Magimi Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Dzień dobry, Moja suczka która ma 8 m-cy, 2 dni temu została wysterylizowana przed swoją pierwszą cieczka(zalecenie weterynarza). Przez 1.5dnia było wszystko okej natomiast od kilku godzin suczka jest przerażona, ucieka, chowa się pod kanapa, trzęsie się i co chwilę ma takie "zrywy" gdzie ucieka na drugą stronę domu. Normalnie je, pije i się załatwia jedynie tak się zachowuje i zastanawiam się czy jest się czym martwić czy można jakoś próbować ją uspokoić? Quote
bou Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 2 godziny temu, Magimi napisał: Dzień dobry, Moja suczka która ma 8 m-cy, 2 dni temu została wysterylizowana przed swoją pierwszą cieczka(zalecenie weterynarza). Przez 1.5dnia było wszystko okej natomiast od kilku godzin suczka jest przerażona, ucieka, chowa się pod kanapa, trzęsie się i co chwilę ma takie "zrywy" gdzie ucieka na drugą stronę domu. Normalnie je, pije i się załatwia jedynie tak się zachowuje i zastanawiam się czy jest się czym martwić czy można jakoś próbować ją uspokoić? Twoja suczka cierpi,idz z nią do weta - niech sprawdzi dlaczego ją coś tak bardzo boli.Nie zwlekaj! Quote
dwbem Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 Zmień weta, nie sterylizuje się suki przed pierwszą cieczką a raczej po drugiej a nawet trzeciej. Taka wczesna sterylizacja może zaburzyć rozwój psa fizyczny i psychiczny, do pewnego wieku hormony są potrzebne a przetrwanie tych kilku cieczek jest do wytrzymania. Miałam suki hodowlane i reproduktora w mieszkaniu i to duże i jakoś dawaliśmy radę ustrzec się przed niechcianymi kryciami. A suczka cierpi i musi ją obejrzeć dobry wet. Quote
Recommended Posts