Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Moria']Nie wiem, ale też nie chciałabym zeby Kładka przechodziła z rąk do rąk.
Może pomału może jeszcze ktos bedzie chciał Kładke potem do Niemiec, trudno jest powiedziec a ja to juz w ogole nie moge powiedziec nic na temat ewentualnego domku.[/quote]

Ja się pod tym podpisuję obiema rękami. Kładka jest wesołym psiakiem, lubiącym się bawić, przytulać. Nawet pobiegać lubi, więc jeśli świetnie zadomowiła się u Morii, pozwólmy jej tam poczekać na pewny dom dla niej. Jest bardzo wrażliwa i każda zmiana miejsca nie jest dla niej dobra. A dla niej, tak jak pisalyście dom u Morii to cudowne miejsce, które już na pewno pokochała. Jeśli jest jakiekolwiek ryzyko,że ten dom niemiecki nie będzie domem stałym, to nie ryzykujmy.To moje zdanie.Uściski dla małej.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z pzrykrością stwierdzam, ze zgadzam sie ze wszystkim, co napisalyście i myślę, że decyzja w tym wypadku już została podjęta...:roll::roll:Nie martwię się tym jednak zbytnio- bo wiem, ze Kladeczka jest u Morii szczesliwa...a przecież o to nam wszystkim chodzi...jak bedzie dla niej domek- to będzie i będzie wiadomo na 100% ze to wlasnie ten...więc czekamy na właśnie TEN:lol::lol::lol::lol:

Posted

Dziewczyny a może do tego domku Toficzek by sie nadał?On ma 14latek i coraz gorzej sie czuje...Sonikowa kochana,może przedstaw go tej Pani?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochany-spokojny-staruszek-bardzo-prosi-o-dozywotni-dt-olawa-134338/index51.html#post12410858[/URL]

Posted

[quote name='Renata5']Dziewczyny a może do tego domku Toficzek by sie nadał?On ma 14latek i coraz gorzej sie czuje...Sonikowa kochana,może przedstaw go tej Pani?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochany-spokojny-staruszek-bardzo-prosi-o-dozywotni-dt-olawa-134338/index51.html#post12410858[/URL][/quote]
OOOOOOOO...to jest pomysł....chyba dobry:roll:

Posted

[quote name='Renata5']Dziewczyny a może do tego domku Toficzek by sie nadał?On ma 14latek i coraz gorzej sie czuje...Sonikowa kochana,może przedstaw go tej Pani?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kochany-spokojny-staruszek-bardzo-prosi-o-dozywotni-dt-olawa-134338/index51.html#post12410858[/URL][/quote]

Renatko, dziękuję Ci, że o Tofficzku pomyślałaś - cioteczki, jeśli będzie jakaś szansa, piszcie proszę Was :-(

Posted

Dziewczyny, albo kajetanek??? sędziwy, niewidomy, bardzo długo w schronisku :( i bardzo łagodny, mieszka w kociarni...

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/malutka-niewidoma-kruszynka-kajetanek-szuka-domu-136016/index9.html#post12411045[/URL]

Posted

Przedstawię na pewno, choć myślę, że Pani bierze pieski przez Fundację (Kładka i Bobik byli tam zgłoszeni..). Nie zaszkodzi jednak spróbować :-)

Czyli dziś wieczór pisze do niemiec, że dziękujemy ogromnie za serce i propozycję, ale na razie Kładzia zostaje w Polsce do czasu znalezienia stałego domu.

Posted

[quote name='sonikowa']Przedstawię na pewno, choć myślę, że Pani bierze pieski przez Fundację (Kładka i Bobik byli tam zgłoszeni..). Nie zaszkodzi jednak spróbować :-)

Czyli dziś wieczór pisze do niemiec, że dziękujemy ogromnie za serce i propozycję, [B]ale na razie Kładzia zostaje w Polsce do czasu znalezienia stałego domu.[/B][/quote]
No i niech siedzi...a co,źle jej tu?:cool3::loveu:

Posted

[quote name='Renata5']No i niech siedzi...a co,źle jej tu?:cool3::loveu:[/quote]
Dobrze jej, nawet bardzo dobrze :cool3:

Widzę, że ktoś już pokazał pieski,a też chciałam kogoś przedstawić...no trudno. Życzę tamtym psiakom szczęścia i trzymam mocno kciuki za domek.

Posted

No to napisałam do Niemiec, że dziekujemy bardzo, ale Kładka niemal na pewno okazałaby się za młoda i aktywna, a absolutnie nie chcemy ryzykowac, że będzie musiala zmieniac domy. Szukamy więc dalej w Polsce, w Niemczech też oczywiście, skoro juz ten paszport ma ;-)
Przedstawiłam Toffika i Kajetana, tak jak prosiłyście. Odpowiedź pewnie będzie za kilka dni. Jutro jeszcze spróbuję zadzwonić i upewnić się, że mój mail doszedl.

Uff. Wiecie co, tak sobie pomyślałam, że szkoda tego zamieszania, kasy na paszport itd, ale z drugiej strony dobrze, że to wszystko wyjasnilo się teraz. Jakbym tak odebrała za dwa tygodnie telefon z drugiego końca Niemiec, że Kładzia jest energiczna i idzie do innego domu, to bym chyba oszalała.

Posted

JA tez uważam, że nie ma tego złego, coby na dobre nie wyszło:loveu::loveu:
Kto wie??Może faktycznie większa bieda znajdzie domek dzięki temu..??Kladeczka jest szczęsliwa u Wioletki-wiem wiem..za to szczęscie musimy płacić..ale mimo wszystko- zaden pieniądz nie jest w stanie zmierzyc się z radością i ze świadomościa,ze udalo się jakiemus psiakowi nieszczęsnemu przywrócić normalne, szczęsliwe życie...wiadomo, ze SW PAN..to nie to smao, co Pańcia, która opiekuje sie "małą sforą"...ale i tak wierzę, że Moria daje psiakom tyle szczęścia i miłóści, ze jakos to daje sie podzielić..zresztą najlepszy dowod ..Kladka "ruchliwa" i "rozbiegana"...no..po prostu szczęśliwa:loveu::loveu::loveu:A jak ona happy to my tym bardziej:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Tak pomyślałam o Klarze, która już prawie 10 lat u nas w schronie siedzi... Biedaczka praktycznie szans na adopcje nie ma. Boi się strasznie, trzymała się z młodszą sunią, która już poszła do domku. Pracowałam z koleżanką kiedyś nad nimi, ale wakacje się skończyły... Czasu nie ma i jest leciutka poprawa... Ale i tak praktycznie w ogóle z budy nie wychodzi... Maleńka jest i wspaniała, zasługuje na dom biedna...

[img]http://img375.imageshack.us/img375/8215/aa245kp9.jpg[/img]
[img]http://img375.imageshack.us/img375/1798/aa259ba9.jpg[/img]

Posted

[quote name='sonikowa']kandydatura Klary wysłana do Niemiec :-)
a nie można by pomyśleć może też o hoteliku dla niej? Może zaloż jej wątek?[/quote]

Dziękuję :oops:
Wątek założę, ale musicie zaglądać ;)

Posted

[quote name='sonikowa']Zamiast Kladki został wybrany stareńki Toffik z Oławy. Trzymajcie kciuki :-)[/quote]

Trzymam kciuki, oby się chłopakowi udało ! :loveu:

Posted

[quote name='sonikowa']Zamiast Kladki został wybrany stareńki Toffik z Oławy. Trzymajcie kciuki :-)[/quote]

To trzymaj się piesku dzielnie, powodzenia :lol:

Fajnie, że inny piesek skorzysta :loveu:

Posted

[quote name='sonikowa']Kładeczko, jutro Tofficzek rusza w daleką drogę do domku, który ma dzięki tobie :loveu: Ale żeby ci żal nie było, to dla ciebie też się coś szykuje ;-)

Ciotki, nie mam szzczegółów, więc się jeszcze nie cieszmy, ale kolejny domek chce Kładeczkę! I właściwie nie kolejny, bo to bylo tak, że domek chciał Kładkę, ale dowiedział się w niemieckiej fundacji, że już jest panna klepnięta i ma jechać do innego domku... A teraz się dowiedział, że Kładka jest jednak do wzięcia, więc się zgłasza! Czekam na maila ze szczegółami, dam wam od razu znać.
Miałam nie pisać, ale nie wytrzymałam....Wiem, że macie mnie już może dosyć z tymi domkami, ale to się samo wszystko dzieje. A ja tylko maile pisze..

Oczywiście może się zdarzyć, że się z domkiem nie dogdamy, więc z szampanem poczekajmy!![/quote]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:[SIZE=1][COLOR=Gray].................................ccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii[/COLOR][/SIZE]:multi::multi::multi:

Posted

Kładeczko, jutro Tofficzek rusza w daleką drogę do domku, który ma dzięki tobie :loveu: Ale żeby ci żal nie było, to dla ciebie też się coś szykuje ;-)

Ciotki, nie mam szzczegółów, więc się jeszcze nie cieszmy, ale kolejny domek chce Kładeczkę! I właściwie nie kolejny, bo to bylo tak, że domek chciał Kładkę, ale dowiedział się w niemieckiej fundacji, że już jest panna klepnięta i ma jechać do innego domku... A teraz się dowiedział, że Kładka jest jednak do wzięcia, więc się zgłasza! Czekam na maila ze szczegółami, dam wam od razu znać.
Miałam nie pisać, ale nie wytrzymałam....Wiem, że macie mnie już może dosyć z tymi domkami, ale to się samo wszystko dzieje. A ja tylko maile pisze..

Oczywiście może się zdarzyć, że się z domkiem nie dogdamy, więc z szampanem poczekajmy!!

Posted

sonikowa, jak to dobrze, że nie wytrzymałaś. Nie mamy cię dosyć! :loveu:
Jak najwięcej takich wiadomości - przynajmniej można z doła się wygrzebać i spokojnie zasnąć.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ale Kebab rozchwytywany:crazyeye::loveu:[/quote]

Dobry Kebab nie jest zły ;)

Nic jeszce nie wiem, dziewczyny z Fundacji ruszają właśnie do Polski i domyślam się, że mają co innego na głowie niż pisanie maili do mnie. Pewnie odzewa się w przyszlym tygodniu. Jesli wszystko pojdzie po naszej mysli, to Kladka i tak jechalaby dopiero w lipcu.

Na razie, blagam, trzymajcie kciuki za Toffika, ktory dzis rusza w pierwszy etap podrozy..