anubis Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Witam Mój szwagier posiada chyba 14 letniego golden retriever, pies ma sporą nadwagę. Jakieś 2 tygodnie temu ktoś z rodziny przez przypadek najechał na nogę, pies ma złamanie na wysokości psiego uda. Piesek był już 3 razy u weterynarza i za każdym razem ma zbyt słabe wyniki dotyczące nerek aby przeprowadzić operację złożenia kości (może nie przeżyć lub zdechnąć po kilku dniach od operacji). Czy są jakieś inne sposoby ? jakaś nie pełna narkoza czy coś ? cholernie żal mi tego psa bo jest z nami od początku, na chwilę obecną dostaje 5 kroplówek dziennie i jakies lekarstwo i jakoś żyje tzn. leży i się czołga bo chodzić nie może :( Quote
bou Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 To jakaś makabra,co piszesz....Pies powinien miec przynajmniej unieruchomioną,usztywniona nogę.Jest wiele sposobów na znieczulenie - także stareńkich psów.Znajdzcie normalnego weta,pies cierpi od 2 tygodni ! ,to zlamanie bardzo boli I to ból właśnie prędzej moze go zabić, niż nerki po znieczuleniu. p.s - na tym forum,nasze psy nie"zdychają",one odchodzą,lub umierają...przepraszam..musiałam. Quote
kinga_kinga7 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 2 godziny temu, bou napisał: To jakaś makabra,co piszesz....Pies powinien miec przynajmniej unieruchomioną,usztywniona nogę.Jest wiele sposobów na znieczulenie - także stareńkich psów.Znajdzcie normalnego weta,pies cierpi od 2 tygodni ! ,to zlamanie bardzo boli I to ból właśnie prędzej moze go zabić, niż nerki po znieczuleniu. p.s - na tym forum,nasze psy nie"zdychają",one odchodzą,lub umierają...przepraszam..musiałam. Zgadzam się ! Pies od razu powiniem mieć unieruchomioną nóżkę ! i też mnie ruszyło to słowo " zdechł " Quote
anubis Posted August 15, 2016 Author Posted August 15, 2016 Operacja się udała ale piesek odszedł po 2 dniach :( będzie nam go brakować, to w końcu 14 lat wspólnych chwil. Mam nadzieję że za pół roku szwagier pomyśli o nowym "dziecku" ;) Quote
Recommended Posts