Paulina_mickey Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Może ktoś wrzuci Smajla na iletutego? Tam trzeba wysłać zgłoszenie sms, zostanie umieszczone na stronie reklamowanej przez tvp2 a także na telegazecie. Można dodać chyba z 10zdjęć. To właśnie z tego ogłoszenia odezwała się do mnie chętna na Oliwkę. To kosztuje 2,44zł. :) Ja niestety już wyczerpałam swoją kasę na wykopywanie i ogłaszanie Oliwki:evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Paulina_mickey napisał(a):Może ktoś wrzuci Smajla na iletutego? Tam trzeba wysłać zgłoszenie sms, zostanie umieszczone na stronie reklamowanej przez tvp2 a także na telegazecie. Można dodać chyba z 10zdjęć. To właśnie z tego ogłoszenia odezwała się do mnie chętna na Oliwkę. To kosztuje 2,44zł. :) Ja niestety już wyczerpałam swoją kasę na wykopywanie i ogłaszanie Oliwki:evil_lol: Paulinko...wrzucę,ale błagam krok,po kroczku musisz napisać zgredkowi...krok po kroczku jak to zrobić! Quote
Paulina_mickey Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 No to tak, wchodzisz na ta stronkę. http://iletutego.pl/noweogloszenie Tam wpisujesz cały tekst, z tym, że pierwsze co napiszesz(160znaków) zostanie automatycznie wklejone na telegazetę, więc trzeba to jakoś zredagować aby te pierwsze słowa były najwazniejszymi. Nie trzeba wpisywać numeru telefonu, bo przy emisji sam się dodaje. Można kontakt na samym końcu dodać-czyli standardowo jak w zwykłym ogłoszeniu. No i potem aby umieścić ogłoszenie, zatwierdza się , wcześniej wysyłając sms - w odpowiedzi zwrotnej przychodzi kod, który jest przepustką do zatwierdzenia ostatecznego ogłoszenia. W przeciągu 24 h przyjdzie info z zamieszczeniem ogłoszenia, a potem z kodem do możliwości zamieszczenia zdjęć. Ogłoszenie pojawia się przez tydzień. Quote
zuzlikowa Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 [quote name='Paulina_mickey']No to tak, wchodzisz na ta stronkę. http://iletutego.pl/noweogloszenie Tam wpisujesz cały tekst, z tym, że pierwsze co napiszesz(160znaków) zostanie automatycznie wklejone na telegazetę, więc trzeba to jakoś zredagować aby te pierwsze słowa były najwazniejszymi. Nie trzeba wpisywać numeru telefonu, bo przy emisji sam się dodaje. Można kontakt na samym końcu dodać-czyli standardowo jak w zwykłym ogłoszeniu. No i potem aby umieścić ogłoszenie, zatwierdza się , wcześniej wysyłając sms - w odpowiedzi zwrotnej przychodzi kod, który jest przepustką do zatwierdzenia ostatecznego ogłoszenia. W przeciągu 24 h przyjdzie info z zamieszczeniem ogłoszenia, a potem z kodem do możliwości zamieszczenia zdjęć. Ogłoszenie pojawia się przez tydzień. Paulinko,dziękuję! Smajliku...sory,że mnie tu nie było przez moment...nie zapominam jednak i nasłałam Ci pana z Jaworzna...przyjechał w poniedziałek,choć zapowiadał,że dopiero w sobotę pojedzie.Niestety nie spodobał sie Smajlowi towarzysz pana-6letni owczarek niemiecki...potraktował intruza zębskami! No cóż-dom był bardzo obiecujący-bez dzieci,chciał zabierać Smajla na wycieczki rowerowe i na długie wyjazdy nad morze...nie powiedział jeszcze stanowczego nie,lecz nie wydaje mi się,by przy tak ostrej niechęci Smajlika do onka,można brać dalej pod uwagę tę ewentualność. No,nic...Smajlik musi polubić psa.z którym miałby zamieszkać. Dobrej nocy Smajliku...dalej szukamy! Wpłynęło 30zł od Ulka18...szybko zrobię rozliczenie wszystkich wpływów...bo były jeszcze! Hotel Smajlika za grudzień jest opłacony. Quote
Reno2001 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Cóż, Smajlik dobry stróż chyba by wolał podwórka tylko dla siebie, no może jakaś sucz by mu nie zawadzała. Z drugim psem moze byc ciężko. Szkoda, bo szansa była, ale cóż zrobic. Na siłę raczej niewiele się da. Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Mnie sie też zdaje, że jak się nie polubili to lepiej żeby razem nie zamieszkali, może być ciągła walka, ale fajnie że się ktoś wogóle zgłosił czyli że Smajlika widać :) :) Quote
Paulina_mickey Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 To może temu domkowi innego wielkopsa zaproponować? :) Quote
halcia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Dobrze Pan zrobił,ze przyjechał z psem,przynajmniej od razu było jasne,choc zal,ze sie nie udało. Quote
marqs68 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 wiecie co ja kiedyś zawoziłem psa benka do nowego domu benek mial mieszkać na podwórku a dog był psem domowym jakie było moje zdziwienie kiedy facet puścił doga na przywitanie benka psy nawet na siebie nie patrzyły a kiedy zostały same o dziwo spokój i zgoda przyznam się wam że ja do tak odważnych ludzi nie należę przeżyłem szok !!!!!!i nie mogłem wyjść z podziwu skarg nie było psy są razem Quote
Paulina_mickey Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Allegro dla Smajla od cioci Anety :) http://allegro.pl/item888934681_smail_bernardyn.html Quote
zuzlikowa Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Anetttko...dziękuję! A wracając do ostatniej wizyty potencjalnego pana u Smajla...postawiłam taki warunek,chcąc sprawdzić jak pan zareaguje,gdyby był początkowy konflikt miedzy psiakami...Smajl nauczyłby się,choć początkowa reakcja była ostra,ale musiałby umieć tę sytuację opanować przyszły pan...a nie bardzo sobie z tym poradził,choć nie odjechał od razu i jeszcze był w hoteliku ponad dobrą godzinę...choć mówić zaczął coś o kojcu...jednak nie odezwał się od tej pory i ...niestety nie ma co podrzucać panu innego wielkopsiaka,bo pan był zdeterminowany- jeśli nie Smajl,to szczeniak leonbergera... Panu bardzo podobał się charakter i wygląd Smajlika i już w hotelu...ale widać,że to jeszcze nie ten pan...nie ten dom! Quote
bico Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 ech! wielka szkoda, że i tym razem się nie udało:( Quote
yoko100 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Smajliku cos sie tak dlugo zasiedzial cioteczkom na glowie.zmykaj juz do tego domku.Moze na wiosne cos ruszy z adopcjami Quote
kaskadaffik Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Czy mogę prosić jeszcze raz o nr konta bo posiałam, a bazarki się moje skończyły, Smajliku jak spłyną pieniążki to narazie 50 zł dla Ciebie :) Quote
zuzlikowa Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 yoko100 napisał(a):Smajliku cos sie tak dlugo zasiedzial cioteczkom na glowie.zmykaj juz do tego domku.Moze na wiosne cos ruszy z adopcjami No,nie jest tak źle jak się bałam...jednak Smajl poważnie zainteresował kilka osób...poważnie spodobał się...a że to jeszcze nie ten jeden jedyny domek?...szkoda,ale niech to jest właśnie ten!!! Najbardziej jednak śmieszy mnie fakt,że wszyscy wydziwiają nad tym jaki on jest duży...niestety świadczy to dobitnie o doświadczeniach domów z benkami ...niestety niezbyt dużych... Quote
zuzlikowa Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 kaskadaffik napisał(a):Czy mogę prosić jeszcze raz o nr konta bo posiałam, a bazarki się moje skończyły, Smajliku jak spłyną pieniążki to narazie 50 zł dla Ciebie :) Dziękuję za Smajlika...tak mi się już marzy by do niego zajechać...ale wiosna się zbliża,więc może mrozisko odpuści i się uda... Quote
halcia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ode mnie Ulka miała podesłac 20 zł.A na razie wirtualne buziaki dla psiaka. Quote
Ulka18 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Pieniadze od Ciebie Halcia poszly. Ode mnie tez w ubieglym tygodniu. Szkoda, ze nie ma powaznych domow dla Smajla, to troche klopot, ze tyle siedzi w hoteliku. Quote
halcia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Dziekuje Aga,cos nie ma popytu na te duze,na małe tez srednio.... Quote
kaskadaffik Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Właśnie przelałam, Smajliku może niedługo coś ruszy, takie cudeńko i tyle siedzi :( Al e napewno już niedługo :) Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Imię: SMAJL...dla przyjaciół Smajki Wiek: 2/3lata Płeć: pies Sterylizacja: TAK Sierść(długość): krótsza,bardzo gęsta Wielkość: M Zachowanie:przyjazny,spokojny,łagodny,ufa człowiekowi,lubi kontakt z ludźmi...typ psa stróżującego-uważnie,spokojnie obserwuje otoczenie...kocha przestrzeń... - do dzieci:nie sprawdzony,raczej do starszych - do zwierząt:nie wszystkie psy lubi,mądrze poprowadzony nie będzie miał z tym problemów; na koty nie zwraca uwagi. Miejscowość: ok.Krakowa Miejsce Pobytu: hotelik Dla kogo: najlepiej dla rodziny bez małych dzieci ...do domu z ogrodem-ze względu na grube futro bardzo dobrze znosi zimno...do ludzi lubiących bardzo bliski kontakt z psem,spokojnych,odpowiedzialnych,konsekwentnych, z doświadczeniem w opiece nad dużymi psami Historia:zabrany ze schroniska we wrześniu 2009;w hoteliku uczył się chodzenia na smyczy... Kontakt:[email protected] lub 506479242 Smajlik,to typowy pies stróż rodziny-spokojny,zrównoważony,przyjazny dla swoich ludzi,nieufny do obcych...nie szczeka bezmyślnie,lecz daje znak,że coś się dzieje...stale uważnie obserwuje otoczenie,zawsze zajmuje takie miejsce by wszystko mieć na oku. Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Powyższa metryczka jest na stronkę bernardynów...jeszcze tylko podrzucę dziewczynom info o stronie ze zdjęciami Smajlika...i niech chłopię już na bernardyn.com.pl siebie pokazuje! Wpłynęły pieniążki od halci-30zł i od kaskadaffik-50zł!!! Smajlik się cudnie uśmiecha i dziękuje cudnie! Rozmawiałam wczoraj z Martą...martwiły mnie te mrozy...i choć niektóre z psiaków wylądowały w domu,to Smajlik nie-chłopię teraz dopiero by dokazywało...uwielbia śnieg i czuje się bardzo dobrze w mroźną pogodę.Futro mu zgrubiało przez nowo narośnięty podszerstek,dodatkowa ściółka,ciepłe żradełko 2 razy dziennie...i Smajlik wygląda jak miś puchaty!O foty znowu marudziłam by oka nacieszyć! Quote
kaskadaffik Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Bardzo dobrze bo my foty też uwielbiamy :) Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Oj,Smajliku...wpadnę dotrzymać Ci towarzystwa...wierne jenom Mieleckie cioteczki zaglądają...tak więc nieco sobie razem poplotkujemy chłopinko!!!... Quote
Recommended Posts