plinka Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 SET to dorosły pies zabrany z ulicy. Błąkał się po jednym z białostockich osiedli. Obecnie mieszka u rodziny zastępczej. To łagodny, przyjazny, bardzo posłuszny i spokojny pies. Umie chodzić na smyczy. Nie bardzo toleruje inne psy na spacerach. Set jest dość duży, bardzo przytulny. Lubi być głaskany, drapany, taki przytulasek. :loveu: Widział mnie po raz pierwszy, a zachowywał się jakby mnie znał od zawsze. Na stojąco nie dało mu się zrobić zdjęcia, bo od razu podchodził się miziać. :loveu: Secik Quote
Guest monia3a Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Set ma 8-9 lat więc nie jest już najmłodszy :shake: Proszę o pomoc w ogłaszaniu :modla: Quote
agaciaaa Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Jaki kontakt podawać w ogłoszeniach? No i przydałby się jakiś tekst, chyba że wystarczy to co jest w pierwszym poście. Quote
Iwona&Wiki Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Nie, raczej nie wystarczy:shake: Trzeba koniecznie dodawać, ze Set ma chore nerki. Potrzebuje na stałe leków i diety. Miesięczny koszt lekarstw, to: pastylki Phytofale - 16 szt. x 1,60 PLN = 25,60 PLN + proszek leczniczy - Ipakitina 0,5 opakowania x 44 PLN = 22,00 PLN. Czyli w tej chwili miesięcznie do 50 PLN. Dieta taka jak dla psów chorych na nerki. Choroba nerek Seta jest pokleszczowa. Od prawie roku Set jest pod stałą opieką wet. Choroba nie posuwa się. Set jest w dobrej kondycji. No, ale 8- 9 lat to on nie ma:) Ma dopiero około 6 lat. Moniu fajnie, że sie wzięłaś za Seta. Super - dzięki. Plinka - foty fajne. Dzięki. W październiku był ogłaszany: "Set jest dorosłym psem, średniej wielkości. W ocenie weterynarza ma około 6 lat. To smutne, że po tylu latach trafił na ulicę, ta ostatnia zima była najtrudniejszym okresem w jego psim życiu – bezdomny, zziębnięty i głodny błąkał się w okolicach ulicy Wesołej. Od dwóch tygodni przebywa u rodziny zastępczej. Jest łagodnym, przyjaznym, bardzo posłusznym i wyjątkowo spokojnym psem. Umie chodzić na smyczy – uwielbia spacery z obecnym opiekunem. Jest wspaniałym słuchaczem, z jego mądrych oczu widać, że rozumie wszystko. Doskonale nadaje się na towarzysza dla starszej osoby. Set jest odrobaczony i odpchlony, pod opieką weterynaryjną." Wtedy niewiele wiedzieliśmy o jego chorobie:p Jutro wystawię mu allegro. Plinka, możesz podesłać mi zdjęcia? Quote
plinka Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 To co z tym jego wiekiem? :cool3: Jego opiekunka mówiła, że ok 10 lat.. hmm tak staro raczej nie wygląda, chodź pierwszej młodości też nie jest. Generalnie na pierwszy rzut oka nie wygląda źle, jest w dobrej kondycji, bardzo kochany, ale już w jego choćby sposobie poruszania się widać, że swoje lata przeżył. Mogłam mu zajrzeć w ząbki :cool1: Co prawda podniosłam mu na chwilę fafelek, ale jakoś nie wpadłam żeby obejrzeć mu w pysia od środka. ;) agaciaaa Ten nr tel 085 74 25 632. Set wcześniej miał wystawiane sporo ogłoszeń, potem jakoś ucichł. Od jakiegoś czasu wrzucałam go regularnie na b.online, bezpłatne ogłoszenia z linkiem do zdjęcia. ZERO odzewu, nie było żadnego tel w jego sprawie :shake: Iwona Zaraz dopisze te leki itd do pierwszego posta. Wiedziałam, że coś tam Set przyjmuje, ale jego pani nie mówiła co, bo tymi lekami to bardziej chyba pan się zajmuje. Zdjęcia wysłane. Quote
Guest monia3a Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Na moje oko to on miał te pół roku temu więcej niż 6 lat :p spokojnie dałabym mu tak jak pisałam 8-9 ale mogę się mylić, choć oceniając Pita trafiłam w dziesiątkę :evil_lol: Quote
karina1002 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 monia3a napisał(a):Na moje oko to on miał te pół roku temu więcej niż 6 lat :p spokojnie dałabym mu tak jak pisałam 8-9 ale mogę się mylić, choć oceniając Pita trafiłam w dziesiątkę :evil_lol: Ładny psiak. zaznaczam Quote
agaciaaa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Ogłosiłam Seta na: SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. SET- duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Warszawa Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia oddam psa - Chciałabym szczeniaka nie rasowego max do 3mies. SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego / Psy > Pozostałe - Białystok SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok. ojej.pl Ogłoszenia Sprzedam - SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok. Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca Darmowe ogłoszenia drobne.pl - SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok. - Bezpłatne anonse i ogłoszenia. SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok., Sprzedam/Oddam zwierzaka : Zwierzęta - Ogłoszenia, kupno, sprzedaż, wynajem SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok. | Wielorasowe - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj SET - DUŻY, STARSZY PRZYTULASEK SZUKA KOCHAJĄCEGO DOMU. BIAŁYSTOK. - OGŁOSZENIA - OGŁOSZENIA BIAŁYSTOK - Autogielda.pl SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok. - Interpress Ogłoszenia SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok. - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t - Og�oszenia adopcyjne czeka na akceptacje Ogłoszenia - Adopcje - SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. - 4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki SET - duży, starszy przytulasek szuka domu Internetowa Giełda Zwierząt Ogłoszenie nr 765 - SET - duży, starszy przytulasek szuka kochającego domu. Białystok. - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl OGŁOSZENIA ZWIERZĘTA: PSY, KOTY, KONIE.. SPRZEDAM Quote
Iwona&Wiki Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Uh, agaciaaa, ale zaszalałaś:loveu::multi: To skromniutko dorzucę allegro :oops: Moniu, kontakt jak zawsze do Ciebie:loveu: Hmmm... co by tu mu jeszcze? gratkę, widzę już ma:) Quote
Guest monia3a Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Iwona&Wiki napisał(a): Moniu, kontakt jak zawsze do Ciebie:loveu: Niewiem czy to dobry pomysł :shake: ostatnio nie odbieram telefonów od nieznanych numerów co drugi od czwartku to '' znalazłem-am psa '' nie jestśmy w stanie pomóc na tę chwilę ani jednemu, prawda ;) Przydałby się banerek dla Secika :) Quote
plinka Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 monia3a napisał(a): Przydałby się banerek dla Secika :) Zaraz napiszę do odpowiednich osób w tej sprawie. Quote
agaciaaa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Zrobiłam taki zwykły, ładniejszych nie umiem ;) Quote
plinka Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 fajny :) tylko może coś wspomnieć na bannerku, że Set to staruszek? Quote
agaciaaa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Fajnie, że się podoba ;) plinka napisał(a):fajny :) tylko może coś wspomnieć na bannerku, że Set to staruszek? Ja już nic tam nie wcisnę :lol: może ktoś zrobi ładniejszy ;) Quote
Iwona&Wiki Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 No to bryndza:p To może dodać dla zachęty jego dług w lecznicy?:diabloti: Quote
Guest monia3a Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Najlepiej by było jakby on tam został na stałe :p Quote
plinka Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Myślicie, że w ogóle ma szanse na adopcje? Łatka była chora, ale młoda i długo szukała domu. A Secik nie dość, że chory to i starszy... :( Quote
Iwona&Wiki Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Trzeba szukać:p Z dwóch powodów. 1. Set cały czas leczony i częściowo żywiony jest "na kreskę". Na wakacjach dług wynosił 2500PLN. Jesienią zmniejszylismy do 1000, a teraz chyba znów jest pod 2000. Aż strach pytac w lecznicy. 2. Opieka nad Setem, myslę, jest ponad siły tej pani. Choc rzeczywiście - przez ten czas przywiązała się. Ale i tak co jakiś czas temat żeby natychmiast zabrać - powraca. Dlatego trzeba:p Quote
Recommended Posts