Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam pomocy dla porzuconej suni z wielkim guzem sutka.

Kilka dni temu dostałam zgłoszenie od koleżanki o tej suczce, biedulka koczowała na pustkowiu pomiędzy wsiami (woj. lubelskie) W pobliżu nie ma zabudowań, ale dalsi sąsiedzi nie znają tej suni, zazwyczaj w tak małych miejscowościach ludzie znają psy sasiadów. Suczka siedziała w jednym miejscu kilka godzin, podejrzewamy, że sunia została po prostu wywalona z samochodu, bo stała się problemem dla swojego dotychczasowego pana..:( Koleżanka z chłopakiem pojechała zobaczyć co u niej i nakarmić :) Sunia weszła do ich samochodu i nie chciała wyjść :) Przywieźli ją do Zamościa :) Dzieki Iwonka ♥
Tymczasowo umieściliśmy ją w awaryjnym kojcu, jeździmy do weta, za kilka dni wieziemy ją do Lublina na zabieg usunięcia guza. Na razie chciałam prosić z całego serca o Waszą pomoc, nie damy rady same, w naszym regionie co chwila napotykamy takie sytuacje, bez Waszej pomocy nie podołamy temu.

Podaję nr konta do ewentualnych wpłat...
Stowarzyszenie Chełmska Straż Ochrony Zwierząt
ul. Hrubieszowska 66
22-100 Chełm
Konto PKO BP o/Chełm
57 1020 1563 0000 5902 0099 5126
z dopiskiem "Misza z guzem - Zamość"

Wpłaty na moje konto:

90 zł - Iwonka z Mateuszem (spoza dogo, oni znaleźli i zgłosili sunię)

30 zł - elficzkowa

18 zł  - nadziejka z bazarku

5 zł - Xibalba

3 zł - Gabi79

10 zł - Elf i Mango

5 zł - anecik

30 zł - bakusiowa z bazarku Nadziejki

10 zł - Poker

10 zł - Radek

5 zł - bela52 (bazarek Nadziejki)

15 zł - Nadziejka i Pipisia (bazarek Nadziejki)

25 zł - Nadziejka

20 zł - koja (bazarek Nadziejki)

20 zł - Senanta (bazarek Nadziejki)

265 zł - spadek po Heniu, który znalazł domek :)

100 zł - gabrysia2424

10 zł - maruda666 - 10 zł (z bazarku Nadziejki)

210 zł - Pani Monika z Francji

21,25 zł - DONka (bazarek Nadziejki)

3,20 zł - b-b ( bazarek Nadziejki)

14 zł - Nadziejka

7,30 zł - Nadziejka 

Razem wpłaty - 927,30 zł

wydatki

65 zł - obroża kiltix

50 zł - paliwo, dałam kudlatej ( bardzo dużo mi pomogła, jeździła do suni, kupowała karmę, kilka razy woziła do weta) To i tak mało bo spaliła dużo więcej paliwa na pewno. 

25 zł - transport suni do Murki

30 zł - karma

243 zł - leczenie suni w gabinecie Vita - wet (paragony i opisy na wątku)

37 zł - hotelowanie u Murki

380 zł - leczenie suni w gabinecie Royal Vet

Razem wydatki - 830 zł

Zostaje - 100 zł

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim, którzy nam pomogli :)

2r468me.jpg

28kiz9f.jpg

29gehol.jpg

2ce3cq9.jpg

• Upvote 1
Posted

Handzia o suni czytałam na innym wątku trochę wcześniej. Kudlataja napisała, aby wpłacać na razie na Twoje konto więc wpłata już poszła nim zobaczyłam ten wątek. Zaznaczyłam, że dla oneczki z guzem.

edit: przepraszam, to nie kudlataja tylko ala123 zamieściła informację o suni

Posted
1 godzinę temu, elficzkowa napisał:

Handzia o suni czytałam na innym wątku trochę wcześniej. Kudlataja napisała, aby wpłacać na razie na Twoje konto więc wpłata już poszła nim zobaczyłam ten wątek. Zaznaczyłam, że dla oneczki z guzem.

Elficzkowa :) na fb zbieram wpłaty na chełmską straż, ale poprosiłam wczesniej Alę, żeby napisała tutaj, że na razie na moje.

