Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niesamowicie urodziwa ta nasza Bianeczka :loveu: zazdroszcze właścicielom tak cudownego malenstwa :loveu: a właśnie czy Banka została Bianką , czy nadano jej nowe imię ? :)

Posted

xmartix napisał(a):
chceli jakieś inne imię ale narazie słyszałam od nich że mówią na małą BIANKA

Cudnie ! :loveu: Mam nadzieję, że będziemy mogli w miarę możliwości często podziwiać zdjęcia Bianki z nowego domku :)

Posted

myślę, że tak z tymi zdjęciami, Ci ludzie są bardzo otwarci, w nastę-nym tyg się do nich przejdę i sama porobię zdjęcia, przypomnę też o sterylizacji, kiedy się powinno sterylizować?

Posted

po 1-2 cieczce....
w umowie mamy zastrzeżenie ze psów za chiny ludowe nie można rozmnażać....natomiast sterylka nie jest obowiązkowa ale mile widziana...
tak najprościej mówiąc:cool3:

mówiliśmy już o tym ale warto przypomnieć co niesie za sobą niesterylizowanie(ropomacicza, ciąże urojne itd.)
przy wydawaniu psa miałam wrażenie ze pan bianki zamiast mnie słuchac bawił sę z psem:cool1:

zobaczycie rozpieszczą ją tam jak jasny bicz:diabloti:
to było po nich widać:eviltong:

Posted

no racja, taki jest ten pan Bianki :evil_lol:
co do sterylki - rozmawialiśmy o tym na wizycie przedadopcyjnej i się zgodzili na to, z mojej strony spróbuję załatwić tę sterylkę taniej, będę z nimi w kontakcie, także nie umknie nam ta sprawa

Posted

marti, jakby co u nas w schronisku każdy pies pochodzący od nas może przejść sterylkę po kosztach schroniskowych-czyli jakies 70-80 złotych
nie wiem w jakich granicach sterylki sa we wrocku

bianka mieszka na krzykach;) a w tej samej dzielnicy mieszka nasz drugi pies-reksio znalazł dom w wieku 10 lat, miał zespoł suchego oka....
doczekał się nawet kilku odcinków w psim psychologu...wspaniała rodzina trafiła się mu

Posted

Wszystko pięknie się ułożyło :loveu:

WROCŁAW POŁUDNIOWY
Krzyki, Gaj, Ołtaszyn, Wojszyce, Partynice

"FIZJO-WET" Centrum Zdrowia Zwierząt zobacz na mapie
lek. wet. Dorota Strugała
ul. Borowska 256
51-663 Wrocław
tel. kom. 661 244 194
www.fizjo-wet.ovh.org
Godziny pracy lecznicy: pon-pt 10-14 oraz 16-20 ; sob 10-14
Suczki-miniaturki (np. York) cena 100zł. Większe suczki cena proporcjonalnie rośnie.

"LEK-VET nr 1" Lecznica weterynaryjna zobacz na mapie
lek. wet. Agnieszka Wall
lek. wet. Grzegorz Wall

ul. Parafialna 44-46
52-233 Wrocław
www.lecznica.wroclaw.pl
tel.: (71) 368 70 71
kom.: 504 158 231 (lek. wet. Agnieszka Wall)
Godziny pracy lecznicy: pon-pt 10-15 oraz 16-19 ; sob 9-14 ; ndz 10-12
Zabiegi umawiamy telefonicznie lub osobiście w lecznicy. Zwierzę musi być przygotowane do zabiegu tzn. skutecznie odrobaczone i odpchlone, ogólnie dobry stan zdrowia, przeprowadzona głodówka przed zabiegiem.

"ABAKS 2" Gabinet weterynaryjny
lek. wet. Rzepka Dariusz zobacz na mapie
ul. Strachowskiego 37
Wrocław
tel:

"LEGWAN" Przychodnia Weterynaryjna zobacz na mapie
dr n.wet. Marek Włodarczyk
dr n. wet. Albert Czerski

al. Wiśniowa 33
Wrocław 51-137
tel. (71) 33 700 60
[email protected]
www.legwan-wet.pl
Godziny pracy lecznicy: pon-pt 10-20 ; sob 10-18
Każde zwierzę, które ma być poddane zabiegowi, wcześniej musi mieć wykonane następujące niezbędne badania: USG jamy brzusznej, EKG, morfologia krwi, biochemia krwi (GOT, GPT, Mocznik, Kreatynina, FA).
W przypadku ovariohysterectomi zabieg wykonujemy tylko i wyłącznie u suk przygotowanych do zabiegu według standardów naszej lecznicy tzn. suka musi być 3 miesiące po skończonej cieczce i musi być zablokowana hormonalnie (podany progesteron 2 miesiące po skończonej cieczce) oraz dzień przed zabiegiem musi mieć wykonane badanie krzepliwości krwi oraz
podany lek przeciwkrwotoczny (Vitacon). W przypadku, gdy suka nie będzie odpowiednio przygotowana nie będziemy wykonywać u niej zabiegu ze względu na jej bezpieczeństwo. Każdy właściciel zwierzęcia będzie musiał podpisać zgodę na zabieg. Jeśli właściciel zwierzęcia posiada aktualne wyniki badań, nie muszą one być wykonywane u nas. Za aktualne uważamy wyniki nie starsze niż 1 tydzień.
W ramach akcji sterylizacji zwierząt w marcu 2009 roku wykonamy bezpłatnie badanie USG jamy brzusznej u wszystkich zwierząt, które zgłoszą się do nas z hasłem "Stop dla bezmyślnego rozmnażania zwierząt"
W ramach akcji sterylizacji zwierząt w marcu 2009 roku wykonamy bezpłatnie badanie EKG u wszystkich psów i kotów w wieku powyżej 4 lat lub u zwierząt podejrzanych o schorzenie serca po podaniu hasła "Serce dla zwierzaka".
W ramach akcji sterylizacji zwierząt w marcu 2009 roku wykonamy bezpłatnie badanie USG serca u wszystkich psów i kotów powyżej 8 roku życia lub u zwierząt podejrzanych o schorzenie serca po podaniu hasła "Sterylizuje = ratuję życie"

"VET MEDICA" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie
lek.wet. Anna Ślepecka
ul. Krynicka 33/35
50-555 Wrocław
tel. kom. 669 038 640
Godziny pracy lecznicy: pn, czw, pt : 9.00-13.00, 16.00-19.30 ; wt, śr : 9.00-16.00 ; sob. - 9.00-13.00

Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie
lek.wet. Cegielski Marek
lek.wet. Chruścicki Wojciech

ul. Krynicka 62
50-555 Wrocław
tel: (71) 373 18 37
(71) 325 28 09 (dr Cegielski Marek)
(71) 325 59 75 (dr Chruścicki Wojciech)
Godziny pracy lecznicy: pon-pt 11-19 ; sob 10-13

Lecznica dla Zwierząt zobacz na mapie
lek. wet. J. Łukaszewska
lek. wet. Z. Łukaszewski

ul. Paczkowska 26
50-503 Wrocław
tel: (71) 333 95 01
Godziny pracy lecznicy: pn-pt: 10-19 ; sob: 10-17 ; nd i święta: 10-12
Suczki i psy - podana cena dotyczy zwierząt do 18 kg.

