Asior Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 STARUSZEK NERON historia pieska. Olkusz - nie wiadomo jak długo. piesek starszy - kondycja wskazuje, że może mieć nawet 8 lat. OTO co napisała o nim Iwonka u której jest na tymczasie.. Na tymczasie u mnie od ponad miesiąca. nauczył się mniej więcej czystości, zdarza mu się nadal zrobić kupkę w domu (w przedpokoju na płytkach) ale ogólnie jest czysty. Uwielbia tarzać się w śniegu, b. lubi spacery. Na smyczy chodzić potrafi, słucha. Reaguje na imię "piesek". Dogaduje się ze zwierzakami w domu (psy, koty, gryzonie). zdarza mu się szczekać (skowyczeć) ale raczej aby zwrócić na siebie uwagę, doprosić się głaskania niż na osoby poruszające się na zewnątrz. Gdy wychodzę chwilkę wyje ale zaraz się uspakaja. Bardzo grzeczny podczas jazdy samochodem, wskakuje na podnóżek pasażera i grzecznie siedzi z główką do góry, nie skacze, nie zaczepia. Może tak jeździć wiele godzin. Zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony dwukrotnie, badania krwi w porządku. pozwala się zdominować właścicielowi, w razie problemów jestem w stanie poprowadzić nowego właściciela i nie będzie problemów. żali się po moim powrocie gdy długo jestem w pracy ale nie ma w nim agresji. wkrótce będzie kastrowany i przy okazji będzie miał ściągnięty kamień nazębny. Quote
Asior Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 a pewno, przypinaj ile chcesz ;) Quote
Asior Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 aa bo jakoś chyba nikt z krakowskiego wątku nie ma ochoty zaglądac... :( Quote
epe Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Asiorku! Ja wiem,że tylko kobiecie odejmuje się lat,ale żeby zaraz o 8 letnim psie pisać staruszek?:evil_lol: Śliczny z niego psiak,a z tego co pisze DT,to mało problemowy pies- taki super psiaczek z niego! Oby szybko ktoś się nim zainteresował:lol: Quote
epe Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Acha! W takim razie rozumiem-ale aktualnie,to on ożył,jak Marcinkiewicz:evil_lol: Patrzeć,a tu jeszcze suk mu się będzie zachciewało:evil_lol: Quote
j3nny Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 jakos tak do niego przylgnelo ze staruszek:) poczatkowo wygladal o wiele starzej Quote
Asior Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Tak jak pisze j3nny, na początku praktycznie tylko spał, nie wstawał, był apatyczny.... potem się okazało, ze ma 8 lat, ale jakoś ten staruszek do niego przylgnął ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Neronek jest dzisiaj w krakowskiej ale niestety nie bylo zadnego telefonu.:shake: Jutro Iwonka przyjedzie z nim na Florianska. Neronek -staruszek nie ma szczescia :shake: Quote
epe Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Foksia! "Wypluj"to- od jutra będzie miał szczęście:loveu: Tak pomyślmy- a nuż się los jego "odkręci"?:lol: Ja nadal z uporem maniaka,twierdzę,że on nie staruszek,tylko dotychczaswe życie go zmęczyło:placz: Trzymam kciuki,aby jutro wpadł komuś w oko- bo śliczny z niego psiak:lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 epe napisał(a):Foksia! "Wypluj"to- od jutra będzie miał szczęście:loveu: Tak pomyślmy- a nuż się los jego "odkręci"?:lol: Ja nadal z uporem maniaka,twierdzę,że on nie staruszek,tylko dotychczaswe życie go zmęczyło:placz: Trzymam kciuki,aby jutro wpadł komuś w oko- bo śliczny z niego psiak:lol: Byc moze wcale z niego nie taki satruszek ,a ze ma siwa brode to faktycznie moze posiwial ze zmartwien. I faktycznie pluje ,i mam nadzije ze Neronek jutro bedzie mial szczescie:loveu: Quote
krakowianka.fr Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Byc moze wcale z niego nie taki satruszek .... Uciekliśmy dziś na chwilę z aukcji ale już nie wróciliśmy, bo suczka go skutecznie w nogę ugryzła i już nie miałam siły go męczyć ... Dziś odpoczywamy, jutro rano kastracja... Miejmy nadzieję, że kolejna prezentacja w gazecie się powiedzie... Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 krakowianka.fr napisał(a):[quote name='Foksia i Dżekuś']Byc moze wcale z niego nie taki satruszek .... Uciekliśmy dziś na chwilę z aukcji ale już nie wróciliśmy, bo suczka go skutecznie w nogę ugryzła i już nie miałam siły go męczyć ... Dziś odpoczywamy, jutro rano kastracja... Miejmy nadzieję, że kolejna prezentacja w gazecie się powiedzie... Iwonko ,czekamy teraz na ogloszenie w dzienniku ,a ciebie zapraszam do kundla zebys prezentowala suczke z Olkusza (masz szczescie do nich):loveu: Quote
krakowianka.fr Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):[quote name='krakowianka.fr'] Iwonko ,czekamy teraz na ogloszenie w dzienniku ,a ciebie zapraszam do kundla zebys prezentowala suczke z Olkusza (masz szczescie do nich):loveu: witam, bede , bede i jutro w programie , jak najbardziej nie dali mi zamieny na jutro wiec mam dzien urlopu - zrobie wszystko aby znalazla dobry dom. w sprawie Wery poki co cisza, mam nadzieje, ze jest okay, jestem w kontakcie mailowym ;-) Neronek nadal u mnie , nikt nie dzwoni ;-( Quote
Asior Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Iwonka, a czemu się nie zalogujesz na konto które Ci utworzyłam ??? :cool3: Quote
iwoniam Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 jest już po kastracji, poszło super, wyciętą ma także te zmianę na pyszczku, wybudził się bez trudu, podczas narkozy wyczyściłam mu także ząbki i niestety ukazały się zęby pieska około 10-letniego więc Neronek jest raczej starszym pieskiem ale miejmy nadzieję, że ktoś go pokocha. czekamy teraz na ogłoszenie w Dzienniku.... Quote
Asior Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 ojoj, jak fajnie, ze już po kastracji... Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 iwoniam napisał(a):jest już po kastracji, poszło super, wyciętą ma także te zmianę na pyszczku, wybudził się bez trudu, podczas narkozy wyczyściłam mu także ząbki i niestety ukazały się zęby pieska około 10-letniego więc Neronek jest raczej starszym pieskiem ale miejmy nadzieję, że ktoś go pokocha. czekamy teraz na ogłoszenie w Dzienniku.... Iwonko czekamy na ogloszenie w dzienniku ,a ja bede ponaglac Agnieszke bo potrzebny tymczas,a Neronek juz za bardzo sie do ciebie przyzwyczaia.:loveu: Quote
iwoniam Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Niestety nie wiem jak z gazetą, nikt się nie kontaktuje.. Neronek ma się dobrze, bardzo się już przyzwyczaił, bardzo.. do zobaczenia w czwartek. Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 iwoniam napisał(a):Niestety nie wiem jak z gazetą, nikt się nie kontaktuje.. Neronek ma się dobrze, bardzo się już przyzwyczaił, bardzo.. do zobaczenia w czwartek. no i wlasnie Neronek mial swoje ogloszenie w piatek w dzienniku ,a dzisiaj pojechal do nowego domku. Dzieki Agag ,ktora napisala mu tekst i wyslala do gazety Neronek zostal dzisjaj zawieziony do nowego domku do Staniatek. Iwonka bardzo sie do Neronka tak jak neronek do niej ale najwazniejsze ,ze Neronek ma juz swoich ludzi na stale,a tymczas odblokowany. Syn nowej pani Neronka ma na imie Kuba ,a to dobrze wrozy bo tak tez ma na imie syn pani od Mikusia. Zdjecia robione w domu mam niestety zlej jakosci ale aysle do Iwonki to pewnie wstawi . Reszte napisze Iwonka bo napewno juz dzwonila do panstwa czy Neronek zabardzo nie rozpacza ALE MYSLE ZE BEDZIE MIAL DOBRZE ,ma duzy dom do dyspozycji i ogromny ogrod do biegana.:lol: A i zapraszm Kube na watek:lol: Quote
epe Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 O Matko! Jakie cudne wieści:loveu: Dom z ogrodem:lol::multi: Należy mu się na stare lata,a zwłaszcza po tym co przeżył u Pałki:angryy::mad: Quote
AgaG Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 bardzo się cieszę że ma domek, tylko trzeba pilnowac dobrze go. tak się boję o te ucieczki rózne.. wiedząc, że Amik z Tych zwiał przez nieostrożność nowych właścicieli Quote
Recommended Posts