Divi Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 no ta kapitalizacja odsetek jest super :) dziękujemy dla Banku :) a, co tam u Rudzielca jestem ciekawa jak tam potencjalny domek. Quote
Jolanta08 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='Divi']no ta kapitalizacja odsetek jest super :) dziękujemy dla Banku :) a, co tam u Rudzielca jestem ciekawa jak tam potencjalny domek.[/QUOTE] I ja także ... Quote
Mysia_ Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 [quote name='Bjuta']Poszło 372 zł na konto grudniowego hoteliku. Mamy miesiąc, żeby nazbierać 302 zł. [U]GRUDZIEŃ [/U][FONT=Verdana][U][COLOR=black]2009[/COLOR][/U][/FONT] (płacimy [B]372[/B]) 10 zł Alma 2 20 zł Wellington 30 zł Jolanta 08 10 zł Lena13 czyli [B]70[/B] zł WYPŁATY W GRUDNIU [B][COLOR=Red]- 372[/COLOR] [/B]zł (30.XI)[/QUOTE] może ktoś zrobi jakiś bazarek dla Władeczka? Quote
ALMA2 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 A czy coś wiadomo o Pani która chciała Władeczka? Quote
Bjuta Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='Mysia_']może ktoś zrobi jakiś bazarek dla Władeczka?[/QUOTE] Władkowi spłynie, on ma grono wiernych płatników... ;) Quote
Bjuta Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 [quote name='ALMA2']A czy coś wiadomo o Pani która chciała Władeczka?[/QUOTE] Rozmawiałam z Wiosną - niestety kobitka się już nie odezwała. Zapowiadało się to całkiem, całkiem, bo właściwie się babeczka umówiła na przyjazd, niestety zamilkła - no i dupa... Wiosna nam dzisiaj, lub jutro wklei tekst do ogłoszeń. Generalnie o tym, że Władzio jest psem ozdobnym do ogrodu, bo dotknąć się raczej nie pozwoli... To lepsze jedzonko mu wyraźnie bardziej służy. Myślę, że musimy zacząć go ogłaszać i tyle. Quote
ALMA2 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Pani sie rozmysliła, cóż.. "Pies ozdobny" fajnie brzmi. Bjuta - czas szybko leci - myślałaś co z jedzonikiem w styczniu dla Władzia na jakiej będzie karmie. Jak teraz jest dobrze, to co, robić próby i mieszać tą " tańszą" z tą "lepszą" i obserwowac jak się bedzie czuł - cz to głupi pomysł. A pozatym zamiast wydawac na lekarza i leczenie brzucha - to może lepiej pozostac na lepszej karmie? Quote
Bjuta Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Ciągle mamy zapas na lepszą karmę - w styczniu jeszcze bez problemu. W lutym chyba też. Może się go uda wypchnąć na swoje jak ruszymy z ogłoszeniami? No w końcu śliczny jest! Quote
Bjuta Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 I już nie gryzie! (no troszkę szczypie ;)) Quote
Divi Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 I dobrze, że sie babeczka teraz rozmyśliła niz potem miał by go oddać. Quote
wiosna Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Jeeestem! Cholera, znowu z poślizgiem - najmocniej Was przepraszam. Tekst napisałam - nieco przydługawy, jak zawsze ;) Dowolnie skracajnie, zmieniajcie czy dopisyjcie co tylko uda Wam się poprawić. [QUOTE] Władek jest psem niezwykłej urody. Ma niesamowicie gęste, puszyste futro, uszy jak u pluszowego misia i bystre spojrzenie. Zapewne byłoby wspaniale go pogłaskać, przytulić. Jednak Władek przytulać się nie pozwala, boi się człowieka. Nie jest psem młodym, sporo już przeszedł w życiu. Całej jego historii nie znamy. Nasza wiedza sięga do lata 2007, kiedy to Władek został przyprowadzony do schroniska przez pana, który twierdził, że pies się do niego przybłąkał kilka miesięcy wcześniej i nie chce go, ponieważ pies jest agresywny. Władek był potwornie chudy, skołtuniony, brudny i co w tym wszystkim najgorsze - przerażony. Uciekał nawet przed spojrzeniem człowieka, zachowywał się tak, jakby dotyk potwornie go bolał. Nie pozwalał wyprowadzać się na wybieg, przez długo czas uciekał od wszystkich pracowników i wolontariuszy. Jak więc to się stało, że ów pan przyprowadził go na smyczy? Czy aby na pewno pies się niedługo wcześniej przybłąkał i czy aby jego agresja nie była pretekstem? Władek spędził w schronisku około dwóch lat. Zmienił się w tym czasie. Przestał uciekać od ludzi, podchodził do nich dość ciekawie, chociaż z rezerwą - dotykać się jednak nie pozwalał nigdy. Wolontariusze zorganizowali dla Władka pomoc i postanowili umieścić go u nas, w hotelu, gdzie mamy znacznie więcej czasu dla psów niż jest to możliwe w schronisku. Władek przyjechał do nas na początku września 2009. Początkowo przerażony uciekał do budy kiedy wchodziliśmy do jego kojca. Stopniowo, powolutku zaczął wychodzić, podchodzić, interesować się i jeść. Jeść najpierw przy nas, później z miski stojącej ciut bliżej i bliżej, aż w końcu z ręki. I na tym - jak narazie - stanęliśmy. Władek polubił kontakt z ludźmi, cieszy się na nasz widok, chętnie do nas podchodzi i doskonale wie, co oznacza ręka sięgająca do kieszeni. Ale do tej pory dotyk jest dla niego zbyt trudny. Co stało się w jego życiu? Jaki ból musiało znieść to psisko, aby pozostał mu tak koszmarny uraz do ręki człowieka? Na szczęście tego nie wiemy. Władkowi trzeba pomóc. Nie jest to już młody pies, chociaż wieku dokładnie nie znamy. Uczy się powoli, a my ciągle czekaliśmy z ogłaszaniem go do czasu, aż się trochę przyzwyczai. Zwykle kiedy trafiają do nas psy w podobnym stanie najpierw oswajamy je, uczymy, że człowiek nie jest zły, uczymy chodzić na smyczy, mieszkać w domu, żyć wśród ludzi - dopiero później szukamy nowych domów. Jednak z Władkiem jest inaczej, musi być inaczej. On ma w sobie lęk taki, że nie możemy przewidzieć kiedy i czy uda się go całkowicie oswoić. A jednocześnie nie jest psem kłopotliwym, w żaden sposób nie wymaga specjalnie trudnej opieki, miejsca czy warunków. Władek zawsze mieszkał na dworze, i takie miejsce będzie dla niego najlepsze. Nie ma sensu na siłę przyzwyczajać go teraz do życia w mieszkaniu czy wewnątrz domu, tym bardziej że nie potrafi on chodzić na smyczy. Potrzebuje zatem ogrodu, budy i miski z jedzeniem lub kojca z możliwością wychodzenia na wybieg lub ogród. Jedyny warunek niezbędny dla Władka to ogrodzenie - nie jakieś pancerne, bo nie jest to pies-Houdini, ale zwyczajnie ogrodzony teren, aby Władek nie uciekł - byłby wtedy problem ze złapaniem go. W takich warunkach Władek byłby szczęśliwy i bezpieczny, a my moglibyśmy ze spokojnym sercem ratować kolejne psy. Władek doskonale dogaduje się z innymi psami - młodymi, starszymi, dużymi i małymi. Jest całkowicie przyjazny a nawet dość obojętny. Byłby fantastycznym towarzyszem dla innego psa mieszkającego na dworze. My ze swej strony zapewniamy stałą pomoc behawioralną, obiecujemy pomóc pracować nad oswajaniem i przyzwyczajaniem Władka do ludzi, jeśli jego nowy Właściciel będzie chciał go oswajać. Praca z Władkiem nie jest trudna, właściwie opiera się na podawaniu mu smakołyków, ale warto wiedzieć czego robić nei należy. Czy więc znajdzie się dla Władka miejsce u kogoś z Państwa w ogrodzie? To tak niewiele, ale dla tego psa wszystko. Wszelkie informacje na temat Władka można uzyskać kontaktując się z nami: 500-16-25-35 lub 506-935-278. Zapewniamy pomoc w bezpiecznym transporcie do nowego domu.[/QUOTE] A tak poza tym to Włądek jest naprawdę fajnym psem, coraz milszym i coraz radośniejszym. Trzymam za niego kciuki z całej siły. Ehh, szkoda że nie da się ludziom go jakoś pokazać, jakoś.. znaleźć [B]tych[/B] ludzi dla każdego z takich Władków :roll: Quote
Bjuta Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [CENTER][CENTER]Dziękujemy Wiosno! :loveu: [URL]http://www.allegro.pl/item842681644_wladek_najpiekniejsza_ozdoba_ogrodu_pies_psy.html[/URL] Zrobiłam mu w prezencie wyróżnione, czy zgadzacie się, żeby wznowienia wyróżnionego allegro (12 zł) szły z "żelaznego zapasu"? Wiem, że to jest dzielenie skóry na niedźwiedziu, ale jak już Władek znajdzie wspaniały dom... (No bo przecież znajdzie, prawda?) co myślicie o tym, żeby wcisnąć Wiośnie takiego na maks przestraszonego [URL="http://www.dogomania.pl/threads/130300-DinuA-zabrany-jako-maluszek-wrA-ciA-z-traumAE-i-juA-2-lata-czeka-Zabrze"]Dinka[/URL] [url]http://www.dogomania.pl/threads/130300-DinuA-zabrany-jako-maluszek-wrA-ciA-z-traumAE-i-juA-2-lata-czeka-Zabrze[/url] (ulubieńca Mysi)? Tak tylko rzucam... nieśmiało... że jakby co...[/CENTER] [/CENTER] Quote
Syla Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Witaj Bjuto.Dorzucę do swojej deklaracji na Władzia 12 zł w grudniu.Wyślę razem 32 zł.Zaraz zajrzę do Waszego Dinka ( skoro ulubieniec Mysi hihi)Pozdrawiam serdecznie.Syla. Quote
Mysia_ Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Wiosna, super tekst, oby przyniósł szczęście Władkowi! :) Quote
Bjuta Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [quote name='Syla']Witaj Bjuto.Dorzucę do swojej deklaracji na Władzia 12 zł w grudniu.Wyślę razem 32 zł.Zaraz zajrzę do Waszego Dinka ( skoro ulubieniec Mysi hihi)Pozdrawiam serdecznie.Syla.[/QUOTE] Dzięki serdeczne!!!! A to stąd zajrzałaś na wątek Dinusia! Tak, tak dogomania uzależnia lepiej niż papierosy... A Władek ma już prawie 50 wejść na allegro... Nie ma to jak ładny pyszczek! Quote
Mysia_ Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Władziu jest piękny, tylko ten jego charakterek... Quote
Bjuta Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Przyszło 40 zł od Agata51 :loveu: Agatko, jak to zaksięgować? 30 zł to deklaracja stała, a 10? Na żarełko? Quote
Bjuta Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Przyszło 30 od Divi:loveu: z bazarku! Zaksięgowałam na żelazny ;) Quote
agata51 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='Bjuta']Przyszło 40 zł od Agata51 :loveu: Agatko, jak to zaksięgować? 30 zł to deklaracja stała, a 10? Na żarełko?[/QUOTE] Na żarełko. Niech mu idzie na zdrowie. I na domek [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/208.gif[/IMG] Quote
Syla Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Witam.Kasa za grudzień wysłana.Pozdrawiam serdecznie Władzia. Quote
wiosna Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Ja nie wiem, czy Wy pamiętacie, ale u nas jest ciągle 72,60zł na plusie - a jest to pozostałość po Kubusiu, o której już tu ze trzy razy pisałam ;) Quote
Bjuta Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='wiosna']Ja nie wiem, czy Wy pamiętacie, ale u nas jest ciągle 72,60zł na plusie - a jest to pozostałość po Kubusiu, o której już tu ze trzy razy pisałam ;)[/QUOTE] Pamiętamy!:loveu: Wpiszę na pierwszą... Quote
Syla Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Witam.Proszę o zajrzenie na wątek malutkiego ślepaczka, który może iść do DT, do Renaty5, tylko nie ma kasy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173689-Niewidomy-stary-maleA-ki-Edi-tak-bardzo-chce-byc-kochany[/URL] Quote
Recommended Posts