Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Popytam jeszcze po znajomych... Kurcze, szkoda, że tak wyszło, ale całe szczęście, że mamy coś "w zapasie". ;)

Goniu... tutaj 6 cm jest za duża, a ja znam inną historię. Pewnego dnia przychodzi sobie pani z mężem do schroniska i chcą małego pieska, ale nie szczeniaczka. Więc pokazuję 'po boksach' wszystkie nasze pociechy. Dochodzimy do boksu, gdzie siedzi Fido... ma może z 30 cm, o ile się nie mylę. Maleńki w każdym razie. No i mówię, że to jest najmniejszy schroniskowy psiak u nas. Spodziewałam się słów : "jaki maluszek biedny", a mi tu ludzie wyjeżdżają : "wielki! Ja takiego bydlaka w domu nie będę mieć!" no i wtedy ja nie wytrzymałam i się zapytałam, czy państwo przypadkiem chomika nie szukają... Więc odwrócili się do mnie tyłkiem i z tak zwanych fochem na twarzy wyszli ze schronu... Mam nadzieję, że dopóki nie zmądrzeją nie wrócą, póki ja będę... :diabloti:

No to jak na razie jeszcze raz dobrej nocy :loveu:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonia, wiem, że to smutne, ale okazalo się, że chodziło o psa zdecydowanie mniejszego, a te 40 cm to już byl max.. Ja wolę tak, niż by potem po tygodniu okazało się, że jednak np nie mieści się na posłaniu ;-) Żartuję, ale może trzeba patrzć na to w ten sposób, że domek jest jednak możliwy, tylko czekac i ogłaszać, ogłaszać.

A propos ogłoszeń, czy Kładka ma ogłoszenia??

Posted

Kładeczka nie martw się domek fajny ci znajdziemy, gdzie będziesz robić za skrzacika tylko trochę więcej czasu będziemy potrzebowali :loveu:
A tak na marginesie to musiałaś kobieta taka wielka urosnąć :evil_lol::evil_lol: nawet nie wiedzieliśmy że taki kolos z ciebie :lol::lol:

Posted

[quote name='gonia66']Sonikowa...chyba Kladeczka jednak nie ma ogłoszeń..przynajmniej nic o tym nie wiem..:roll:[/quote]

No to wielka akcja ogłoszeniowa potrzebna! Kto potrafi? Ja mogę napisać tekst. Ania, może ty powrzucasz Kładkę na strony ogłoszeniowe?

Powiem wam, że w Rudzie była taka podobna do Kładki sunia. Też niezbyt wielkiej urody i w dodatku sikająca w domu. Wydawalo się, że szans na dom po prostu nie ma. Aż nagle pani z ogłoszenia zadzwoniła, przyjechała i zakochały sie po prostu z sunią w sobie od pierwszego wejrzenia :-) Trzeba wierzyć!

Posted

Ja też wierzę...i wierzę , że Bobiś tam za TM sobie spodgląda nas i posyła nam Dobre Anioły, żeby żonka miala lepiej niż On...dlatego musi sie udać....:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='sonikowa']No to wielka akcja ogłoszeniowa potrzebna! Kto potrafi? Ja mogę napisać tekst. Ania, może ty powrzucasz Kładkę na strony ogłoszeniowe?

Powiem wam, że w Rudzie była taka podobna do Kładki sunia. Też niezbyt wielkiej urody i w dodatku sikająca w domu. Wydawalo się, że szans na dom po prostu nie ma. Aż nagle pani z ogłoszenia zadzwoniła, przyjechała i zakochały sie po prostu z sunią w sobie od pierwszego wejrzenia :-) Trzeba wierzyć![/quote]

Wierzymy!!!!!!!!!!!!!!!!! i nigdy nie przestaniemy wierzyć, że wszystkie te psiaki, znajdą szczęście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kładeczka jedzie do Wioli, do mojego Gufiaczka, zobaczycie, dziewczyna tam odżyje, u Wioli każdy zwierzak odnajduje siebie i swoje prawdziwe ja :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Poczekajmy z ogłoszeniami az Kładka będzie u Mori-dostaniemy wtedy nowe zdjęcia, a poza tym z pewnością zostanie dobrze obejrzana fachowy okiem . ;)
Ja jutro zrobie bazarek-dzis wieczorkiem chyba do bydgoszczy wyjade to nie dam rady, chyba ze nie-to wieczorkiem dam linka;)

Posted

Ale tu dziś cicho... Trzeba coś dobrego napisać to może ktoś się pojawi :evil_lol:
Więc, proszę dopisać jeszcze 10 zł miesięcznie od Agnieszki. Mało, ale grosz do grosza i będzie... kupa grosza :lol:

Tą miłą wiadomością chyba Was już pożegnam, bo jestem tak zmęczona, że odpływam po prostu :eviltong: 3 godzinny, strasznie męczący spacer z moją sunią :lol: Kurcze, u Was też tak muszki gryzą? Wszystko mnie swędzi normalnie :razz:

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Zaglądam do Kładeczki :lol: widzę, że była wizja domku, ale my się tym nie martwimy, że go nie ma, Kładeczka napewno znajdzie jeszcze ten swój DOMEK :D

Posted

a deklaracje przedstawiają sie póki co następująco:
[B]Ihabe- 50 zł
Renata5- 15 zł
Sonikowa- 20 zł
Gonia66- 15 zł
[/B] [B]SAbinka02- 100 zł (od lipca)
KAmilawa- 10 zł
Sonia1- 20 zł[/B]
[B]MArysia55- 20 zł[/B]
[B]Agnieszka- 10 zł[/B]
[U]BArdzo bardzo dziękujemy [/U]:loveu::loveu:
Będzie więc od lipca na pewno już 260 zł, ale:
[U]do lipca deklarują wstępnie pomoc:[/U](razem na razie jest 35 zł)
[B]Agata51- 25 zł
Gonia13- 10 zł
TAk więc do lipca mamy deklaracjie na 195zł- potrzeba 300 zł...Na dziś, aby mogła Sunie jechać potrzebujemy 105 zł!!!!!!Od lipca potrzebne będą już deklaracje tylko na 40 zł.....
KTO SIĘ ULITUJE NAD NASZĄ bABCIĄ.....???:-(:-(:-(
[/B]

Posted

[quote name='sonikowa']Ciotki, potrzebne stałe deklaracje, choćby najmniejsze. Pomóżcie psiej wdowie!

Gonia, od kiedy może być hotelik?[/quote]
Jutro Wioletka ma u siebie TV...więc wieczorem będe dzwoniła...no ale dopoki nie mamy uzbieranych deklaracji staluch nie mozemy zawozić Kładeczki...:-(:-(Bo na "dzień dobry trzeba wpłacić pieniążki do Wioli. Nie mamy też ustalone kto będzie zbierał, żeby rozesłać swój numer konta na PW- już chyba możnaby wpłaćać deklaracje złożone...
Martwie sie, bo tu cos cicho jest faktycznie...:-(ZAraz dopiszę Agę i Jej deklarację..ale to mało....Dziewczyny trzeba zapraszać cioteczki z innych wątków...prosić, błagąc....to nie jest aż tak duzo ale nie mozemy podjać ryzyka przed uzbieraniem deklaracji staluch...to zbyt powazna sprawa- zwlaszcza, ze nie wiadomo jak długo Kladeczka zabawi u Morii...może to się przedłużyć...myśle, że moglaby Kladka już pod koniec tygodnia jechać do Wioli..ale...warunek jest jeden..a ja jutro dzwonie i nie wiem jak się z Nią umawiać konkretnie...:razz::razz:

Posted

[quote name='gonia66']Jutro Wioletka ma u siebie TV...więc wieczorem będe dzwoniła...no ale dopoki nie mamy uzbieranych deklaracji staluch nie mozemy zawozić Kładeczki...:-(:-(Bo na "dzień dobry trzeba wpłacić pieniążki do Wioli. Nie mamy też ustalone kto będzie zbierał, żeby rozesłać swój numer konta na PW- już chyba możnaby wpłaćać deklaracje złożone...
Martwie sie, bo tu cos cicho jest faktycznie...:-(ZAraz dopiszę Agę i Jej deklarację..ale to mało....Dziewczyny trzeba zapraszać cioteczki z innych wątków...prosić, błagąc....to nie jest aż tak duzo ale nie mozemy podjać ryzyka przed uzbieraniem deklaracji staluch...to zbyt powazna sprawa- zwlaszcza, ze nie wiadomo jak długo Kladeczka zabawi u Morii...może to się przedłużyć...myśle, że moglaby Kladka już pod koniec tygodnia jechać do Wioli..ale...warunek jest jeden..a ja jutro dzwonie i nie wiem jak się z Nią umawiać konkretnie...:razz::razz:[/quote]

jeśli zabraknie na pierwszy miesiąc to zapłacę różnicę. Sunia nie może czekać, jak jest miejsce. Zrobimy bazarek i już i bedzie na następne miesiące. Wiem, że dzień dziecka blisko ale dzieciaki zrozumią, że to dla psiaków i przyjmą mniejsze preznety:loveu:

Posted

[quote name='ihabe']jeśli zabraknie na pierwszy miesiąc to zapłacę różnicę. Sunia nie może czekać, jak jest miejsce. Zrobimy bazarek i już i bedzie na następne miesiące. Wiem, że dzień dziecka blisko ale dzieciaki zrozumią, że to dla psiaków i przyjmą mniejsze preznety:loveu:[/quote]
Ihabe...kochana cioteczko:loveu::loveu::loveu:BArdzo Ci dziękujemy ale i tak musimy mieć te deklaracje...bo nie chce żebyś musiala dokladać co miesiąc- zwlaszcza, zę liczymy sie z tym, że KLadeczka u Wioli może być dlugo..(choć niekoniecznie:eviltong::eviltong:)...oczywiście w takim razie jutro z Wioletką rozmawiamy o jak najszybszym wyjeździe Kladeczki..ale musimy zbierać deklaracje koniecznie i żebrać gdzie sie da....No i ustalcie dziewczyny, na które konto wysylamy pieniążki...Ihabe...może być na Twoje????:oops::oops:

Posted

Ihabe :loveu::loveu::loveu:

Czyli jest tak:
transport mamy za darmo
braki w pierwszym miesiący pokryje Ihabe :loveu:
braki w drugim miesiący możemy pokryć z bazarków

Potrzeba 40 zł stałych deklaracji od lipca, myślę, że przez póltora miesiąca znajdziemy je.

Wiem, że muszą być, bo inaczej wtopa, ale sądzę, że możemy już rozmawiać o przewiezeniu babuni do hoteliku.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver'][U]W tym miesiącu mogę jednorazowo wpłacić 20 zł.[/U]

A czy nie można by wpłacać bezposrednio na konto do Morii? Czy będzie miała czas aby robic rozliczenia na watku....[/quote]

Raczej nie. Jeśli chcecie to oczywiście mogę zbierać i przelewać na konto Mori. :loveu:

Posted

oto moj nr konta:

Kładka hotelik

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]mbank: 21 1140 2004 0000 3302 0519 2280[/FONT][/COLOR]

Iwona Haberko
Katowice

Proszę o wstawienie na pierwsza strone:evil_lol:

Posted

No i juz wszystko wiem- Kładka może jechać do Wioli chocby dziś:multi::multi::multi:
DZiewczyny..trzeba więc teraz ustalić kiedy ta osoba chętna (zapomnailam nicka:oops::oops:) będzie mogla jechać, Wioletka wyjedzie tak jak pisalam w umowione pod miastem gdzieś miejsce.
Trzeba dograć wszystko ze schroniskiem- myśle, że tutaj poprosmy Anię o pomoć w formalnościach...no to tyle...teraz czekam na Was i Wasze decyzje:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='gonia66']No i juz wszystko wiem- Kładka może jechać do Wioli chocby dziś:multi::multi::multi:
DZiewczyny..trzeba więc teraz ustalić kiedy ta osoba chętna (zapomnailam nicka:oops::oops:) będzie mogla jechać, Wioletka wyjedzie tak jak pisalam w umowione pod miastem gdzieś miejsce.
Trzeba dograć wszystko ze schroniskiem- myśle, że tutaj poprosmy Anię o pomoć w formalnościach...no to tyle...teraz czekam na Was i Wasze decyzje:lol::lol::lol:[/quote]

Super :loveu: Bobik się pewnie cieszy :loveu: