WestieGuardian Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 Witajcie, kupiłam wczoraj golonkę z indyka dla mojego psa (west highland white terrier, 4 lata). Czy ktoś mi podpowie jak mu ją podać? Sama nie jem mięsa, nigdy w żaden sposób jej nie przyrządzałam. Piesek czasem zjada surowe mięso, czasem je gotuje. Jednak w ostatnim czasie dużo czytałam na temat hodowli zwierząt w związku z czym boję się podawać mięso surowe. Poza tym znacznie ładniej się wypróżnia po ugotowanym w wodzie. Ale wiem że nie powinno się gotować kości. Pomożecie? :) Będę wdzięczna! Quote
dwbem Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 Ja mięso drobiowe podaję gotowane, surowe daję tylko wołowe. No i opczywiście musisz po ugotowaniu wyjąc wszystkie kości i takie sprężynki jakie są w golonce. 1 Quote
WestieGuardian Posted August 1, 2017 Author Posted August 1, 2017 Bardzo dziękuję za pomoc. No tak, indyk to drób ;) Jakoś takie duże mi się to wydało i nie pomyślałam, że kości i tak nie może zjeść. Jedynie wołowe na surowo? A wieprzowina? Nie podaję często, ale czasem w formie urozmaicenia. Mój pies uwielbia mięso wieprzowe gulaszowe i zdecydowanie surowe. Nie podawać? Quote
Zarka Posted August 1, 2017 Posted August 1, 2017 39 minut temu, WestieGuardian napisał: A wieprzowina? Nie zaleca się podawania surowej wieprzowiny ze względu na możliwość zarażenia groźną chorobą tzw. wścieklizną rzekomą (choroba Aujeszkyego). 2 Quote
dwbem Posted August 5, 2017 Posted August 5, 2017 Też nie polecam wieprzowiny, tłuszcz wieprzowy też jest gorszy od wołowego, jeżeli już to czasami ale gotowaną. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.