Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od początku 2009 roku do schroniska KUNDELEK w Rzeszowie trafiły 3 psiaki w typie boksera (2 psy i 1 sunia).

Chciałyby bardzo znaleźć dobre domki i dlatego pokrótce przedstawią się dogomaniakom:

AMPER [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU 18.04.2009

AMPER trafił do schroniska w styczniu 2009 jako około 3-4 letni psiak. Jest niezwykle towarzyski, strasznie sympatyczny i pocieszny. Uwielbia towarzystwo człowieka, przy którym wije się jak wąż w odpowiedzi na jego pieszczoty. Niestety Amper jest niewidomy, ma odklejoną siatkówkę w jednym oku i uszkodzony nerw. Jednakże nie przeszkadza mu to w codziennym życiu. Bardzo dobrze sobie radzi i szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem.

------------------------------------------------------------------------

NEGRIL [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU 22.03.2009

do schroniska trafiła w lutym 2009, znaleziona została z kolczatką na szyi oraz smyczą. Z początku podchodziła z dystansem do człowieka. Była też mocno "zaintrygowana" otoczeniem, troszku zdezorientowana, lekko niespokojna. Negril trafiła do schroniska wychudzona z naroślą na dziąśle.

Obecnie jest już po zabiegu usunięcia narośli. Czuje się dobrze. Teraz musi tylko nabrać ciałka. Jest towarzyska , bardzo dostojna i pełna gracji. Przy tym niezależna ale oddana jednemu człowiekowi, z którym bardzo mocno zawiązuje emocjonalną wieź. Czujna i bystra. Chętnie i odważnie eksploruje nowe, nieznane jej tereny . Pewna siebie i swojego człowieka.

-----------------------------------------------------------------------
NESTOR [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU 16.04.2009

NESTOR to cudny psiak znaleziony w lutym 2009 przy stacji Shell na ulicy Krakowskiej w Rzeszowie. Ma on około 3 lat. Bardzo towarzyski i sympatyczny, nie stroni od kontaktu z człowiekiem, lubi miziadła za uchem . Ładnie chodzi na smyczy. Nestor jest bardzo posłusznym i oddanym psiakiem.

---------------------------------------------------------------------
[SIZE=7]Sułtan [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU -kwiecien 2009

dodane marzec 2009
Kolejny Bokserek w schronisku. Ten dostał na imie [SIZE=7]Sułtan. [SIZE=2]Jest to młody pies. Bardzo zadbany i w dobrej kondycji. Jest radosny i ufny. Szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem radośnie merdając ogonkiem :). Ładnie chodzi na smyczy, na spacerach jest posłuszny.

---------------------------------------------------------------------

Psiaki przebywają pod adresem:

SCHRONISKU KUNDELEK w Rzeszowie
ul.Ciepłownicza3

tel. 0 - 510-170-788 - szefowa schroniska
tel. 0 - 510- 170-787 - opiekunowie zwierząt

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
Gdybym tylko miała swoje mieszkanie..:roll: kocham boksery, TŻ też.
A sunia ile może mieć?

Sunia pewnie bedzie miała ok 5-6 lat ale jeszcze to sprawdze dokładniej przy nastepnej wizycie w schronisku :)

Posted

Moniek193 napisał(a):
Ja jestem zalogowana na kilku stronach o bokserach tylko nie wiem jak to sie oglasza. Oswieccie mnie troszke to je pooglaszam:oops:

Jak dam rade to oswiece ;) tylko sie odezwij jak bedziesz na gg ...

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Napiszcie do ciotek od bokserów, niech je ogłoszą u siebie na strocne. One tam mają fundację zajmującą się boksiami ;)

dzieki za propozycje
jeszcze przed założeniem tego wątku ogłoszenia o pieskach były wyslane do fundacji zajmującej sie bokserami

Posted

A teraz zdjecia z wczorejszego spacerku Negrili i Nestorka

Pieski były bardzo czujne i pilnowały czy ich ukochanym wolontariuszkom nie zagraża żaden dziki zwierz :loveu:

No i dziewczyna sama

A teraz jeszcze Nestorek

Posted

ewatr napisał(a):
Sliczne czujne pieski dodane juz do allegro ;)

Ewatr Ty to jesteś jak zdrowie :loveu:

A teraz Bokserki DO DOMÓW MARSZ!!!!!!

Posted

Dziś podesłałam ludzi chętnych na Negril... Trzymajcie kciuki :roll:

Zgłosiła się też pani, która by chciała Ampera, ale ona jest z Niemiec...

Mam też prośbę - przyślijcie nam na [email protected] jakieś informacje najświeższe, ze dwie fotki każdego, to zrobimy aktualizację fąflom na stronie - jak się pojawia pies w "aktualnościach", to zawsze jest potem więcej telefonów...
Od obsługi ze schronu mamy tylko wieści o Negril (że nie chce jeść i chudnie :( )

No i jeszcze podobno od wczoraj w schronie jest czwarty bokser - bardzo proszę o zdjęcia i informacje. Mimo wsyzstko nadal jest za zimno dla boksów w schronie.

Posted

[quote name='gerta']

No i jeszcze podobno od wczoraj w schronie jest czwarty bokser - bardzo proszę o zdjęcia i informacje. Mimo wsyzstko nadal jest za zimno dla boksów w schronie.

Własnie to prawda mamy kolejnego Bokserka:-( to już 4 :crazyeye:w tym roku na pierwszej juz zaktualizowałam wiec wklejam to co tam zamieściłam

Kolejny Bokserek w schronisku. Ten dostał na imie [SIZE=7]Sułtan. [SIZE=2]Jest to młody pies. Bardzo zadbany i w dobrej kondycji. Jest radosny i ufny. Szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem radośnie merdając ogonkiem :). Ładnie chodzi na smyczy, na spacerach jest posłuszny.