malawaszka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 ja dostałam odpowiedź od nich - mam ceny takich karm o jakie pytałam: Large Breed Puppy 3kg = 40,45 PLN, 15kg =165PLN,karma Large Breed Puppy jest również przeznaczona dla suk karmiących,nie posiadamy próbek towaru natomiast cena 15kg Lamb&Rice =165PLN można porównać z Acaną i Acana jednak jest tańsza 8) Quote
AM Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Ja dzisiaj przeglądnęłam wszystkie akty prawne (unijne), które ukazały się w czerwcu tego roku i nigdzie nie znalazłam zapisu na temat zakazu stosowania wołowiny i wieprzowiny w żywieniu zwierząt domowych. Wtedy też musiano by wycofać z rynku unijnego np. Hill'sa dla wątrobowców bo zawiera wieprzowinę oraz szereg karm z wołowiną :roll: Co do produkowania karmy z mięsa przeznaczonego dla ludzi to jest to duży skrót myślowy dystrybutorów bo nikt nie użyłby pełnowartościowego mięsa, które może sprzedać za dobre pieniądze, do karmy, która było nie było, jest trochę mniej dochodowa. Z tym "mięsem" przeznaczonym dla ludzi to jest tak, że nie jest to samo mięso tylko głównie odpady poubojowe ze zwierząt poddanych ubojowi i rozbiorowi, które to elementy skonsumował człowiek. Polecam książkę pt. "Karma dla psów, kotów, innych małych zwierząt domowych i ryb" pod redakcją prof. dr hab j. Grochowicza - tam proces produkcji psiej karmy od surowców do wyrobu gotowego jest bardzo ciekawie przedstawiony :wink: Quote
katrin78 Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Witam. Wszystkiego o tej karmie dowiecie się ze strony usunięte przez moderatora Ma chyba najlepsze certyfikaty.Moje psy się nią zajadają.Gorąco polecam. :) Quote
coztego Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 ja dostałam odpowiedź od nich - mam ceny takich karm o jakie pytałam: Jakoś porażająco niskie to te ceny nie są ;) A dystrybutor na Śląsku aż w Ustroniu... :roll: KATRIN, już znamy tę stronę- link jest w linkowni 8) Quote
Kika Posted December 14, 2004 Author Posted December 14, 2004 Nic nie stoi na przszkodzie żeby i na Śląsk dotarła ta karma - poczta działa. Quote
malawaszka Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 no poczta działa, ale gość mi napisał, że nie opłaciłoby mi się płacenie za wysyłkę jednego worka, zwłaszcza, że Acanę mam do domu nawet 4 kg :wink: Quote
kasiaak Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Ma chyba najlepsze certyfikaty.Moje psy się nią zajadają.Gorąco polecam. :) KATRIN a jak długo karmisz psy tą karmą? Napisz proszę jeszcze jakiej są rasy :D Rozumiem, że wyglądaqją dobrze i kupki są OK? :D Quote
Agnes Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 wlasnie dostalam odp o cenniku tej karmy - drozsze to to od acany, sklad mnie "nie powala", wiec zostaje przy acanie... a co do certyfikatow...piszecie, ze proformance ma tyle certyfikatow itp, a czytal ktos dokladniej strone acany?? jest cos takiego jak referencje:) mozna sobie tam poczytac co i jak z acana Quote
LAZY Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 wlasnie dostalam odp o cenniku tej karmy - drozsze to to od acany, sklad mnie "nie powala", wiec zostaje przy acanie...a co do certyfikatow...piszecie, ze proformance ma tyle certyfikatow itp, a czytal ktos dokladniej strone acany?? jest cos takiego jak referencje:) mozna sobie tam poczytac co i jak z acana Rozumiem, że Acana takowe ceetyfikaty również ma...my jestesmy na Acanie od neidawna..narazie ejstem zadowolona...zczególnie nie znam się na porównywaniu składów...może jakies porównanie ktoś potrafiłby zrobić... Quote
malawaszka Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 ja próbowałam, ale na stronie Proformance są tak podane składy, że nie są porównywalne do tego co jest na stronie Acany - jest mniej informacji i sobie z tym nie poradziłam :roll: :oops: Quote
Kika Posted December 15, 2004 Author Posted December 15, 2004 A ja porównam z Eucanubą: EucanubaLamb&Rice wartość energetyczna 4113 kcal/kg białko 24,2% tłuszcz 15,4% popiół 6,1% błonnik 2,1% wilgotność 8,0% wapń 1,2% fosfor 0,96% sód 0,00 wit.A 11000 mg/kg wit.D3 1 000 mg/kg wit.E 200mg/kg siarczan miedzi 20mg/kg stosunek omega6:omega3 -nie podano glukozamina 0,0 siarczan chondroidyny 0,0 Quote
Kika Posted December 15, 2004 Author Posted December 15, 2004 Teraz PROFormance Lamb&Rice wartość energetyczna 3970 kcal/kg białko 23,3% tłuszcz 14,4% popiół 6,10% błonnik 2,7% wilgotność 8,5% wapń 1,2% fosfor 1,0% sód 0,3% wit.A 11000 mg/kg wit.D3 1 000 mg/kg wit.E 300mg/kg siarczan miedzi 25mg/kg stosunek omega6:omega3 5,5:1 Kaloryczność niższa - poza tym nie ma specjalnych różnic glukozamina występuje nie podano wartości siarczan chondroidyny występuje nie podano wartości Quote
coztego Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Nic nie stoi na przszkodzie żeby i na Śląsk dotarła ta karma - poczta działa. Taaa działa działa, i dochodzą kolejne koszty... Przy mniejszych opakowaniach pocztą się nie opłaca, dystrybutor musi być "na miejscu" 8) Dostałam info, że mogą mi dowieźć karmę do Tychów, nie jest to daleko, i często bywam w tamtej okolicy, więc nie byłyby tragicznie, ale szkoda zachodu, skoro inne karmy mogę dostać na miejscu 8) Quote
fre-su Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Kika podaj jeszcze np zawartość mięsa w karmie oraz inne składniki bo w zawartości witamin i mienarałów to karmy nie różnia się aż tak wiele Quote
Kika Posted December 16, 2004 Author Posted December 16, 2004 Kika podaj jeszcze np zawartość mięsa w karmie oraz inne składniki bo w zawartości witamin i mienarałów to karmy nie różnia się aż tak wiele W składzie gwarantowanym jest więcej niż 24% mięsa. Quote
Kika Posted December 22, 2004 Author Posted December 22, 2004 Muszę WAm powiedzieć ,że moja młoda i zaprzyjaźnione psiaki wcinaja PROFormance i widać ,że im smakuje, nawet takim, które do tej pory nie chciały jeść suchego. Bafiśka ma śliczną sierść! Quote
nice_girl Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Moja od dzisiaj zaczyna jeść tę karme. Je z apetytem(chociaż ona wszystko zje), zobaczymy co będzie dalej. :wink: Quote
Kika Posted January 6, 2005 Author Posted January 6, 2005 I co zaczynacie sie interesować tą karmą? Ja polecam. Quote
nice_girl Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 I karma zdała egzamin. Myślę, że już przy niej zostaniemy. :D Quote
blaira Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 Sluchajcie czy ktos moze nie karmi L&R?? odkupila bym troche na sprobowanie , a niestety probek i opakowan 1kg jeszcze nie maja a 3 Kg to juz za duzo bo moja czasem potrafi powiedziec afuu na karme. A przyznam ze jestem ciekawa Quote
nice_girl Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 [quote name='blaira']Sluchajcie czy ktos moze nie karmi L&R?? odkupila bym troche na sprobowanie , a niestety probek i opakowan 1kg jeszcze nie maja a 3 Kg to juz za duzo bo moja czasem potrafi powiedziec afuu na karme. A przyznam ze jestem ciekawa[/quote] Właśnie ja karmię L&R. Skontaktuj się z Kiką, ona na pewno Ci pomoże. :wink: Quote
blaira Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Dzieki Nice, mam nadzieje ze Kika sie zjawi i pomoze jak nie to napisze pozniej pw. Quote
asiek Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Pojawił się już dystrybutor na małopolske :thumbs: Quote
Recommended Posts