Romka Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Gerda ma 2 lata.Jest średniej wielkości ,kudłatą suczką,podobną do pona.Jeszcze niedawno Gerda miała dom i opiekę swojej pani.Biegała po podwórku razem ze swoją matką.Była szczęśliwym psem.Kiedy jej opiekunka zmarła,mąż pani oddał Gerdę do schroniska...nie znał nawet jej imienia.Suczka rozłączona z matką i ze wszystkim co znała od dzieciństwa jest przerażona.Leży w kącie boksu i patrzy z lękiem.Mała jest bardzo łagodna.Już pierwszego dnia pozwoliła się dotykać.Bez problemu podałyśmy jej krople do uszu.Lubi dzieci,szybko nawiązała kontakt z najmłodszą wolontariuszką w schronisku.Chcemy znaleźć Gerdzie najlepszy dom na jaki zasługuje.Suczka jest już wysterylizowana ,zaczipowana,odrobaczona i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie.KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz [email protected] Quote
Romka Posted September 16, 2015 Author Posted September 16, 2015 Po ogłoszeniach Gerdy przez Tessę i Kropkę mam w jej sprawie mnóstwo telefonów.Dwa były bardzo fajne.Jeden domek w Szczecinie już sprawdzamy. :) Domek w starej kamienicy.Gerda byłaby jedynym psem,w zwierzolubnym domu.Piętro niżej zamieszka córka pani z łagodną suczką,która byłaby towarzyszką Gerdy.Obok tereny spacerowe. Domek w Szczecinie sprawdzi nam AlfaLS. :) Dziękujemy!!! :) Quote
AlfaLS Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Witam się u Gerdy i jej opiekunek. Jutro rano dzwonię do Pani i się umawiam na wizytę :) . Quote
Yoana Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Super wiadomość! Mam nadzieję, że wizyta przebiegnie pomyślnie- trzymam kciuki. Dziewczyna bardzo chwyciła mnie za serce- te oczy ... Quote
Kropka:) Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Wspaniale! Czekam z niecierpliwością na wynik wizyty :) Quote
AlfaLS Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 No i .... Mogę pisac w samych superlatywach o domku. Romka już wysłuchała szczegółowej relacji i teraz czekamy co obie panie sobie ustalą. Pani ma czas do jutra na podjęcie ostatecznej decyzji czy adoptuje sunię ale ja coś czuję, ze decyzja zapadła już dawno i Gerda podbiła serce :) . Jedno czego się boję to czy Pani nie straci całkiem głowy dla Gerdy :) . I nie rozpieściła jej na maksa... :D Quote
Yoana Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 No i jakie ustalenia w sprawie Gerdy? :) Quote
hop! Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 No i jakie ustalenia w sprawie Gerdy? :) Też jestem ciekawa. Skoro Gerda była psem podwórkowym może być ciężko z funkcjonowaniem w dużym mieście w kamienicy, z chodzeniem na smyczy... Widać, że suczka jest wylękniona. Quote
Romka Posted September 23, 2015 Author Posted September 23, 2015 I dlatego też ,sprawdzamy drugi domek ,niedaleko Kłodzka...w domu z ogrodem,dwaj panowie: Psiaki mieszkają w domu.Wizyta przedadopcyjna w sobotę.Dwoje dojrzałych,świadomych ludzi,którzy rozumieją co znaczy opieka na psiakami. Tak wyglądała Gerda w sobotę: Quote
hop! Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 Drugi domek wydaje się bardzo fajny. :) Domkowi w Szczecinie można zaproponować innego psiaka. Quote
Romka Posted September 23, 2015 Author Posted September 23, 2015 Hop! Pani ze Szczecina znała wszystkie za i przeciw tej adopcji.Dlatego decyzję w sprawie,podjęła na drugi dzień,po wizycie przedadopcyjnej.Sama prosiłam panią o decyzję przemyślaną i świadomą i dałam czas na rozważenie . W sprawie Gerdy miałam kilka telefonów .Te godne sprawdzenia jak zawsze zapisałam Pani nie chce innego psiaka. Jeśli domek w Kłodzku okaże się tym domkiem to Gerda będzie miała psie towarzystwo i podwórko,tak jak w domu,który opuściła.Choć w domku ze Szczecina też była suczka,piętro niżej u córki oraz kontakt z behawiorystą,gdyby była taka potrzeba. Quote
hop! Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Tak, czy siak, dobrze, że jest zainteresowanie Gerdą i są widoki na dom. Quote
Kropka:) Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Gerda w domu i miewa sie super! :) Quote
hop! Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Gerda w domu i miewa sie super! :) Widziałam info na fejsie. A co z matką Gerdy? Została w tym domu? Quote
Romka Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 Widziałam info na fejsie. A co z matką Gerdy? Została w tym domu? Tak jak podaje Kropka,matka Gerdy została na działce.Pan podobno wysterylizował suczkę.Smutna wiadomość jest taka,że suczka mieszka prawdopodobnie na pustej działce,pan przyjeżdża ją tylko dokarmiać.Jest podobno charakterna. A teraz o domku Gerdy. Dom z ogrodem,w domu Frodo i Spajki,super łagodne psiaki,które bez problemu przyjęły Gerdę do swojego towarzystwa.Gerda też nie stwarzała problemów.Suczka wybrała sobie pana na swojego opiekuna,chodzi za nim krok w krok.Pierwszego dnia została wykąpana.Kąpiel też odbyłą się bezproblemowa a nawet ja mówi pan sprawiła Gerdzie widoczną przyjemność.Pierwsza noc też spokojna.Domek zachwycony Gerdą.Mała nie sparwia żadnych problemów. Dzień wcześniej pojechałam z Gerdą do lecznicy,Było czyszczenie uszu,szczepienie oraz zdjęcie szwów.Gerda jest pacjentką idealną,choć wcześniej nic nie wskazywało,że tak będzie.Gerda szczekała na psiaki i ludzi.Bardzo się bała.Tu w drodze do lecznicy w moim samochodzie: Ten wyjazd to było pierwsze wyjście małej poza boks. Quote
Romka Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 A na drugi dzień rano po Gerdę przyjechał domek.Tak wyglądało pierwsze spotkanie; ...o i jesteśmy już za bramą schroniska: Quote
Romka Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 A teraz jedziemy po lepsze życie: Mała śliniła się ze stresu ,ale była spokojna. Podróż przebiegła spokojnie. A tu już w domu: Quote
Romka Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 Powodzenia mała... Zmieniłam tytuł wątku. Domek dla małej sprawdziła nam p.Grażyna z Fb.Serdecznie dziękujemy!!! Quote
Yoana Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Super wiadomości :D Widać, że szybko załapała, że teraz to już tylko szczęśliwe życie przed nią- spojrzenie już zupełnie inne :D Powodzenia Malutka! Quote
Romka Posted October 1, 2015 Author Posted October 1, 2015 I mam kolejne zdjęcia Gerdy: Gerda próbuje ustawiać kudłacza Froda.Pan mówi,że ma mocny charakter.W panu zakochana,nie odstępuje go na krok. 1 Quote
Kropka:) Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 W roli głównej Gerda ♥ Nie wierzę, że to ten sam pies! https://www.youtube.com/watch?v=-ejFZ0Cx2Q0&feature=youtu.be&app=desktop Quote
Recommended Posts