Jump to content
Dogomania

" Miesieczniny" Agata - przerodzilo sie w galerie.

Recommended Posts

Posted

Jakie piekne te Czarnuszki..:loveu:..a Gutek...jaki włos....:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
[U][B]Sota z jakiej hodowli masz Gutka i Buffy...napisz proszę[/B][/U].......:Rose:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dziekujemy!!!! Buffy to typowa sunia:)
Magda - Gucio jest "lewitkiem" po Felicji Brikascie i Bonim z Pszczynskiej Puszczy, Buffy jest z Czech, po Qetynce Dana Bar Bar Beskydy i chyba ( o ile sie nie myle) jednym z najbardziej wszechstronnie wyszkolonych biardow w Europie - Brocku Au Auriga Brie (ma IPO 3 razy iles tam... - znawcy wiedza o co biega:), - w Luksemburgu , w Mistrzostwach Swiata, w tamtym roku zajal 5 miejsce, startuje w agility i pasieniu - z sukcesami, ma kilka selekcji - a zatem nie tylko "kudel" jest wazny, ale to, co ma w glowie i dlatego dla nas - przy 2 psie - bylo wazne czego mozemy sie spodziewac psychicznie, bo Gutek to rewela - oaza spokoju, ktorej nie wolno zaklocac decydujac sie na 2 psiaka).
A swoja droga - osiagow tatka mozna zazdroscic!

Posted

Dzięki za odpowiedz.:loveu:
Ale co oznacza słowo "lewitkiem"??:roll: Czy jest wnętrem?
Proszę podaj jeszcze przydomek hodowlany,bo
Ide szukac w briardach.com tej hodowli.A nie wiesz czy jeszcze zajmują sie hodowlanką??? Chyba nie miałabyś nic przeciwko ,gdybym kiedy z tej samej hodwli nabyła szczeniaczka????:loveu:
Ile Gutek ma lat??
Buffy cudna ,ale bardziej mi sie podobaja plowe kudła.W czarnym czasami nie widać gdzie przód ,a gdzie tyl.;)
Ok nie zawracam juz głowy pytaniami idę uczyć się czytać rodowodów.Ale znając życie polegnę w pierwszym pokoleniu :evil_lol:

Posted

Z tym jest problem - babka miala/ma hodowle, ale udostepnila swego repro do pokrycia suni, ktora hodowlanki jeszce nie zrobila, brakowalo jej oceny.. I z takiego miotu jest Gutek.

Posted

A tak mozna ?? Kryc reproduktorem nie hodowlaną sukę??
Ja nic nie rozumiem......w briardach.com nic nie widze ,bo znając moja "inteligencję" pewnie żle szukam :mad:
Ale Gutek ma rodowód tak?
Musi miec skoro mu dobrałas tak elitarną towarzyszke życia.:loveu:
Może poczekam na Twoje szczeniaczki??:loveu:
Wiem,że z takiego skojarzenia płowo czarnego rodzą sie i plowe i czarne psinki:loveu:
Będą musiały być cuuuuuuuuuuuuudooooooo:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Magda Kara']A tak mozna ?? Kryc reproduktorem nie hodowlaną sukę??
Ja nic nie rozumiem......w briardach.com nic nie widze ,bo znając moja "inteligencję" pewnie żle szukam :mad:
Ale Gutek ma rodowód tak?
Musi miec skoro mu dobrałas tak elitarną towarzyszke życia.:loveu:
[U] Może poczekam na Twoje szczeniaczki??:loveu:[/U]
Wiem,że z takiego skojarzenia płowo czarnego rodzą sie i plowe i czarne psinki:loveu:
Będą musiały być cuuuuuuuuuuuuudooooooo:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] [B]oj to sie nie doczekasz!!!!!! "Z tej maki chleba nie bedzie - jak mowi przyslowie.[/B]
A "mozna" kryc ( widzac, co niektorzy czynia - kryja sunie nie majaca jeszcze hodowlanki repro- jest niemalo takich przypadkow)- skoro m.in.jest Gutek - przecudowny i jego 11 rodzenstwa mialm farta!
ps. Magda - a kim Ty wlasciwie jestes? Wypytujesz, wspominasz, ze na rodo sie nie znasz, a jednak...l cos tam o briardach wiesz. Czy mam sie bac?:))))))

Posted

[quote name='sota36'][B]oj to sie nie doczekasz!!!!!! "Z tej maki chleba nie bedzie - jak mowi przyslowie.[/B]
A "mozna" kryc ( widzac, co niektorzy czynia - kryja sunie nie majaca jeszcze hodowlanki repro- jest niemalo takich przypadkow)- skoro jest Gutek - przecudowny i jego 11 rodzenstwa mialm farta![/QUOTE]

No to nic.Ide szukać dalej szczeniorka dla siebie :loveu::loveu:

Posted

[quote name='Magda Kara']No to nic.Ide szukać dalej szczeniorka dla siebie :loveu::loveu:[/QUOTE]
Powodzenia - Europa jest wielka - tajemnicza Magdo.
Polecam:
[url]http://www.briardworldnet.info/wurfgeb.htm[/url]

Posted

[quote name='sota36'][B]oj to sie nie doczekasz!!!!!! "Z tej maki chleba nie bedzie - jak mowi przyslowie.[/B]
A "mozna" kryc ( widzac, co niektorzy czynia - kryja sunie nie majaca jeszcze hodowlanki repro- jest niemalo takich przypadkow)- skoro m.in.jest Gutek - przecudowny i jego 11 rodzenstwa mialm farta!
ps. Magda - a kim Ty wlasciwie jestes? Wypytujesz, wspominasz, ze na rodo sie nie znasz, a jednak...l cos tam o briardach wiesz. Czy mam sie bac?:))))))[/QUOTE]
Kurcze edytujesz posty,ze nie nadążam pisac :lol:
Jestem kobietą :lol:Ale powaznie bardzo podoba mi sie Twoj Gutek i chcę coś więcej wiedziec o tej hodowli skąd pochodzi Nie znam sie na rodowodach ,ale nic nie stoi na przeszkodzie ,żeby się nauczyć.
Niektórzy ludzie kończą studia w podeszłym wieku.
Mam dwa pseudo psy ,więc teraz studiowac zaczynam rodowody od podszewki.Czy to takie dziwne?

Posted

[quote name='sota36']Powodzenia - Europa jest wielka - tajemnicza Magdo.
Polecam:
[URL]http://www.briardworldnet.info/wurfgeb.htm[/URL][/QUOTE]
Dlaczego tajemnicza??
Na chwilę obecną skupię sie na briard.com.....tam jasniej opisane.A psa szukam raczej w Polsce.

Posted

Dlaczego "tajemnicza"? No bo niewiele wiem o Tobie -nawet nie mam pojecia jak maja Twe sunie na imie i skad je masz - poza tym , ze z Allegro.
Szukasz psa w Polsce - oki - tam na tej stonie sa zapowiedzi miotow i juz psiaki urodzone rowniez w Polsce. Ale dodam - czasem za niedaleka granica mozna znalezc bardzo atrakcyjne szczene - pod wzgledem ceny tez:)
a rodowodow ucz sie - jak i ja:) korzystaj ze strony - zaloguj sie [url]http://www.briardworldnet.info/pedigree.htm[/url]
swietna baza briardow!!!!!!!!

Posted

Tu sie rozpisalam o sobie hihihiih Ewcia38 mnie zabije:placz:ale nie umialam swojego wątku założyc.Więc licze na litość z jej strony:placz:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/141719-Pieski-%C5%9Bwiat-...-M-amp-M/page107[/url]

Posted

[quote name='Magda Kara']Tu sie rozpisalam o sobie hihihiih Ewcia38 mnie zabije:placz:ale nie umialam swojego wątku założyc.Więc licze na litość z jej strony:placz:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/141719-Pieski-%C5%9Bwiat-...-M-amp-M/page107[/URL][/QUOTE]
Magdo - rozumie Twoje intencje, ale mam prosbe - chcesz pogadac - zapraszam na PW, bo ten fotoblozek - jak pewno sama zauwazylas - jest "inny", to cos w rodzaju "pamietnika" pisanego niefortunna psia lapa, taki mialam i mam zamysl, wiec nie bardzo chcialabym zaklocac jego forme przechodzac do wymiany pogladow, czy mysli stricte bloga. Dziekuje za poszanowanie mojej prosby - zapraszajac na PW, czy jakis inny komunikator.

Posted

[quote name='stokrotka.af']kogo Buffy zamordowała?:evil_lol: a [U]w słoneczku to ona taka rudawa[/U]:evil_lol: wytarmosz futra ode mnie:cool3:[/QUOTE]no niestety...ale ta brunatnosc wychodzi ze szczeniecym podszerstkiem:)

Posted

[quote name='sota36']Magdo - rozumie Twoje intencje, ale mam prosbe - chcesz pogadac - zapraszam na PW, bo ten fotoblozek - jak pewno sama zauwazylas - jest "inny", to cos w rodzaju "pamietnika" pisanego niefortunna psia lapa, taki mialam i mam zamysl, wiec nie bardzo chcialabym zaklocac jego forme przechodzac do wymiany pogladow, czy mysli stricte bloga. Dziekuje za poszanowanie mojej prosby - zapraszajac na PW, czy jakis inny komunikator.[/QUOTE]
Ok jasne podaje swoj nr gg...proszę napisz do mnie,bo grzebie ,grzebie i wygrzebac nie umiem .Wychodzi mi ,że Gutek bez rodowodu,ale to przecież niemozliwe.Podaje numer...24077753 ,jak znajdziesz czas to nakieruj na odpowiedni tor.

