Marmag Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Witam, czy jest osoba, która potrafi czytać rodowody i wypatrzeć ewentualne wsobne skojarzenia oraz inne niedoskonałości? Jeśli tak, czy mogłabym poprosić o zinterpretowane dwóch rodowodow, bo sama się głowie od kilku dni i już nie wiem, co o tym myśleć...? Proszę o kontakt tu lub pm Quote
Beatrx Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 w rodowodzie masz wypisanych przodków to chyba widzisz, czy po stronie matki i ojca są takie same psy? Quote
Marmag Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Dopiero uczę się czytać rodowody, w związku z czym miło by mi było gdyby ktoś pomógł w tym i ewentualnie co nieco wytlumaczyl. Od tego jest forum, żeby szukać i oferować pomoc. Dużo się teraz słyszy o tych rodowodach i przekretach, więc chyba wnikliwa chęć ich interpretacji jest dużo lepsza, niż kupno psa w ciemno. PS. Już znalazłam chętna do pomocy osobę, za co jestem bardzo jej wdzięczna. Quote
Kocurkotka Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 (zajęcie wyguglowane pierwsze leprze z ZKwP FCI) A więc rodowód to opis przodków Ojciec i jego rodzice - rodzice rodziców -czyli dziadkowie pradziadkowie itd. Matka - to samo rodzice - rodzice rodzice / dziadkowie pradziadowie Quote
Marmag Posted June 12, 2016 Author Posted June 12, 2016 Juz wszystko wiem, dziekuje Kocurkotka:) Sunia bedzie u mnie za 7 tyg. Quote
bejasty Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 jezeli to rasa w której wymagane są badania np w kier dysplazji zawróć uwagę jakie HD mają przodkowie . Quote
Recommended Posts