Fundacja BERNARDYN Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Witamy wszystkich bernardynolubnych. W kwietniu br były zbierane pieniądze z tytułu 1%. Na koncie mamy 308,90. Mało, ale są. Jeśli coś jeszcze dojdzie damy znać. Zgodnie z ustaleniami połowa tej kwoty ma zostać przeznaczona na pomoc psu w typie rasy lub jakiemukolwiek łaciatemu, nie będącemu pod opieką Fundacji BERNARDYN. Czekamy na Wasze dyspozycje, natychmiast przelejemy pieniądze wg wskazań :lol: Jednocześnie informujemy, że otrzymaliśmy kilka miesięcy temu 20 worków karmy brit jako darowiznę z pieniędzy 1% za rok rozliczeniowy 2009, zbieranych na konto Fundacji Azylu pod Psim Aniołem przez osoby niezwiązane z naszą fundacją, cel szczegółowy : dla bernardynów. Bardzo dziękujemy za pamięć o nas. Dokładną kwotę, jaka została zapłacona za tę karmę podamy, gdy tylko otrzymamy informację od dystrybutora. Pozdrawiamy serdecznie. Wolontariusze Quote
zuzlikowa Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='Fundacja BERNARDYN']Witamy wszystkich bernardynolubnych. W kwietniu br były zbierane pieniądze z tytułu 1%. Na koncie mamy 308,90. Mało, ale są. Jeśli coś jeszcze dojdzie damy znać. Zgodnie z ustaleniami połowa tej kwoty ma zostać przeznaczona na pomoc psu w typie rasy lub jakiemukolwiek łaciatemu, nie będącemu pod opieką Fundacji BERNARDYN. Czekamy na Wasze dyspozycje, natychmiast przelejemy pieniądze wg wskazań :lol: Jednocześnie informujemy, że otrzymaliśmy kilka miesięcy temu 20 worków karmy brit jako darowiznę z pieniędzy 1% za rok rozliczeniowy 2009, zbieranych na konto Fundacji Azylu pod Psim Aniołem przez osoby niezwiązane z naszą fundacją, cel szczegółowy : dla bernardynów. Bardzo dziękujemy za pamięć o nas. Dokładną kwotę, jaka została zapłacona za tę karmę podamy, gdy tylko otrzymamy informację od dystrybutora. Pozdrawiamy serdecznie. Wolontariusze Zapraszamy na wątek: szczegółowe informacje, propozycje i rozliczenie... oraz propozycje... http://www.dogomania.pl/threads/205858-1-na-BERNARDYNY_RATUJMY-zdrowie-i-%C5%BCycie-bernardyn%C3%B3w-miks%C3%B3w!-POM%C3%93%C5%BBCIE-potrzebuj%C4%85-WAS!?p=17646278#post17646278 Quote
zuzlikowa Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='Fundacja BERNARDYN']Witamy wszystkich bernardynolubnych. W kwietniu br były zbierane pieniądze z tytułu 1%. Na koncie mamy 308,90. Mało, ale są. Jeśli coś jeszcze dojdzie damy znać. Zgodnie z ustaleniami połowa tej kwoty ma zostać przeznaczona na pomoc psu w typie rasy lub jakiemukolwiek łaciatemu, nie będącemu pod opieką Fundacji BERNARDYN. Czekamy na Wasze dyspozycje, natychmiast przelejemy pieniądze wg wskazań :lol: Jednocześnie informujemy, że otrzymaliśmy kilka miesięcy temu 20 worków karmy brit jako darowiznę z pieniędzy 1% za rok rozliczeniowy 2009, zbieranych na konto Fundacji Azylu pod Psim Aniołem przez osoby niezwiązane z naszą fundacją, cel szczegółowy : dla bernardynów. Bardzo dziękujemy za pamięć o nas. Dokładną kwotę, jaka została zapłacona za tę karmę podamy, gdy tylko otrzymamy informację od dystrybutora. Pozdrawiamy serdecznie. Wolontariusze Bardzo proszę o pomoc dla benia z Pabianic...Kordo! Pilnie potrzebuje bezpiecznego miejsca i człowieka... szukamy dla niego dt lub hotelu. Brak środków, a sytuacja jest poważna i bardzo pilna! http://www.dogomania.pl/threads/214371-Ogromny-cia%C5%82em-i-Ogromny-strachem_-BERNARDYN-potrzebuje-pilnie-pomocy_-dt-ds.-POM%C3%93%C5%BB?p=17646564#post17646564 Quote
AniaB Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 wejdzcie prosze na bazarek dla Korabiewic, tam psy jedza co 5 dni na zmiany..:( http://www.dogomania.pl/threads/214459-***-2-50***11-49***21-99***-PSY-GŁODUJĄ-***-do-20-września Quote
zuzlikowa Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Nowe bernardyny w schronisku w wielkopolsce... Doris już znamy, lecz jej sytuacja pogorszyła się- dochodzi do konfliktów z psami i ma bardzo pogryziony nos. Dwa nowe to ciemny KURO i z białymi uszami SZIRO... młodziutkie psiaki bardzo potrzebujące domu! Doris dziś: Uploaded with ImageShack.us KURO... ciemnogłowy psiak... Uploaded with ImageShack.us ...i niezwykły SZIRO... Uploaded with ImageShack.us Kontakt : 668432511 506479242 DORIS, to sunia juz ponad 6 letnia... do ludzi w porządku, psiaki ustawia i czasami wchodzi w konflikt. KURO i SZIRO... młodziutkie psiaki ponad 2 letnie... SZIRO młodszy...delikatny, nieśmiały i ustępujący innym psiakom. KURO nieco starszy, nieco odważniejszy... przyjazny... Psiaki są wykastrowane/wysterylizowane, zaszczepione i gotowe do adopcji. Do sprawdzenia jeszcze,czy są zachipowane. Quote
zuzlikowa Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/214371-Ogromny-cia%C5%82em-i-Ogromny-strachem_-BERNARDYN-potrzebuje-pilnie-pomocy_-dt-ds.-POM%C3%93%C5%BB?p=17655887&posted=1#post17655887 Kordo...ogromne serce potrzebuje ogromnych serc! Nie zostawiajmy go w jego beznadziei! [SIZE=2]Pilnie potrzebuje bezpiecznego miejsca... na dt trudno liczyć( z tymi, które potrafiłyby sobie poradzić z wycofywaniem się i strachami Kordo i które znam... już rozmawiałam. Niestety nie mają możliwości) ...potrzebny więc płatny dt lub hotelik, z podobnymi umiejetnościami i dobrymi warunkami dla bernardyniastego chłopca ... a w związku z tym i pieniądze na hotelik i transport(musi być w jednym ciagu, nie może być łączony niestety). Deklaracje stałe bardzo potrzebne!Każda, najmniejsza kwota to dla tego psiaka ratunek... i to wprost zycia! Sam sobie nie poradzi w schronisku, a schronisko nie jest mu w stanie pomóc! Bez nas nie ma szansy! Quote
Lemoniada Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='tripti'] Dziewczyny, czy ten pies ma w sobie coś z bernardyna, czy to raczej inna rasa? Biedak przebywa w schronisku w Korabiewicach... :( Quote
ANETTTA Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 odeszła nasza kolezanka http://www.dogomania.pl/threads/214940-Nasza-kole%C5%BCanka-zuzka-odesz%C5%82a....%28*%29-%28*%29-%28*%29?p=17672760#post17672760 zbiórka na kwiaty Quote
zuzlikowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 UWAGA! PILNE!!!... zachodniopomorskie... droga 162... Wczoraj dostałam informację od kierowcy samochodu ciężarowego jeżdżącego na tej trasie,że na trasie Świdwin- Sławoborze... droga162... w ok. wsi Ciechnowo...woj. zachodniopomorskie... jakieś 30km od Połczyna Zdrój, w rowie widziany był kilkakrotnie bernardyn! Nocuje w rowie przy szosie, a w ciagu dnia biega za samochodami po szosie!:-( ...wygląda na bezdomnego... ogromny, piekny... kręci młynki z radości jak uwidzi samochód... wbiega na szosę... w każdej chwili może stać się coś złego!:shake: Szukam kogoś kto może tam podjechać i sprawdzić sytuację psiaka... dowiedzieć się, czy jest rzeczywiście bezdomny, czy też niedopilnowany!!!!... w jakim jest stanie... Pomóż... w każdej chwili może dojść do nieszczęścia! Zupełnie nie wiem jak ruszyć to na miejscu... Quote
zuzlikowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Lemoniada napisał(a):Dziewczyny, czy ten pies ma w sobie coś z bernardyna, czy to raczej inna rasa? Biedak przebywa w schronisku w Korabiewicach... :( Coś ma... ale i leonka nieco przypomina... choć tak z tej jednej fotki trudno jednoznacznie stwierdzić... jednak coś ma. Co o tym psiaku wiesz... ew. możesz się dowiedzieć? Quote
