szukać nowego domu... Założyć nowy wątek? Quote
Recommended Posts