Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pewien problem ... nie wiem jaka szkola dla psow jest w bydgoszczy a ja musze podszkolic mojego onka ktorego niedawno dostalam:diabloti:
onek ma 2 lata komendy umie nie zadobrze
dzis miala isc na kurs do pewnej szkoly nazwy nie powiem ale jakos mieli dzwonic i nic :angryy: prosze was o kolejna przysluge
znacie jakas dobra szkole??

Posted

ja znam dwie, ETOS - tu masz kontakt:
[url=http://www.caneprohumano.org.pl/index.php?k=k0402&id=tadeuszkarnicki]Tadeusz Karnicki - Prezes  -   Fundacja Pomocy Terapeutycznej Cane Pro Humano[/url]
oraz CYWIL - tu stronka:
[url=http://cywil.pl/bydgoszcz.htm]Psie przedszkole i kursy posłuszeństwa - Cywil Tresura Psów[/url]

...a dlaczego czekasz, aż szkoła do ciebie zadzwoni??? przecież to ty jesteś zainteresowana szkoleniem, więc sama chyba powinnaś się przypominać i dowiadywać o wszystko - hm?

Posted

wlasnie do tej drugiej mialam isc...
ja bym nie czekala tylko sami kazali czekac na telefon z wszystkimi informacjami powiedzieli ze godzine spotkania podadza pare dni przed pierwszaym spotkaniem:angryy:
i ja jeszcze pisalam dzien przed do nich a odpowiedz dostalam cytuje
"pana godnosc?" i napisalam im a oni nie odpisali dziwne:angryy:

Posted

Każdy może się zapisać, bez względu na to czy masz psa rasowego czy nie. Możesz nawet sie zapisać nie mając psa.
A co do kursu PT - moja koleżanka z beaglem (bez rodowodu) uczęszczała na kurs, była zadowolona i z kursu i z egzaminu końcowego.

Posted

no to sprobuje :lol: dzieki wielkie
bo ja jeszcze dobrze obeznana nie jestem chociaz
powinnam to wiedziec jako wlascicielka psow no ale miejsza pojde na ten kurs jak bedzie miejsce
:loveu::loveu:

• 4 months later...
Posted

Ja tez miałam takie same doświadczenie ze szkołą CYWIL - zapisałam się telefonicznie jeszcze przed odebraniem od hodowcy swojego ON-ka do psiego przedszkola, które miało startować od lutego. Pani spisała moje dane i mówiła,że będą dzwonić na dzień przed planowanym terminem szkolenia.
No i tak czekałam, zero kontaktu z ich strony.NIE POLECAM!!!!!

Co do Kursu w Związkowego jak najbardziej polecam każdemu właścicielowi psa nie zależnie czy jest to kundelek czy rasowiec.
My chodziliśmy na kurs wiosenny ale zapisujemy się również teraz na jesień.
Kurs kosztuje 450 złotych są trzy grupy szkoleniowe:
I od 7:30 do 9:30
II od 9:30 do 11:30
III od 11:30 do 13:30
Pierwszą prowadzi p. Krzysztof Ciąćka (nasz instruktor).
Drugą i trzecią p. Henryk Salamon i kandydat na instruktora Rafał Buczkowski.

• 2 months later...
Posted

[quote name='asiajarzynska']Ja tez miałam takie same doświadczenie ze szkołą CYWIL - zapisałam się telefonicznie jeszcze przed odebraniem od hodowcy swojego ON-ka do psiego przedszkola, które miało startować od lutego. Pani spisała moje dane i mówiła,że będą dzwonić na dzień przed planowanym terminem szkolenia.
No i tak czekałam, zero kontaktu z ich strony.NIE POLECAM!!!!!

[/QUOTE]

Przepraszamy za pomyłkę, najwyraźniej wina leży po naszej stronie. Zła organizacja. W ramach rekompensaty, służymy np. darmowymi konsultacjami/lekcją indywidualną.
Pozdrawiam,
Marcin

Posted

Pierwszy raz słysze takie opinie o związkowym szkoleniu :)
Idzie gdzies znaleźć jakies informacje o instruktorze w cywilu? Zawody osiągniecia, cokolwiek?
a Cane Pro Humano to chyba tylko dogoterapia jest.

wg mnie godni polecenia:
[URL="http://www.dobrypiesek.eu/"]Pozytywne Szkolenie Psów - DOBRY PIESEK[/URL]

Posted

Polecam szkolę "Vigor Team" w Bydgoszczy prowadzoną przez M.M Krolikowskich.

[URL="gg:http://www.vigor.p9.pl/"]http://www.vigor.p9.pl/[/URL]
Posiadają wyniki w sporcie w kraju jak i za granicą.
Za tydzień jadą startować na Mistrzostwa Świata WUSV [tropienie,posluszeństwo,obrona].

