Jump to content
Dogomania

Piekna psia dusza odeszła w ramionach swojej Pani. Do zobaczenia Zorko!

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 788
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

O Boże wreszcie znalazłam tę niuńkę..Ona naprawdę nie może zostać na zimę w schronie..Dlaczego nikt nie chce takiej słodkiej suni? Ona zasługuje na domek jak mało kto..Byłaby wielka pociechą dla jakiejś starszej Pani..Cuda się zdarzają, szczególnie na dogo..Niech domeczek ja przytuli pliss...

• 1 month later...
Posted

to co ze wszystkimi starymi psami,oddawanymi masowo do schroniska,zwłaszcza przed zima i zimą. Jeszcze troche pozyje,a potem zdechnie sobie samotnie :(

to hospicyjne schronisko,same staruszki.

Posted

Liko,jest problem z ogłoszeniami :(

Zawsze osoby wystawiajace daja nie tam,gdzie trzeba,tzn ja proszę,zeby w tym jednym miejscu nie dawali,a oni ŁUP,na pierwsza stronę.To sie moze skończyc tym,że ogłoszeń w ogóle nie będzie. Działaja półlegalnie.

Posted

Robiłam ogłoszenie,dwa lata temu,z jakas tam wiarą.Ale jak ona-świezynka z domu,jeszcze w jakies tam kondycji,mimo wieku,w czasie,kiedy adopce szły,nie znalazła NIKOGO,kto by sie głębiej zainteresował właśnie nią,to jak myslec,ze ona teraz,kiedy juz na serio zycia jej nieduzo zostało,znajdzie kogoś? Wszyscy sie pytali z lękiem o jej stawy,słyszeli,ze jest źle i z ulgą oddychali,ze to jakby załatwia sprawę-przeciez nie są gotowi lub nie maja warunków.

Sunia jest po prostu brzydka.

Posted

Sunia wcale nie jest brzydka!!!! Sa szanse!! tylko musimy robic dużooo ogłoszeń!! zobaczcie jak psiak u nas znalazł dom jakies 2 tygodnie temu - stary, gruby i ślepy. To jest dowód, ze cuda się zdarzają!!!
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM"]www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM[/URL]!!!

Chętnie zrobie ogłoszenia, tylko potrzebujemy tekstu. Czy ktos może go napisac? Ja nie znam tej suni, nie wiem jaki ma charakter. Bardzo prosze o tekst

Posted

[quote name='Brysio']Sunia wcale nie jest brzydka!!!! Sa szanse!! tylko musimy robic dużooo ogłoszeń!! zobaczcie jak psiak u nas znalazł dom jakies 2 tygodnie temu - stary, gruby i ślepy. To jest dowód, ze cuda się zdarzają!!!
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM"]www.dogomania.pl/threads/143076-czy-ślepota-musi-oznaczać-dożywocie-w-schronisku-MA-CUDOWNY-DOM[/URL]!!!

Chętnie zrobie ogłoszenia, tylko potrzebujemy tekstu. Czy ktos może go napisac? Ja nie znam tej suni, nie wiem jaki ma charakter. Bardzo prosze o tekst[/QUOTE]

Poproszę o tekst dla niej, Boni-Bobo pisze bardzo ładne teksty, na pewno ułoży cos dla suni.
A w jakim ona jest teraz stanie, jak duży jest problem z łapami? nie byłaby w stanie pokonac żadnych schodów?
i czy jest w ogóle zdiagnozowana dokładnie czy tyle o ile?...

Posted

suka miala przed paru laty uraz,wypadek. powoli nastepuje zanik mięśni. Powinna jak najwiecej chodzic na krótkie spacery i je ćwiczyc. Ale wiadomo-na spacer wychodzi raz w tygodniu,tak robi tylko kilka kroków po małym boksie. Na jedna tylnią łape utyka.
Zazwyczaj leży. Jest dwa lata w schronie,to teraz ma około 10-11.Wysterylizowana.

Pare schodków przejdzie,ale trzeba pamietac,ze ona w któryms momencie w ogóle przestanie chodzić a znoszenie psa około 18-20 kilo jest mało wykonalne.

Nie możemy ogłaszac psa na ogłoszeniach trójmiejskich oraz nie piszemy w jakim konkretnie miescie jest pies,tylko oględnie,że w Trójmieście.

Nie mamy mozliwości transportowania psa

Kontakt chyba najlepiej na maila :[email protected] lub tel do mnie 605 325 725

właściciele wiedzieli,ze suka jest w schr,pewnie sami ja tam odstawili. Suyka jest zachipowana,był z nimi kontakt. Obiecywali,ze odbiora-nie odberali. Wg mnie Sunia pochodzi ze schroniskowej adopcji,z Gdańska. Po pierwsze w czasie planowanej sterylki okazało się,ze jest juz wycieta,a po drugie ten chip. Gdańsk jako w jedyne schr w Trójmieście chipuje psy. Takie bydlaki jak jej byli właściciele na pewno nie inwestowali by w sterylke i chipowanie psa.

Posted

ok jak tylko bede miała tekst zrobie ogłoszenia na stronkach ogólnych. Tylko tak na niektórych ytrzeba wybrac miasto, musze cos podac, a są to znane stronki więc szkoda aby je opuszczac. Które miasto mam podac choiciazby fikcyjnie

Posted

O Boże jakbym chciała żeby ta Sunia "wyfrunęła" ze schronu na zimę..Trzymam bardzo mocno kciuki za nią..To taka pękna psia dusza zamknięta w takim "mizernym" ciałku..Ona nie zasłużyła na tych właścicieli, bardzo mi jeje szkoda, mam nadzieję, że w zimie będzie się grzała w domku...Zaciskam kciuki bardzo, bardzo...

Posted

Tekst dla suni
Sunia już nie wierzy,że znajdzie stały dom.Ma 10 lat, od 2 żyje w schronisku . Życie wiele jej pokazało:tragedię porzucenia , strach, smutek schroniskowego bytu. Pamięta psy, które cicho odchodziły za TM, zabite tęsknotą i rezygnacją. Jest dzielna, wie że ból fizyczny można wytrzymać ale jak przeżyć z pękniętym sercem, ściśniętym rozpaczą?
Miała dom, właścicieli. Nie powiedzieli jej, że to tylko na chwilę, że nie wiedzą co znaczy odpowiedzialność. I przyszedł dzień gdy wyrzucili ją na ulicę. Dla schroniska czip był nadzieją, że wróci do domu. Odpowiedź była podła: nie chcemy jej, nie obchodzi nas jej los, niech zniknie.
Pamiętacie siarczyste mrozy ostatniej zimy? Ona była w schronisku w kojcu.
Pamiętacie tropikalne upały tego lata? Ona dalej w budzie i małym kojcu. Bez spacerów, biegania, w bezruchu. Sztywniały stawy, zanikały mięśnie, odezwały się stare kontuzje.
Sunia jest chora, potrzebuje rehabilitacji, ciepła, spacerów. SZUKA CZŁOWIEKA O WIELKIM SERCU, który zapewni jej opiekę i miejsce przy swoim boku na ostatnie lata życia.
Takiego, który ukoi lęki, złagodzi ból, nauczy znowu ufać człowiekowi - a kiedyś pożegna i ciepłą kochaną dłonią odprowadzi za Tęczowy Most.
Tel: