Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem o co chodzi, tyle, że ja od niedzieli leżę chora w domu!
Egzaminy za pasem, a ja mam głowę kwadratową, bo Banxa próbuje pozjadać swoich nowych właścicieli i mam lekko gorącą linię!
Ale załatwię to kochana, tak szybko, jak to tylko będzie możliwe!

• 3 weeks later...
Posted

pomyslalam ze podniose temat, moze ktos zauwazy Stefana? niedlugo pewnie bedzie dodany do zbiorczego tematu astow z Gdyni, ale skoro wczesniej mial wlasny watek, to nie zaszkodzi tu cos napisac.

Stefan od miesiaca przebywa w schronisku, jakos sobie radzi, ale widac, ze strasznie teskni za ludzmi. nadal bardzo cieszy sie na widok kazdej osoby jaka zatrzymuje sie przy jego boksie, jednak jest juz troche zrezygnowany w porownaniu z entuzjazmem, jaki okazywal na samym poczatku. Na spacerach zachowuje sie idealnie, ladnie chodzi na smyczy, nie ma problemow z innymi przechodzacymi zwierzakami i ich wlascicielami. mozna mu bez problemu wkladac i zakladac kaganiec. Dopiero poza schroniskowym boksem ujawnia sie jego wesola natura - lubi przebywac na dworze, uwielbia bawic sie patykami i tarzac w trawie ;)

kilka zdjec:

Posted

Generalnie padam z nóg i nie widzę na oczy, więc być może tekst ogłoszeniowy jest nieco nieskładny, jutro jeszcze na niego spojrzę, póki co:

„STEFAN” – niespełna 5 letni, wykastrowany amstaff. Psiak, który w sposób perfidny został porzucony przez swoich dotychczasowych właścicieli. Przyprowadzili go oni do gdyńskiego schroniska, jako psa bezdomnego, znalezionego gdzieś na trasie, w ciasnej kolczatce z zaostrzonymi kolcami… takiego nam zostawili. Przerażonego, zagubionego… nie wiedzące dla czego z dnia na dzień z kanapy, ciepłego domu trafia za kratki. Nie wiedział dlaczego nie ma przy nim jego ludzi…

Stefan do tej pory mieszkał z dziećmi, wychowywał się z kotem, w stosunku do innych czworonogów raczej nie przejawia agresji.

Stefan kocha ludzi, jest ślepo wpatrzony w człowieka, cały czas dopomina się o pieszczoty, na każdą najmniejszą oznakę zainteresowania wystawia się do głaskania, liże po rękach. Momentalnie przekonuje się do wszystkich nowych osób. Pozwala sobie odbierać zabawki, jedzenie.

Na spacerach ładnie chodzi na smyczy, jest wpatrzony w przewodnika, nie ma żadnego problemu w opanowaniu go. Stefan jednak z racji tego, że całe swoje dotychczasowe życie spędził w ciepłym domu nie bardzo potrafi się odnaleźć w schroniskowych warunkach, próbuje zwrócić na siebie uwagę każdego, kto mija jego boks, z nadzieją, że zostanie zauważony i zabrany do domu… Z nadzieją, że ktoś mu pomoże.

Odpowiednio poprowadzony będzie świetnym kompanem wspólnych spacerów, zabaw, szaleństw i będzie najlepszym przyjacielem do końca jego dni,

Szukamy dla Stefana osoby odpowiedzialnej, konsekwentnej, cierpliwej, szukamy domu, w którym zostanie do końca swoich dni, szukamy kogoś kto obdarzy go miłością i otoczy domowym ciepłem.

Zastrzegam sobie prawo do kontroli przed i po adopcyjnej. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie chęci adopcji pod numerem 661-665-695 lub mailem: [email protected]

• 2 weeks later...
Posted

Aga ogromnie dziękuję! Allegro jest piękne.
Myślałam o Tobie, tzn. o Twej prośbie, nawet z Nafi była umówiona, niestety deszcze popsuł nam plany, umówiłyśmy się, że jutro pstrykniemy kilka zdjęć (o ile znowu deszcze nie pokrzyżuje nam planów).

Posted

natalia_aa napisał(a):
Aga ogromnie dziękuję! Allegro jest piękne.
Myślałam o Tobie, tzn. o Twej prośbie, nawet z Nafi była umówiona, niestety deszcze popsuł nam plany, umówiłyśmy się, że jutro pstrykniemy kilka zdjęć (o ile znowu deszcze nie pokrzyżuje nam planów).

allegro piękne bo Asior zrobiła mi piękny szablon:loveu::loveu::loveu:

a na zdjęcia czekam cierpliwie;)

Posted

marzena r. zalicytowała stefka na allegro.oczywiście usunęłam ofertę i napisałam by zadzwoniła do ciebie natalia_aa.
mam nadzieję że zadzwoni i okaże sie poważnie zainteresowana a zalicytowała z rozpędu ;)

• 2 weeks later...
Posted

Stefan zamieszkał dzisiaj w nowym domu w Solcu Kujawskim (16 km od Bydgoszczy).
Zamieszkał z p. Krzysztofem, p. Joanna, 3 letnim Maksem i 8 letnim kotem Harley'em. Państwo mieli już wcześniej amstaffa z Bydgoskiego schroniska, niestety nie udało się wyleczyć nowotworu wątroby.

Nowa mamusia Stefana zadzwoniła do mnie, po dotarciu do domu, że pies jest świetny i jak na razie o wiele grzeczniejszy od wcześniejszego Groszka. Całą drogę praktycznie przespał, jest bardzo spokojny i usłuchany, przypomniało mu się nawet, że potrafi "siad i "podaj łapę". Ponadto, gdy nasiusiał w domu, uciekł w przerażeniu na balkon i nie chciał wrócić do pokoju, co, jak już wspominałam wcześniej potwierdza przypuszczenia, że pies był bity.

Nie mniej jednak, jak na razie wszystko w jak najlepszym porządku i oby tak dalej.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Stefan zamieszkał dzisiaj w nowym domu w Solcu Kujawskim (16 km od Bydgoszczy).
Zamieszkał z p. Krzysztofem, p. Joanna, 3 letnim Maksem i 8 letnim kotem Harley'em. Państwo mieli już wcześniej amstaffa z Bydgoskiego schroniska, niestety nie udało się wyleczyć nowotworu wątroby.

Nowa mamusia Stefana zadzwoniła do mnie, po dotarciu do domu, że pies jest świetny i jak na razie o wiele grzeczniejszy od wcześniejszego Groszka. Całą drogę praktycznie przespał, jest bardzo spokojny i usłuchany, przypomniało mu się nawet, że potrafi "siad i "podaj łapę". Ponadto, gdy nasiusiał w domu, uciekł w przerażeniu na balkon i nie chciał wrócić do pokoju, co, jak już wspominałam wcześniej potwierdza przypuszczenia, że pies był bity.

Nie mniej jednak, jak na razie wszystko w jak najlepszym porządku i oby tak dalej.

cuuuudoooownieee!!!!:multi::multi::multi:stefanek zapadł mi w serce bardzo, każdemu go polecałam i w koncu ma dom!!!:lol::lol::lol:

• 1 month later...