Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
20 minut temu, łamAga napisał:

ja ostatnio dostałam z ogona kanara , nieźle przyciągnęło :P musze sie szykowac na dużą ilość siniaków :P 

Można wystawiać kopiowane , pod warunkiem że nabędziesz psa z kraju gdzie kopiowanie jest dozwolone ( np . Hiszpania , Rosja , Wyspy Kanaryjskie ) , My własnie staramy się w te kraje uderzać , ale pewnie skonczymy z suczką z Polski z ucholami .... 

teraz podobno weszło takie coś, tylko ze ukrywane to niby jest, ze zeby zrobić hodowlanke to trzeba miec jedną ocene z wystawy w PL. No i też niby ma wejść calkowity zakaz wystawiana ciętych.. 

Posted
7 minut temu, angineuuka napisał:

teraz podobno weszło takie coś, tylko ze ukrywane to niby jest, ze zeby zrobić hodowlanke to trzeba miec jedną ocene z wystawy w PL. No i też niby ma wejść calkowity zakaz wystawiana ciętych.. 

też o tym słyszałam ale ja My kupimy z cietymi zanim wprowadzą ten przepis to będą mogli nas pocałować w cztery litery ;)

Posted
1 minutę temu, łamAga napisał:

też o tym słyszałam ale ja My kupimy z cietymi zanim wprowadzą ten przepis to będą mogli nas pocałować w cztery litery ;)

to kupuj szybciutko :D

Posted
2 minuty temu, mar....ka napisał:

Madzia, on Cię tylko pomizgał ogonkiem :P

łamAga kopiowane kanary wyglądają jak rasowi mordercy :)

Dobrze, że tylko tyle, bo bym musiała zrobić obdukcję i podać Was do sądu :D

Oni skończą z uchowatą odmianą :D

Posted
22 godziny temu, mar....ka napisał:

nie chcesz bym Cię odwiedziła :(, w portki bym narobiła (może po to ten mop, by po mnie posprzątać hehe)

ejjj no przecież te psy są łagodne jak aniołki , poważnie , byłam świadiem w hodowli , zalizały by Nas ;)

21 godzin temu, Ania :) napisał:

Kopiowanym można zrobić hodowlanke poprzez komisje w związku - bez wystaw (urodzonym w polsce), tak jest teraz, ale znając zkwp pewnie i to zniosa :p  

Ale My lubimy jezdzić na wystawy własnie :P 

Posted
22 godziny temu, Ania :) napisał:

Kopiowanym można zrobić hodowlanke poprzez komisje w związku - bez wystaw (urodzonym w polsce), tak jest teraz, ale znając zkwp pewnie i to zniosa :p  

ale to nie jest tak. ze musial juz ta hodowlanke zaczac?

Posted
39 minut temu, angineuuka napisał:

ale to nie jest tak. ze musial juz ta hodowlanke zaczac?

Nie. Znam przypadek doga. Urodzony u nas, skopiowali mu uszka i nigdy na wystawie nie był a jest reproduktorem i już ma pierwsze dzieci :) 

Posted
1 minutę temu, Ania :) napisał:

Nie. Znam przypadek doga. Urodzony u nas, skopiowali mu uszka i nigdy na wystawie nie był a jest reproduktorem i już ma pierwsze dzieci :) 

Bo ja wlasnie slyszalam, ze zeby pies przeszedł przez taka komisje to niby musial zaczac hodowlanke. To kuzwa bezsensu ten zakaz xd

Posted
2 minuty temu, angineuuka napisał:

Bo ja wlasnie slyszalam, ze zeby pies przeszedł przez taka komisje to niby musial zaczac hodowlanke. To kuzwa bezsensu ten zakaz xd

No bez sensu :p też tak myślałam że jest, ale później dowiedziałam się o tym dogu xd

Posted
Przed chwilą, łamAga napisał:

Ale co to a frajda robić hodowlanke bez wystaw ? 

nie wszedzie wystawy są obowiązkiem do hodowlanki ;) Dla mnie wystawy powinny byc tylko dla chetnych. 

Posted
3 minuty temu, angineuuka napisał:

nie wszedzie wystawy są obowiązkiem do hodowlanki ;) Dla mnie wystawy powinny byc tylko dla chetnych. 

W sumie racja ;) ja na wystawy jeżdzę bo lubię , oczywiscie fajnie jak mój pies coś wygra ale jak nie wygra to też nie robie z tego tragedii wielkiej ;)

Posted

wystawienia bokserów podobno nie należy do przyjemności, słyszałam od wielu osób o dużej rywalizacji i nawet naśmiewaniu się z niektórych psów (zresztą były nawet akcje na fb, że ktoś z fikcyjnym nazwiskiem jechał niektóre psy). Mam nadzieję, że w innych rasach jest lepiej....

a to trochę naszej zimy (Shadow kalectwo zapada się w śniegu), część zdjęć z komóry

aaa.jpgaaaa.jpgaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpgaaaaa.jpga.jpg

aa.jpg

Posted

a.jpg  jaki kochany :D

W wiekszosci rasach tak jest niestety. :P Jamniki są fajne, bo przyuwazylam ze hejty hejtami czy cos takiego, ale jak przychodzi się zrzucic na nagrody na wystawe to jest spoko ;D W grzywaczach tez jadki, w westach to nie wiem. W nastepnej rasie tez nie wiem, bo 1) malo obecna na wystawach, 2) i tak nie chce sie wystawiac :P