papaja87 Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Wybrałam już hodowlę czekam aż maluchy urosną i będziemy mogli malca zabrać do siebie Zamierzamy jeździć z psem na wystawy,jak się za to zabrać jeśli chodzi o papierkową robotę,bo nauka postawy itd. nie jest mi obca tak na chłopski rozum,odbieram psa z metryką i co dalej ? gdzie wyrobić rodowód ? zapewne w oddziale najbliżej mnie a potem co ? w wiosnę chciałabym pojechać na pierwszą wystawę a ja zielona jak shrek :) Quote
Kocurkotka Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 idziesz do oddziału związku kynologicznego - czekasz aż ci go wyrobią - a potem: na stronie zkwp jest spis wystaw na 2016 rok każde ogłoszenie ma formularz zgłoszeniowy i się go wypełnia ^^ i tyle w sumie :D dalej płąci się czeka sięna potwierdzenie i się jedzie na estradę :) Quote
Monieq Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Z metryką do oddziału, który Ci pasuje, opłacasz wyrobienie rodowodu, wpisanie na listę członków i coroczną składkę członkowską (na stronach oddziałów są cenniki). Jak rodowód będzie gotowy to dadzą Ci znać, żebyś przyjechała do oddziału z psem. Na wystawy możesz się rejestrować już wcześniej na podstawie kserówki metryki z adnotacją o wyrabianiu rodowodu, najmłodsza klasa jest od 4 miesiąca. Quote
Brezyl Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Oczywiście czekasz z tym wszystkim do przyszłego roku, jak zgłosisz się w tym, będziesz musiała zapłacić cała składkę za ten rok, mimo ze masz niecałe 3 tygodnie do końca. Quote
Recommended Posts