Posted

Jolu przekopałam net i jednoznacznie mi wychodzi ,że Gutek bez paperowy.Jak się fatalnie mylę ,to wybacz.
Tak łażę po tej galerii i Ani również zadałam to pytanie.Otóż jak sobie poradzisz,gdy Buffy dostanie cieczkę?? Nie wiem czy wiesz ,ale pierwsza cieczka u suki może przejść bezobjawowo.
Jak się wydarzy "przypadek-wypadek" szkoda wtedy szczeniaków,bo wtedy nie wiadomo kto je nabędzie .Rozmnażalni piwnicznych nie brakuje.Chociaż rodowód to żadna gwarancja ,że pies będzie kochany,az do śmierci.Ani nie daję żadnej gwarancji,że nie będzie rozmnażany na lewo.
Może Gutek już dawno wykastrowany to bez sensu moje wypociny,ale jeżeli nie to chyba powinnaś to zrobić na CITO,bo wiem doskonale do czego sa zdolne psy .gdy suka w cieczce.A jajka mu i tak do niczego w jego przypadku niepotrzebne.

Posted

[quote name='Magda Kara']Jolu przekopałam net i jednoznacznie mi wychodzi ,że Gutek bez paperowy.Jak się fatalnie mylę ,to wybacz.
Tak łażę po tej galerii i Ani również zadałam to pytanie.Otóż jak sobie poradzisz,gdy Buffy dostanie cieczkę?? Nie wiem czy wiesz ,ale pierwsza cieczka u suki może przejść bezobjawowo.
Jak się wydarzy "przypadek-wypadek" szkoda wtedy szczeniaków,bo wtedy nie wiadomo kto je nabędzie .Rozmnażalni piwnicznych nie brakuje.Chociaż rodowód to żadna gwarancja ,że pies będzie kochany,az do śmierci.Ani nie daję żadnej gwarancji,że nie będzie rozmnażany na lewo.
Może Gutek już dawno wykastrowany to bez sensu moje wypociny,ale jeżeli nie to chyba powinnaś to zrobić na CITO,bo wiem doskonale do czego sa zdolne psy .gdy suka w cieczce.A jajka mu i tak do niczego w jego przypadku niepotrzebne.[/QUOTE]
Odpowiem lakonicznie - dzieki za "ostrzezenia", nie chce mi sie ktorys raz robic wyklad, czy tlumaczyc z tego powodu . Mozesz byc pewna, jak napisalam wyzej - skoro przekopalas net, to i do tej informacji powinnas dotrzec - ze "z tej maki chleba nie bedzie" i daj sobie spokoj, bo widze ze bardziej sie martwisz od nas. I tyle na ten temat z mojej strony dziekujac za rady.

Posted

Proszę bardzo.Troszke mnie jednak dziwi Twa postawa ,bo grzebiąc w necie natknęłam sie na kilka Twoich wypowiedzi.Nie popierasz bez papierowe zakupy ,każesz kastrować co nie hodowlane ,a sama pod swoim dachem masz rasowego i nie.Oba zdolne do rozrodu.Troche to dziwne.
Czytałam na mopo kącik adopcyjny i tu calą afere z adoptowaniem Mamby ze schronu i wszystko to zakrawa na hipokryzje z Twojej strony.Innym wmawiałaś ,że Mamba trafia do pseuducha,ale jak widzę jest juz dawno wykastrowana.Uważam,że swoje słowa powinnas popierać czynami.

Dlatego mam obawy czy za jakiś czas nie będzie szczeniąt na Allegro za 300zł,tylko wtedy moga je kupić zupelnie inne osoby niz ja.
W tym mam problem ,a nie w tym czy z tej mąki będzie czy nie.
Pod jednym dachem dwa zdolne do rozrodu psy to jak chodzenie po oblodzonej krawędzi .
Czasami trzeba zacząć od siebie niz innym przylepić łatkę.

Posted

Magda , weź się wynieś z tego bloga i go przestań zaśmiecać. Znam Jolę osobiście i zapewniam, że nie będzie pseudo briardów za 300 złotych u niej . Przyszłaś tu nie wiadomo skąd i wymyślasz niestworzone historie. Na spacer z psem byś poszła lepiej :shake:.

p.s. czekam na dalszy ciąg pamiętnika :)

Posted

Nikogo nie chciałam obrazic czy urazic.Jola jest również na mopomani ,a tam poruszony wątek Nowe trendy w hodowli. Właśnie mowa o takich dziwnych parkach pod jednym dachem papierowo-nie papierowych ,
Dziwi mnie,że nie zabrala tam głosu,żeby rozwiać podejrzenia.Ale w sumie macie racje co mnie to obchodzi??
Bardzo przepraszam,że swoimi wywodami zakłóciłam spokój tego wątku.:calus:

Stara i upierdliwa baba ze mnie ,a do tego jako "nawrócona" ,jestem w grupie najgorszego materiału,bo to nawrócenie chyba powoduje u mnie fanatyzm do propagowania hasla R=R.:evil_lol: