Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszamy wszystkich, którzy chcą przetestować swojego psa pod kątem pracy w dogoterapii na

TESTY MENTALNOŚCI,
które odbędą się 28. marca o godzinie 14, w Warszawie na Polach Mokotowskich.

Zgłoszenia:

Agnieszka Walicka
[email protected]
W zgłoszeniu proszę napisać imię, nazwisko właściciela, imię, wiek i rasę psa.

Szczegółowe instrukcje zostaną przesłane mailem zainteresowanym osobom.

Zapraszamy

• 5 months later...
Posted

Wiem Smerfetko 123 :) Już jestem wstępnie umówiona n wizytę w jednej z nich w celu sprawdzenia Dejzi ale wato zasięgnać opini paru specjalistów w tej dziedzinie...

Posted

nie wiem,ja zrobiłam tak,że poszłam do fundacji i w niej zostałam,więc oni sprawdzili mi psa i powiedzieli czy się nadaje i czy mnie z nim przyjmują i wtedy darmowo, jest takie coś jak sprawdzanie szczeniąt do terapii, więc niektórzy pewnie pobierają,ale to już zależy

Posted

u nas testy są cyklicznie (co 3-4 miesiące, w zależności od tego, jak się zbierze grupa)
Na testy zarejestrować się można na stronie Stowarzyszenia - Stowarzyszenie Zwierzęta Ludziom , a my kontaktujemy się jak termin już jest znany. Najbliższe testy w październiku.

Testy są przeprowadzane w którejś z placówek, w której później będą pracować psy. Prowadzi je komisja złożona z instruktora szkolenia psów z uprawnieniami ZKwP oraz dogoterapeuci z wieloletnim doświadczeniem. Więcej o testach i ich przebiegu na naszej stronie.

Testy są nieodpłatne, ale przez umówieniem się na nie zapraszamy na spotkanie informacyjne (dotyczące wolontariatu, możliwości szkolenia psa i siebie w kierunku dogo) oraz na jedne zajęcia z dziećmi (bez własnego psa!), żeby nowa osoba mogła się przekonać, czy na pewno chce iść w tą stronę.

Jeśli pies przejdzie testy, dostajepisemną opinię i uwagi dotyczące szkolenia oraz może uczestniczyć w naszych cotygodniowych szkoleniach. To, jak szybko wpuścimy "nowych" do dzieci zalezy od tego, jak dobrze sobie radzą, jak współpracują jako para i jaka jest wiedza przewodnika i wyszkolenie psa.

Posted

Sprawdź czy Twój pies
nadaje się na psa terapeutycznego!!
FUNDACJA TERAPEUTYCZNA "PIES DLA STASIA"
[FONT=Trebuchet MS]
Wszystkich zainteresowanych sprawdzeniem predyspozycji swojego psa do pracy w dogoterapii zapraszamy na testy mentalności, które odbędą się[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS] [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] [/FONT] [FONT=Trebuchet MS] 17 października 2009 od godz. 10, [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] w Warszawie[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] Warunkiem uczestnictwa w testach jest zgłoszenie się do osoby prowadzącej testy, wypełnienie ankiety oraz uiszczenie opłaty w wysokości 35,-zł na konto fundacji do dnia 15 października 2009. [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] Szczegółowe informacje oraz zgłoszenia proszę kierować na adres:[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] Agnieszka Walicka[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] [email protected][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS] nr tel. 0 501 379 779[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS]Zapraszamy!!![/FONT]