fizia Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 BURKA to bardzo miła, młoda sunia. Jest przyjacielska, kochana, bardzo, ale to bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem!! W błagalnym geście wyciąga łapkę przez kraty schroniskowego boksu, starając się dosięgnąć przechodzących obok ludzi, zatrzymać choć na krótką chwilę, nacieszyć się odrobiną czułości....:( Jest bardzo ładna, ma nietypowe futerko. Wielkością przypomina niewyrośniętego Owczarka Niemieckiego Bureczka ma ok. 3 lata. Jest jeszcze bardzo młoda. Niestety już od ponad 2 lat siedzi za kratami :( W schronisku przebywa od 24 listopada 2006 i ma numer 418. BURKA przebywa w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie. (Gmina Kłomnice, 25km od Częstochowy). Schronisko dla Zwierząt "As" Jamrozowizna 1 42-270 Kłomnice Tel. Adopcyjny: (+48 )518125320 www.schronisko.klomnice.pl Zbiorowy wątek psiaków z tego schroniska http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68576 Z całego serca prosimy o pomoc w szukaniu Domku dla BURKI - nawet tymczasowego!!!! Quote
fizia Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1838991_burka_wyciaga_lapke_zza_krat_blagajac.html http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-BURKA-wyci-ga-apk-zza-krat-b-agaj-c-o-MI-O-W0QQAdIdZ108832513 http://zwierzaki.cafeanimal.pl/*BURKA*---wyciaga-lapke-zza-krat--blagajac-o-MILOSC,15763 Quote
fizia Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Może ktoś Cię zauważy bidulko.... Quote
fizia Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 wtatara napisał(a):jest śliczna , znajdzie domek Mam nadzieję.... Tak mi Jej żal. Prosiłą tą łapeczką o chwilę uwagi, starała się zatrzymać moją rękę...:-( eghh Quote
truskawa144 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Wcale nie jest spora tylko się spasła bardzo odkąd u nas jest:evil_lol: Jest teraz grubiutka i ma sierść jak owieczka,grubą i taką półdługą. Moim zdaniem jest wielkości nie wyrośniętego ONka,bardzo niewyrośniętego:loveu: Quote
fizia Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 truskawa144 napisał(a):Wcale nie jest spora tylko się spasła bardzo odkąd u nas jest:evil_lol: Jest teraz grubiutka i ma sierść jak owieczka,grubą i taką półdługą. Moim zdaniem jest wielkości nie wyrośniętego ONka,bardzo niewyrośniętego:loveu: Ooo to już zmieniam - takie jakies odniosłam wrażenie, że jest spora :) Quote
fizia Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Dostałam odpowiedź z Gumtree:multi::multi: [FONT=Courier New]Szanowni Państwo jestem zdecydowana na adopcję burki, w zeszły czawrtek po 17 latach szczęśliwego życia odeszła od nas adoptowana z krakowskiego schroniska suczka Mega, pozostawiając po sobie ogromną pustkę i smutek.Możemy zapewnić Burce spokojne i radosne psie życie w naszej rodzinie. Jedyny problem to fakt, ze mieszkamy w Krakowie, jeżeli jestście Państwo w stanie nam pomóc w transporcie pieska to nasz dom czeka na Burkę. [/FONT] Quote
truskawa144 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Ta pani już do mnie dzwoniła, czekają na Burkę i sa zdecydowani,tylko transport do Krakowa potrzebny... Quote
Zuza i Noddy Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 No to się Burce poszczęściło :multi: teraz tylko transporcik znaleźć. Quote
fizia Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 No tak to ja rozumiem :) Wczoraj ogłoszenia, dzisiaj chętni :loveu: Transport się musi znaleźc i kropka :) Napisałam na wątku transportowym Quote
fizia Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Szukamy TRANSPORTU DO KRAKOWA !!! Quote
Soema Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='fizia']Szukamy TRANSPORTU DO KRAKOWA !!! Fizia pisałaś maila?:razz: Quote
fizia Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Tak, tak- przed chwilą napisałam Dostałam jeszcze takiego maila od tej Pani - ale skopiowałam to, co wcześniej o wzroście pisała Truskawa Dziękuję bardzo za przesłanie dodatkowych informacji o Burce, mam jeszcze jedno pytanie ( na tych zdjęciach, które odebrałam, ona wydaje się być znacznie większa niż myślałam) ile ona waży i jakiej jest mniej więcej wysokości? Porównując zdjęcia z kojca i te na trawie to odnosi się wrażenie że to zupełnie inny pies. Pozdrawiam Quote
necia25 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 aż nie wierzę:crazyeye: czy naprawdę jest zdecydowany ten domeczek - tak szybciutko?? 3mam kciuki za domek i transport!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
fizia Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Soema dostałam odpowiedź od Twojego znajomego Najbliższy raz będę jechał z Łodzi do Krakowa w poniedziałek bardzo rano - w Częstochowie będę około 6:30, w Krakowie koło 8. Proszę o jakieś dokładniejsze info gdzie dokładnie trzeba by było psiaka odebrać i gdzie dostarczyć - nie ukrywam, że jestem ograniczony czasowo (idę do pracy) i nie bardzo uśmiecha mi się błądzenie o świcie ani po okolicach Częstochowy ani Krakowa. "Normalnie" jadę "jedynką". W Krakowie kończę niedaleko IKEI w stronę na Zabierzów. Niemniej myślę, że się dogadamy. No i trzeba by psiakowi załatwić jakiś transporterek... Ja mam "koci" i będzie za mały. Quote
Soema Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 I co Fiziu myślisz o tym? On niestety się spóźnić nie może, za to można się z nim dogadać ;) nie wiem po co mu transporterek, jak jego kocice się zazwyczaj rozwalają na siedzeniu, albo na półce :eviltong: Quote
truskawa144 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Sądzę,że nic z tego transportu nie wyjdzie,przede wszystkim nie mamy możliwości zorganizować transportera. Poza tym godziny bardzo wczesne itd. Nie dziwię się że ta pani widzi różnice,pierwsze fotki są po kilku miesiącach a te zza krat po 2 latach. Burka w tym czasie nie urosła ale przytyła i w dodatku sierść jej się na zimę zmieniła więc wydaje się większa. Ona jest wielkości takiej jak na pierwszych zdjęciach tylko grubsza. Quote
fizia Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Właśnie chyba niestety to się nie uda... Zapytam czy nowi właściwiele mogliby się dorzucić do benzyny - może to by ułatwiło sprawę Quote
Recommended Posts