dog193 Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 Pomogę psiakom, pomogę ptakom :) Poproszę puszkę, domek, babeczkę i obie gwiazdki :) Quote
Radek Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 2 godziny temu, TZmestudio napisał: Jeszcze nie liczyłem, ale u mnie w ogrodzie to z 5 puszek tygodniowo schodzi takie mam żarłoczne te ptaszyska :) Cała okolica chyba się zlatuje;) 1 godzinę temu, rozi napisał: Trzy razy próbowałam tu coś napisać i musiałam cholerną reklamę usuwać, wreszcie się udało. Teraz mi się otworzyła reklama ociepleń dachu:/ Quote
TZmestudio Posted November 9, 2019 Author Posted November 9, 2019 11 minut temu, dog193 napisał: Pomogę psiakom, pomogę ptakom :) Poproszę puszkę, domek, babeczkę i obie gwiazdki :) Dziękuję i zapisuję. PW wysłane. :) Quote
TZmestudio Posted November 9, 2019 Author Posted November 9, 2019 9 minut temu, Radek napisał: Cała okolica chyba się zlatuje;) Teraz mi się otworzyła reklama ociepleń dachu:/ AdBlock albo Opera załatwia takie problemy od ręki :) Quote
TZmestudio Posted November 9, 2019 Author Posted November 9, 2019 Zdjęcia z dzisiaj: Zdjęcia przez szybę dlatego trochę nieostre.... Quote
bakusiowa Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 U mnie na razie trzy sikorki jedzą kulkę na balkonie. Za to gołębi jest gdzieś ze sto sztuk. Jak tutaj mieszkam 40 lat to zawsze małe ptaszki jadły na balkonie słonecznik. Mama nie wyrzucała ziemi po kwiatach. Sypała słonecznik do skrzynek. Jak były ostre zimy to balkon był czarny od małych ptaszków. Tak wielkie ilości ich przylatywały. Od kilku lat jest taka inwazja gołębi, że małe ptaki nie zjedzą nic. Można tylko zawiesić na suszarce zabalkonowej kulki w siatce. Poproszę 6 cegiełek. Quote
Radek Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 6 godzin temu, TZmestudio napisał: AdBlock albo Opera załatwia takie problemy od ręki :) Dzisiaj zaglądam z mobilnego, tu paskudy chętnie się pokazują. Quote
TZmestudio Posted November 9, 2019 Author Posted November 9, 2019 Przed chwilą, Radek napisał: Dzisiaj zaglądam z mobilnego, tu paskudy chętnie się pokazują. na mobilnych też to działa :) Quote
TZmestudio Posted November 9, 2019 Author Posted November 9, 2019 5 godzin temu, bakusiowa napisał: U mnie na razie trzy sikorki jedzą kulkę na balkonie. Za to gołębi jest gdzieś ze sto sztuk. Jak tutaj mieszkam 40 lat to zawsze małe ptaszki jadły na balkonie słonecznik. Mama nie wyrzucała ziemi po kwiatach. Sypała słonecznik do skrzynek. Jak były ostre zimy to balkon był czarny od małych ptaszków. Tak wielkie ilości ich przylatywały. Od kilku lat jest taka inwazja gołębi, że małe ptaki nie zjedzą nic. Można tylko zawiesić na suszarce zabalkonowej kulki w siatce. Poproszę 6 cegiełek. Obawiam się, że to nie gołębie tylko sierpówki. One wypierają nasze rodzime gołębie. Paczka z przekąskami wyjdzie najpóźniej we środę. Opowiesz później czy coś się nadało :) Quote
bakusiowa Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 28 minut temu, TZmestudio napisał: Obawiam się, że to nie gołębie tylko sierpówki. One wypierają nasze rodzime gołębie. Paczka z przekąskami wyjdzie najpóźniej we środę. Opowiesz później czy coś się nadało :) U nas nazywają się synogarlice. W moim rejonie nie widać ich obecnie. Może są w lasach. Kiedyś przychodziły dwie albo trzy na balkon. Moja mama je tolerowała bo nie były namolne. Teraz to jest okropna nawałnica gołębi a niektóre nawet są zaobrączkowane. Czekam na paczkę. Jestem ciekawa co wymyśliłeś. Quote
TZmestudio Posted November 9, 2019 Author Posted November 9, 2019 18 minut temu, bakusiowa napisał: U nas nazywają się synogarlice. W moim rejonie nie widać ich obecnie. Może są w lasach. Kiedyś przychodziły dwie albo trzy na balkon. Moja mama je tolerowała bo nie były namolne. Teraz to jest okropna nawałnica gołębi a niektóre nawet są zaobrączkowane. Czekam na paczkę. Jestem ciekawa co wymyśliłeś. Mogę powiedzieć że u mnie na wsi są 4 (białe) gołębie. Reszta nawet jak jest to się nie pojawia. Quote
TZmestudio Posted November 9, 2019 Author Posted November 9, 2019 Myślę że ta ilość miastowych band gołębi to efekt karmienia chlebem na każdym podwórku i każdym placu w mieście. Potem jest ich zwyczajnie za dużo. Jeśli gołąb wysiaduje od 2-4 jaj przez 17 dni i tak przez cały rok, to trudno się dziwić ilości. Quote
Radek Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 5 godzin temu, TZmestudio napisał: na mobilnych też to działa :) To się nazywa reklama Opery;) Quote
TZmestudio Posted November 10, 2019 Author Posted November 10, 2019 Codzienna kontrola do nas zawitała :) Quote
TZmestudio Posted November 10, 2019 Author Posted November 10, 2019 1 godzinę temu, Radek napisał: Coś mało w tym pojemniczku. Bo wyjedzone. \a ty swój powiesileś? Quote
Radek Posted November 10, 2019 Posted November 10, 2019 4 godziny temu, TZmestudio napisał: a ty swój powiesileś? Jutro będę wieszał:) Quote
TZmestudio Posted November 11, 2019 Author Posted November 11, 2019 10 godzin temu, Radek napisał: Jutro będę wieszał:) Przez tyle dni deszczowych, wietrznych i zimnych zostawiłeś ptaszki bez jedzonka? Ach Ty niedobry chłopczyku.... 2 godziny temu, Nadziejka napisał: Dzień dobry :) Quote
Radek Posted November 11, 2019 Posted November 11, 2019 49 minut temu, TZmestudio napisał: Przez tyle dni deszczowych, wietrznych i zimnych zostawiłeś ptaszki bez jedzonka? Ach Ty niedobry chłopczyku.... Poprawię się. Quote
TZmestudio Posted November 11, 2019 Author Posted November 11, 2019 1 minutę temu, Radek napisał: Poprawię się. Pamiętaj o fotorelacji na Insta i YT z selfi z dziubkiem na końcu wieszania. 1 Quote
TZmestudio Posted November 11, 2019 Author Posted November 11, 2019 Widzę że wszyscy dziś świętują to se sam podniose. A-co! Quote
Radek Posted November 11, 2019 Posted November 11, 2019 7 godzin temu, TZmestudio napisał: Pamiętaj o fotorelacji na Insta i YT z selfi z dziubkiem na końcu wieszania. Ojej, zapomniałem. A teraz ciemno jest. Quote
Recommended Posts