handzia Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Szukam pomocy dla porzuconej suni z wielkim guzem sutka. Kilka dni temu dostałam zgłoszenie od koleżanki o tej suczce, biedulka koczowała na pustkowiu pomiędzy wsiami (woj. lubelskie) W pobliżu nie ma zabudowań, ale dalsi sąsiedzi nie znają tej suni, zazwyczaj w tak małych miejscowościach ludzie znają psy sasiadów. Suczka siedziała w jednym miejscu kilka godzin, podejrzewamy, że sunia została po prostu wywalona z samochodu, bo stała się problemem dla swojego dotychczasowego pana..:( Koleżanka z chłopakiem pojechała zobaczyć co u niej i nakarmić :) Sunia weszła do ich samochodu i nie chciała wyjść :) Przywieźli ją do Zamościa :) Dzieki Iwonka ♥ Tymczasowo umieściliśmy ją w awaryjnym kojcu, jeździmy do weta, za kilka dni wieziemy ją do Lublina na zabieg usunięcia guza. Na razie chciałam prosić z całego serca o Waszą pomoc, nie damy rady same, w naszym regionie co chwila napotykamy takie sytuacje, bez Waszej pomocy nie podołamy temu. Podaję nr konta do ewentualnych wpłat... Stowarzyszenie Chełmska Straż Ochrony Zwierząt ul. Hrubieszowska 66 22-100 Chełm Konto PKO BP o/Chełm 57 1020 1563 0000 5902 0099 5126 z dopiskiem "Misza z guzem - Zamość" Wpłaty na moje konto: 90 zł - Iwonka z Mateuszem (spoza dogo, oni znaleźli i zgłosili sunię) 30 zł - elficzkowa 18 zł - nadziejka z bazarku 5 zł - Xibalba 3 zł - Gabi79 10 zł - Elf i Mango 5 zł - anecik 30 zł - bakusiowa z bazarku Nadziejki 10 zł - Poker 10 zł - Radek 5 zł - bela52 (bazarek Nadziejki) 15 zł - Nadziejka i Pipisia (bazarek Nadziejki) 25 zł - Nadziejka 20 zł - koja (bazarek Nadziejki) 20 zł - Senanta (bazarek Nadziejki) 265 zł - spadek po Heniu, który znalazł domek :) 100 zł - gabrysia2424 10 zł - maruda666 - 10 zł (z bazarku Nadziejki) 210 zł - Pani Monika z Francji 21,25 zł - DONka (bazarek Nadziejki) 3,20 zł - b-b ( bazarek Nadziejki) 14 zł - Nadziejka 7,30 zł - Nadziejka Razem wpłaty - 927,30 zł wydatki 65 zł - obroża kiltix 50 zł - paliwo, dałam kudlatej ( bardzo dużo mi pomogła, jeździła do suni, kupowała karmę, kilka razy woziła do weta) To i tak mało bo spaliła dużo więcej paliwa na pewno. 25 zł - transport suni do Murki 30 zł - karma 243 zł - leczenie suni w gabinecie Vita - wet (paragony i opisy na wątku) 37 zł - hotelowanie u Murki 380 zł - leczenie suni w gabinecie Royal Vet Razem wydatki - 830 zł Zostaje - 100 zł Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim, którzy nam pomogli :) 1 Quote
handzia Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 Sunia ma założone wydarzenie na fb https://www.facebook.com/events/1715382995373985/ Quote
handzia Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 Jutro jedziemy do naszej wetki na rtg, czy nie ma przerzutów...trzymajcie kciuki. Quote
elficzkowa Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Handzia o suni czytałam na innym wątku trochę wcześniej. Kudlataja napisała, aby wpłacać na razie na Twoje konto więc wpłata już poszła nim zobaczyłam ten wątek. Zaznaczyłam, że dla oneczki z guzem. edit: przepraszam, to nie kudlataja tylko ala123 zamieściła informację o suni Quote
handzia Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 1 godzinę temu, elficzkowa napisał: Handzia o suni czytałam na innym wątku trochę wcześniej. Kudlataja napisała, aby wpłacać na razie na Twoje konto więc wpłata już poszła nim zobaczyłam ten wątek. Zaznaczyłam, że dla oneczki z guzem. edit: przepraszam, to nie kudlataja tylko ala123 zamieściła informację o suni Elficzkowa :) na fb zbieram wpłaty na chełmską straż, ale poprosiłam wczesniej Alę, żeby napisała tutaj, że na razie na moje. Czekalam w międzyczasie na odp. od Chełmskiej Strazy, o udostepnienie konta. Jeśli wysłałaś na moje, to też bedzie wykorzystane na potrzeby suni :) Np. na paliwo, bo kudlataja jeździ w tą i z powrotem do niej i do weta i na karmę:) Zaraz sprawdzam wpłaty :) Ps. Sprawdziłam konto, na razie nie mam wpłaty :) Może jutro będzie :) Quote
DONnka Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Melduję się na wątku z dobrymi wieściami :)Skarpeta Owczarkowa przyznała suni wsparcie na diagnostykę lub operację w wysokości +/- 350 zł :) Proszę opiekunów o kontakt na priwa w celu dogadania szczegółów :) 1 Quote
handzia Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Już piszę :) Dzisiaj Misza miała robione zdjęcie rtg, płuca są w porządku, jednak wetkę zaniepokoiła uniesiona do góry tchawica, przy śródpiersiu...:( Może to wskazywać na powiększone węzły chłonne...:( Zdjęcie wysłałam do opisu na Głęboką w Lublinie, chcę jak najszybciej umówić jej zabieg.. Mam nadzieję, że obawy naszej wetki nie potwierdzą się... Sunia przybrała na wadze 2 kg, grzbiet ładnie się goi, ma więcej siły, jest jakby weselsza i uwielbia jeździć samochodem ;) Pięknie też poddawała się badaniu, które nie było dla niej przyjemne. Dziękuję bardzo w imieniu suni za przyznane nam pieniążki :) 1 Quote