Czekalam w międzyczasie na odp. od Chełmskiej Strazy, o udostepnienie konta. Jeśli wysłałaś na moje, to też bedzie wykorzystane na potrzeby suni :) Np. na paliwo, bo kudlataja jeździ w tą i z powrotem do niej i do weta i na karmę:) Zaraz sprawdzam wpłaty :)

Ps. Sprawdziłam konto, na razie nie mam wpłaty :) Może jutro będzie :)

Posted

Melduję się na wątku z dobrymi wieściami :)
Skarpeta Owczarkowa przyznała suni wsparcie na diagnostykę lub operację w wysokości +/- 350 zł  :)

Proszę opiekunów o kontakt na priwa w celu dogadania szczegółów :)

• Upvote 1
Posted

Już piszę :) Dzisiaj Misza miała robione zdjęcie rtg, płuca są w porządku, jednak wetkę zaniepokoiła uniesiona do góry tchawica, przy śródpiersiu...:( Może to wskazywać na powiększone węzły chłonne...:( Zdjęcie wysłałam do opisu na Głęboką w Lublinie, chcę jak najszybciej umówić jej zabieg.. Mam nadzieję, że obawy naszej wetki nie potwierdzą się...

Sunia przybrała na wadze 2 kg, grzbiet ładnie się goi, ma więcej siły, jest jakby weselsza i uwielbia jeździć samochodem ;) Pięknie też poddawała się badaniu, które nie było dla niej przyjemne.

Dziękuję bardzo w imieniu suni za przyznane nam pieniążki :)

• Upvote 1
Posted
23 godzin temu, elficzkowa napisał:

Wpłynęło 30 zł od Ciebie dla suni :) Kupię za to obrożę Kiltix dla suni, ponieważ mimo zakrapiania preparatami, miała dzisiaj na sobie kilka kleszczy :( 

Dzięki serdeczne kochana!!! :)

Posted

Pieniazkow narazie nic ale...ale moze moge komus wyslac

troszke fajnych rzeczy na bazarus dla Dianki?

troszenke bizutkow, ksiazka , urocza bluzeczka nowa

nowe skarpetki damskie , lakier do paznokci

moze jakis janiol wyczaruje kramik ?

ja robie ale taki malusienki ..

Posted

Zagladam z pozdrowionkiem

Ciociu handziu slij mi prosze swoj numer konta

niechaj cegeielnki ida odrazu ku Tobie serce

kazdenki pieniazek wazny dla laluni

• Upvote 1
Posted

Mam juz num konta Twoj handziu

beda wplaty cegielek z kramiku dla niuni

od drogich cioteczek

Poker 

anecik

Gabi79

Xibalba

pozdrawiam ogromnie

• Upvote 1
Posted

Kochane cioteczki, przez weekend działo się duzo, ale nie mogłam wczoraj wejśc na dogo i napisać. Sunia nam zachorowala, dostała prawdopodobnie babeszjozy, pomimo kropli i obroży, kleszcze chodzą po niej gromadami :( Wczoraj wieczorem sunia straciła apetyt i była słaba, pojechałysmy do weta z kudlataja. Tam sunia dostała leki, kroplówkę. Dzisiaj jakby deko lepiej było, ale nadal temperatura ponad 40 stopni :( Ponownie rano pojechałyśmy do weta, sunia przy okazji miała zrobione usg jamy brzusznej, niestety pani dr zobaczyła na obrazie guz śledzionie. :( jutro jedziemy ponownie, w gabinecie na być super specjalista od usg i zrobimy od nowa badanie całego brzucha i klatki piersiowej.

Trzymajcie kciuki dziewczyny....

Posted

Badanie rtg,  z opisu wyszło super, czyli bez przerzutów. Ale ze względu na pogorszenie zdrowia, operacja w Lublinie zostaje przesunieta o dwa tygodnie. Kochana sunia, tak łagodnie poddawała się badaniom :( Jest przekochana....

Posted

handziu wysylam pere zlotych tez to bedzie cegielenka z mego kramiku

wiecej juz  nie mam narazie

ale podzielic sie musze

boc bym spac i jesc nie zdolala

• Upvote 1
Posted

Zaglądam do Miszki :)
Cieszę się, że w obrazie RTG płuca wyszły czyste :)
Guz na śledzionie brzmi niefajnie, ale śledziona nie jest niezbędna do życia, więc można ją nawet dla bezpieczeństwa całą usunąć.
Najpierw jednak trzeba uporać się z babeszją, a to paskudna i podstępna choroba :(
Trzymam kciuki z całych sił !!!!!!!!!!!!!!

Handzia, wysłałam Ci na priwa wszystkie dane tak, aby Misza mogła skorzystać z pomocy Skarpety Owczarkowej

• Upvote 1
Posted

Wróciłyśmy od weta, specjalista od usg potwierdził, że na śledzionie jest guzek i kilka jeszcze drobnych w miąższu.

Dostała kolejną kroplówkę od babeszjozy, kilka tabletek i nie wiem już ile zastrzyków :(

Miała robioną morfologię, wyniki troszkę się pogorszyły, ale to najprawdopodobniej na skutek babeszjozy.

W wolnej chwili wstawię tutaj wyniki, dzisiaj juz nie wiem jak się nazywam :(