hawaneczka Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 witam, pojawił sie u mnie problem z moja sunia :( posiadam hawanke, ma 1,5 roku i jest wysterylizowana i tak sie zastanawiam czy to nie jest przypadkiem właśnie owa przyczyna. nie wiem co sie dzieje, ale moja psinka tak po prostu nagle ,,lubi,, oddać sobie mocz i na moje nie szczęście na dywan :( psinka jest regularnie wyprowadzana, jest szczęśliwa, bawimy sie z nią i bron boże podnieść na nią głos, także stresów nie ma. czy ma ktoś lub miał podobny problem? proszę o pomoc co robić. Quote
gryf80 Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Na wszelki wypadek zlap mocz do badania.moze to faktycznie posterylkowe nietrzymanie moczu ale zapalenia pecherza wykluczyc tez nie mozna Quote
hawaneczka Posted October 16, 2015 Author Posted October 16, 2015 juz posprzatne i nie ma moczu, ale chyba wybiore sie z nia do weterynarza. a myslisz, że znaczenie ma, że zrobiła to na nowym dywanie, bo mój mężulek uparcie twierdzi, że wyczuła nowasc i właśnie dlatego nasikała. Quote
togaa Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Popieram działania zaproponowane jak wyżej. Są też środki farmakologiczne działajace stricte na posterylkowe nietrzymanie moczu. Nam trafił się skrajny przypadek, gdzie standartowe leczenie nie przynosiło rezultatu. Pomogło operacyjne podwiązanie pęcherza zrobione u dr. Fabisza. Rozumiem że stan siurania utrzymuje sie już jakiś czas,bo jesli to jest incydentalne, to zwinąć dywan i sie nie martwic. Quote
hawaneczka Posted October 16, 2015 Author Posted October 16, 2015 nie robi tego czesto, tak sobie myslę, że to chyba faktycznie przez jakąś nową rzecz, bo ostratnio wywineła nr jakieś 2 miesiące temu też tak po prostu na koc (świzutki wyprany, pachnący) Quote
gryf80 Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Małe rasy mają tendencje do znaczenia np.swojego terenu.nawet suczki znaczą.ale zanieś mocz do badania.nie m6sisz iść z psem. Quote
hawaneczka Posted October 16, 2015 Author Posted October 16, 2015 Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy, a tak w ogóle zebranie moczu z koca czy dywanu to rzecz nie realna :) dzięki za zainteresowanie, pozdrawiam Quote
bou Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 ale kto mówi o "odessaniu" dywanu,czy koca??Podstaw pod sunię łyżkę do zupy jak siusia,potem przelej do pojemnika i oddaj do badania.Masz młodego psa,jak teraz coś przegapisz,albo uprzesz sie na jakąś teorię (nowe,więc musi być obsiusiane),to mozesz zafundować psu przewlekłą chorobę,a sobie wydatki. Quote
hawaneczka Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 :) co racja to racja :) tak zrobię Quote
Recommended Posts