Isabel Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 OK, to poproszę płaszczyk nr 5 za wywoławczą :) Quote
NikaEla Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Pooglądałam i pogłowkowałam :) co zrobić. Kołnierz, gdy się go podniesie i wywinie jest koło szyi - bardzo ładnie to wygląda i jest zacisznie :) Tylko jak go ustabilizować, żeby się nie rozchodził? Są takie małe guziczki przy rękawach (nie wiem do czego mają służyć), może przyszyć jeden u góry a z drugiej strony zrobić pętelkę. Jak kołnierz będzie rozchylony,to guzika i pętelki nie będzie widać. Tak to wygląda, jak kołnierz wywinie się bliżej szyi mozna też szaliczkiem na zewnątrz przytrzymać Quote
Isabel Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 2 minuty temu, NikaEla napisał: mozna też szaliczkiem na zewnątrz przytrzymać Też tak pomyślałam :) Quote
jola&tina Posted December 7, 2019 Author Posted December 7, 2019 28 minut temu, Isabel napisał: OK, to poproszę płaszczyk nr 5 za wywoławczą :) Dziękuję bardzo :) Zapisuję. 6 minut temu, NikaEla napisał: mozna też szaliczkiem na zewnątrz przytrzymać 3 minuty temu, Isabel napisał: Też tak pomyślałam :) Też tę wersję brałam pod uwagę. A do tego płaszcza pasuje każdy kolor i za każdym razem będzie trochę inaczej :) Quote
UlaFeta Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 2 godziny temu, Isabel napisał: Tak się zastanawiam nad płaszczem nr 5, tylko ten dekolt jak na zimę jest trochę duży. Można go jakoś spiąć? Szaliczek załóż:-D Niech Jola zrobi pogladowe zdjecie z szalikiem:-D♡♡ Ale juz dziewczyny podpowiedziały:( 1 1 Quote
NikaEla Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 1 godzinę temu, UlaFeta napisał: Szaliczek załóż:-D Niech Jola zrobi pogladowe zdjecie z szalikiem:-D♡♡ Ale juz dziewczyny podpowiedziały:( 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Dziękuję bardzo :) Zapisuję. Też tę wersję brałam pod uwagę. A do tego płaszcza pasuje każdy kolor i za każdym razem będzie trochę inaczej :) Na pewno na dogo jest aktualnie bazarek z szalikami Quote
jola&tina Posted December 7, 2019 Author Posted December 7, 2019 Mroźnym wieczorem cieplutko na bazarek zapraszamy! 1 Quote
Isabel Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 4 godziny temu, NikaEla napisał: Na pewno na dogo jest aktualnie bazarek z szalikami Ja mam szalików aż nadto - cieńsze, grubsze, w różnych kolorach i wzorach i o różnej długości :) Quote
jola&tina Posted December 7, 2019 Author Posted December 7, 2019 54 minuty temu, Isabel napisał: Ja mam szalików aż nadto - cieńsze, grubsze, w różnych kolorach i wzorach i o różnej długości :) To na pewno coś dopasujesz do płaszcza. Quote
jola&tina Posted December 8, 2019 Author Posted December 8, 2019 Miłej i spacerowo słonecznej pogody życzymy! 1 Quote
jola&tina Posted December 8, 2019 Author Posted December 8, 2019 4 godziny temu, Nadziejka napisał: Oooo, przyszedł do nas św. Mikołaj w nocy - choinkę i prezenty przyniósł :) Dziękujemy. Quote
Aldrumka Posted December 8, 2019 Posted December 8, 2019 Dnia 6.12.2019 o 23:01, jola&tina napisał: Bez rozciągana 2 x 47 cm. Rozciągnie się do 2 x 52 cm. przepraszam ale jeszcze zapytam bo nie mogę się zdecydować ile ma w szwie ponad ściągaczem, czy on jest choć trochę elastyczny ?, czy z tyłu ta część bez ściągacza ma gumę ? Quote
jola&tina Posted December 8, 2019 Author Posted December 8, 2019 1 godzinę temu, Aldrumka napisał: przepraszam ale jeszcze zapytam bo nie mogę się zdecydować ile ma w szwie ponad ściągaczem, czy on jest choć trochę elastyczny ?, czy z tyłu ta część bez ściągacza ma gumę ? Sprawa wygląda następująco :) W szwie ponad ściągaczem jest 2 x 49 cm i ten szew rozciąga się do 2 x 52 cm. Ściągacz rozciągnąłby się zapewne bardziej, ale szew go trzyma. Z tyłu w części bez ściągacza nie ma gumy. Quote
Aldrumka Posted December 8, 2019 Posted December 8, 2019 2 godziny temu, jola&tina napisał: Sprawa wygląda następująco :) W szwie ponad ściągaczem jest 2 x 49 cm i ten szew rozciąga się do 2 x 52 cm. Ściągacz rozciągnąłby się zapewne bardziej, ale szew go trzyma. Z tyłu w części bez ściągacza nie ma gumy. dziękuję :) zaryzykujemy :), poproszę za wyw nr 34 2 Quote
Kamila Proc Posted December 8, 2019 Posted December 8, 2019 brawo aldrumka, to jest ryzyko dopiero 1 Quote
Recommended Posts