Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

O matko! Dziewczyny - nikt nie pomoże Wam podjąć decyzji - ale pamiętajcie, że jesteśmy z Wami!!
Ciocia P.B. wysłała dla Skarbusia 200 zł - nie mam w tej chwili z czego założyć (pierwszy się zbliża) więc jak tylko dotrą - zaraz pcham! Dziękujemy P.B. BARDZO!!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

to chyba objawy typowe po wylewie krwi do mózgu?
Tak też miała np. Astunia ze schroniska, moja Kajucha czy Aron na szczęście miały dużo łagodniejszy przebieg... ale Asty nie udało sie uratować :-(
Dziewczyny trzymajcie się!
Zmieniam tytuł, tylko nie bardzo wiem na jaki....

Posted

oczopląs przeszedł. Głowa nadal skręcona, siedze z nim teraz bo martynka do szkoly pojechala...Od wczoraj nic nie je...jak martyna wroci to podlaczymy mu glukoze podskornie...dzis bylysmy u okulistki naszej rano w warszawie i w oczkach nie ma wysokiego cisnienia. Skarbus caly czas spi, jak wstanie to sie przewraca i nie moze utrzymac rownowagi, nie robi tez kupy ale siku tak. Biedny taki jest...miski mu trzeba pod nos podstawiac bo sam nie umie trafic...
teraz codziennie bedziemy jezdzic na zastrzyki na natybiotyk a co do sterydu to lekarze podejma decyzje czy dalej dostaje czy nie bo nerek nie chcemy znowu leczyc...
Lekarz zaleca tez za pare dni zaczac podawac karsivan. To drogi lek ale dla staruszkom pomaga podobno...

Posted

Widać, że Skarbuś zamierza walczyć do końca! Dzielny pies. Posłałam 200, które przyszło od nieocenionej p.b. Pewnie w poniedziałek dopiero dotrą na konto.

Posted

troche Skarbenka...
[video=youtube;hP5f83qTmTU]http://www.youtube.com/watch?v=hP5f83qTmTU[/video]
[video=youtube;uFHAxPcg4EY]http://www.youtube.com/watch?v=uFHAxPcg4EY[/video]
[video=youtube;fMBgEvVopog]http://www.youtube.com/watch?v=fMBgEvVopog[/video]
[video=youtube;UCRnuCiPbjk]http://www.youtube.com/watch?v=UCRnuCiPbjk[/video]

Posted

dzis jest jeszcze troszke lepiej...skarbus zjadl...nie wiem dziewczyny ale wszyscy weci u ktorych bylysmy mowia ze jesli stan nie bedzie sie poprawial do 2 tygodni to eutanazja bedzie uzasadniona...w tym momencie twierdza ze takie zmiany sa odwracalne u wiekszosci psow i jesli jest to starczy zespol przedsionkowy to on sie odwraca a jesli jest to spowodowane guzem to stan bedzie sie pogarszal...narazie czekamy...
ciotki on nawet przed tym atakiem nie wyglada duzo lepiej, nie porusza sie duzo lepiej, ale jeszcze mial sile merdac ogonkiem, szczekac na krolika i na pieski na spacerach, podchodzi do czlowieka przytulac sie...
ja w niego wierze....

Posted

[SIZE=3][B]Kinia obejrzałe te filmiki... raz, drugi, trzeci. Wydaje mi się, że on jest w tej chwili po prostu w swoim świecie. Wydaje mi się , że go nie boli. Niektóre małe ataki padaczki u mojego Rambiego tak wyglądały. O tych dużych wole nie mówić. Wydaje mi się że jeszcze jest chwila aby dać mu troszkę czasu. Igłę zawsze można dać w każdej chwili. [/B][/SIZE]

A zresztą ja Ciebie rozumiem - nie byłam w stanie podjąć takiej decyzji wobec Edunia który umarł w 2002 roku. Wydałam wszystkie pieniądze na operację, aczkolwiek lekarz mówił że 1 (jeden) % szansy. Powiedziałby 100 zapewne ale lekarzowi nie wypada. Zapytałam lekarza czy chociaż sie obudził po operacji i usłyszałam "nie byłbym lekarzem, gdybym pozwolił w tym stanie wybudzić się".

Zrobiła to za mnie ale ja do dzisiaj omijam go szerokim łukiem, nie jestem pewna swojego zachowania. Mimo wszystko powinien mi powiedzieć, ze jeżeli uzna że to koniec to uśpi.

[B]Myślę, że u Skarbusia na tą ostateczną decyzję jeszcze nie czas, brutalnie może powiem, ale powiem - może odejdzie tak zwyczajnie w domu.[/B]

Posted

on chyba powoli wraca do nas...wlasnie dzwonila martyna i mowi ze opędzlowal miske makaronu...a nie wiem czy pisalam ze skarbus uwielbia najbardziej na swiecie makaron...wetki powiedzialy ze w tym momencie dajemy mu dyspense na renala i dajemy do jedzenia tylko to co skarbus sobie zamarzy...ale nic nie chcial, wedlina, parowka nie pasowaly -odwracal glowe, w koncu ugotowali mu makaron z rosolkiem i pochlonal cala miseczke...taka glupota a tak cieszy....
czekamy jeszcze na kupe ktorej nie ma od 3 dni...
wracaj Skarbusiu do naszego świata...!