Izkaaa Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 Cześć wszystkim! Jestem świeżo upieczoną właścicielką małego beagle. Nie wiem jeszcze, czy planuję go wystawiać, ale dzisiaj (ponad tydzień po zakupie) zauważyłam, że na metryce mojego malca nie ma podpisu hodowcy. Nie mam znajomych, którzy mieliby pieska z hodowli, dlatego postanowiłam tutaj zapytać, czy ktoś spotkał się już z taką sytuacją i czy nie ma później problemu z uzyskaniem rodowodu w oddziale ZKwP, czy też powinnam się upomnieć o podpis u hodowcy. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi :) Quote
dwbem Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 Radzę upomnieć się o podpis hodowcy. Też kiedyś hodowalam i wszystkie metryczki podpisywałam. Może po prostu przegapił jedną metryczkę więc nie powinien odmówić podpisu. 1 Quote
Sowa Posted November 18, 2018 Posted November 18, 2018 ... jesli hodowca jest członkiem ZKwP i ma tam zarejestrowaną hodowlę oczywiście. Quote
Izkaaa Posted November 18, 2018 Author Posted November 18, 2018 59 minut temu, Sowa napisał: ... jesli hodowca jest członkiem ZKwP i ma tam zarejestrowaną hodowlę oczywiście. Tak, tak, ma. Przed podjęciem decyzji dzwoniłam do oddziału ZKwP z pytaniem, czy taka hodowla faktycznie jest zarejestrowana. Z resztą dzwoniłam już do hodowcy i pani poleciła wysłać metrykę i ona podpisze :) Quote
dwbem Posted November 18, 2018 Posted November 18, 2018 No to dobrze, tak myślałam, że to po prostu przegapiona metryczka. Quote
Recommended Posts