handzia Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 23 godzin temu, elficzkowa napisał: Handzia o suni czytałam na innym wątku trochę wcześniej. Kudlataja napisała, aby wpłacać na razie na Twoje konto więc wpłata już poszła nim zobaczyłam ten wątek. Zaznaczyłam, że dla oneczki z guzem. edit: przepraszam, to nie kudlataja tylko ala123 zamieściła informację o suni Wpłynęło 30 zł od Ciebie dla suni :) Kupię za to obrożę Kiltix dla suni, ponieważ mimo zakrapiania preparatami, miała dzisiaj na sobie kilka kleszczy :( Dzięki serdeczne kochana!!! :) Quote
Nadziejka Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Zagladam choc z kciukami sle dobre mysli fluidy 1 Quote
Nadziejka Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Pieniazkow narazie nic ale...ale moze moge komus wyslac troszke fajnych rzeczy na bazarus dla Dianki? troszenke bizutkow, ksiazka , urocza bluzeczka nowa nowe skarpetki damskie , lakier do paznokci moze jakis janiol wyczaruje kramik ? ja robie ale taki malusienki .. Quote
bakusiowa Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Idę na bazarek Ewuni. Ciekawe jaka będzie decyzja odnośnie guza. Quote
Nadziejka Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Zagladam z pozdrowionkiem Ciociu handziu slij mi prosze swoj numer konta niechaj cegeielnki ida odrazu ku Tobie serce kazdenki pieniazek wazny dla laluni 1 Quote
Nadziejka Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Mam juz num konta Twoj handziu beda wplaty cegielek z kramiku dla niuni od drogich cioteczek Poker anecik Gabi79 Xibalba pozdrawiam ogromnie 1 Quote
Xibalba Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Biedulka :( na razie idę na bazarek Ewy i zapisuję wątek suni Quote
handzia Posted February 28, 2016 Author Posted February 28, 2016 Kochane cioteczki, przez weekend działo się duzo, ale nie mogłam wczoraj wejśc na dogo i napisać. Sunia nam zachorowala, dostała prawdopodobnie babeszjozy, pomimo kropli i obroży, kleszcze chodzą po niej gromadami :( Wczoraj wieczorem sunia straciła apetyt i była słaba, pojechałysmy do weta z kudlataja. Tam sunia dostała leki, kroplówkę. Dzisiaj jakby deko lepiej było, ale nadal temperatura ponad 40 stopni :( Ponownie rano pojechałyśmy do weta, sunia przy okazji miała zrobione usg jamy brzusznej, niestety pani dr zobaczyła na obrazie guz śledzionie. :( jutro jedziemy ponownie, w gabinecie na być super specjalista od usg i zrobimy od nowa badanie całego brzucha i klatki piersiowej. Trzymajcie kciuki dziewczyny.... Quote
handzia Posted February 28, 2016 Author Posted February 28, 2016 Badanie rtg, z opisu wyszło super, czyli bez przerzutów. Ale ze względu na pogorszenie zdrowia, operacja w Lublinie zostaje przesunieta o dwa tygodnie. Kochana sunia, tak łagodnie poddawała się badaniom :( Jest przekochana.... Quote
Xibalba Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Trzymmmmaaaaam mocno kciuki za kochaną psinkę. Tyle wycierpiała, teraz dostała szansę na nowe życie......musi się udać.. Quote
elficzkowa Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Biedna, jeszcze i to świństwo ja dopadło... Musi być dobrze, trzymamy kciuki z całych sił ! 1 Quote
Nadziejka Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 sciskamy sciskamy mocno mocno matko jedyno ....jaka bidusia .... 1 Quote
Martika&Aischa Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 zapiszę sobie śliczną bidulkę :( 1 Quote
handzia Posted February 28, 2016 Author Posted February 28, 2016 Dziekuję dziewczyny za ciepłe myśli :) Quote
Nadziejka Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 handziu wysylam pere zlotych tez to bedzie cegielenka z mego kramiku wiecej juz nie mam narazie ale podzielic sie musze boc bym spac i jesc nie zdolala 1 Quote
DONnka Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Zaglądam do Miszki :) Cieszę się, że w obrazie RTG płuca wyszły czyste :) Guz na śledzionie brzmi niefajnie, ale śledziona nie jest niezbędna do życia, więc można ją nawet dla bezpieczeństwa całą usunąć. Najpierw jednak trzeba uporać się z babeszją, a to paskudna i podstępna choroba :( Trzymam kciuki z całych sił !!!!!!!!!!!!!! Handzia, wysłałam Ci na priwa wszystkie dane tak, aby Misza mogła skorzystać z pomocy Skarpety Owczarkowej 1 Quote
bela51 Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Matko, alez to biedactwo :( Jeszcze chora sledziona :( Quote
handzia Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 Wróciłyśmy od weta, specjalista od usg potwierdził, że na śledzionie jest guzek i kilka jeszcze drobnych w miąższu. Dostała kolejną kroplówkę od babeszjozy, kilka tabletek i nie wiem już ile zastrzyków :( Miała robioną morfologię, wyniki troszkę się pogorszyły, ale to najprawdopodobniej na skutek babeszjozy. W wolnej chwili wstawię tutaj wyniki, dzisiaj juz nie wiem jak się nazywam :( Quote
Recommended Posts