Martens Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Jak nic się z nimi nie dzieje, to najlepiej zostawić je w spokoju. Można delikatnie usunąć watką widoczne złogi woskowiny w małżowinie usznej, na zewnątrz, ale głebiej się nie zapuszczać. Quote
mikimata Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 ja mam pinczerka miniaturowego ma 6 mies... tez ma troche brudne uszki ....... co i poradzicie jaaki preparat.... Quote
Martens Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Wacik do oczyszczenia małżowiny na samym wierzchu, bez żadnych preparatów. To normalne, że tam nie jest sterylnie czytso i gładko, woskowina też ma swoje funkcje. Lejąc do środka tak młodemu zdrowemu psu jakieś preparaty, najwyżej dochowasz się psa, ktory z uszami naprawdę zacznie miec problemy ;) Quote
mikimata Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 dzieki tez tak myślałam ale dla upewnienia trzeba sie zapytać..... Quote
mikimata Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 jeszcze mam pytanie ..Martens widze ze masz doswiadczenie wiec pomoz jerzdze na wakacje do dziadka ..moj dziadek ma 2 psy ktore maja pchly a ja jerzdze ze swoim pupilem do dziadka i ostatnio zauwrzywalm u swojego psa 3 pchly co mam robic pomocy!!! moze jakis preparat obroza lub cos w tym stylu Quote
sabina05 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ja wszelkie produkty do pielęgnacji mojego pasa zakupuje na krakvet.pl Jest tam dużo kosmetyków do pielęgnacji uszu, w bardzo przystępnych cenach i podobnie jest ze środkami przeciwpchelnymi. Znajdziesz tam rożne płyny na pasożyty. Ja szczególnie lubię obroże przeciwpchelne ponieważ nie przeszkadzają one mojemu psu. Quote
nerka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 W tym sklepiej faktycznie jest bardzo duży wybór produktów i niskie ceny,ale nie jestem fanką obroży przeciwpchelnych. Moim zdaniem one nie są zbyt skuteczne. Jeśli chodzi o pielęgnację uszu to lubię płyny, które się aplikuje, a potem delikatnie wyciera wacikiem Quote
awesome Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ja posiadam 2,5 miesięcznego cocker spaniela i mam dylemat. Czyścić mu uszy czy nie , na razie wyglądają na zdrowe lecz chciałbym mieć pewność co do nich. Jest metoda aby nie wydawać dużych pieniędzy na jakieś środki?? , prosiłbym o jakieś domowe przetestowane sposoby. Proszę o odp. Quote
sznaucerka84 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ja myślę ,żeby mojej bernardynce wyczyścić tak ''z wierzchu'' watką . Można watkę owinąć na palec i tam '' wjechać'' lekko i wyczyścić? xD Quote
Martens Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='awesome']Ja posiadam 2,5 miesięcznego cocker spaniela i mam dylemat. Czyścić mu uszy czy nie , na razie wyglądają na zdrowe lecz chciałbym mieć pewność co do nich. Jest metoda aby nie wydawać dużych pieniędzy na jakieś środki?? , prosiłbym o jakieś domowe przetestowane sposoby. Proszę o odp.[/QUOTE] W tym wieku jak nic się nie dzieje to bezpieczniej nie ruszać. W późniejszym czasie poprosić weta albo lepiej groomera o usuwanie włosów z kanału słuchowego, bardzo pomaga u spanieli w utrzymaniu uszu w dobrej formie. Quote
Balbina. Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 a mi weterynarz mówił ,ze jak w uszach nic nie śmierdzi to najlepiej nie ruszać,nie wyrywać włosków, nie wlewać tysiąca płynów.Zresztą zauważyłam kiedyś jak fryzjerka wyczyściła Frankowi uszy to potem ok. 4-5 dni tak mu z nich śmierdziało jak nigdy ;)I to nie tym płynem a jakimś tłuszczem jakby.Chyba odbudowywał sobie tę warstwę ochronną,co? ;) Quote
Martens Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Jak pies ma w miarę "normalnie" zbudowane uszy to wspaniała rada; jak są ciężkie i obwisłe jak u spaniela, nie zawsze sama kontrola wystarcza. Quote
danielw_2 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Czy wiecie może czy labradorom trzeba czyścić uszy? Mam małą suczkę i nie wiem własnie. Mam jeszcze kundla i jemu nigdy nie czyściłem, sam sięczasem drapał. Pozdrawiam, Daniel [url]http://carmenmojpsiak.blogspot.com[/url] Quote
2karma_pl Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Ja mogę zaproponować preparat do do pielęgnacji uszu u kotów i psów Otosol. Preparat ten jest przeznaczony do czyszczenia, dezynfekcji i pielęgnacji uszu zwierząt. jest bardzo dobry i nie powoduje podrażnień. Quote
Recommended Posts