Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 996
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ja dostałam odpowiedź od nich - mam ceny takich karm o jakie pytałam:

Large Breed Puppy 3kg = 40,45 PLN, 15kg =165PLN,karma Large Breed Puppy jest również przeznaczona dla suk karmiących,nie posiadamy próbek towaru natomiast cena 15kg Lamb&Rice =165PLN

można porównać z Acaną i Acana jednak jest tańsza 8)

Posted

Ja dzisiaj przeglądnęłam wszystkie akty prawne (unijne), które ukazały się w czerwcu tego roku i nigdzie nie znalazłam zapisu na temat zakazu stosowania wołowiny i wieprzowiny w żywieniu zwierząt domowych.

Wtedy też musiano by wycofać z rynku unijnego np. Hill'sa dla wątrobowców bo zawiera wieprzowinę oraz szereg karm z wołowiną :roll:

Co do produkowania karmy z mięsa przeznaczonego dla ludzi to jest to duży skrót myślowy dystrybutorów bo nikt nie użyłby pełnowartościowego mięsa, które może sprzedać za dobre pieniądze, do karmy, która było nie było, jest trochę mniej dochodowa.

Z tym "mięsem" przeznaczonym dla ludzi to jest tak, że nie jest to samo mięso tylko głównie odpady poubojowe ze zwierząt poddanych ubojowi i rozbiorowi, które to elementy skonsumował człowiek.

Polecam książkę pt. "Karma dla psów, kotów, innych małych zwierząt domowych i ryb" pod redakcją prof. dr hab j. Grochowicza - tam proces produkcji psiej karmy od surowców do wyrobu gotowego jest bardzo ciekawie przedstawiony :wink:

Posted
ja dostałam odpowiedź od nich - mam ceny takich karm o jakie pytałam:

Jakoś porażająco niskie to te ceny nie są ;)

A dystrybutor na Śląsku aż w Ustroniu... :roll:

KATRIN, już znamy tę stronę- link jest w linkowni 8)

Posted
Ma chyba najlepsze certyfikaty.Moje psy się nią zajadają.Gorąco polecam. :)

KATRIN a jak długo karmisz psy tą karmą?

Napisz proszę jeszcze jakiej są rasy :D

Rozumiem, że wyglądaqją dobrze i kupki są OK? :D

Posted

wlasnie dostalam odp o cenniku tej karmy - drozsze to to od acany, sklad mnie "nie powala", wiec zostaje przy acanie...

a co do certyfikatow...piszecie, ze proformance ma tyle certyfikatow itp, a czytal ktos dokladniej strone acany?? jest cos takiego jak referencje:) mozna sobie tam poczytac co i jak z acana

Posted
wlasnie dostalam odp o cenniku tej karmy - drozsze to to od acany, sklad mnie "nie powala", wiec zostaje przy acanie...

a co do certyfikatow...piszecie, ze proformance ma tyle certyfikatow itp, a czytal ktos dokladniej strone acany?? jest cos takiego jak referencje:) mozna sobie tam poczytac co i jak z acana

Rozumiem, że Acana takowe ceetyfikaty również ma...my jestesmy na Acanie od neidawna..narazie ejstem zadowolona...zczególnie nie znam się na porównywaniu składów...może jakies porównanie ktoś potrafiłby zrobić...

Posted

A ja porównam z Eucanubą:

EucanubaLamb&Rice

wartość energetyczna 4113 kcal/kg

białko 24,2%

tłuszcz 15,4%

popiół 6,1%

błonnik 2,1%

wilgotność 8,0%

wapń 1,2%

fosfor 0,96%

sód 0,00

wit.A 11000 mg/kg

wit.D3 1 000 mg/kg

wit.E 200mg/kg

siarczan miedzi 20mg/kg

stosunek omega6:omega3 -nie podano

glukozamina 0,0

siarczan chondroidyny 0,0

Posted

Teraz PROFormance Lamb&Rice

wartość energetyczna 3970 kcal/kg

białko 23,3%

tłuszcz 14,4%

popiół 6,10%

błonnik 2,7%

wilgotność 8,5%

wapń 1,2%

fosfor 1,0%

sód 0,3%

wit.A 11000 mg/kg

wit.D3 1 000 mg/kg

wit.E 300mg/kg

siarczan miedzi 25mg/kg

stosunek omega6:omega3 5,5:1

Kaloryczność niższa - poza tym nie ma specjalnych różnic

glukozamina występuje nie podano wartości

siarczan chondroidyny występuje nie podano wartości

Posted
Nic nie stoi na przszkodzie żeby i na Śląsk dotarła ta karma - poczta działa.

Taaa działa działa, i dochodzą kolejne koszty... Przy mniejszych opakowaniach pocztą się nie opłaca, dystrybutor musi być "na miejscu" 8)

Dostałam info, że mogą mi dowieźć karmę do Tychów, nie jest to daleko, i często bywam w tamtej okolicy, więc nie byłyby tragicznie, ale szkoda zachodu, skoro inne karmy mogę dostać na miejscu 8)

Posted
Kika podaj jeszcze np zawartość mięsa w karmie oraz inne składniki bo w zawartości witamin i mienarałów to karmy nie różnia się aż tak wiele

W składzie gwarantowanym jest więcej niż 24% mięsa.

Posted

Muszę WAm powiedzieć ,że moja młoda i zaprzyjaźnione psiaki wcinaja PROFormance i widać ,że im smakuje, nawet takim, które do tej pory nie chciały jeść suchego.

Bafiśka ma śliczną sierść!

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Sluchajcie czy ktos moze nie karmi L&R?? odkupila bym troche na sprobowanie , a niestety probek i opakowan 1kg jeszcze nie maja a 3 Kg to juz za duzo bo moja czasem potrafi powiedziec afuu na karme. A przyznam ze jestem ciekawa

Posted

[quote name='blaira']Sluchajcie czy ktos moze nie karmi L&R?? odkupila bym troche na sprobowanie , a niestety probek i opakowan 1kg jeszcze nie maja a 3 Kg to juz za duzo bo moja czasem potrafi powiedziec afuu na karme. A przyznam ze jestem ciekawa[/quote]

Właśnie ja karmię L&R.
Skontaktuj się z Kiką, ona na pewno Ci pomoże. :wink:

• 2 weeks later...