"NAKOVET" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie
lek. wet. Jakub Nakonieczny
ul. Grabiszyńska 124 A
Wrocław
tel. kom. 606 33 66 84
[email protected]
www.nakovet.pl
Godziny pracy lecznicy: pon-pt 9-13 oraz 14:30-20 ; sob 9-14

Lecznica weterynaryjna zobacz na mapie
ul. Nasturcjowa 24
Wrocław
tel: (71) 339 26 77

"EMI-VET" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie
lek. wet. Małgorzata Połomska-Krasoń
lek. wet. Marcin Kowol

ul. Róży Wiatrów 26 a
53-023 Wrocław
tel. (71) 789 08 02
[email protected]
www.emi-vet.pl
Godziny pracy lecznicy: pon-pt 9-19 ; sob 9-14

"INTEN" Lecznica dla Zwierząt zobacz na mapie

ul. Kościuszki 80
50-442 Wrocław
tel: (71) 372 34 02
Godziny pracy lecznicy:
Akacja trwa przez cały marzec. Lecznica w szczególności chciałaby się skupić na zabiegach na kotach, ale psy też są uwzględnione w akcji. Konieczna wizyta przed zabiegiem, proszę się umawiać telefonicznie.

"Pod Jaszczurem" Gabinet weterynaryjny zobacz na mapie
lek. wet. Marcin Lodkowski
ul. Czysta 5/1A
50-013 Wrocław
tel: (71) 799 06 09
tel. kom.: 604 906 935 (w nagłych przypadkach 24 na dobę)
Godziny pracy lecznicy:
Akacja trwa przez cały marzec, obowiązuje wcześniejsza wizyta ze zwierzęciem.
Cena podana w akcji dotyczy mniejszych psów i suczek.

To jest lista lecznic we Wrocławiu które biorą udział w akcji sterylizacja 2009, chyba dałoby radę sterylnąć Bianeczkę taniej ;)

strona i lista lewcznic;
http://www.foranimals**********/akcja-sterylizacji-2009,17/lista-i-mapa-lecznic-uczestniczacych-w-akcji-sterylizacji,67.html

Posted

nie ma sprawy...
bianka ma tam napewno dobrze

kilka dni temu dzwonił do schroniska
bianka szaleje...już nauczyła się załatwiana na zewnątrz...bo na ogół do tej pory robiła to w domu

• 2 weeks later...
Posted

pan był ok
wiem ze sunia trafia w b. dobre ręce...no może trochęją rozbestwią;)

nie ma potrzeby żebyśmy jechali tam specjalnie...może kiedyś przy okazji
może marti kiedyś wpadnie...ale ogólnie nie kładziemy na to nacisku

Posted

właśnie wróciliśmy, Bianka szaleje jak zwykle, byliśmy z inną 8-letnią sunią (Iskierką) i normalnie ta mała biała Bianka ją zaatakowała, bardzo nie podobało jej się że jakaś inna sunia w domku się pojawiła hehe :evil_lol::evil_lol:
Bianka umie już zachować czystość, gryzie wszystko co się da, łącznie z drzwiami do łazienki i kapciami :cool3: no ale nie mają jej tego za złe. Bo to Szalona Bianka przecież.:lol: Już została zaszczepiona itp.
o zdjęcia poprosiłam bo u mnie w tel słabo by wyszły
zostaliśmy zaproszeni ponownie
w planach mam podejście i przypomnienie o sterylce.. ale to za pół roku czy kiedy

Posted

xmartix napisał(a):
właśnie wróciliśmy, Bianka szaleje jak zwykle, byliśmy z inną 8-letnią sunią (Iskierką) i normalnie ta mała biała Bianka ją zaatakowała, bardzo nie podobało jej się że jakaś inna sunia w domku się pojawiła hehe :evil_lol::evil_lol:
Bianka umie już zachować czystość, gryzie wszystko co się da, łącznie z drzwiami do łazienki i kapciami :cool3: no ale nie mają jej tego za złe. Bo to Szalona Bianka przecież.:lol: Już została zaszczepiona itp.
o zdjęcia poprosiłam bo u mnie w tel słabo by wyszły
zostaliśmy zaproszeni ponownie
w planach mam podejście i przypomnienie o sterylce.. ale to za pół roku czy kiedy

:multi::multi::multi: