giselle4 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ...ja sie arjuny nie boję:eviltong: widzialam i juz sie nie boję to delikatna ,młoda i bardzo grzeczna kobietka ale chuda i jej sie nalezy tuczenie;) ogólnie sama napisze co i jak widziała ja powiam tylko ze cioteczki bardzo wrazaliwe a myslałam ze to tylko ja rycze ciągle....Katica nie wytrzymała i zaczęła plakac.....widza nasze bidy....:-( Przywiozły darow i koce,reczniki i koldry i gar ugotowanego mięśa które pracownik schroniska rozdzieli na :oops:psiaki.... Quote
arjuna Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 mnie nie trzeba się bać, choć niestety dużo tracę przy blizszym poznaniu hehe-jednym słowem: jestem urocza:) W Azylu jest lepiej niż sadziłam-czysto, psy w dobrym stanie, są kojce, które wkrótce będa do uzycia. nie dopytałam się-czy nie macie środków na 2 dezynfekcję, czy po prostu 2 dezynfekcja musi byc oddalona w terminie od 1? Jak jest w środku-czy tam tylko są posłania dla psów? nie potrzebujecie bud do środka? jakiej wielkości sa pomieszczenia w środku(te, do ktorych wchodzą psy z wybiegu?) jest tam urocza psinka typu bull, jakby ją odchować-byłby przepiękny pies. kubraczek w wersji mini-jednak sie przydał;P ps. fajnego macie pracownika, czasem aż żałuję, że dałam się złapać mojemu Mężowi;) Quote
dorcia44 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 zapraszam na miau ,licytowanie do jutra :razz: [URL="http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89358"]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89214[/URL] i mocne kciuki za uzbieranie brakującej sumy [img]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c014.gif[/img] Quote
giselle4 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='arjuna']mnie nie trzeba się bać, choć niestety dużo tracę przy blizszym poznaniu hehe-jednym słowem: jestem urocza:) W Azylu jest lepiej niż sadziłam-czysto, psy w dobrym stanie, są kojce, które wkrótce będa do uzycia. nie dopytałam się-czy nie macie środków na 2 dezynfekcję, czy po prostu 2 dezynfekcja musi byc oddalona w terminie od 1? Jak jest w środku-czy tam tylko są posłania dla psów? nie potrzebujecie bud do środka? jakiej wielkości sa pomieszczenia w środku(te, do ktorych wchodzą psy z wybiegu?) jest tam urocza psinka typu bull, jakby ją odchować-byłby przepiękny pies. kubraczek w wersji mini-jednak sie przydał;P ps. fajnego macie pracownika, czasem aż żałuję, że dałam się złapać mojemu Mężowi;)[/quote] mówiłam ze chłopaki same...ale wiesz jak to z chłopakami im tylko dziewczyny w glowie noooo Danielowi tez psy walczy o nie....to mnie w tym chłopaku ujęło ale do układania darow to potrzeba baskiej łapy a ja ją mam mimo ze beksa totalna i stara baba ale jeszcze brykam dziękuje Wam laski moje kochane:loveu: Quote
arjuna Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 i widzisz jak internet kłamie: po tym, jak o sobie piszesz sadziłam, że przjdzie nam powitac babcię o lasce-a tymczasem ładna, energiczna babeczka w wieku rozrodczym:lol: Co do pracownika-zrobił na mnie duze wrazenie, wypowiada się z bardzo duzym wyczuciem o psach i ma w sobie dużo energii. najwazniejsze, ze psy w miarę(jak na warunki )zadbane. giselle-odpowiedz na pytania, które zadałam w poprzednim poście. sa potrzebne budy? jaką przestrze maja pomieszczenia w srodku itp. Quote
giselle4 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='arjuna']i widzisz jak internet kłamie: po tym, jak o sobie piszesz sadziłam, że przjdzie nam powitac babcię o lasce-a tymczasem ładna, energiczna babeczka w wieku rozrodczym:lol: Co do pracownika-zrobił na mnie duze wrazenie, wypowiada się z bardzo duzym wyczuciem o psach i ma w sobie dużo energii. najwazniejsze, ze psy w miarę(jak na warunki )zadbane. giselle-odpowiedz na pytania, które zadałam w poprzednim poście. sa potrzebne budy? jaką przestrze maja pomieszczenia w srodku itp.[/quote] Budy są potrzebne nawet jedną Tarzanka przywiezie w darze a jedna jeszcze kupię ,bo ta troche mała jak sama widziałas dla Aiszy.... w SRODKU SĄ PODESTY PLASTIKOWE z kocami lub kołdrami tam sie chronia przed zimnem lub slońcem i dlatego takie przepełnienie bo to jedyny ogrzewany budynek w lato bedziemy robić centralne na wszystkie budynki. Za pare dni będzie druga dezynfekcje i wtedy będziemy je rozdzielac.... na grupy po 3-4 psy na wybiegu.W srodku sale są na szerokosc wybiegu i głębokosc 2,5m. Do odkazania cos jeszcze mamy ale zabij nie pamiętam nazwy. Na poniedziałek potrzebuje leku dla CZESKI pod nazwą Kreon i jak nie dostane to polecę do wrobelka aby załatwiła u mamy w aptece.... Quote
arjuna Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 lek załatw u siebie, bo ja jutro nie wstaje z łóżka i nie zdazę do poniedzialku nic załatwić. czemu dezynfekcja nr 2 dopiero za kilka dni? Sama mam kojec, ktory trzeba odkażac-sa preparaty, ktore można stosowac nawet wtedy, gdy sa zwierzeta w środku, np. virkon. jeśli dlugi okres oczekiwania na kojce jest związany z tym, że Wasz środek jest żrący dla psich łap-proponuję wymienić na taki nieżrący. No, chyba że nie macie na to kasy-to pisz. Najpierw załatwimy kwestie stołu i lightboxu, potem zrobimy zbiórki na budy(w castoramie buda ocieplona steropianem, bezprzedsionkowa to koszt ok.300zł, wiec nie za dużo, potrzebuję wiedzieć ile bud jest potrzebnych(te z castoramy spokojnie mieszczą psa 40 kilo) Budy te można dodatkowo ocieplić np. linoleum wewnątrz i nabijanymi od zewnątrz+ nabite kawałki np. spodni jeanswoych na wejscie budy. W takich warunkach nawet przy -30 pies ma super ciepło. znajoma hodowla AST miala do oddania budę dla psa-nawet watek gdzieś tu zakładałam na dogomanii-mieszkają w okolicach wrocławia, może byście sie zainteresowali? Quote
giselle4 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='arjuna']lek załatw u siebie, bo ja jutro nie wstaje z łóżka i nie zdazę do poniedzialku nic załatwić. czemu dezynfekcja nr 2 dopiero za kilka dni? Sama mam kojec, ktory trzeba odkażac-sa preparaty, ktore można stosowac nawet wtedy, gdy sa zwierzeta w środku, np. virkon. jeśli dlugi okres oczekiwania na kojce jest związany z tym, że Wasz środek jest żrący dla psich łap-proponuję wymienić na taki nieżrący. No, chyba że nie macie na to kasy-to pisz. Najpierw załatwimy kwestie stołu i lightboxu, potem zrobimy zbiórki na budy(w castoramie buda ocieplona steropianem, bezprzedsionkowa to koszt ok.300zł, wiec nie za dużo, potrzebuję wiedzieć ile bud jest potrzebnych(te z castoramy spokojnie mieszczą psa 40 kilo) Budy te można dodatkowo ocieplić np. linoleum wewnątrz i nabijanymi od zewnątrz+ nabite kawałki np. spodni jeanswoych na wejscie budy. W takich warunkach nawet przy -30 pies ma super ciepło. znajoma hodowla AST miala do oddania budę dla psa-nawet watek gdzieś tu zakładałam na dogomanii-mieszkają w okolicach wrocławia, może byście sie zainteresowali?[/quote] za kilka dni dlatego ze i tak jest zimno.... wiec jeszcze ze 2-3 tygodnie będa w ocieplonym budynku razem cieplej.... na razie wszystko mamy odkazacz własnie taki ze zwierzęta nie powinny znajdowac sie w boksach ale ten virkon mnie intryguje,muszę pomyslec nad kupnem....:eviltong: Ty juz nie wydawaj tyle kasy,mało pomogłas..... teraz troche my jutro jak nie kupie w aptece bez recepty to telefonuje do wrobelka.... ;) Quote
arjuna Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 sprawdź w necie ten preparat-w/g mnie jeden z najlepszych: zabija wszelkie paskudztwo i nie pali psich łap, nie truje tez oparami. Kasia znalazła w Swoim aucie reklamówkę z igłami-zapomniala Wam dac, przesle Wam przy okazji. Quote
Katica Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Dokopałam się do netu... Tak to fakt, rozwaliło mnie emocjonalnie wczoraj trochę... jeszcze wracając do domu miałam łzy w oczach...ale ja już tak mam ;) dlatego nie należy się przejmować tym... ;) Co do AZYLU, ja również jestem pozytywnie zaskoczona... wybiegi są czyste - oczywiście należy mieć na uwadze iż przy kilku psach na wybiegu, idealnej czystości zachować się nie da... Psiaki są widać zadbane, nie są wychudzone, widać że nie mają żle i dba się o nie... Mną poprostu tąpneła ta ilość psich serc które powinny mieć swojego człowieka... Tak, właśnie mam jeszcze igły w aucie, wyślę je od razu w Poniedziałek do giselle na adres który mi podałaś... Grażyno, czy ta amstafka ma swój wątek gdzieś? Quote
Tarzanka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Katica pytasz o "kolejną Gabi"? Jeśli tak to ona na kwarantannie jest więc pewnie nie ma swojego wątku... Quote
arjuna Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 [quote name='Tarzanka']Katica pytasz o "kolejną Gabi"? Jeśli tak to ona na kwarantannie jest więc pewnie nie ma swojego wątku...[/quote] nie, jest jeszcze tam jedna niunia, bardzo ładna zresztą. Quote
Katica Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Chodzi mi o Aisze... Chcę ją dodać na fora ast, ale muszę wiedzieć wiecej... czy ta suczka nietoleruje dzieci? Jest nauczona przebywania w domu? Niszczy? Umie chodzić na smyczy? Quote
giselle4 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Katica']Chodzi mi o Aisze... Chcę ją dodać na fora ast, ale muszę wiedzieć wiecej... czy ta suczka nietoleruje dzieci? Jest nauczona przebywania w domu? Niszczy? Umie chodzić na smyczy?[/quote] Umie chodzic na smyczy w domu nie niszczy [mieszkała z Panią 2 tygiodnie] dorosłych kocha ale nei dzieci.:shake: nie niszczy,Pani twierdzi ze jest kochana i umie zachowac sie w domku i przylepka....tylko dzieci nie:-( Quote
Katica Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Giselle, dziewczyny robią dla niej ogłoszenia... czy mogę podać Twój nr jako kontaktowy? Quote
giselle4 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Katica']Giselle, dziewczyny robią dla niej ogłoszenia... czy mogę podać Twój nr jako kontaktowy?[/quote oczywiscie i zaraz wkleje Ci link [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/cztery-amstaffki-cztery-problemy-kto-pomoze-bo-nastepnej-zimy-nie-przetrwaja-131625/[/URL] Quote
_ogonek_ Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Czy wiadomo już ile jak dotąd udało się pieniędzy zebrać na stół? Quote
arjuna Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 [quote name='AdaK']Czy wiadomo już ile jak dotąd udało się pieniędzy zebrać na stół?[/quote] to mniej wiecej jest tak: W Azylu jest 760zł+ ja wyslę 100+ dziewczynki z Miau do tej pory wybazarkowały(i chyba na tym poprzestanie) 140+ cegiełki Giselle ok.100+bazarki na dogo od dziewczynek(wino i obrazki) ok.100 +wkrótce przyjdzie 200$=ok.700zł= 1900 duża część cegiełek z allegro nie została jeszcze zaplacona i, co ważniejsze, nie została sprzedana wystarczająca ilość. TEORETYZCZNIE na stół za 2100 po zebraniu tej całej kasy bedzie, jednak-musimy się liczyć z tym, że stołu za 2100 nie będzie i wtedy trzeba kupić stół za 2500+koszt transportu. Licze na to, że po sprzedaniu ok.100 jeszcze ceigełek na allegro-starczy nam na to, jednak-nie ma co siadać na laurach!!! Nie ma lightboxu!! potrzeba na to ok.200zł. Dalej: nie ma bud do kojców, które CZEKAJĄ puste na psy. Gdy uporamy sie ze stołem, czeka nas seria zbiórek na rzeczy, które wymieniłam. Jedna buda to 300zł(w castoramie są takie budy) Pustych bosków jest około 10=3000zł. Tak więc, do roboty dziewczynki-macie cos na bazarek?: załóżcie go. Macie zbędną kaskę? możecie ja przekazać na ten cel. Prosze takze nie zapominac, że nadal potrzeba wszelkich materiałów, które sa niezbędne dla funkcjonowania salki: igly, bandaże, jodyna, sudocrem, strzykawki, gazy i gaziki, śrdoki do dezynfekcji. Brakuje takze: misek, kołder(ew. stare kurtki) na poslania,... prosimy o paczki-bez pomocy, schronisko nie ma szans. Quote
_ogonek_ Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 No za różowo to nie wygląda... Ale damy radę! :loveu: Quote
giselle4 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='arjuna']to mniej wiecej jest tak: W Azylu jest 760zł+ ja wyslę 100+ dziewczynki z Miau do tej pory wybazarkowały(i chyba na tym poprzestanie) 140+ cegiełki Giselle ok.100+bazarki na dogo od dziewczynek(wino i obrazki) ok.100 +wkrótce przyjdzie 200$=ok.700zł= 1900 duża część cegiełek z allegro nie została jeszcze zaplacona i, co ważniejsze, nie została sprzedana wystarczająca ilość. TEORETYZCZNIE na stół za 2100 po zebraniu tej całej kasy bedzie, jednak-musimy się liczyć z tym, że stołu za 2100 nie będzie i wtedy trzeba kupić stół za 2500+koszt transportu. Licze na to, że po sprzedaniu ok.100 jeszcze ceigełek na allegro-starczy nam na to, jednak-nie ma co siadać na laurach!!! Nie ma lightboxu!! potrzeba na to ok.200zł. Dalej: nie ma bud do kojców, które CZEKAJĄ puste na psy. Gdy uporamy sie ze stołem, czeka nas seria zbiórek na rzeczy, które wymieniłam. Jedna buda to 300zł(w castoramie są takie budy) Pustych bosków jest około 10=3000zł. Tak więc, do roboty dziewczynki-macie cos na bazarek?: załóżcie go. Macie zbędną kaskę? możecie ja przekazać na ten cel. Prosze takze nie zapominac, że nadal potrzeba wszelkich materiałów, które sa niezbędne dla funkcjonowania salki: igly, bandaże, jodyna, sudocrem, strzykawki, gazy i gaziki, śrdoki do dezynfekcji. Brakuje takze: misek, kołder(ew. stare kurtki) na poslania,... prosimy o paczki-bez pomocy, schronisko nie ma szans.[/quote] ja tylko prosze o witaminy dla psów mam pare bazarkow na inne potrzeby karmę ,leki i weta:oops: moze jeszcze cos ciotki podeslą na bazarki Puma dzieki skandja dzieki gosia dzięki Quote
gameta Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Zapraszam na bazarek i proszę o hopanie, bo ja wracam do przyziemnej pracy :placz: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/mega-bazar-na-stol-ratujacy-zycie-do-10-03-2009-godz-20-36-a-132690/#post11890547[/URL] Quote
zuzlikowa Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Bazarek przeoglądam...pohopam też sobie...:multi: Na dziś dobrej nocki! Quote
monika083 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 budy sa tansze ,nawet na allegro [url=http://www.allegro.pl/item559434832_buda_budy_dla_psa_m_anpol_impregnat_najtansza_fv.html]BUDA BUDY DLA PSA M ANPOL IMPREGNAT NAJTAŃSZA FV (559434832) - Aukcje internetowe Allegro[/url] nie wiem tylko o jaka dokladnie chodzi Dziewczyny a moze popytaly byscie jakiegos stolarza z okolicy ,moze wyszloby taniej ,jesli mialby zrobic odrazu 10 sztuk. Quote
Recommended Posts