j3nny Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Mili to starsza suczka, weteranka, w schronisku od 2001 roku. Teraz może mieć około 9-10 lat. Jest bardzo chudziutka, charcikowata, nieduża do kolanka. Mili przez ten długi czas spędzony w schronisku trochę zdziczała. Bardzo kiepsko chodzi na smyczy, przegryza ją. Boi się panicznie samochodów. Wymaga socjalizacji i to jak najprędzej, bo niedługo jej szanse na adopcję zmaleją do zera. Razem z Mili na szpitaliku siedzi Okruch, z tego co usłyszałam od szczenięcia w schronisku. Jest jeszcze młody i bardzo ładny, rudy. Wyszedł dziś z Mili na spacerek i cały czas się za nią oglądał. Razem jest im raźniej. Nie wiem czy ogłaszanie na razie ma sens. No chyba że znajdzie się ktoś, kto potrafi pracować z takimi psami. w razie czego kontakt 504-470-635 Quote
Ank@ Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='j3nny']Mili to starsza suczka, weteranka, w schronisku od 2001 roku. Teraz może mieć około 9-10 lat. Jest bardzo chudziutka, charcikowata, nieduża do kolanka. Mili przez ten długi czas spędzony w schronisku trochę zdziczała. Bardzo kiepsko chodzi na smyczy, przegryza ją. Boi się panicznie samochodów. Wymaga socjalizacji i to jak najprędzej, bo niedługo jej szanse na adopcję zmaleją do zera. Razem z Mili na szpitaliku siedzi Okruch, z tego co usłyszałam od szczenięcia w schronisku. Jest jeszcze młody i bardzo ładny, rudy. Wyszedł dziś z Mili na spacerek i cały czas się za nią oglądał. Razem jest im raźniej. Nie wiem czy ogłaszanie na razie ma sens. No chyba że znajdzie się ktoś, kto potrafi pracować z takimi psami. w razie czego kontakt 504-470-635 Czemu oni są na szpitaliku? Quote
Ank@ Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 I to jest Nili nie Mili :evil_lol: Tak przynajmniej napisano na stronie schroniska. Quote
j3nny Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 [quote name='Ank@2']Czemu oni są na szpitaliku?[/quote] Mili była sterylizowana, a Okruszek to nie wiem czemu Quote
marysia55 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 z tego co czytam to Mili jest prawie od malucha w schronie:shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Ank@2']I to jest Nili nie Mili :evil_lol: Tak przynajmniej napisano na stronie schroniska.[/quote] Napisano jej tak w schr.ale wszyscy mowia o niej Mili:loveu:bo prosciej i ladniej Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='j3nny']Mili była sterylizowana, a Okruszek to nie wiem czemu[/quote] Mili oprocz sterylki ma okropna rane ale podobno nie po pogryzieniu tylko poranila sie na kratkach zreszta na to wyglada:shake: Mili panicznie sie boi ale nie gryzie ,okruszek tez sie boi ale sie nie wyrywa i nie gryzie tylko jak sie go glaszcze jest caly spiety. Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='AgaG']Biedactwo tyle lat w schronie:-(:-([/quote] Aga to jest ta suczka o ktorej ci mowilam i ze zdjecia wydawalo mi sie ze jest wieksza ,a ona jest taka do kolanka i bardzo chuda.:shake: Quote
j3nny Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 na stronie schroniskowej widze ze Mili to nie Mili, tylko Nili, slyszalam jeszcze wersje Lili :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 zdzwonila do mnie Malgosia ,ze dzisiaj ktos dzwonil ze zabiera Mili i jakiegos pieska z olkusza do hotelu . bylo by super jak by to byla prawda ,az trudno uwierzyc ale czekam na dalsze wiesci . czy ktos cos na ten temat wie? Quote
Ank@ Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 a co z 'naszymi' szczeniakami z Olkusza? przeżył jakiś ? Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):zdzwonila do mnie Malgosia ,ze dzisiaj ktos dzwonil ze zabiera Mili i jakiegos pieska z olkusza do hotelu . bylo by super jak by to byla prawda ,az trudno uwierzyc ale czekam na dalsze wiesci . czy ktos cos na ten temat wie? oczywiscie to byla pomylka ,ja powiedzilam ze jak wydam Azyla i wincenta wezme mili do hotelu ,a panie wetki otrzymaly taka wiadomosc ze zrozumialy ze juz zabieram ,wyprowdzilam ich z bledu ale niestety mili dali z powrotem na ogolne. Mam dla niej dom ,jade z pania w piatek po nia i mam nadzieje ze tyle lat w schronisku to jeszcze wytrzyma do piatku Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Mili jednak zostala na szpitalu i jak mi wetka powiedzila czeka jak ja zabiere Quote
ala Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś'] Mam dla niej dom ,jade z pania w piatek po nia i mam nadzieje ze tyle lat w schronisku to jeszcze wytrzyma do piatku Wspaniałe wiadomości Beatko.Trzymam kciuki za Mili:thumbs: "" rel="external nofollow noopener"> Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [quote name='ala']Wspaniałe wiadomości Beatko.Trzymam kciuki za Mili:thumbs: "" rel="external nofollow noopener">super zdjecie w tak superowej oprawie . Mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku ,ze Mili nie bedzie gonic kotów bo z pieskiem weteranem napewno sie dogada.Na cale szczescie jest to dom z ogrodem i ogrodzeniem wiec pani bedzie z nia wychodzic na spacerki na terenie ogrodu bo zasze sie boje wydawc takich dzikawych psiakow.Mialam ja wzias do hotelu na resocjalizacje jak sie zrobi miejsce i cieplej ale zglosila sie pani z ogloszenia o Rozie i zaproponowalam Mili ,wyslalm zdjecia i pani sie zdecydowala jej pomoc .Zobaczymy jak to bedzie. Quote
ala Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i Pani zaakceptuje Ją taką jaka jest a z czasem wszystko się ułoży.Zazwyczaj pieski jak opuszczą schronisko stają się zupełnie inne i szybko przypominają sobie to,czego nauczyły się przed schroniskiem.Mam nadzieję że z Mili będzie podobnie i nawet się jej nowa Pani nie oglądnie jak suczka wyląduje w łóżku:evil_lol: "" rel="external nofollow noopener"> Biedny tylko Okruszek,bo straci towarzyszkę do spacerów:-(:placz::-( "" rel="external nofollow noopener"> Fajne dwa Rudaski:evil_lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 :multi::multi:Mili ma nie dom tylko wille z pieknym ogrodem , a pies rezydent to wziety dwa lata temu starszy duzy pies o imieniu Rudik z programu. Panstwo maja tez 8 wspanialych zadbanych kotkow tez wszystko uratowanych. Widac ,ze bardzo kochaja zwierzeta i jestem spokojna o Mili bo wiem ze dadza jej duzo serca.Mili pierwsze co zrobila jak weszla zrobila kupke na srodek dywanika ,pani przyjela to spokojnie ,posprztala i powiedzila ze na pocztku Rudik tez nie umial zachowac czystosci. Zdjecia wysle do Kasi dzisiaj wieczorkiem. Quote
ala Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Gratuluje Beatko tak szybkiej adopcji.Mam nadzieję że los wynagrodzi Mili lata stracone w azylu.Bardzo się cieszę że znalazłaś jej taki fajny domek:loveu: Teraz kolej na Okruszka "" rel="external nofollow noopener"> Quote
ala Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Biedny Okruszek:shake: "" rel="external nofollow noopener"> Quote
Recommended Posts