Asior Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 oświećcie mnie bom się zakręciła okrutnie...czy mała zostaje na stałe u misi czy to tylko DT???? Quote
missiaa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Asior']oświećcie mnie bom się zakręciła okrutnie...czy mała zostaje na stałe u misi czy to tylko DT????[/quote] DT:) Chce ją oswoić:) Quote
IKA & SONIA Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 A czy Maleńka zrobiła sikoo? :evil_lol::evil_lol: Quote
missiaa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='IKA & SONIA']A czy Maleńka zrobiła sikoo? :evil_lol::evil_lol:[/quote] :placz::placz::placz::placz::placz:NIE MA SIKU!!!W nocy wypiła całą miseczke wody a siku nigdzie nie ma:-(:-(Siedziałam z nią na dworze masowalam ją po pęcherzu i po sikulce i tez nic:(W nocy miala tyle spokoju i sie nie wysikała to ja juz nie wiem co mam robić:shake::shake::shake: Quote
IKA & SONIA Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 To niedobrze :shake::shake::shake: Czytałam o takich przypadkach na dogo, ale zawsze prędzej czy później maluszki siusiały. A może faktycznie jakieś uspokajacze by tu podziałały? Quote
malawaszka Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 nie no w końcu musi się wysikać - a szukałaś pod łóżkiem? po kątach gdzieś? Quote
missiaa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 szafy pozamykane, za łóżkiem sprawdzalam-nic nie ma. Noc spędziła w łazience bo chciałam jej dac troche swobody,zwinęłam dywanik ale na płytkach tez nic nie bylo. Na dywanie w pokoju sucho..no nie ma nigdzie siku:(:shake: Quote
Therion Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 To stres, moja poltorej doby nie oddawala moczu, a potem raz na dobe przez pierwsze dni, moze spacery na dlugije smyczy pomoga ,z lekow furosemid. Quote
missiaa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Therion']To stres, moja poltorej doby nie oddawala moczu, a potem raz na dobe przez pierwsze dni, moze spacery na dlugije smyczy pomoga ,z lekow furosemid.[/quote] Ona nie chce spacerowac nawet na długiej smyczy.Kladzie sie i się trzęsie:( A Furosemid nie jest podobny do Furaginum? bo sama biore teraz Furaginum i Urosept więc to mam.. Quote
Ada-jeje Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Missia wyprowadz sunke na dwor na rekach, gdzies w bardzo ustronne i zaciszne miejsce, gdzies do kacika, gdzie ona ma mozliwosc sie schowac i postaw na ziemi i tak zostaw chwilke, moze sie uda. Czytajac Twoje posty identyczna sytuacja miala miejsce z Smarczkiem, ktory ze schroniska byl przewieziony do kliniki Arka w Krk i tez przez dwa dni pies nie sikal ze strachu, juz wet mial podjac decyzje o cewnikowaniu i wreszcie udalo sie. Pies po oddaniu moczu wciskal sie w kat ze najchetniej by sie stal niewidzialny. Dzisiaj juz jest zupelnie innym psiakiem, ale tez do pierwszego domku z brzegu ktory chcial by go adoptowac nie moze isc. Dla takich psow w szukaniu DS trzeba byc bardzo wybrednym. Quote
missiaa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Ada-jeje']Missia wyprowadz sunke na dwor na rekach, gdzies w bardzo ustronne i zaciszne miejsce, gdzies do kacika, gdzie ona ma mozliwosc sie schowac i postaw na ziemi i tak zostaw chwilke, moze sie uda. [/quote] Tak juz tez próbowałam, mieszkam w mieszkaniu gdzie jest takie male podwóreczko bez widoku na chodnik czy ulice z kazdej strony budynki a podwórko ogrodzone. Wynosiłam ją juz kilka razy ale tez nic..kladzie sie na trawe i trzesie się :( Quote
hanek Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Ponawiam pytanie, czy nie dobrze by było zastosować u małej jakichś delikatnych środków uspokajających? Może wet coś poradzi? Quote
missiaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 :multi::multi::multi::multi:BYŁO SIKU!!!!!To chyba bylo jej najdłuższe sikanko w życiu:)To jeden sukces a drugi to taki ze całą noc ze mną spała w łóżku i nie uciekała choć miala taką możliwość. A siku zrobiła na dworze jak z nią wyszłam, praktycznie odrazu zrobila:)Mowiłam juz ze wczoraj zrobiła kupke na dworze?INTELIGENTNA SUNIA:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Quote
missiaa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 no i mamy kolejny sukces:) dziś nie musialam robic za taxi na spacerze:)Prowadzilam ją na smyczy automatycznej także co prawda na niepewnych łapkach i z podkulonym ogonem, ale biegła za mną. Zdarzyło jej sie 2 czy 3 razy panicznie szarpać i probowac uciekać jak sie czegos wystraszyla, ale tak to trzymała sie w poblizu mnie.Tylko nie moglam na nią patrzec-jak sie odwracałam to stawała w miejscu i nie chciala isc dalej.Pod koniec ogon nie byl juz przyklejony do brzucha a swobodnie zwisał. Tyle ze sie nie załatwiła nic.Mowie do niej Fusia bo to blisko imienia mojej Fruzi a jak wolam Fruzie to ona tez zaczyna iść za mną.a tymbardziej mini to ona przy Fruzi dla mnie nie jest:eviltong: Dziś jadła w mojej obecnosci gdy dalam jej mokre:) No i jeszcze cos...mam taką malutką podusie Fruzi która leży sobie w łazience do wyprania, a ze nie mam pralki to sobie tak leży i czeka.Nie ruszam jej ani ja ani moja Fruzia bo to jest pies który nie umie sie bawić. a sunia dzis rano jak wychodzilam schowala sie w lazience więc ją tam zostawiłam skoro tam czuje sie bezpieczna a przynajmniej zza łózka nie musze jej wyciagac, no ale wracajac do tego co chcialam powiedziec to gdy wróciłam do mieszkania...poduszka leżała w zupelnie innym miejscu, a ostatnim razem dywanik z lazienki jak jeszcze nie byl zwiniety to zastałam go całego pomietoszonego i pozwijanego.. wygląda na to ze malutka gdy wychodze to się bawi:)bo inaczej nie umiem tego wytłumaczyc:lol::lol:a wogóle to jest kochana:loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 a jak dzisiaj? lepiej panienka się czuje? Quote
malawaszka Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 zapraszam na nowy bazarek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/plaszczyki-bizu-inne-duperelki-na-tymczasy-u-missieek-do-25-03-a-133770/#post11980314[/URL] Quote
stokrotka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/723/dsc0394.jpg[/IMG] Quote
missiaa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='malawaszka']a jak dzisiaj? lepiej panienka się czuje?[/quote] sunia czuje się dobrze, śpi ze mną choć pewnie wolałaby spac pod łóżkiem albo w łazience.gdy wychodze z mieszkania zostawiam ją na łóżku gdy wracam wyciągam ją zza łóżka:) Mało je bo się boi ale spie majac miske przy glowie i ją przy sobie wiec jak sie budze rano to jest zjedzone:)wczoraj wieczorem jej tak strasznie burczało w brzuchu rano gdy wstalam miska była pusta a jej brzuszek był cichutko więc raczej Fruźka jej nie podsiadła przy misce gdy spałam. załatwia się na dworze:) Quote
malawaszka Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 czyli wszystko zmierza w dobrym kierunku :klacz: a już Ci zazdroszczę pierwszego merdnięcia ogonkiem :loveu: jak to piszę to mam łzy w oczach a co by było jakbym to zobaczyła :oops: :lol: Quote
missiaa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 do merdnięcia ogonem daleko:( Jedyne co to pokazuje brzuszek do smyrania jak narazie..:cool3: Quote
malawaszka Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 brzuszek do smyrania to BARDZO dużo! ale widzę na gg, że postępy są dalej - pisz co i jak pisz! niech wątek żyje :loveu: Quote
missiaa Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Mini troszke lepiej już gdy wracamy nie biegnie za łózko a wskakuje na nie, tyle że wciąż gdy wychodze z mieszkania i po jakimś czasie wracam to wyciągam ją zza łóżka. Załatwia się juz bez problemu na dworze. Dziś mialyśmy niemiłą przygode. Byłyśmy nad wisłą..szła grzecznie za mną na smyczy i nagle szarpnęła, ja nie spodziewając się takiej sytuacji nie trzymałam mocno smyczy.. i to co stało się później stalo sie stanowczo za szybko..smycz(automatyczna wiec w miare cieższa od zwyklej) wypadła mi z ręki, sunia wystraszona upadkiem smyczy na chodnik zaczeła panicznie uciekać(a ta smycz płoszyla ją jeszcze bardziej odbijając się od asfaltu)Zaczęłam ją gonic...bałam sie tylko żeby nie dobiegła do ulicy i nie wybiegla na nią.. Wokół mijało mnie tyle ludzi, nikt nie pomógł mase gapiów którzy mieli się z czego pośmiać.. kiedy już myslalm ze wypluje płuca a tymbardziej jej nie zlapie bo byla dalej niż bliżej.. zaplątała się smyczą o koło jednego ze stojacych aut.Smycz(rączka) poleciala na lewo od kola ona na prawo i gdy szarpnęła się to linka wcisneła się pod kolo. I dzięki temu udało mi się ją złapac, to był jakiś koszmar. tak sie wystraszyłam, nie mówiąc już w jakim ona była strachu. Dobrze ze nic jej sie nie stało....:roll:Już bede sie pilnować zeby smycz trzymać ciagle dosć mocno Quote
Recommended Posts