Yana Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 widok Skarbusia jest rozczulający, trzymam kciuki za jego zdrowie :-) Quote
Kinia1984 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 pewnie ze sie przyda jedzonko:) mala_czarna - dzieki wielkie:) wczoraj wieczorem znowu chwile grozy byly bo skarbusiowi to chore oko wyszlo na zewnatrz.,..martyna w swoich ksiazkach szkolnych przeczytala ze to woloocze...plyn zbiera sie w oku na skutek duzego cisnienia.. zadzwonilam do pani doktor o 21;) a ona powiedziala ze on mial tak wielkie oko juz podczasataku tylko je schowal a teraz jak go przestalo troche bolec to wypchnal na swoje miejsce..strasznie to wyglada...ale wieczorem w koncu zaczal jesc...o 10 jedziemy do warszawy sprawdzic cisnienie i pani doktor przepisze juz krople ktore beda drenowaly oko z plynu...jesli cisnienie spadlo... Quote
Kinia1984 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 wlasnie wrocilysmy z kliniki, cisnienie w oczku spadlo do 47 ale to nadal bardzo duzo...oczko nadal jest duze i ma duzo plynu...w poniedzialek kolejny pomiar cisnienia i wtedy sie okaze czy potrzebne krople do drenazu. W poniedzialek tez trzeba bedzie zrobic usg oka i dowiedziec sie co jest przyczyna tych skokow cisnienia...nie wykluczony nowotwor oka:( a jesli nic nie ma to zapewne jest to wysokie cisnienie krwi i skarbus oprocz enarenalu bedzie musial przyjmowac leki obnizajace cisnienie i krople na jaskre...z dwojga zlego lepiej zeby bylo to nadcisnienie niz rak... doszly wplaty od obraczus87 20 zł i _Lara -120 zł , bardzo dziekujemy:) Quote
obraczus87 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 choleraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Quote
Bjuta Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='Mysia_']bidulek.... cioteczki jakaś dobra dusza chce oddać Skarbusiowi dużą paczkę RC renal, przyda się prawda? Problem taki, że jedzonko jest w Dąbrowie Górniczej, Bjutko posłałam Ci maila :)[/QUOTE] umówiłam się na jutro z panią Gabrysią :) Na razie nie będę wysyłać jedzonka Skarbusiowi, bo jeszcze ma, a mnie się szykuje wyjazd do W-wy - może udałoby mi się zawieźć "osobiście" no zobaczymy. Quote
Kinia1984 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 no pewnie!!! bjuta przyjezdzaj w odwiedziny:) Skarbus sie ucieszy:) my tez:) Quote
obraczus87 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Skarbusiu pokazuj sie wszystkim!!!!!!!! Quote
Mysia_ Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Bjutko, dziękuję, że to załatwiłaś! :) Quote
Bjuta Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dostaliśmy wielki wór royala nerkowego i mniejszy karmy wątrobowej + dwie miski dla dużego psa (ale obiecałam, że jak pani Gabrysia się złamie i zdecyduje na następnego czworonoga - to miski oddamy ;)) Bardzo dziękujemy raz jeszcze!!! :loveu: Mysiu, mamy jakiegoś wątrobowca w Psitulu? :roll: Quote
Mysia_ Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 wspaniale ;) [quote name='Bjuta'] Mysiu, mamy jakiegoś wątrobowca w Psitulu? :roll:[/QUOTE] Mamy Bjutko, np. Uszusia ;) Quote
Bjuta Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 To jeśli porwę się jutro na jazdę autem (jeszcze muszę znaleźć prawko i zmylić czujność TZta), to przywiozę. Quote
mala_czarna Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Kinia, przepraszam,że wczoraj nie zrobiłam bazarku, ale dopiero dzisiaj kabelek znalazłam do aparatu. Zdjęcia już zrobione, jak zrobię bazarek to wrzucę link u Skarbusia :) Quote
mala_czarna Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Zapraszam na bazarek dla Skarbusia ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/195147-Masa-tanich-ksi%C4%85%C5%BCek-dla-chorutkiego-Skarbusia-do-5-listopada-do-godz.-20.00[/url] Quote
Kinia1984 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 bardzo dziekuje mala_czarna:) Skarbus narazie jest na plusie 40 zł ale jutro czeka nas usg oka i dalsze leki i znowu bedzie na minusie... Quote
mala_czarna Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Nie ma za co, naprawdę ;) Jak mogę pomóc to pomagam. Quote
obraczus87 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='Kinia1984']bardzo dziekuje mala_czarna:) Skarbus narazie jest na plusie 40 zł ale jutro czeka nas usg oka i dalsze leki i znowu bedzie na minusie...[/QUOTE] Własnie.. ten plus jest chwilowy. Dobrze, że udało nam sie oddac Wam kase za dotychczasowe wydatki. Quote
Kinia1984 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 byłysmy dzis u weta na bemowie. Oko nadal wielkie ale powolutku cisnienie spada...Skarbus spi z otawrtym oczkiem bo nie moze zamknac powieki...dzis chyba sie lepiej czul bo wariowal w gabinecie :) dzis Pani doktor znowu przyjela Skarbusia za free:) wypisala recepte na krople ktore drenuja oko z plynu ale bedziemy kombinowac zeby zalatwic ludzka recepte na ten lek bo bez refundacji te krople kosztuja 70 zł... W piatek sie okaze czy juz robimy usg czy czekamy jeszcze troche az krew zejdzie bo dopoki nie zejdzie slabo bedzie widac w obrazie usg... Quote
Bjuta Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Skarbuś mi nieodmiennie imponuje wolą życia! Dobrze ma na starość to się chce nacieszyć luksusami!! Quote
Kinia1984 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 czasami ma gorsze dni kiedy ciagle spi albo chodzi od sciany do sciany smutny a czasem to ma tyle energi ze potrafi zaczepiac do zabawy jak szczeniak albo na spacerze potruptac szybciutko jakby chcial pobiegac, to co ze sie wywraca ale widac ze jest szczesliwy:) a pani doktor powiedziala po dzisiejszej wizycie ze wolala skarbusia jak byl chory bo przynajmniej dal sie badac i nie przypuszczala ze taki niesforny z niego dziadunio :evil_lol: Quote
mala_czarna Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Kinia, a z tego usg to będzie już coś konkretnego wiadomo?? Fajnie, że już się lepiej czuje, bo na tych wcześniejszych zdjęciach strasznie biedniusi był :( Quote
Mysia_ Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Dziewczynki, założyłam bazarek m.in na Skarbusia.... Raczkuję dopiero jeśli o bazarki chodzi... Pozbierłam po rodzince fanty... Nie mam pojęcia czy tak to może wygladać? :oops::roll: Zapraszam na bazarek :loveu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/195263-Różności-dla-zabrzańskich-psiaków-w-potrzebie!-Do-8-listopada-2010?p=15615692#post15615692[/url] jeszcze zostało mi coś takiego, ale nie mam pojęcia jaką dac cenę wywoławczą... [url]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/DSC_0056.jpg[/url] [url]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/DSC_0052.jpg[/url] Quote
Kinia1984 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Mysiu ja nie wiem co to za firma i jak to pachnie:) nie wiem moze 25 zł-30...? Bazarek super:) Mala_czarna - z usg bedzie wiadomo czy w oku nie rozwija sie nowotwor ktory daje ucisk na naczynia, pani doktor powiedziala ze jej zdaniem nie ale woli to sprawdzic . Teraz tez za dobrze nie wyglada Skarbus bo oko jest ogromne ale widac ze go juz nie boli:) Quote
Kinia1984 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Bjuta']Właśnie zadzwoniła Martyna :loveu: Już jadą do niej. Skarbuś położył się na kolanach Kini i położył główkę. No Skarbusiu! Jeszcze troszeczkę!!! To już są Twoi ludzie! :loveu:[/QUOTE] Parę dni temu minął rok jak Skarbuś jest u nas:) Quote
Recommended Posts