zuzlikowa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 W zwiazku z zawieszeniem funkcjonowania strony bernardyn.com.pl i informacją: "Jednocześnie szukamy osób które kochają bernardyny i chciałyby się zająć aktualizacją strony. Zainteresowane osoby bardzo prosimy o maila na nasz adres: [email protected]" skierowałam na wskazany adres mailowy pytania: W jakiej formie ma następować aktualizacja strony i kto będzie ponosił jej koszty oraz odpowiedzialność za funkcjonowanie? Czy możliwe jest przekazanie strony w administrowanie osobom zainteresowanym jej prowadzeniem? Oczywiście z całą obsługą organizacyjno-finansową. ...niestety, poczta nie przeszła i nie mam innej możliwości skontaktowania się z administracją i zarządzającymi stroną, pytania te przedstawiam tutaj w nadziei, że ktoś z tych osób zajrzy tutaj i będzie mógł udzielić informacji. Jestem zainteresowana prowadzeniem i administrowaniem tej strony ze względu na ogromną potrzebę stworzenia banku danych bernardynów w potrzebie. http://www.bernardyn.org/ Quote
Fundacja Medor Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 poprzedninastępny http://www.hotelzwierzat.com/zwierzak.php?id=522 poprzedninastępny Quote
zuzlikowa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Fundacja Medor napisał(a): poprzedninastępny http://www.hotelzwierzat.com/zwierzak.php?id=522 poprzedninastępny Czy coś konkretnego poza informacjami na stronie wiadomo o suni?... stosunek do ludzi, umiejętności...do domu, czy i na dwór...stan zdrowia? Quote
Fundacja Medor Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 ja wyperzyłam ja na stronie innternetowej hotelu dla zwierząt tam tylko takie informacje były Quote
ANETTTA Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [FONT=Verdana] a raczej bernardynka.. tak to jest kiedy kupuje się psa za 500zł od pseudohodowcy. Jesli chcesz psa rasowego,kup psa z rodowodem. Nie wspieraj ludzi,którzy nie dbają o zwierzęta i chcą na nich tyko zarobić.Wynikiem tego, to my szukamy dla niej nowego domu,przygotowalismy do adopcji- jest wysterylizowana i zaczipowana. Uwielbia dzieci, uwielbia jezdzic samochodem. Ma niecale 2 lata, jeszcze się rozwija. Jest ustabilizowanym psychicznie psem,nie agresywnym,więc nie pozwolimy by poszła na łańcuch luz do kojca. tel506761221[/FONT] te sunie chyba mamy u siebie ................. http://allegro.pl/bernardyn-suka-niecale-2-lata-i1830374327.html Quote
ANETTTA Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 BERNARDYN ODDAM ZA DARMO W DOBRE RĘCE Mielec Dodane przez Klaudia 20:45, 14 Wrz 2011 Cena: 1,00 zł Rodowód: Nie posiada Odbiór: osobisty Oddam w dobre ręce suczkę rasy Bernardyn. Sunia ma około 1-2 lata, jest bardzo wesoła i spokojna, szybko przywiązuje się do ludzi i jest łagodna w stosunku do innych zwierząt. Na chwilę obecną wychowywana jest wśród dzieci, które darzy bezwarunkową miłością i zaufaniem. Reaguje na wołanie i trzyma się nogi właściciela na spacerach. Nie sprawia nam problemów oprócz swojego wielkiego apetytu :) Trafiła do nas bardzo wychudzona (co widać na zdjęciach), ale teraz już ma się dużo lepiej, została odrobaczona i czeka na nowy dom. Została wyrzucona przez poprzedniego "właściciela", nie chcemy by spotkał ją ten sam los, dlatego szukamy odpowiedzialnego domu dla suni. Możliwość obejrzenia na miejscu, tylko odbiór osobisty (okolice Mielca). Telefon 698-710-461 http://tablica.pl/oferta/bernardyn-oddam-za-darmo-w-dobre-rece-IDknsZ.html Quote
Fundacja Medor Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 http://www.schroniskodworakowscy.pl/ogloszenia.php?page=ad&id=3 nie wiem czy wiecie o tym benku Quote
Aga-ta Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 benek w kolorze leonka??? psiak znajduje sie w jednym ze slaskich schronisk, wielki, mlody ok. 4 lat...zostal wylowiony z rzeki, tylne lapy mial zwiazane. Niestety widzialam go na zywo...strasznie chudy z zaropialymi oczami, zlakniony kontaktu z czlowiekiem. Madra bestia, gdy wyczul, ze sie waham, ktorego zabrac - jego, czy wilkowatego szkieletora, wbil we mnie swoje zaropiale slepia i zaczal szczekac. Szczekal jak pies, ktory czegos chce, gdy nawoluje swojego czlowieka. Mimo, ze kolo klatki stalo wiecej osob jak sie zorientowal co sie dzieje skupil sie tylko na mnie i bez najmniejszego rozproszenia - szczek, swidrujace slepka, szczek i tak do czasu, az oddalilismy sie od klatki. Nie daje mi spokoju, bo zamiast jego zabralam zywe kosci - Batmana mimo, ze jest wielki karmimy kubkiem karmy co kilka godzin, zeby sie nie skrecil. Boje sie, ze za pare miesiecy ten psiak podzieli los Batmana. POMOCY!!! Quote
ANETTTA Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 kolejna sunia http://www.dogomania.pl/threads/215297-M%C5%82oda-bernardynka-jej-%C5%BCycie-by%C5%82o-tu%C5%82aczk%C4%85-i-walk%C4%85-o-przetrwanie...-Prosi-o-DOM Quote
ANETTTA Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Aga-ta']benek w kolorze leonka??? psiak znajduje sie w jednym ze slaskich schronisk, wielki, mlody ok. 4 lat...zostal wylowiony z rzeki, tylne lapy mial zwiazane. Niestety widzialam go na zywo...strasznie chudy z zaropialymi oczami, zlakniony kontaktu z czlowiekiem. Madra bestia, gdy wyczul, ze sie waham, ktorego zabrac - jego, czy wilkowatego szkieletora, wbil we mnie swoje zaropiale slepia i zaczal szczekac. Szczekal jak pies, ktory czegos chce, gdy nawoluje swojego czlowieka. Mimo, ze kolo klatki stalo wiecej osob jak sie zorientowal co sie dzieje skupil sie tylko na mnie i bez najmniejszego rozproszenia - szczek, swidrujace slepka, szczek i tak do czasu, az oddalilismy sie od klatki. Nie daje mi spokoju, bo zamiast jego zabralam zywe kosci - Batmana mimo, ze jest wielki karmimy kubkiem karmy co kilka godzin, zeby sie nie skrecil. Boje sie, ze za pare miesiecy ten psiak podzieli los Batmana. POMOCY!!! masz fotki do ogłoszeń .... Quote
Fundacja Medor Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Bernardynka kasia z medoru znalazła wczoraj nowy dom w zgierzu zamieszkała z pieskiem shih tzu w apartamencie w bloku można ją zdjąć Quote
AniaB Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 i co bedzie z tym benkiem Leonkiem..?:( Quote
zuzlikowa Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='AniaB']i co bedzie z tym benkiem Leonkiem..?:( Aniu, ja nie bardzo mam gdzie psiaka zabrać... bardzo proszę Aga-tę o informacje nt. psiaka bezpośrednio do mnie na maila: [email protected] Dobrze byłoby założyć mu wątek i wrzucić informację także do E.DEREK- on jest rzeczywiście beniaście/ leonkowaty... może ona ma możliwość znaleźć mu bezpieczne miejsce. Quote
Aga-ta Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 do E.DEREK juz napisalam wczoraj PW, ale niestety ona juz chyba tak czesto nie zaglada na dogo. ANETTTA mam tylko takie zdjecia jak zamiescilam i na dodatek to nie sa moje zdjecia... Quote
ANETTTA Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Aga-ta napisał(a):do E.DEREK juz napisalam wczoraj PW, ale niestety ona juz chyba tak czesto nie zaglada na dogo. ANETTTA mam tylko takie zdjecia jak zamiescilam i na dodatek to nie sa moje zdjecia... ja nie widze zadnego zdjecia Quote
Recommended Posts