pumcia02 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Spacer jak każdy inny, choć byłeś trochę poddenerwowany. Poszliśmy nad wodę. Zawsze to lubiliśmy!!! Te długie szaleńcze spacery!!! Nagle podeszliśmy do drzewa, powiedziałeś, że musisz coś sprawdzić. Przywiązałeś Nas, żebyśmy nie uciekli. I poszedłeś. Czekaliśmy... dzielnie czekaliśmy. Zawsze po Nas wracałeś, więc nie było czym się martwić. Było zimno, byliśmy głodni. Mijał dzień, noc, kolejny dzień, kolejna noc... Ale nadal czekaliśmy, nie próbowaliśmy nawet przegryźć smyczy. Bo przecież MUSISZ PO NAS WRÓCIĆ. Pamiętasz jak się bawiliśmy? Jak chodziliśmy na spacerki? Staliśmy dalej same przy tym drzewie na krótkich smyczach... I dalej... I dalej... Tym razem nie wróciłeś... Piesek - Świder, wychudzony, odwodniony, ma łyse plamy. Wygląda na młodego psiaka, choć ma spory kamień na zębach. Może to przez nieodpowiednie jedzenie... Przyjacielski. Sunia - Wisła, owczarkowata, nieduża. Wychudzona, odwodniona. Była w kagańcu!!! Powarkiwała, więc nie stresowaliśmy jej zaglądaniem do pysia, żeby określić wiek. Niespokojna, nieufna. Jutro będzie coś więcej wiadomo. Myślę, że ze względu na kiepską sytuację finansową (jak w każdej Fundacji w tej chwili...) będziemy wdzięczni za każdą wpłatę. Psiaki za pewne trochę czasu będą w lecznicy. Są pod opieką Fundacji Azylu pod Psim Aniołem. Quote
ania_sami Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 dobrze ze juz watek zalozylas. tragedia. Swider jest taki malutki i tak przerazliwie sie z zimna trzasl:placz: Quote
Kostek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 sa sa krew poszla do badania zaraz zadzwonie czy sa juz wyniki... ogolnie psy na zdjeciach wygladaja gorzej niz w rzeczywistosci... Swider nie ma nuzycy mozliwe ze to alergia pokarmowa(tzn ekhm smieciowa bo fajnych rzeczy one na pewno nie jadly)bedzie dostawal omeganik i czeka go odpchlonko i odrobaczonko,wskazana jest takze kastracja Wisla zjesc nas chciala dziewczyna ;) temp w normie, cieczki nie ma-troszke ja podpasiemy to ciachniemy,tez bedzie dostawala omeganik antyrobala i antypchle psiaki musimy podpasc i na razie maja jechac na karmie wysokoenergetycznej.. w samochodzie ech..Wisla sie zarzygala a smrod taki jak kooopa,dalej juz jechala spokojnie natomiast Swider no imie idealne ;) latal po calym samochodzie ADHD ma chlop Swidra ocenilismy na 3 a Wisle na 4 latka no to na ta chwilke tyle Quote
Kostek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 no to krew mamy w normie no procz niewielkiej leukocytozy ale to pewnie robale... Swider ma lekka niedoczynnosc tarczycy ale to tez nic strasznego Quote
pumcia02 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 ja sie zakochałam w tych psiakach :loveu: Quote
Kostek Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 i siadac potrafi w ogole one obydwa sa bardzo "inteligenckie" Quote
ania_sami Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 ten chlopiec musi byc straszna przylepka:) Quote
pumcia02 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 oby szybko zdrowiały i szły do domków Quote
pidzej Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Wisła i Świder zarezerwowane. Po świętach idą do wspólnego super domu :) Quote
siekowa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Super :) :multi: To trzymam kciuki by wszystko się udało. Quote
asika5 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 To cudownie że tak szybko znalazł sie DT, super że będa razem:loveu: Nienawidzę ludzi, którzy tak postępują ze zwierzętami:mad: Quote
siekowa Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Na tych zdjęciach to one się dużo większe wydają niż są. :) Wiadomo kiedy do domu jadą? Quote
Recommended Posts