Marmag Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Witam, czy jest osoba, która potrafi czytać rodowody i wypatrzeć ewentualne wsobne skojarzenia oraz inne niedoskonałości? Jeśli tak, czy mogłabym poprosić o zinterpretowane dwóch rodowodow, bo sama się głowie od kilku dni i już nie wiem, co o tym myśleć...? Proszę o kontakt tu lub pm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beatrx Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 w rodowodzie masz wypisanych przodków to chyba widzisz, czy po stronie matki i ojca są takie same psy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmag Posted April 4, 2016 Author Share Posted April 4, 2016 Dopiero uczę się czytać rodowody, w związku z czym miło by mi było gdyby ktoś pomógł w tym i ewentualnie co nieco wytlumaczyl. Od tego jest forum, żeby szukać i oferować pomoc. Dużo się teraz słyszy o tych rodowodach i przekretach, więc chyba wnikliwa chęć ich interpretacji jest dużo lepsza, niż kupno psa w ciemno. PS. Już znalazłam chętna do pomocy osobę, za co jestem bardzo jej wdzięczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kocurkotka Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 (zajęcie wyguglowane pierwsze leprze z ZKwP FCI) A więc rodowód to opis przodków Ojciec i jego rodzice - rodzice rodziców -czyli dziadkowie pradziadkowie itd. Matka - to samo rodzice - rodzice rodzice / dziadkowie pradziadowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmag Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 Juz wszystko wiem, dziekuje Kocurkotka:) Sunia bedzie u mnie za 7 tyg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bejasty Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 jezeli to rasa w której wymagane są badania np w kier dysplazji zawróć uwagę jakie HD mają przodkowie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts