Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, TZmestudio napisał:

Jeszcze nie liczyłem, ale u mnie w ogrodzie to z 5 puszek tygodniowo schodzi takie mam żarłoczne te ptaszyska :)

Cała okolica chyba się zlatuje;)

1 godzinę temu, rozi napisał:

Trzy razy próbowałam tu coś napisać i musiałam cholerną reklamę usuwać, wreszcie się udało.

Teraz mi się otworzyła reklama ociepleń dachu:/

Posted

U mnie na razie trzy sikorki jedzą kulkę na balkonie. Za to gołębi jest gdzieś ze sto sztuk. Jak tutaj mieszkam 40 lat to zawsze małe ptaszki jadły na balkonie słonecznik. Mama nie wyrzucała ziemi po kwiatach. Sypała słonecznik do skrzynek. Jak były ostre zimy to balkon był czarny od małych ptaszków. Tak wielkie ilości ich przylatywały.  Od kilku lat jest taka inwazja gołębi, że małe ptaki nie zjedzą nic. Można tylko zawiesić na suszarce zabalkonowej kulki w siatce.

Poproszę 6 cegiełek.

Posted
6 godzin temu, TZmestudio napisał:

AdBlock albo Opera załatwia takie problemy od ręki :)

Dzisiaj zaglądam z mobilnego, tu paskudy chętnie się pokazują. 

Posted
5 godzin temu, bakusiowa napisał:

U mnie na razie trzy sikorki jedzą kulkę na balkonie. Za to gołębi jest gdzieś ze sto sztuk. Jak tutaj mieszkam 40 lat to zawsze małe ptaszki jadły na balkonie słonecznik. Mama nie wyrzucała ziemi po kwiatach. Sypała słonecznik do skrzynek. Jak były ostre zimy to balkon był czarny od małych ptaszków. Tak wielkie ilości ich przylatywały.  Od kilku lat jest taka inwazja gołębi, że małe ptaki nie zjedzą nic. Można tylko zawiesić na suszarce zabalkonowej kulki w siatce.

Poproszę 6 cegiełek.

Obawiam się, że to nie gołębie tylko sierpówki. One wypierają nasze rodzime gołębie. 

Paczka z przekąskami wyjdzie najpóźniej we środę. Opowiesz później czy coś się nadało :)

Posted
28 minut temu, TZmestudio napisał:

Obawiam się, że to nie gołębie tylko sierpówki. One wypierają nasze rodzime gołębie. 

Paczka z przekąskami wyjdzie najpóźniej we środę. Opowiesz później czy coś się nadało :)

U nas nazywają się synogarlice. W moim rejonie nie widać ich obecnie. Może są w lasach. Kiedyś przychodziły dwie albo trzy na balkon. Moja mama je tolerowała bo nie były namolne. Teraz to jest okropna nawałnica gołębi a niektóre nawet są zaobrączkowane.

Czekam na paczkę. Jestem ciekawa co wymyśliłeś.

Posted
18 minut temu, bakusiowa napisał:

U nas nazywają się synogarlice. W moim rejonie nie widać ich obecnie. Może są w lasach. Kiedyś przychodziły dwie albo trzy na balkon. Moja mama je tolerowała bo nie były namolne. Teraz to jest okropna nawałnica gołębi a niektóre nawet są zaobrączkowane.

Czekam na paczkę. Jestem ciekawa co wymyśliłeś.

Mogę powiedzieć że u mnie na wsi są 4 (białe) gołębie. Reszta nawet jak jest to się nie pojawia. 

Posted

Myślę że ta ilość miastowych band gołębi to efekt karmienia chlebem na każdym podwórku i każdym placu w mieście. Potem jest ich zwyczajnie za dużo. 

Jeśli gołąb wysiaduje od 2-4 jaj przez 17 dni i tak przez cały rok, to trudno się dziwić ilości. 

Posted
10 godzin temu, Radek napisał:

Jutro będę wieszał:)

Przez tyle dni deszczowych, wietrznych i zimnych zostawiłeś ptaszki bez jedzonka? Ach Ty niedobry chłopczyku....

2 godziny temu, Nadziejka napisał:

Zobacz obraz źródłowy

Dzień dobry :)

Posted
49 minut temu, TZmestudio napisał:

Przez tyle dni deszczowych, wietrznych i zimnych zostawiłeś ptaszki bez jedzonka? Ach Ty niedobry chłopczyku....

Poprawię się. 

Posted
7 godzin temu, TZmestudio napisał:

Pamiętaj o fotorelacji na Insta i YT z selfi z dziubkiem na końcu wieszania. 

Ojej, zapomniałem. A teraz ciemno jest.