Jump to content
Dogomania

Piekna psia dusza odeszła w ramionach swojej Pani. Do zobaczenia Zorko!

Recommended Posts

Posted

leki nic nie dadza-dostaje artroflex,ona musi chodzic,ćwiczyc mięśnie,musi miec cheć do chodzenia,do zycia,rozruszać sie.Pieniadze nic jej nie pomoga-jak to czesto na Dogo bywa.

Stwierdzenie-"nie trafi za TM,tylko do utylizacji" powinno byc naczelnym na Dogo.

• Replies 788
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dostałam esemesa - JESTESMY UMÓWIONE , [COLOR=darkgreen][B]PODOBNIEŻ [/B][/COLOR]NA BANK : BĘDZIEMY W SOBOTĘ W AZYLU, SCIŚLEJ , POJADĘ Z NIMI ALE BEDĘ CZEKAŁA U BRAM- NIE MOGĘ WCHODZIĆ DO SCHRONISKA
Violka zmówimy się co do godziny , musisz być -plisssssssss

Posted

SOBOTA MIEDZY 12 A 13.00- będzie córka PAni , sama Pani , nie chce jechać do schronu...pogadasz z nią przez telefon, ale Ona sama zadecydowała: chce tę sunię , mieszka na .....PARTERZE!!!!

Posted

Ona chce TĘ suni,ę myślęęęęę. ze przyjedziemy tylko z Pati (moja kolezanka ,a córka Pani)..ale to jeszcze jeszcze moze się zmienić .Pani chce dać dom jakieś bidzie, takiej bezszansowej ...w imię piesa, który przezył dłllllllllugie lata u niej -szczęsliwe!!!Nie ma zadnych wymagań co do urody , wie, ze pies jest starszy i ma problemy z chodzeniem , ale Violu sama jej wszystko powiesz...ale błagam .....pamiętasz Marsa, Balbinę ...nie za "mocnoczarno" - powiew optymizmu ...musi być

Posted

Viola - za Twoją namowĄ odpusciłam, nie dzwoniłam, ...ale sama zadzwoniła ...chciała w tygodniu , poprosiłam ,aby jeszcze przemyslała , ale twierdzi,ze absolutnie chce; W NIEDZIELĘ BĘDZIE OK?????

Posted

BYŁY, ale zabrały Buraka-Lemura......bały sie zaniku miesni u suni ...zgrozy i widma jej niechodzenia i eutanazji( po niedawnej agonii psa)
Mam prosbę, chcialabym wiedziec :
[I]czy ten " powypadkowy zanik miesni" u suni jest zdiagnozowany przez schroniskowego weta , czy z takim rozponanaiem sunia została przyprowadzona..????[/I]
[I].[/I]
[I]czy rokowania są jednoznaczne, ...utrata władzy w łapach ...czyli śmierć????[/I]

nie pytam z ciekawosci , [B]nadal chcę powalczyć o sunię[/B] , do tej pory jakos żle myslałam , zrozumiałam, ze parter, ciepło,człowiek troskliwy, spacery , leki to wystarczy - takiego domu jej szukałam,nie zdawałam sobie sprawy ,ze to za mało :oops:

Volu, o czym dokładnie mam informować , aby ludzie, (Boze spraw) których znajdę , świadomie się zdecydowali na TEGO psa...chciałabym wsystko wiedzieć, co powiedział wet, jakie były badania ...
[I]Obiecuję suni ,ze jeszcze powalczę o nią ... bardzo się będe starała...bardzo [/I]

Posted

suka ma podawany atroflex.Na wzmocnienie stawow.Miesnie mozna wzmacniac a nawet trzeba-czeste ,ale krotkie spacery,masaze,idealnie hydroterapia.
Koss,prosze nie gniewaj sie na mnie-nie moglam im przedstawic sielankowej wersji,ze suka w domu sie naprawi.Ona przestanie chodzić i taki bedzie jej koniec.Ile to potrwa -nie wiem-dwa lata,poł roku?W tym momencie ledwo łazi,przednie stawy w lapach wygiete,bo przeciążone,łokcie ustawione odsiebnie,tylnie nozki chudziutkie,bardzo słabe,utykajace.
Panie nie byly gotowe na takiego psa,a zwlaszcza ich matka-suka wazy okolo 20stu kilo,starsza osoba nie poradzi sobie z podnoszeniem ,czy asekuracja takiego psa.A przede wszystkim-bała sie.Widzialam,ze sie boja,ja nie zniechecalam specjalnie,powiedzialam obiektywnie,jak to wyglada...gdyby powiedzialy,ze trudno,beda leczyc i przesadzam-zamknelabym sie od razu.Nie byl dla nich problemem starszy piesek,ale bały sie wziac ledwo chodzacego.Moglabym im pokazac suczke i eufemistycznie powiedziec,ze powoli chodzi i musi dostawac leki na stawy,ale to one potem zajmowalyby sie pieskiem.Widzialam,ze to mile ,czule osoby,ale bez takiej wiedzy jak my tutaj na Dogo,zdrowotnej itd.One nawet nie podejrzewaly,czym sa klopoty ortopedyczne u pieska i nie moglam takim osobom nie powiedziec,bo same niedużo by zobaczyly.Z mojej strony byloby bardzo nieuczciwe.Przeciez kazda niedyspozycja suki,czy to zoładkowa czy jakakolwiek inna odbije sie na chodzeniu...
Mozna zrobic RTG,ale to strata pieniedzy,da tylko obraz,gdzie suka byla bardziej polamana,przeciez nie beda jej łamac i skladac na nowo...miesni tez jej badaniami nie odbuduja.
Szukamy domu.Swiadomie bioracego sunie z całym dobrodziejstwem inwentarza.Nie wykorzystam czyjegos dobrego serca i niewiedzy...

Posted

JEST mi bardzo przykro [B]tylko[/B] z jednego powodu: iz znając mnie , myslisz,ze oczekiwałam ,ze nie powiesz o swoich watpliwosciach, ze oczekiwałabym od Ciebie " wciskania" im suni jak domokrązca!!!!:shake:
Z tego powodu mi żle .
[B]To ja inaczej widziałam problemy suni...i jest to jedyny powód, dla którego tak sie teraz dopytuję ...nie chcę niczego pominąc[/B] :oops:
[I]i kurde znajdę jej dom[/I]

Burak -LEMUR: pokochany i zakochany ...

Posted

Koss, absolutnie nie w tym kontekscie,ze Ty bys tego wymagala,to ja,gdybym im nie powiedziala o zdrowotnych klopotach-wcisnelabym im.Jak domokrązca.
I tez mialam dylemat-z calego serca chcialabym,aby wzieły Sabusie,w sumie Burak najmniej im sie podobal.Bardzo podobala im sie Kaja-9 lat,ale Kaja bardzo mocno ciagnie na smyczy i tez wazy z 20 kilo.Sabusia juz byla pokazana,gdy sie dowiedzialam,ze jest kot :p,wiec Sabusia odpadła.I siła rzeczy na prowadzenie wyszedł Burak.

• 2 weeks later...
Posted

uwielbia głaskanie
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/168/5ec5de13a5dc722emed.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images44.fotosik.pl/173/a994009b4bac3f3amed.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/168/5b4d2d5406cb47b8med.jpg[/IMG][/URL]