Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo mi żal Kładki i Bobika. I tego, że tyle lat tkwią w schronie i tego, że ewentualne szczęście jednego będzie oznaczało rozstanie.
Na wątku Bobika pisałyście, że w grę może wchodzić adopcja zagraniczna. Przy jednym z psów pomaga nam niemiecka fundacja, która szzcerze mówiąc wzbudza moje wielkie zaufanie. Jeśli się zgodzicie, to mogę poprosić ich o umieszczenie zdjęć psów na ich stronie internetowej. Razem, bo może taka "historia miłosna" poruszy tam kogoś szczególnie.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonikowa']Bardzo mi żal Kładki i Bobika. I tego, że tyle lat tkwią w schronie i tego, że ewentualne szczęście jednego będzie oznaczało rozstanie.
Na wątku Bobika pisałyście, że w grę może wchodzić adopcja zagraniczna. Przy jednym z psów pomaga nam niemiecka fundacja, która szzcerze mówiąc wzbudza moje wielkie zaufanie. Jeśli się zgodzicie, to mogę poprosić ich o umieszczenie zdjęć psów na ich stronie internetowej. Razem, bo może taka "historia miłosna" poruszy tam kogoś szczególnie.[/quote]

Sonikowa Ty to zawsze masz dobre pomysły.... Spróbuj.... To ich ostatnia szansa żeby być razem...:-(

Posted

[quote name='sonikowa']Bardzo mi żal Kładki i Bobika. I tego, że tyle lat tkwią w schronie i tego, że ewentualne szczęście jednego będzie oznaczało rozstanie.
Na wątku Bobika pisałyście, że w grę może wchodzić adopcja zagraniczna. Przy jednym z psów pomaga nam niemiecka fundacja, która szzcerze mówiąc wzbudza moje wielkie zaufanie. Jeśli się zgodzicie, to mogę poprosić ich o umieszczenie zdjęć psów na ich stronie internetowej. Razem, bo może taka "historia miłosna" poruszy tam kogoś szczególnie.[/quote]
To wspaniały pomysł! Proszę zapytaj ich, czy mogą umieścić naszych staruszków na swojej stronie! :loveu:

Posted

zaraz zapytam, ale nie wiem też czy nie trzeba zapytać kierownika schronu. Poza tym przydałyby się informacje o ich stanie zdrowia.
[B]Mam prośbę do dziewczyn opiekującycc się psiakami, żeby szybciej reagowały na nasze zapytania i prośby[/B], bo dość się to ślimaczy, a psy nie mają czasu...

Posted

[quote name='sonikowa']zaraz zapytam, ale nie wiem też czy nie trzeba zapytać kierownika schronu. Poza tym przydałyby się informacje o ich stanie zdrowia.
[B]Mam prośbę do dziewczyn opiekującycc się psiakami, żeby szybciej reagowały na nasze zapytania i prośby[/B], bo dość się to ślimaczy, a psy nie mają czasu...[/quote]

A moze po prostu dzialac i na razie nie pytac;)
Chodzi o czas, tak jak piszesz - trzeba dzialac blyskawicznie bo jesli pojawia sie jakas oferta to moze byc tak ze nastepnego dnia juz jej nie bedzie:-(
Mysle ze jak cos sie ruszy to i kierownik sie zgodzi:-)

Rzadko kiedy trafia sie taka szansa - ale jesli psy tak sie kochaja i bylaby okazja poslac ich do Niemiec i trafiliby razem do nowego domu - to wspaniale
To trudna adopcja i szybko trzeba wszystko pchac do przodu

Posted

Witaj sunieczko. Przygnała mnie tutaj GONIA13. Sonikowa jesteś wspaniała kobitka. Proszę Cię spróbuj pomóc naszej zakochanej parze. Być razem do końca To byłoby cudnie:loveu:

Posted

[quote name='majka50']Witaj sunieczko. Przygnała mnie tutaj GONIA13. Sonikowa jesteś wspaniała kobitka. Proszę Cię spróbuj pomóc naszej zakochanej parze. Być razem do końca To byłoby cudnie:loveu:[/quote]

Niestety życie nie jest takie cudne....:placz:

Posted

[quote name='Maszaberla']A moze po prostu dzialac i na razie nie pytac;)
Chodzi o czas, tak jak piszesz - trzeba dzialac blyskawicznie bo jesli pojawia sie jakas oferta to moze byc tak ze nastepnego dnia juz jej nie bedzie:-(
Mysle ze jak cos sie ruszy to i kierownik sie zgodzi:-)

Rzadko kiedy trafia sie taka szansa - ale jesli psy tak sie kochaja i bylaby okazja poslac ich do Niemiec i trafiliby razem do nowego domu - to wspaniale
To trudna adopcja i szybko trzeba wszystko pchac do przodu[/quote]

Ja zwykle się z Tobą zgodzę... ;) Tik-tak, tik- tak... czas ucieka .... a tych psów nie powinno się rozdzielać. Popatrzcie nqa watek Nelsonowej, Płotka... długo cierpieli...

Posted

Cieszę się, że mój pomysł się spodobał, ale tak to się nie uda. Na obu wątkach (Kładki i Bobika) dziewczyny, które je założyły, odzywają się rzadko. Ja to oczywiście rozumiem, ale bardzo to utrudnia pracę.

Pytałam czy kierownik schroniska zgadza się na umieszzcenie danych psiaków na stronie internetowej zagranicznej fundacji. To pytanie nie jest bez sensu, bo jeśli znajdzie się dom za granicą, to co wtedy? Z kim się tu kontaktować? I kiedy byłaby odpowiedź? Kto psy weźmie ze schronu i zaangażuje się w część transportu (część na pewno załatwiliby Niemcy)?

Ja bardzo doceniam to co robią dziewczyny chodząc do schronu, naprawdę, czapki z głów :loveu: Kochane jesteście, ale jeśli nie będzie na miejscu pełnoletniej osoby, która w razie czego będzie w stanie przeprowadzić ze strony polskiej całą operację, to nie ma to sensu.
(ja nie wiem czy jesteście pełnoletnie i nie, ale zdaje się, że chodzicie do szkoły, więc stąd to założenie, nie wkurzajcie się na mnie, proszę ;-) )

Co będzie gdy ktoś z Niemiec nagle dzwoni do kierownika, który nic o tym nie wie.. To tylko stracone szanse.
Widzę na wątku Bobika również nie ma informacji, o które prosiły ciotki zajmujące się zagraniczną adopcją.
W ten sposób daleko nie zajdziemy. Zastanówmy się, proszę i ustalmy plan działania.

Posted

[quote name='sonikowa']
Ja bardzo doceniam to co robią dziewczyny chodząc do schronu, naprawdę, czapki z głów :loveu: Kochane jesteście, ale jeśli nie będzie na miejscu pełnoletniej osoby, która w razie czego będzie w stanie przeprowadzić ze strony polskiej całą operację, to nie ma to sensu.
(ja nie wiem czy jesteście pełnoletnie i nie, ale zdaje się, że chodzicie do szkoły, więc stąd to założenie, nie wkurzajcie się na mnie, proszę ;-) )
[B]Zastanówmy się, proszę i ustalmy plan działania[/B][/quote]

Niczego nie ujmujac dziewczynom, ktore sa przy psiakach - czy na dogo sa tylko te 2 cioteczki z Iławy? Moze ktos zna inne osoby, ktore sa regularnie na watkach
Nie ma sensu w takim razie na razie sie za to brac - nie majac kontaktu z osoba, ktora przeprowadzi wstepna weryfikacje i zapozna sie z procedurami adopcyjnymi
No i przede wszystkim jak napisalas - osoba pelnoletnia

Posted

Wszystko przeczytałam ...:-( I jest mi strasznie głupio i przykro że mnie nie było w ostatnich dniach na dogo :-(
Jutro będziemy z Kamilą w schronie. Właśnie drukuję to co mamy zmierzyć na adopcję zagraniczną. Wszystko zrobimy i obiecuję, że tutaj i u Bobika pokażemy.
A co do tego czy jesteśmy pełnoletnie czy nie - nie jesteśmy pełnoletnie.

Pozdrawiam .

Posted

[quote name='agailawa'] A co do tego czy jesteśmy pełnoletnie czy nie - nie jesteśmy pełnoletnie.[/quote]

To nie był zarzut, tylko raczej staram sobie to poukładać jak to zorganizować jak przyjdzie - a mam taką nadzieję - do wyciagnięcia psiaków ze schronu. Uważam, że robicie świetną robotę, chodząc do schronu i pomagając psom. Zawsze ta 'pierwsza linia frontu" jest najważniejsza :-) Bravo!!:multi:

A na info o psiakach czekam i zaraz potem piszę do dziewczyn w Niemczech. Myślę, że jak uderzymy do kilku fundacji, bo na wątku Bobika też dziewczny się tak deklarowały, to musi się udać!

Posted

Spokojnie SONIKOWA ;) Toć ja wiem, że ro żaden zażut.
Będą info, obiecuję .!
Ja z tą adopcją zagraniczną to na Was się zdaję, bo ja to tu zielona jestem ... :oops:

Posted

O Kładce:
W schronisku: 4 lata
Wysokość od grzbietu do ziemi : 46
Wielkość od nasady ogona do nosa: 90
Stosunek do psów: Toleruje psy i suki.
Stosunek do kotów: Ignoruje je .
Stosunek do ludzi z szczególnym uwzględnieniem dzieci: Kocha wszystkich.
Charakter psa czy jest żywiołowy, czy powolny i mało energiczny, czy jest typem przylepy czy nie szuka specjalnie kontaktu z ludźmi: Na swój sposób żywiołowa, przylepa.
Przebyte choroby: Na nic nie chorowała. Jest wysterylizowana.
Szczepienia, odrobaczenia czy posiada aktualne: Wszystko aktualne.
Czy odnajdzie się w grupie zwierząt: Tak.

O Bobiku :
W schronisku : 14 lat
Wysokość od grzbietu do ziemi : 48
Wielkość od nasady ogona do nosa: 104
Stosunek do psów: Suki toleruje, psów nie toleruje.
Stosunek do kotów: Ignoruje je.
Stosunek do ludzi z szczególnym uwzględnieniem dzieci: Kocha wszystkich.
Charakter psa czy jest żywiołowy, czy powolny i mało energiczny, czy jest typem przylepy czy nie szuka specjalnie kontkatu z ludźmi: Mało energiczny i powolny, przylepa.
Przebyte choroby: Na nic nie chorował .
Szczepienia i odrobaczenia czy posiada aktualne: Wszystko jest aktualne.
Czy odnajdzie się w grupię zwierząt: Tak.

Kładka i Bobik są zaczipowani.

Posted

[quote name='sonikowa']Dziewczyny, dzięki za szczegółowe dane. Zaraz napiszę do dziewczyny z fundacji. Bozie, jakie te psiaki są kochane..
Jeszzce raz dzięki![/quote]

Dzięki Sonikowa u Bobika tez są te informacje:multi: - może pójdzie parka;)

Posted

Nie mam jeszcze niestety zadnych wiesci z Niemiec, ale sadze, ze to przez okres przedswiateczny. Wiem tez, ze w drugim tygodniu kwietnia dziewczyny z fundajci mialy byc w Polsce, wiec moze sa w podrozy i dlatego nie odpisuja.
Kladeczko, milych spacerkow w swieta :loveu:

Posted

Dostalam odpowiedz z Niemiec, Bobik i Kładka sa już oglaszani na ich stronie internetowej jako przypadki nagłe :-) Skorzystałam ze zdjęc psów umieszczonych na ich wątku, jeśli macie coś przeciwko to dajcie mi znać, poprosze o ich usunięcie, myśle jednak, że zdjęcia w takich sytuacjach sa potrzebne. Mozna zobaczyc info o psach na stronie hundehilfe polen. Wrzuccie do googla, a potem wejdzie w nagle przypadki miesiaca. To jest po polsku.

Dziewczyny z Niemiec nie robia nam jednak wielkich nadziei - dwa stare psy na raz maja małe szanse na dom, ale jeszcze większa komplikacją niż wiek jest fakt, że Bobik nie toleruje samców. A ludzie, ktorzy takie stare psiaki biora mają często już inne psy w domu.. No, ale cuda się zdarzaja i ja wierzę w to, że własnie jakiś domek jest bez psów i ktoś zechce taką piekną parke z historią.

[B]Bardzo ważna rzecz - jesli domek by się pojawił, to trzeba będzie sprawnie działać. Psy trzeba będzie dowieżć do Pabianic lub Piotrkowa Trybunalskiego. Pytanie: kto weźmie psy ze schronu? kto potem je przewiezie? [/B]
[B]Po raz kolejny też chciałabym zapytać jaki jest stosunek kierownictwa schroniska do takich akcji, żeby potem nie było niepotrzenyhc kłopotów i nieporozumień np, że dom będzie, transport będzie a psy nie zostaną wydane..[/B]
[B]Bardzo proszę, aby Agailawa, Kamailawa oraz ciotki z dogo z okolic Iławy się dogadały, co kto może w razie czego zrobić. Przygotujcie sobie plan działania.
[/B]
Fakt ogloszenie psów w hundehilfe nie powinien tez wstrzymywac staran w innych fundacjach. Im wiecej akcji, tym lepiej.

Swiatecznie pozdrawiam.

Posted

[quote name='Gonia13']Dziewczyny skorzystajcie też z propozycji Maszaberli... Szczegóły "u Bobika". Nie powinnyście rezygnowac z tego...[/quote]

Kochana [B]Goniu13[/B] nikt z niczego nie rezygnuje ;) Kolejne wieści jak to napisałaś "u Bobika". Od razu powiem. Zabijcie mnie :angryy::mad: