Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć! Miałby może ktoś używany, niepotrzebny wózek inwalidzki dla dużego psa odsprzedać? Nowe są strasznie drogie (jeśli chodzi o moją kieszeń), a mój psiak ma sparaliżowane obie tylne nogi. Psiak jest 15-letnim staruszkiem i jego kręgosłup nie wytrzymał (przesunięcia na całym kręgosłupie i uciski na nerwy).

Mieszkam na pierwszym piętrze i jeśli macie jakieś wskazówki jak psiaka mogę wygodnie (dla mnie i dla niego) znosić i wnosić po schodach będę za nie bardzo wdzięczna :) Na dzień dzisiejszy podkładam mu pod brzuszek smycz owiniętą w miejscu przyłożenia do skóry podkładką higieniczną, jednak nie jest to wygodne rozwiązanie dla nas obu. Psiak strasznie nie chce w ten sposób wychodzić na dwór i męczy przy tym swoje przednie łapy, a mnie już bolą biodra od przyjmowanego na siebie ciężaru.

Posted

A moze lepiej zamiast smyczy sprowadzać psa na złożonym  ręczniku? Dla psa komfortowo bo recznik miękki Tylko weż dość długi żeby było za co trzymać u góry. pozdrawiam