SAWA Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Nie da się tak porównać ,bo są to całkiem inne karmy.PROFormance jest Super Premium .Te formuły są inne przez to ,że PROF jest z jagnięciny ,a Calibra z drobiu(kura ,kaczka ,gęś ,indyk ) Jest to całkiem inna klasa karmy .PROF jest najlepszej klasy ,a składniki ,oraz pełny wypas karmy jest bez porównania lepszy w PROF. PROFormance jest produkowana w USA i importowana do polski.To jest tak jak porównanie szynki do kaszanki. Quote
Mysha792 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 no to już sama nie wiem :( mój pies nie może jeść czegoś w czym jest dosyć sporo tłuszczu, czy czegoś tłuczącego (jest po sterylizacji) więc musze uważać z ilosciami podawania jej jedzenia. Gdybyście mieli wybierac między Calibrą a PROformance, to co byście wybrali? ja sama już niewiem, jeżeli PROformance, jest prawie jak eukanuba (cos tam było o tym pisane) to czemu nie? Quote
Cathedral Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Dostałam dzisiaj próbki karmy Calibra w sklepie zoologicznym. Z wielką łaską i do tego przeterminowane... ale nie o tym chciałam. Skład karmy Calibra nie podoba mi się ani trochę. Zwłaszcza fakt obecności podrobów drobiowych na pierwszym miejscu razem ze świeżym mięsem. Wysoka pozycja na liście łuskanego owsa (?!) i wytłoków buraczanych - przed tłuszczem drobiowym świadczy o tym, że nie jest to karma mięsna, ale raczej pasza dla konia. Chociaż ostatecznie nie wiadomo, bo skład na opakowaniu różni się od tego podanego na stronie importera!!! Jestem do tej karmy totalnie zniechęcona, jeszcze jak zobaczyłam cenę za duży worek.... :angryy: Mysha - jeśli miałabym wybierać pomiędzy PRO a Calibra, to nie wachałabym się ani chwili na korzyść Proformance. Quote
Mysha792 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 tylko że ja kupiłam 3kg tej karmy :oops: ja sie zabardzo na tych składach nie znam, więc zawsze pytałam o rady forumowiczów, tyle ze ostatnio nie miałam czasu, karma mi sie kończyla i chciałam jej cos nowego kupić, bo jednak Royal jest za drogi jak dla mnie, a rodziców to zniechęca, i teraz pytanie,c o ja zrobie z tą karmą? jest napoczęta, pies ją chętnie je, ale co z tego jeżeli jest źle zblilansowana? zapytam sie na osiedlu mojej koleżanki co karmi swojego psa karmą z biedronki czy by nie chciała odkupić odemnie tej karmy, bo nie miałabym kasy na inną karme, moi rodzice wyjechali do stanów i wracają dopiero 24 Lipca, od jutro zaczne zbierać na tą karme po trochu. Mam pytanko... mój pies ma wrażliwy przewód pokarmowy, ale jeżeli przez te pare dni po karmie robi dosyć ładne kupki, zaczyna powoli linieć, chociaz na wczesniejszej karmie (royal) nie liniała :oops: może pociągnie przez dwa tygodnie na tej karmie? chyba jednak odsprzedam tą karme :angryy: Quote
Polna Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Mysha792 kiedy wysterylizowałaś Biankę ? :-o :crazyeye: Quote
Jureja Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Mysha792']no to już sama nie wiem :( mój pies nie może jeść czegoś w czym jest dosyć sporo tłuszczu, czy czegoś tłuczącego (jest po sterylizacji) więc musze uważać z ilosciami podawania jej jedzenia. Gdybyście mieli wybierac między Calibrą a PROformance, to co byście wybrali?[/quote] Ja bez zastanawiania sie wybrałabym PROF.wogóle jeśli miałabym karmić tylko suchym to tylko PROF,Eagle Pack,ewentualnie Nutra. Quote
SAWA Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Jureja,dokładnie mam takie samo zdanie .Jakoś bardziej ufam amerykańskim ,niż europejskim producentom karm. Ameryka słynie jako najlepsza w produkcji karm dla zwierząt .Od wielu lat karmię tylko amerykańskimi ,a z europejskimi miałam zawsze złe doświadczenie i teraz już żeby mi dopłacali nie kupiła bym europejskiej karmy.PROF jest naprawdę świetna i już ponad 1.5 roku moje ją wcinają i jest super. Quote
Mysha792 Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Polna']Mysha792 kiedy wysterylizowałaś Biankę ? :-o :crazyeye:[/quote] dzień po wydaniu ostatniego szczeniaka, pod koniec kwietnia. Ale od tej pory przytyła 2,5kg więc musi przejść narazie na karme light. no to mam taką sytuacje z tą karmą Calibra, moge zamówić PROformance, nawet dzisiaj, ale fundusze... zostało nam mało kasy, babcia mówi że jak zamówie to zamówie, pogadam z nią jeszcze dzisiaj, i mam pytanko, ktos zna jakiś sklep internetowy co 3kg PROformance jest na zniżce, promocji? mam zamiar potargować się na Krakvecie ;) Quote
KaRa_ Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Weterynarz polecil mi dla mojej suni aby troszke przytyla po chorobie Profromance pro power 15kg za 140zl? mowicie ze sie oplaca? i czy pies przytyje na nie patrzac ,ze to karma dla psow atywnych a ona jest sredio aktywna?;) Quote
SAWA Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ja proponuję Adult ,ona jest dla psów aktywnych i dorosłych .Pro Power jest dla bardzo aktywnych psów i pracujących ,oraz dla suk karmiących. Mysha 792 ,dla twojej - Low Fat ,lub tańsza - Maintenance. Quote
Marcino1978 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Kara Sawa ma rację - PROFormance Premium Adult będzie odpowiedniejsza ;) Quote
Mysha792 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Zamawiałam karme i dzisiaj rano dzwonią do mnie że nie mają w tej chwili wogóle tych karm :? dopiero będą w przyszłym tygodniu, więc narazie kupiłam troche Acany w zoologicznym, poczekać poczekam ;) Sawa, właśnie mam dylemat co do Low Fat i Maintenance, ale chyba zamówie Low Fat :cool3: Quote
SAWA Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Jeśli nie mają w danym sklepie ,to szukaj w innym .Widać nie starają się o klienta.Jak wpiszesz nazwę karmy w GOOGLE ,to wyjdzie ci solidny sklep ,gdzie bez problemu możesz zamówić i dostaniesz następnego dnia ,do domu . Pozdrawiam. Quote
Mysha792 Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 SAWA to jest solodny sklep, już od dawna w nim kupuje, na dodatek przesyłki przechodzą dwa dni po zamówieniu, sklep znajduje sie w Krakowie, ja mieszkałam w Krakowie i mieszkam teraz obok (Wieliczka) więc poczekam ;) np. Psiraj.pl też jest z Krakowa, lecz na karme czekałam dwa-trzy tygodnie i sie nie doczekałam, a jak przywieziono karme to i tak mój tata w tym samym dniu przywiózł 18kg Royala, więc zrezygnowałam z przesyłki, bo po co mam brać, jeżeli tak dlugooo czekałam :angryy: więc ufam tylko KrakVet ;) Quote
SAWA Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 ja nic nie mam do tego sklepu ,ale myślę ,że tydzień na sprowadzenie karmy ,to stanowczo za długi termin .Są sklepy internetowe ,co wysyłają już na następny dzień i karma jest pod twoimi drzwiami. Quote
Cathedral Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Krakvet jest w porządku. Ma na prawdę duży wybór karm (ponad 30 gatunków). Domyślam się, że nie wszystko mają w magazynie - ale i ja nigdy nie zamawiam na ostatnią chwilę. Duży worek (15 kg) PROFormance kosztuje 140 zł - jeśli ktoś kupuje taniej, to niech się pochwali gdzie. Pozdrawiam Quote
Zarazah Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 My też jemy PROformance (zieloną dla psów dorosłych). Na razie psiak nie narzeka i zjada ze smakiem - dostaje ją od marca, czyli od czasu, gdy przestałam podawać karmę dla juniorów. Kupujemy w Krakvecie. Wydaje mi się, że faktycznie tanio - jak się załapiesz na "program lojalnościowy" to jeszcze dostaniesz 5% rabatu. Plus darmowa wysyłka powyżej 99zł. Ja zamówiłam w piątek karmę, zapłaciłam też w piątek, a w poniedziałek po południu karma była już u mnie w domu - więc 1 dzień roboczy, a nie tydzień. Ale zapewnie wszystko zależy od dostępności zamówionych artykułów. Quote
asher Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 W Karmydodomu jest taniej, niż w Krakvecie. A zasady przesyłki takie same ;) Quote
SAWA Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Cena w Krakvet jest doskonała . Sporo dobrego o tym sklepie słyszałam . Quote
KaRa_ Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='SAWA']Ja proponuję Adult ,ona jest dla psów aktywnych i dorosłych .Pro Power jest dla bardzo aktywnych psów i pracujących ,oraz dla suk karmiących. [/quote] Ale czy ona przytyje bo zwyklym Adulcie? Bo z sunia po ostatnio przebytych chorobach wazy 18kg a przewaznie wazyla od 22-25kg. A teraz juz jej odstaja mocno kości miednicy, żebra czuć,że ho ho, ze jak sie glaszcze to czuc jedne kosteczki. A wrescie udalo mi sie, ja do konca wykurowac wiec postanowilam,ze dam jej dobra wysokoenergetyczna karme aby przytyla tak do 24;). Sugerowałam się tym, iż Pro Power ma wartość energetyczną 4310 kcal/kg, a teraz doczytalam,ze Adult ma niewiele mniej bo 4190 kcal/kg. Wiec również powinna na tej karmie ładnie przytyć? Aco do Krakvetu też lubie ten sklep chociaż czasem zdazaja im sie bledy dlatego teraz mam 8% rabatu;). Quote
SAWA Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Tak myślę ,że Adult będzie dobry. Z Pro Pawerem trzeba się zastanowić ,bo jak pies ma sporo ruchu ,to będzie dobry ,ale jak mało się rusza ,to po co mu obciążać organizm. Na przytycie trzeba trochę czasu ,tym bardziej ,że suczka bardzo chorowała. Quote
KaRa_ Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='SAWA']Tak myślę ,że Adult będzie dobry. Z Pro Pawerem trzeba się zastanowić ,bo jak pies ma sporo ruchu ,to będzie dobry ,ale jak mało się rusza ,to po co mu obciążać organizm. Na przytycie trzeba trochę czasu ,tym bardziej ,że suczka bardzo chorowała.[/quote] No to pomyślimy nad Adultem;). Quote
Zarazah Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='KaRa_TC']Aco do Krakvetu też lubie ten sklep chociaż czasem zdazaja im sie bledy dlatego teraz mam 8% rabatu;).[/quote] Ja też:multi: . Zatem policzmy: zielony PRO w cenie 140zł/15kg po rabacie 5% kosztuje 133zł, a po 8% - 128,80. Całkiem przyzwoita cena ;) Quote
Recommended Posts