Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

pewnie ze sie przyda jedzonko:)
mala_czarna - dzieki wielkie:)

wczoraj wieczorem znowu chwile grozy byly bo skarbusiowi to chore oko wyszlo na zewnatrz.,..martyna w swoich ksiazkach szkolnych przeczytala ze to woloocze...plyn zbiera sie w oku na skutek duzego cisnienia..

zadzwonilam do pani doktor o 21;) a ona powiedziala ze on mial tak wielkie oko juz podczasataku tylko je schowal a teraz jak go przestalo troche bolec to wypchnal na swoje miejsce..strasznie to wyglada...ale wieczorem w koncu zaczal jesc...o 10 jedziemy do warszawy sprawdzic cisnienie i pani doktor przepisze juz krople ktore beda drenowaly oko z plynu...jesli cisnienie spadlo...

Posted

wlasnie wrocilysmy z kliniki, cisnienie w oczku spadlo do 47 ale to nadal bardzo duzo...oczko nadal jest duze i ma duzo plynu...w poniedzialek kolejny pomiar cisnienia i wtedy sie okaze czy potrzebne krople do drenazu. W poniedzialek tez trzeba bedzie zrobic usg oka i dowiedziec sie co jest przyczyna tych skokow cisnienia...nie wykluczony nowotwor oka:(
a jesli nic nie ma to zapewne jest to wysokie cisnienie krwi i skarbus oprocz enarenalu bedzie musial przyjmowac leki obnizajace cisnienie i krople na jaskre...z dwojga zlego lepiej zeby bylo to nadcisnienie niz rak...
doszly wplaty od obraczus87 20 zł i _Lara -120 zł , bardzo dziekujemy:)

Posted

[quote name='Mysia_']bidulek....
cioteczki jakaś dobra dusza chce oddać Skarbusiowi dużą paczkę RC renal, przyda się prawda? Problem taki, że jedzonko jest w Dąbrowie Górniczej, Bjutko posłałam Ci maila :)[/QUOTE]

umówiłam się na jutro z panią Gabrysią :)
Na razie nie będę wysyłać jedzonka Skarbusiowi, bo jeszcze ma, a mnie się szykuje wyjazd do W-wy - może udałoby mi się zawieźć "osobiście" no zobaczymy.

Posted

Dostaliśmy wielki wór royala nerkowego i mniejszy karmy wątrobowej + dwie miski dla dużego psa (ale obiecałam, że jak pani Gabrysia się złamie i zdecyduje na następnego czworonoga - to miski oddamy ;)) Bardzo dziękujemy raz jeszcze!!! :loveu:
Mysiu, mamy jakiegoś wątrobowca w Psitulu? :roll:

Posted

[quote name='Kinia1984']bardzo dziekuje mala_czarna:)
Skarbus narazie jest na plusie 40 zł ale jutro czeka nas usg oka i dalsze leki i znowu bedzie na minusie...[/QUOTE]

Własnie.. ten plus jest chwilowy. Dobrze, że udało nam sie oddac Wam kase za dotychczasowe wydatki.

Posted

byłysmy dzis u weta na bemowie. Oko nadal wielkie ale powolutku cisnienie spada...Skarbus spi z otawrtym oczkiem bo nie moze zamknac powieki...dzis chyba sie lepiej czul bo wariowal w gabinecie :)
dzis Pani doktor znowu przyjela Skarbusia za free:) wypisala recepte na krople ktore drenuja oko z plynu ale bedziemy kombinowac zeby zalatwic ludzka recepte na ten lek bo bez refundacji te krople kosztuja 70 zł...
W piatek sie okaze czy juz robimy usg czy czekamy jeszcze troche az krew zejdzie bo dopoki nie zejdzie slabo bedzie widac w obrazie usg...

Posted

czasami ma gorsze dni kiedy ciagle spi albo chodzi od sciany do sciany smutny a czasem to ma tyle energi ze potrafi zaczepiac do zabawy jak szczeniak albo na spacerze potruptac szybciutko jakby chcial pobiegac, to co ze sie wywraca ale widac ze jest szczesliwy:)
a pani doktor powiedziala po dzisiejszej wizycie ze wolala skarbusia jak byl chory bo przynajmniej dal sie badac i nie przypuszczala ze taki niesforny z niego dziadunio :evil_lol:

Posted

Dziewczynki, założyłam bazarek m.in na Skarbusia.... Raczkuję dopiero jeśli o bazarki chodzi... Pozbierłam po rodzince fanty... Nie mam pojęcia czy tak to może wygladać? :oops::roll: Zapraszam na bazarek :loveu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/195263-Różności-dla-zabrzańskich-psiaków-w-potrzebie!-Do-8-listopada-2010?p=15615692#post15615692[/url]
jeszcze zostało mi coś takiego, ale nie mam pojęcia jaką dac cenę wywoławczą...
[url]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/DSC_0056.jpg[/url]
[url]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/DSC_0052.jpg[/url]

Posted

Mysiu ja nie wiem co to za firma i jak to pachnie:) nie wiem moze 25 zł-30...?
Bazarek super:)
Mala_czarna - z usg bedzie wiadomo czy w oku nie rozwija sie nowotwor ktory daje ucisk na naczynia, pani doktor powiedziala ze jej zdaniem nie ale woli to sprawdzic . Teraz tez za dobrze nie wyglada Skarbus bo oko jest ogromne ale widac ze go juz nie boli:)

Posted

[quote name='Bjuta']Właśnie zadzwoniła Martyna :loveu: Już jadą do niej. Skarbuś położył się na kolanach Kini i położył główkę. No Skarbusiu! Jeszcze troszeczkę!!! To już są Twoi ludzie! :loveu:[/QUOTE]
Parę dni temu minął rok jak Skarbuś jest u nas:)