iza Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 mnie tez bardzo interesuje ten temat, prosze napiszcie czy udało się znaleźć odpowiedniego weta (klinikę) ? A może już jakieś krycie mrożonką doszło do skutku? Quote
Flaire Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 Ja obecnie jestem w dortmundzie w tym celu. Jak wroce to dokladnie opisze! Quote
jovi Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Flaire, i jak poszło z tą 'mrożonką', miała być szczegółowa relacja, a tu nic. :( Proszę daj znać jak i co. Quote
Bulwinka Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='sangoma']Bardzo możliwe że masz rację. Mam masę literatury na ten temat, ale jeszcze nie miałam czasu do niej zajrzeć, jestem na etapie formalności importowych. Wybrałam dr. Gizińskiego, ale jakoś nie bardzo go "czuję" i chyba poszukam innej osoby. Mój wet poleca doc. Maxa, ale skontaktuję się z nim dopiero w przyszłym tygodniu. Jak cos będę wiedziała na pewno dam znać. Edyta [url]www.sangoma.pl[/url][/quote] jeżeli chodzi o dr. Gizińskiego to z ręką na sercu polecam! wie co robi i jest w tym dobry! dr.Maxa nie znam , nie słyszałam ewntualnie jest jeszcze jeden psi położnik dr. Jurka na Grójeckiej. i dr.Karczewski ( sława w tej dzidzinie ale prawie nieuchwytny) Quote
sangoma Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Witam, minęło sporo czasu od mojego ostatniego listu i wiele się zmieniło. Przede wszystkim, nasienie jest już w Polsce! Sprowadziłam je sama, załatwiłam wszystkie papiery i inne takie, i teraz będę chyba z tydzień odpoczywać, bo nerwów mnie to kosztowało masę. Głównie jeśli chodzi o transport i nasze Ministerstwo. Zabiegu jeszcze nie było - ciągle czekam na cieczkę Saby, ale mam nadzieję że to będzie "na dniach". Inseminację wykona dr Niżański z wrocławskiej AR, metodą norweską - domacicznie, ale nie operacyjnie. Nasienie zostanie wprowadzone specjalnym endoskopem prosto do szyjki macicy. Dzięki temu, zabieg będzie można powtórzyć na drugi dzień, co zwiększy prawdopodobieństwo pełnego miotu. Jak tylko zbiorę siły, opiszę na swojej stronie doświadczenia i wszystkie informacje potrzebne przy imporcie nasienia, więc wszystkich zainteresowanych zapraszam na [url]www.sangoma.pl[/url] za kilka dni. Na razie tylko po informacje o imporcie, o zabiegu napiszę po fakcie. Pozdrawiam Edyta [url]www.sangoma.pl[/url] Quote
Toller Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Też jestem ciekawa jak pójdzie- za rok biorę kolejnego Tollera, i on właśnie ma być po super hiper:cool3: psie, z mrożonki. Quote
sangoma Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Sabunia jest już w 5 dniu cieczki! Trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało!!! Ja się tak strasznie denerwuję, że nie mogę się na niczym innym skupić. Robimy badania na wyznaczenie dnia zerowego i moim zdaniem inseminacja powinna być w przyszłym tygodniu. A swoją drogą mam niezwykle inteligentną sukę - cieczkę powinna była dostać w kwietniu, ale chyba czekała aż nasienie doleci :lol: Edyta Quote
Toller Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Po prostu sobie nieźle wychowałaś sukę!!:lol: Trzymam kciuki, i informuj co i jak. Quote
cuciola Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 trzymam kciuki zeby wszystko poszlo zgodnie z mysla :) Quote
jovi Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Ja też trzymam kciuki żeby się wszystko udało! Prowadź dziennik, a potem go udostępnisz potomnym :p Quote
nani ni Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 A czy orientujecie sie moze, jakie sa koszty niezbednych badan,pobrania i przechowywania nasienia w tym banku? Bardzo by mnie to interesowalo! Quote
sangoma Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Kosztu pobrania nie znam, przechowywania też. Ja co prawda trzymałam tam nasienie ok 2 tygodnie, ale potem wynajęłam pojemnik żeby przewieźć je do Wrocławia i płacę razem. Co do badań, to koszt testu na poziom progesteronu to 40 zł. Ja robiłam 6 razy. Jeśli chcesz się dowiedzieć, to po prostu zadzwoń do banku nasienia, do dr Marczaka. Sabunia miała dziś pierwszy zabieg, wykonany metodą norweską. Mój mąż pojechał z nią do Wrocławia, do dr Niżańskiego. Powtórka w piątek rano. Dr Niżański jest niesamowity (polecam, pełny profesjonalizm), obiecał że w piątek zrobi trochę zdjęć, jak wygląda nasienie w kulkach, jak wygląda katater którego używa do inseminacji tą metodą, jak wygląda sam zabieg itp. Jak tylko przyśle, umieszczę je na stronie. Nie skończyłam jeszcze jej opracowywać, więc przepraszam za falstart z ogłoszeniem tego, ale miałam pełne ręce roboty z trzymaniem psów osobno i pilnowaniem Saby, która zapraszała wszystkie okoliczne psy na fajną zabawę. Quote
arima Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Sangoma ,przy jakim poziomie progesteronu pierwszy raz była zapładniana???? Quote
sangoma Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Historia naszego progesteronu wyglada tak: wtorek 0,3 czwartek 0,7 poniedziałek 5.9, zabieg w środe. Nie badaliśmy już więcej poziomu. Wet mówi że inseminację robi sie pomiędzy 9 a 23. W teorii powinno to być 4-5 dzień po wyrzucie LH, a ten ma miejsce gdy poziom progesteronu jest 1,5-2. Więc wszystko się zgadza. Edyta Quote
sangoma Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Udało mi się spisać trochę praktycznych informacji, na razie o formalnościach związanych z importem nasienia. Ciąg dalszy dotyczący inseminacji pojawi się jak tylko dostanę zdjęcia od dr Niżanskiego. [url]www.sangoma.pl[/url] USG będzie 11 lipca - wtedy okaże się czy to był sukces czy porażka. Edyta Quote
Kika Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 [quote name='sangoma']Udało mi się spisać trochę praktycznych informacji, na razie o formalnościach związanych z importem nasienia. Ciąg dalszy dotyczący inseminacji pojawi się jak tylko dostanę zdjęcia od dr Niżanskiego. [URL="http://www.sangoma.pl"]www.sangoma.pl[/URL] USG będzie 11 lipca - wtedy okaże się czy to był sukces czy porażka. Edyta[/quote] Edyta czytałam opis" akcji" na Twojej stronie- podziwiam Cię za cierpliwośc.Nie ma nic gorszego jak bezdusznosc biurokratów i takie lekkie podejście firmy spedycyjnej w sytuacji, dgy mogły liczyc sie godziny. Quote
sangoma Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Nerwów mnie to kosztowało, ale w efekcie okazało się że niepotrzebnie, to pojemnik utrzymywał temperaturę przez 2 tygodnie. Ale wtedy tego nie wiedziałam. Edyta Quote
sangoma Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Radośnie informuję, że na dzisiejszym USG potwierdziliśmy ciążę Saby! Jest 9 szczeniąt + dwie ampuły puste (maluchy w stanie resorpcji). Nie wiem czy to wszystkie, bo nie goliliśmy brzuszka a bez tego rogów macicy dobrze nie widać - może ich być i 11. Tak więc pierwszy rodezjanowy miot będący wynikiem sztucznej inseminacji urodzi się na początku sierpnia. Pozostaje nam "cierpliwie" czekać. Edyta Quote
arima Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Sangoma gratuluje!!!! Wyobrażam sobie jaki to musiał być stres to czekanie:cool3: Prosze napisz przy jakich wartościach progesteronu była pierwsza inseminacja??? Quote
Kika Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 [quote name='sangoma']Radośnie informuję, że na dzisiejszym USG potwierdziliśmy ciążę Saby! Jest 9 szczeniąt + dwie ampuły puste (maluchy w stanie resorpcji). Nie wiem czy to wszystkie, bo nie goliliśmy brzuszka a bez tego rogów macicy dobrze nie widać - może ich być i 11. Tak więc pierwszy rodezjanowy miot będący wynikiem sztucznej inseminacji urodzi się na początku sierpnia. Pozostaje nam "cierpliwie" czekać. Edyta[/quote] :Cool!::Cool!::Cool!: Super , super - gratulacje!!! Quote
sangoma Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 [quote name='arima']Prosze napisz przy jakich wartościach progesteronu była pierwsza inseminacja???[/quote] Odpowiedziałam już na twoje pytanie, zajrzyj na stronę 7 tego wątku :-) Edyta Quote
Recommended Posts