[URL="http://www.wusv2009.com/deutsch/teilnehmerteams/polen.html"]Polen[/URL]

Posted

Informacje na temat nasze instruktora można znaleźć na stronie, na dniach pojawi się także drugi instruktor, który jest już z nami od dłuższego czasu. To doświadczeni instruktorzy, w tym roku z nasze szkolenia ukończyło kilkadziesiąt szczeniaków i psów dorosłych.
Nie będą to pełne informacje, które pewnie wywołają dodatkowe pytanie - stosujemy metody pozytywne, najmłodsze psy w czasie socjalizacji uczone są z wykorzystaniem smakołyków, nie stosujemy klikera. Nie szkolimy psów do sportu, obrony i na zawody - koncentrujemy się na pomocy osobom, które chcą mieć po prostu wychowanego psa, który nie sprawia kłopotów np. na spacerach.
Zapraszam na zajęcia, moja opinia nie jest obiektywna - najlepiej samemu wyrobić sobie zdanie rozmawiając z uczestnikami i instruktorami oraz oglądając zajęcia. Nie zajmie to dużo czasu przecież, a szkołę należy wybierać rozważnie. Na naszym świeżym profilu na Naszej Klasie jest opinia osoby, która właśnie rozpoczęła kurs.
Pozdrawiam,
Marcin
[url=http://cywil.pl]Cywil Tresura Psów - psie przedszkole, szkolenie psów[/url]
ps. A z dobrego pieska to akurat mamy pieska na szkoleniu, po psim przedszkolu, kontynuuje naukę u nas co nas cieszy podwójnie.

Posted

Ja chciałem napisać słowo w obronie szkół,w ktorych własciciele poddają się weryfikacjom na zawodach, gdzie oceniają ich pracę Międzynarodowi Sedziowie Prób Pracy.
W takich szkołach przewaznie szkoli się psy dla przeciętnego kowalskiego i niekoniecznie do sportu.
Zawody to tylko[aż...] sprawdzian umiejętnosci instruktorów tzw "kwalifikacje",gdzie potencjalny klient po wynikach prowadzącego szkolenie instruktora wie z jakimi efektami szkoleniowymi moze sie liczyć.
Chwalić sie,że "jestem dobry"może każdy ale nie każdy może to udowodnić na wlasnym psie[weryfikacja umiejętnosci na zawodach].
Tak powinno się rozróżniać dobre szkoly od tych nieco "gorszych".

Posted

Masz rację, start w zawodach to jeden z lepszych sposób weryfikacji szkół. Postaram się namówić do tego naszych kursantów, tych z pasją, a może i instruktorów.
Z jednym się jednak nie do końca zgadzam - po pierwsze pewnie doskonale sobie zdajesz sprawę z tego, że mało kto jest w stanie poświęcić psu tyle czasu, ile profesjonaliści przygotowujący psy do zawodów. Po drugie, jedno z Twoich zdań - cytuję "potencjalny klient po wynikach prowadzącego szkolenie instruktora wie z jakimi efektami szkoleniowymi moze sie liczyć" jest bardzo dużym nadużyciem, żeby nie powiedzieć nieuczciwym chwytem marketingowym. Żaden kurs nie zapewni takich efektów... Ale generalnie się zgadzamy ;)
Pozdrawiam,
Marcin
[url=http://cywil.pl]Cywil Tresura Psów - psie przedszkole, szkolenie psów[/url]

Posted

[quote name='TresuraPsowCywil']

1-po pierwsze pewnie doskonale sobie zdajesz sprawę z tego, że mało kto jest w stanie poświęcić psu tyle czasu, ile profesjonaliści przygotowujący psy do zawodów.

2-Po drugie, jedno z Twoich zdań - cytuję "potencjalny klient po wynikach prowadzącego szkolenie instruktora wie z jakimi efektami szkoleniowymi moze sie liczyć" jest bardzo dużym nadużyciem, żeby nie powiedzieć nieuczciwym chwytem marketingowym. Żaden kurs nie zapewni takich efektów... [/quote]
Staram się odpowiadać Ci na kazde zdanie.

1-kursant raczej nie,chyba że jakiś wyjątkowy ;-)
ale instruktor prowadzący zajęcia powinien o to zadbać.
Uważam zresztą ,że sam czas jaki poswięca się na szkolenie nie daje gwarancji sukcesu.
Dużo szkoląc złą metodyką można sie"cofać do tyłu".;)
Każdy sukces instruktora w zawodach to dowód ze jest profesjonalistą[jak napisales;)].
A każdy klient chce uczyć się od profesjonalisty,czyż nie? No chyba ze to jakiś dziwny klient ;-)

2-to że kurs nie zapewni takich efektow to oczywiste przecież.gdyz wyszkolenie psa to pies i przewodnik,nie wystarczą metody i zaangazowanie instruktora.Ale taki "profesjonalista" może zapewnić bardzo dobre efekty szkoleniowe przy spelnieniu pewnych warunków ;-)
Chciałem przez to zdanie powiedzieć że "profesjonalista" jest w stanie każdemu dać taki sam efekt szkoleniowy jezeli ten bedzie tylko chciał mając psa z predyspozycjami.
Ale jak wykorzysta wiedzę "profesjonalisty" przewodik to na to się nie ma wpływu.
Przyznasz Marcin że ktoś kto startuje często na zawodach z wlasnym psem i odnosi sukcesy[mniejsze,wieksze] musi dysponować odpowiednią metodyką,musi znać kruczki i detaliki szkoleniowe dla uzyskania dokładnosci,szybkości psa i bardzo dobrego kontaktu z nim oraz umiejętnosci w spółpracy z nim.
Taką wiedzę zawodnik-instruktor przekazuje swoim klientom.To nazywam korzyscią klienta.

Pozdrawiam
Sławek

Posted

Hej,
Najważniejsze, że udało się nam ustalić, że zdanie "Zawody to tylko[aż...] sprawdzian umiejętnosci instruktorów tzw "kwalifikacje",gdzie potencjalny klient po wynikach prowadzącego szkolenie instruktora wie z jakimi efektami szkoleniowymi moze sie liczyć" nie jest prawdziwe. Reszta to oczywiście, oczywista oczywistość ;).
Pozdrawiam,
Marcin

• 1 month later...
Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma]Witam, ja się może wypowiem jako, że byłam na psim przedszkolu w Dobrym Piesku, a teraz uczęszczam na zajęcia po psim przedszkolu do Cywila. W ogóle mam nadzieję, że to nie o mnie chodzi we wcześniejszym poście w P.S. użytkownika Tresura Psów Cywil, wtedy czułabym się wykorzystana. Do psiego przedszkola uczestniczyłam z 2 moimi psami, ja cwiczylam z jednym, z ktorym chodze teraz do cywila. W Dobrym Piesku stosowane metody są 100% pozytywne, z czego ja byłam bardzo zadowolona, zajęcia prowadzone są ciekawie, widać,że intruktorzy wkładają serce i naprawdę zależy im na dobrym kontakcie pies-właściciel. Gorąco polecam te zajęcia, bo naprawdę warto isć się przekonać jak wiele można nauczyć swojego psa za pomocą klikiera i smakołyków oraz jaką sprawia to radość. W Cywilu zajęcia wyglądają poprostu inaczej. Prowadzone są one w lesie(taka sobie ,,polana"), więc jest ryzyko, że szczeniak gdzieś tam zwieje jednak można tam wypracować idealnie umiejętnośc przywołania psa. Na zajęciach są używane kolczatki czy obroza elektryczna(w ostateczności, nie że na dzień dobry pies dostaje kolczatkę) ALE zawsze ostateczna decyzja należy do właściciela, nie jest tak, że jest konieczność jak ktoś nie chce wtedy proponowana jest jeszcze inna metoda lub poprostu piesek dalej sobie chodzi jak chce ;) Czasami jest taka sytuacja, że załamany właściciel sam chce takich środków, ale w to już nie wnikajmy. Nie ukrywam, że niektóre psy zaczynaja dopiero wtedy słuchać. Mój pies akurat jest karny i usłychany. Myślę, że po częsci to sprawa rasy, ale i też dużo ćwiczeń. Ja pracuje z nim na smakołykach cały czas, staram się mu je ograniczać, ale nie jest to moim piorytetem. Obydwie szkoły są godne polecenie, wszytsko zależy od rasy,charakteru psa, naszej cierpliwości i chęci. Grupy są małe co baaaaardzo pomaga a intruktorzy mili, profesjonalni i otwarci na wszelkie sugestie.[/FONT]

Posted

A co do sytuacji, że ktoś z Cywila nie oddzwania z informacjami o kursie to muszę przyznać trochę to zniechęca. Ja czekalam z 3 dni, aż oddzwonią. Ale odd zwonili ;)

Posted

Ja jestem taki samouczek...
Nauczyłam Dejzi wszystkiego co umniezupelnie sama (ma rok i cztery miesiące), potrafi:
siad
waruj
podaj łape, podaj drugą
przybij piątke,przybij drugą
zostań
poproś
do mnie (chodz)
turlaj się
kołko wokoł wlassnej osi
aportowanie
oddaj
slalom do przodu
ćwiczymy chodzenie przy nodze bez smyczy i dawanie głosu
Zqa jakiś czas chcialabym pójsc z nią na jakaieś profesjonalne szkolenie albo przynajmniej zdać egzamin, tylko niewiem czy tak można że tylko sam egzamin się zdaje

Posted

mogłabys pzejrzeć egzamin PT jeżeli jesteś w związku to myslę, że możesz zdać sam egzamin, musiałabys poczytac na stronie zwiazku lub po prostu spytać się kogoś kto wie :D

• 5 months later...
Posted

znam dobrego pieska, instruktorzy z tej szkoły udzielają się w schronisku, pomagają psiakom skrzywdzonym przez los, niekiedy starszym i po przejściach, do tego ich psiaki są szkolone w kierunku kynoterapii i jeśli ktoś też tak jak ja ma wstręt do kolczatek i szuka szkoły w której pies będzie prowadzony pozytywnie a nie z przymusem, to polecam,sama mam psa po tym szkoleniu i jestem zadowolona

a co do :
"ps. A z dobrego pieska to akurat mamy pieska na szkoleniu, po psim przedszkolu, kontynuuje naukę u nas co nas cieszy podwójnie. "
to tak z ciekawości, bo ten wpis nie został sprecyzowany,
co cieszy podwójnie, w jakim sensie?