Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
U Gajki właśnie mocznik we krwi jest podwyższony (48,5). Niby niewiele bo norma jest do 45 ale...
Katerinas, a powtarzaliście to badanie? Bo to zazwyczaj dobry pierwszy krok, jeżeli tylko jeden wskaźnik, żeby się upewnić, że to nie jakiś przypadek, czy błąd laboratoryjny.

I jeszcze - zakładam, że glukozę pod kątem cukrzycy miała odpowiednio badaną?

Posted

Jezeli tylko tyle mocznik podwyzszony to nie jest zle. Haga miala trzy tazy duzo wiekszy, a teraz miala mocznik 77 a kreatynine 2,8, po tygodniu leczenia(wczoraj ) zrobilam wyniki i kreatynina 1,1 i mocznik 42 i bardzo sie z tego ciesze

Pozdr

Monika z Cortina i Haga

Posted

Przepraszam, że wczoraj nie odezwałam się... :roll: :oops:

Flaire - Badania krwi nie powtarzaliśmy. Cukrzyca wykluczona (było badane).

Wyniki moczu są nie za dobre. :( Erytrocyty w polu widzenia 8-15, białko 100 mg (gdzie nie powinno być wcale). :(

Dostaliśmy już leki. Po ich zjedzeniu powtórka badań.

Przeszliśmy na gotowane papu.

Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będzie dobrze.

Dziękuję wszystkim za kciuki :)

Posted

Mam tylko teraz problem jak żywić Gajkę... :roll: Mam na myśli gotowane papu, co można dawać... Poszperam na dogomanii, może znajdę jakieś topiki o karmieniu psów chorych na nerki...

Posted

Napisz na priw do AM - ona jest specjalistką od diet na nerki i niejednemu "nerkowcowi" już pomogła ułożyć dietę.

A jaka jest diagnoza u Gaji?

Trzymam za nią kciuki!

Posted
Napisz na priw do AM - ona jest specjalistką od diet na nerki i niejednemu "nerkowcowi" już pomogła ułożyć dietę.
Dzięki Flaire :) Już szubciutko piszę :)
A jaka jest diagnoza u Gaji? Trzymam za nią kciuki!
Śródmiąższowe zapalenie nerek. :(
Posted

oj bardzo mi przykro, a jakie sa rokowania??Haga miala kiepskie wyniki kreatyniny i mocznika niz twoja sunia, ale moczu miala dobre oprocz obecnosci erytrocytow, ale wlasnie dostala cieczke i dlatego mogly byc obecne. Bialko miala ujemne. Mialam ja 10 grudnia wysterylizowac a tu jak nie nerki to cieczka :cry:

Pozdr

Monika z Cortina i Haga

Posted
oj bardzo mi przykro, a jakie sa rokowania??
Narazie leczymy i mamy nadzieję, że będzie oki. Musi być.
Haga miala kiepskie wyniki kreatyniny i mocznika niz twoja sunia, ale moczu miala dobre oprocz obecnosci erytrocytow, ale wlasnie dostala cieczke i dlatego mogly byc obecne. Bialko miala ujemne. Mialam ja 10 grudnia wysterylizowac a tu jak nie nerki to cieczka :cry:

Pozdr. Monika z Cortina i Haga

Cortina - Ale może z nerkami Twojej suni będzie dobrze :) Minie cieczka i będziesz mogła ją wysterylizować.
Posted

Wracając do głównego opytania, to wspomnę, że nam na wykładach z diagnostyki klinicznej proponowano łapać mocz u suczek -do... patelni!!! :wink:

Trzymam kciuki za suńkę!