_ogonek_ Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Piękne :loveu: Ale się cieszę, że znalazła domek :multi: Jeszcze raz dziękuję xmartix :Rose: Quote
Lilmo Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 niesamowicie urodziwa ta nasza Bianeczka :loveu: zazdroszcze właścicielom tak cudownego malenstwa :loveu: a właśnie czy Banka została Bianką , czy nadano jej nowe imię ? :) Quote
_ogonek_ Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Mnie się Bianka podobało :evil_lol: Quote
xmartix Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 chceli jakieś inne imię ale narazie słyszałam od nich że mówią na małą BIANKA Quote
_ogonek_ Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 [quote name='xmartix']chceli jakieś inne imię ale narazie słyszałam od nich że mówią na małą BIANKA :multi::multi::multi: Quote
rotek_ Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 piękna:loveu: wielkie dzieki xmartix:multi: Quote
Lilmo Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 xmartix napisał(a):chceli jakieś inne imię ale narazie słyszałam od nich że mówią na małą BIANKA Cudnie ! :loveu: Mam nadzieję, że będziemy mogli w miarę możliwości często podziwiać zdjęcia Bianki z nowego domku :) Quote
xmartix Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 myślę, że tak z tymi zdjęciami, Ci ludzie są bardzo otwarci, w nastę-nym tyg się do nich przejdę i sama porobię zdjęcia, przypomnę też o sterylizacji, kiedy się powinno sterylizować? Quote
rotek_ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 po 1-2 cieczce.... w umowie mamy zastrzeżenie ze psów za chiny ludowe nie można rozmnażać....natomiast sterylka nie jest obowiązkowa ale mile widziana... tak najprościej mówiąc:cool3: mówiliśmy już o tym ale warto przypomnieć co niesie za sobą niesterylizowanie(ropomacicza, ciąże urojne itd.) przy wydawaniu psa miałam wrażenie ze pan bianki zamiast mnie słuchac bawił sę z psem:cool1: zobaczycie rozpieszczą ją tam jak jasny bicz:diabloti: to było po nich widać:eviltong: Quote
xmartix Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 no racja, taki jest ten pan Bianki :evil_lol: co do sterylki - rozmawialiśmy o tym na wizycie przedadopcyjnej i się zgodzili na to, z mojej strony spróbuję załatwić tę sterylkę taniej, będę z nimi w kontakcie, także nie umknie nam ta sprawa Quote
rotek_ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 marti, jakby co u nas w schronisku każdy pies pochodzący od nas może przejść sterylkę po kosztach schroniskowych-czyli jakies 70-80 złotych nie wiem w jakich granicach sterylki sa we wrocku bianka mieszka na krzykach;) a w tej samej dzielnicy mieszka nasz drugi pies-reksio znalazł dom w wieku 10 lat, miał zespoł suchego oka.... doczekał się nawet kilku odcinków w psim psychologu...wspaniała rodzina trafiła się mu Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Wszystko pięknie się ułożyło :loveu: WROCŁAW POŁUDNIOWY Krzyki, Gaj, Ołtaszyn, Wojszyce, Partynice ***************** "FIZJO-WET" Centrum Zdrowia Zwierząt zobacz na mapie lek. wet. Dorota Strugała ul. Borowska 256 51-663 Wrocław tel. kom. 661 244 194 www.fizjo-wet.ovh.org Godziny pracy lecznicy: pon-pt 10-14 oraz 16-20 ; sob 10-14 Suczki-miniaturki (np. York) cena 100zł. Większe suczki cena proporcjonalnie rośnie. ***************** "LEK-VET nr 1" Lecznica weterynaryjna zobacz na mapie lek. wet. Agnieszka Wall lek. wet. Grzegorz Wall ul. Parafialna 44-46 52-233 Wrocław www.lecznica.wroclaw.pl tel.: (71) 368 70 71 kom.: 504 158 231 (lek. wet. Agnieszka Wall) Godziny pracy lecznicy: pon-pt 10-15 oraz 16-19 ; sob 9-14 ; ndz 10-12 Zabiegi umawiamy telefonicznie lub osobiście w lecznicy. Zwierzę musi być przygotowane do zabiegu tzn. skutecznie odrobaczone i odpchlone, ogólnie dobry stan zdrowia, przeprowadzona głodówka przed zabiegiem. ***************** "ABAKS 2" Gabinet weterynaryjny lek. wet. Rzepka Dariusz zobacz na mapie ul. Strachowskiego 37 Wrocław tel: ***************** "LEGWAN" Przychodnia Weterynaryjna zobacz na mapie dr n.wet. Marek Włodarczyk dr n. wet. Albert Czerski al. Wiśniowa 33 Wrocław 51-137 tel. (71) 33 700 60 [email protected] www.legwan-wet.pl Godziny pracy lecznicy: pon-pt 10-20 ; sob 10-18 Każde zwierzę, które ma być poddane zabiegowi, wcześniej musi mieć wykonane następujące niezbędne badania: USG jamy brzusznej, EKG, morfologia krwi, biochemia krwi (GOT, GPT, Mocznik, Kreatynina, FA). W przypadku ovariohysterectomi zabieg wykonujemy tylko i wyłącznie u suk przygotowanych do zabiegu według standardów naszej lecznicy tzn. suka musi być 3 miesiące po skończonej cieczce i musi być zablokowana hormonalnie (podany progesteron 2 miesiące po skończonej cieczce) oraz dzień przed zabiegiem musi mieć wykonane badanie krzepliwości krwi oraz podany lek przeciwkrwotoczny (Vitacon). W przypadku, gdy suka nie będzie odpowiednio przygotowana nie będziemy wykonywać u niej zabiegu ze względu na jej bezpieczeństwo. Każdy właściciel zwierzęcia będzie musiał podpisać zgodę na zabieg. Jeśli właściciel zwierzęcia posiada aktualne wyniki badań, nie muszą one być wykonywane u nas. Za aktualne uważamy wyniki nie starsze niż 1 tydzień. W ramach akcji sterylizacji zwierząt w marcu 2009 roku wykonamy bezpłatnie badanie USG jamy brzusznej u wszystkich zwierząt, które zgłoszą się do nas z hasłem "Stop dla bezmyślnego rozmnażania zwierząt" W ramach akcji sterylizacji zwierząt w marcu 2009 roku wykonamy bezpłatnie badanie EKG u wszystkich psów i kotów w wieku powyżej 4 lat lub u zwierząt podejrzanych o schorzenie serca po podaniu hasła "Serce dla zwierzaka". W ramach akcji sterylizacji zwierząt w marcu 2009 roku wykonamy bezpłatnie badanie USG serca u wszystkich psów i kotów powyżej 8 roku życia lub u zwierząt podejrzanych o schorzenie serca po podaniu hasła "Sterylizuje = ratuję życie" ***************** "VET MEDICA" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie lek.wet. Anna Ślepecka ul. Krynicka 33/35 50-555 Wrocław tel. kom. 669 038 640 Godziny pracy lecznicy: pn, czw, pt : 9.00-13.00, 16.00-19.30 ; wt, śr : 9.00-16.00 ; sob. - 9.00-13.00 ***************** Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie lek.wet. Cegielski Marek lek.wet. Chruścicki Wojciech ul. Krynicka 62 50-555 Wrocław tel: (71) 373 18 37 (71) 325 28 09 (dr Cegielski Marek) (71) 325 59 75 (dr Chruścicki Wojciech) Godziny pracy lecznicy: pon-pt 11-19 ; sob 10-13 ***************** Lecznica dla Zwierząt zobacz na mapie lek. wet. J. Łukaszewska lek. wet. Z. Łukaszewski ul. Paczkowska 26 50-503 Wrocław tel: (71) 333 95 01 Godziny pracy lecznicy: pn-pt: 10-19 ; sob: 10-17 ; nd i święta: 10-12 Suczki i psy - podana cena dotyczy zwierząt do 18 kg. ***************** "NAKOVET" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie lek. wet. Jakub Nakonieczny ul. Grabiszyńska 124 A Wrocław tel. kom. 606 33 66 84 [email protected] www.nakovet.pl Godziny pracy lecznicy: pon-pt 9-13 oraz 14:30-20 ; sob 9-14 ***************** Lecznica weterynaryjna zobacz na mapie ul. Nasturcjowa 24 Wrocław tel: (71) 339 26 77 ***************** "EMI-VET" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie lek. wet. Małgorzata Połomska-Krasoń lek. wet. Marcin Kowol ul. Róży Wiatrów 26 a 53-023 Wrocław tel. (71) 789 08 02 [email protected] www.emi-vet.pl Godziny pracy lecznicy: pon-pt 9-19 ; sob 9-14 ***************** "INTEN" Lecznica dla Zwierząt zobacz na mapie ul. Kościuszki 80 50-442 Wrocław tel: (71) 372 34 02 Godziny pracy lecznicy: Akacja trwa przez cały marzec. Lecznica w szczególności chciałaby się skupić na zabiegach na kotach, ale psy też są uwzględnione w akcji. Konieczna wizyta przed zabiegiem, proszę się umawiać telefonicznie. ***************** "Pod Jaszczurem" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie lek. wet. Marcin Lodkowski ul. Czysta 5/1A 50-013 Wrocław tel: (71) 799 06 09 tel. kom.: 604 906 935 (w nagłych przypadkach 24 na dobę) Godziny pracy lecznicy: Akacja trwa przez cały marzec, obowiązuje wcześniejsza wizyta ze zwierzęciem. Cena podana w akcji dotyczy mniejszych psów i suczek. To jest lista lecznic we Wrocławiu które biorą udział w akcji sterylizacja 2009, chyba dałoby radę sterylnąć Bianeczkę taniej ;) strona i lista lewcznic; http://www.foranimals**********/akcja-sterylizacji-2009,17/lista-i-mapa-lecznic-uczestniczacych-w-akcji-sterylizacji,67.html Quote
xmartix Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 dzięki wiem o akcji bo sama coś tam pomagam w niej ;) Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 xmartix napisał(a):dzięki wiem o akcji bo sama coś tam pomagam w niej ;) a jak można pomóc/? Quote
xmartix Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 można porozwieszać plakaty w swojej okolicy albo zaprosić lecznice do udziału w akcji. reszta info na pw Quote
_ogonek_ Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 czy sa jakies wiresci z domku? Quote
rotek_ Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 nie ma sprawy... bianka ma tam napewno dobrze kilka dni temu dzwonił do schroniska bianka szaleje...już nauczyła się załatwiana na zewnątrz...bo na ogół do tej pory robiła to w domu Quote
xmartix Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 ja nie mam, a miałam w tym tyg podejść do nich, postaram się w następnym, sorry:oops: nawał pracy Quote
_ogonek_ Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 u no to duzy postep. bo kiedy robilam zdjecia malej to pieknie uchwycilam moment gdy Sylwia gonila mala kiedy chciala siusiu zrobic na panele :diabloti::eviltong: Quote
rotek_ Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 pan był ok wiem ze sunia trafia w b. dobre ręce...no może trochęją rozbestwią;) nie ma potrzeby żebyśmy jechali tam specjalnie...może kiedyś przy okazji może marti kiedyś wpadnie...ale ogólnie nie kładziemy na to nacisku Quote
xmartix Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 umówiłam się na dziś na 20:00 ;) jak będę robić zdjęcia to kom albo poproszę Państwa Bianki o zdjęcia a ja Wam zdam relację co i jak;) Quote
xmartix Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 właśnie wróciliśmy, Bianka szaleje jak zwykle, byliśmy z inną 8-letnią sunią (Iskierką) i normalnie ta mała biała Bianka ją zaatakowała, bardzo nie podobało jej się że jakaś inna sunia w domku się pojawiła hehe :evil_lol::evil_lol: Bianka umie już zachować czystość, gryzie wszystko co się da, łącznie z drzwiami do łazienki i kapciami :cool3: no ale nie mają jej tego za złe. Bo to Szalona Bianka przecież.:lol: Już została zaszczepiona itp. o zdjęcia poprosiłam bo u mnie w tel słabo by wyszły zostaliśmy zaproszeni ponownie w planach mam podejście i przypomnienie o sterylce.. ale to za pół roku czy kiedy Quote
_ogonek_ Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 xmartix napisał(a):właśnie wróciliśmy, Bianka szaleje jak zwykle, byliśmy z inną 8-letnią sunią (Iskierką) i normalnie ta mała biała Bianka ją zaatakowała, bardzo nie podobało jej się że jakaś inna sunia w domku się pojawiła hehe :evil_lol::evil_lol: Bianka umie już zachować czystość, gryzie wszystko co się da, łącznie z drzwiami do łazienki i kapciami :cool3: no ale nie mają jej tego za złe. Bo to Szalona Bianka przecież.:lol: Już została zaszczepiona itp. o zdjęcia poprosiłam bo u mnie w tel słabo by wyszły zostaliśmy zaproszeni ponownie w planach mam podejście i przypomnienie o sterylce.. ale to za pół roku czy kiedy :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts