lika1771 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Trzeba Ci znowu zrobic ogłoszenia,zbliza sie zima Quote
BasiaD Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 O Boże wreszcie znalazłam tę niuńkę..Ona naprawdę nie może zostać na zimę w schronie..Dlaczego nikt nie chce takiej słodkiej suni? Ona zasługuje na domek jak mało kto..Byłaby wielka pociechą dla jakiejś starszej Pani..Cuda się zdarzają, szczególnie na dogo..Niech domeczek ja przytuli pliss... Quote
brazowa1 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 [quote name='toyota']Szkoda suni...[/QUOTE] nie wygląda ona dobrze. Bardzo schudła. Quote
brazowa1 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 to co ze wszystkimi starymi psami,oddawanymi masowo do schroniska,zwłaszcza przed zima i zimą. Jeszcze troche pozyje,a potem zdechnie sobie samotnie :( to hospicyjne schronisko,same staruszki. Quote
lika1771 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 JaJej jeszcze kupie ogłoszenia tylko tel. Twoj cioteczko Quote
brazowa1 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Liko,jest problem z ogłoszeniami :( Zawsze osoby wystawiajace daja nie tam,gdzie trzeba,tzn ja proszę,zeby w tym jednym miejscu nie dawali,a oni ŁUP,na pierwsza stronę.To sie moze skończyc tym,że ogłoszeń w ogóle nie będzie. Działaja półlegalnie. Quote
lika1771 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 To ja Ci podam link do ogłoszen A ty napiszesz co gdzie jak A konto wyslesz mi dobrze,Bo ja tez moge cos pokrecic Quote
lika1771 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Tutaj ogłoszenia [url]http://www.dogomania.pl/threads/193872-135-og%C5%82osze%C5%84-dla-ps%C3%B3w-w-potrzebie!Do-15.10[/url] Quote
brazowa1 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/355/4913429d44d0506cmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
toyota Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Co za okropny wątek , tu już się nic prawie 2 lata nie dzieje , a w realu pewnie jeszcze dłużej :-(. Quote
brazowa1 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Robiłam ogłoszenie,dwa lata temu,z jakas tam wiarą.Ale jak ona-świezynka z domu,jeszcze w jakies tam kondycji,mimo wieku,w czasie,kiedy adopce szły,nie znalazła NIKOGO,kto by sie głębiej zainteresował właśnie nią,to jak myslec,ze ona teraz,kiedy juz na serio zycia jej nieduzo zostało,znajdzie kogoś? Wszyscy sie pytali z lękiem o jej stawy,słyszeli,ze jest źle i z ulgą oddychali,ze to jakby załatwia sprawę-przeciez nie są gotowi lub nie maja warunków. Sunia jest po prostu brzydka. Quote
toyota Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Dobrze wiesz , że nie jest brzydka , ale jest tyle psów w schronach. Na pewno wiek pomniejsza jej szanse. Quote
Brysio Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Sunia wcale nie jest brzydka!!!! Sa szanse!! tylko musimy robic dużooo ogłoszeń!! zobaczcie jak psiak u nas znalazł dom jakies 2 tygodnie temu - stary, gruby i ślepy. To jest dowód, ze cuda się zdarzają!!! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM"]www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM[/URL]!!! Chętnie zrobie ogłoszenia, tylko potrzebujemy tekstu. Czy ktos może go napisac? Ja nie znam tej suni, nie wiem jaki ma charakter. Bardzo prosze o tekst Quote
Kasia77 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='Brysio']Sunia wcale nie jest brzydka!!!! Sa szanse!! tylko musimy robic dużooo ogłoszeń!! zobaczcie jak psiak u nas znalazł dom jakies 2 tygodnie temu - stary, gruby i ślepy. To jest dowód, ze cuda się zdarzają!!! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM"]www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM[/URL]!!! Chętnie zrobie ogłoszenia, tylko potrzebujemy tekstu. Czy ktos może go napisac? Ja nie znam tej suni, nie wiem jaki ma charakter. Bardzo prosze o tekst[/QUOTE] Poproszę o tekst dla niej, Boni-Bobo pisze bardzo ładne teksty, na pewno ułoży cos dla suni. A w jakim ona jest teraz stanie, jak duży jest problem z łapami? nie byłaby w stanie pokonac żadnych schodów? i czy jest w ogóle zdiagnozowana dokładnie czy tyle o ile?... Quote
brazowa1 Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 suka miala przed paru laty uraz,wypadek. powoli nastepuje zanik mięśni. Powinna jak najwiecej chodzic na krótkie spacery i je ćwiczyc. Ale wiadomo-na spacer wychodzi raz w tygodniu,tak robi tylko kilka kroków po małym boksie. Na jedna tylnią łape utyka. Zazwyczaj leży. Jest dwa lata w schronie,to teraz ma około 10-11.Wysterylizowana. Pare schodków przejdzie,ale trzeba pamietac,ze ona w któryms momencie w ogóle przestanie chodzić a znoszenie psa około 18-20 kilo jest mało wykonalne. Nie możemy ogłaszac psa na ogłoszeniach trójmiejskich oraz nie piszemy w jakim konkretnie miescie jest pies,tylko oględnie,że w Trójmieście. Nie mamy mozliwości transportowania psa Kontakt chyba najlepiej na maila :[email protected] lub tel do mnie 605 325 725 właściciele wiedzieli,ze suka jest w schr,pewnie sami ja tam odstawili. Suyka jest zachipowana,był z nimi kontakt. Obiecywali,ze odbiora-nie odberali. Wg mnie Sunia pochodzi ze schroniskowej adopcji,z Gdańska. Po pierwsze w czasie planowanej sterylki okazało się,ze jest juz wycieta,a po drugie ten chip. Gdańsk jako w jedyne schr w Trójmieście chipuje psy. Takie bydlaki jak jej byli właściciele na pewno nie inwestowali by w sterylke i chipowanie psa. Quote
Brysio Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 ok jak tylko bede miała tekst zrobie ogłoszenia na stronkach ogólnych. Tylko tak na niektórych ytrzeba wybrac miasto, musze cos podac, a są to znane stronki więc szkoda aby je opuszczac. Które miasto mam podac choiciazby fikcyjnie Quote
brazowa1 Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Zawsze podaję "Trójmiasto",zawsze przechodzi :) a nie jak nie-to Gdańsk,to i tak kilometr od Gdańska :) Quote
lika1771 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Super cos sie zaczyna dziac dzieki wszystkim Quote
BasiaD Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 O Boże jakbym chciała żeby ta Sunia "wyfrunęła" ze schronu na zimę..Trzymam bardzo mocno kciuki za nią..To taka pękna psia dusza zamknięta w takim "mizernym" ciałku..Ona nie zasłużyła na tych właścicieli, bardzo mi jeje szkoda, mam nadzieję, że w zimie będzie się grzała w domku...Zaciskam kciuki bardzo, bardzo... Quote
Boni-Bobo Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Tekst dla suni Sunia już nie wierzy,że znajdzie stały dom.Ma 10 lat, od 2 żyje w schronisku . Życie wiele jej pokazało:tragedię porzucenia , strach, smutek schroniskowego bytu. Pamięta psy, które cicho odchodziły za TM, zabite tęsknotą i rezygnacją. Jest dzielna, wie że ból fizyczny można wytrzymać ale jak przeżyć z pękniętym sercem, ściśniętym rozpaczą? Miała dom, właścicieli. Nie powiedzieli jej, że to tylko na chwilę, że nie wiedzą co znaczy odpowiedzialność. I przyszedł dzień gdy wyrzucili ją na ulicę. Dla schroniska czip był nadzieją, że wróci do domu. Odpowiedź była podła: nie chcemy jej, nie obchodzi nas jej los, niech zniknie. Pamiętacie siarczyste mrozy ostatniej zimy? Ona była w schronisku w kojcu. Pamiętacie tropikalne upały tego lata? Ona dalej w budzie i małym kojcu. Bez spacerów, biegania, w bezruchu. Sztywniały stawy, zanikały mięśnie, odezwały się stare kontuzje. Sunia jest chora, potrzebuje rehabilitacji, ciepła, spacerów. SZUKA CZŁOWIEKA O WIELKIM SERCU, który zapewni jej opiekę i miejsce przy swoim boku na ostatnie lata życia. Takiego, który ukoi lęki, złagodzi ból, nauczy znowu ufać człowiekowi - a kiedyś pożegna i ciepłą kochaną dłonią odprowadzi za Tęczowy Most. Tel: Quote
Recommended Posts