Jump to content
Dogomania

Skąd masz swojego pieska??  

1419 members have voted

1. 1. Skąd masz swojego pieska??

Recommended Posts

Posted

przykro mi ale moje fotki zostaly w polsce :oops::oops::sad::bigcry:;, a pimpus juz od 2 lat za TM; ale ciagle jest w naszej pamieci i teraz ze schroniska chcemy wziasc jakiegos w jego kudlaczym typie, jednego mamy juz wstepnie umowionego od dogomaniaczki Tosi, jak bedzie w moim domku to wam pokaze jaka slicznota:multi::loveu:

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znaczy mój były chłopak kupił go dla mnie od jakiś dzieci ^^ bo bardzo go chciałam bo był prześliczny i strasznie mały(jak go braliśmy miał mieć 2 tyg) bo niby jego matke przejechało auto... Chociaż chyba nas okłamali bo do 2 tyg. po tym jak już go miałam jak byłam z nim u weta to powiedział że ma ok. 6 tyg. :P ale cóż :)

Posted

no ale wiesz... te dzieci można powiedzieć że męczyły te pieski (karmiły je non stop parówkami) no ale cóż... a że ja bardzo chciałam szczeniaka, a tylko te były bo innych znaleść nie mogliśmy to wiesz :)

Posted

Mikosław, Talia. Jest on płci męskiej ;P
Nie wiem, czy ma w genach bordera. Spytam się pani Aliny - może ona będzie wiedzieć.

Posted

wszendzie ale znaleść nie mogłam ;/ kolega znalazł te i zadzwonił do mnie. a że shado mi się spodobał to go chciałam i nie żałuję swojej decyzji mimo to że bardzo mnie gryzie;/

Posted

[quote name='Maślana']Mikosław, to on xD
Nie wiem, jki pani Alina nas odwiedzi, to się spytam xD[/quote]
Oj przepraszam:oops:
Dopiero teraz jak odwiedziałm Twoją galerie zobaczyłam, że te zdjęcie w avatarku to nie Twój pies :)

• 2 weeks later...
Posted

Ja moją Cole przez internet:D chciałam drugiego psa więc podałam w internecie że przyjmę suczkę i prosze telefon i jest:D teraz ma 5 miesięcy a rozrabio mój szkrab:D a drugiego psiaka sunie Funie tata przyniósł od jakiejś pani. Ona to już trochę stara bo ma 12 latek:( ale to włąśnie są moje skarby kochane i bezcenne:loveu:;):lol::evil_lol:

Posted

[quote name='11gabriela11']Ja moją Cole przez internet:D chciałam drugiego psa więc podałam w internecie że przyjmę suczkę i prosze telefon i jest:D teraz ma 5 miesięcy a rozrabio mój szkrab:D a drugiego psiaka sunie Funie tata przyniósł od jakiejś pani. Ona to już trochę stara bo ma 12 latek:( ale to włąśnie są moje skarby kochane i bezcenne:loveu:;):lol::evil_lol:[/quote]
I czego smutasz, że ma 12 latek? Starość to nie choroba:)

Posted

U mnie zawsze wszystkie psy były przygarniane z ulicy.
Obecnie jest Reksio z ulicy, który jest tak naprawdę psem babci, ale że mieszkamy razem no to napisać można xD Został znaleziony gdy byłam mała, moja mama szła ze mną w wózku i siostrą koło poczty, i się do nas przyplątał. Ma już około 14 - 15 lat x)
Drugi Kajtek lat 8 , jest od sąsiadów X_x Przywiózł go od jakiejś babki , bo rozwoził węgiel no i mu dała. Niestety tam niektórzy psów nie lubią , spędził jedną noc na łańcuchu, całą przeskomlał, a że się dobrze znamy, ja byłam tam od samych jego początków , po przywiezieniu w sumie zobaczył mnie pierwszą. No i zabrali go na jedną noc na strych , potem jakoś tak wychodziło, że przeciskał się pod siatką do nas. Klikonował się ;c Aż w końcu padły słowa, żebyśmy zabrali go na zimę. No i został już 8 lat, cieszę się że z nami jest x)

Posted

Ja mojego Szarka dostałam od faceta wynajmującego domek trochę kosztowało mnie to łez ale jest już ze mną 5 lat uprawiamy agility.
Szarek wygrał los na loteri mieszka w domu z ogrodem śpi na łóżku chodzi na spacery, do szkoły:razz: Facet resztę rodzeństwa potopił :shake: wiem że zostawił tylko jednego psa który jest przywiązany do łańcucha o raz matkę Szarka
a gdy Nuka(Matka szarka) urodziła znów zrobił to co z tamtymi:shake: chociaż chyba dwie suki oddał jakimś ludzią z Wrocka

• 4 weeks later...
Posted

Pierwszy z prywatnej interwencji u sąsiadki, drugi "wyrwany" z budy na wsi, trzeci darowany przez pana, którego suczka, mimo iż pilnowana, zaliczyła wakacyjny romans ;)
Piesek mojej mamy ze schroniska :)

Posted

[quote name='matriss']Pierwszy z prywatnej interwencji u sąsiadki, drugi "wyrwany" z budy na wsi, trzeci darowany przez pana, którego suczka, mimo iż pilnowana, zaliczyła wakacyjny romans ;)
Piesek mojej mamy ze schroniska :)[/quote]
Fajne sa takie psiaki wyrwane...wiem cos o tym ;)

• 2 weeks later...
Posted

A moja jedna pannica Funia jest z ulicy. Niewielki, radosny i bardzo przyjacielski pieseczek błąkał się po miasteczku, w którym pracuję i ludzie z Urzędu Miasta już jej miejsce w jakimś schronie załatwiali, więc ją zabrałam do siebie i jest już z nami 4,5 roku. :loveu:
Tośka za to jest jakby ze schroniska tzn. została zabrana z interwencji u Violetty Villas i trafiła do schronu, ale nie miała tam żadnych szans na adopcję (panicznie bała się ludzi), więc dobrzy ludzie ją umieścili w hotelu i tam ją pierwszy raz zobaczyłam, taką biedniutką, wystraszoną, schowaną w najciemniejszym kątku i się zakochałam od pierwszego wejrzenia :roll:. Niestety Głos Rozsądku w postaci mojego konkubenta mówił, że dwa psy w kawalerce + dwie osoby pracujące na pełen etat, to już lekka przesada, więc "urabianie" go zajęło mi ok. 3 miesięcy, a Tosisko w tym czasie znalazło przystań w DT w Krakowie (jestem Twoją dozgonną dłużniczką Agamika!). Teraz suczyca, od ponad roku, panoszy się po naszej kanapie i łóżku :loveu:
W ankiecie zaznaczyłam "z ulicy", bo nie było możliwości wielokrotnego wyboru ;)