Chefrenek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 I co Ci tak oczy wyszły? Kości...buldogowi, życzę powodzenia. Pies nie choruje na grypę. Quote
Upiór Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Chefrenek']I co Ci tak oczy wyszły? Kości...buldogowi, życzę powodzenia. Pies nie choruje na grypę.[/QUOTE] to zle karmilas :shake: tak, wlasnie i bulldogowi, osobiscie znam 7 czy 8 wystawowych bulldogow francuskich na RAW diecie :loveu: a ile ja jeszcze nie znam... przeciez nie mogę wszystkich znac :cool3: ty krytykujesz kosci, a czy ty wiesz ile brudasow zawiera przez ciebie karmione suche jedzenie? moze podaj mi jej nazwę, ja ci podam parę zrodel, to poczytasz sobie... Quote
AmiX Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 BARF jest podobno bardzo zdrową i czesto stosowaną formą żywienia u Amstaffów...sama nie próbowałam bo jakoś nie mogłam sie przełamć żeby dawać psu mielone surowe kości i mięso. Bo na tym to chyba polega?? Quote
Upiór Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 ja daję cale nie duze (wedlug psa) kosci (w mięsie) ja nie miellę... pies po to ma zęby. Quote
Chefrenek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Vici, przeczytaj uważnie. [url]http://zwierzeta.leczymy.com/rady1.php?strona=cebula[/url] Quote
Upiór Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Chefrenek']Vici, przeczytaj uważnie. [url]http://zwierzeta.leczymy.com/rady1.php?strona=cebula[/url][/QUOTE] cebuli nigdy przenigdy nie podawalam i nie podam, a czosnek wchodzi w duzo psow produktow, czasami nawet w suche karmy :cool3: tak samo w witaminy np. na stawy czy inne. Nie mozna tylko przesadzac, podawac jego duzo, a ja daję tylko minimalną dawkę. Ja mogę dac ci radę :lol: kiedys tez bylam taka jak ty, znajdowalam jeden artykul i zaczepialam się jego wszystkim podrząd wsuwając go pod nosem :lol: ale jeden artykul nic a nic nie znaczy, wychowaniem psa trza caly czas interesowac się, trza duzo czytac, rozmawiac z kinologami... o zywieniu, tak samo jak o innych sprawach jest mnostwo artykulow, nawet badan... uwierz mi, ja oddalam bardzo duzo swego czasu na to, więc teraz mam prawo co nie co powiedziec... ja nie spotykalam się z kolegami, nie oglądalam tv, nie siedzialam w kawiarniach, tylko bardzo duzo i uwaznie czytalam :cool3: plus i autorzy pewnych artykulow pozniej często zmieniają zdanie :cool3: znam jedną taką, ktora moze 3-4 lata temu napisala jakie zle są dla psa kosci, podala nawet zdjęcia jak te kosci skruszają zęby dla psow, a teraz sama karmi mięsem z koscmi :lol: proszę, realne opinie i przyklady: 1/28/2008: carla from houston, texas writes: "i had a doberman that lived to be about 16 years. one day we took him to the vet and we found out that he had heart worms and they told us the price for what we can do and were blown away. so we started to give him garlic in his food everyday. we took him to the vet about a month later and the heart worms were gone!! we told them what we did and they didnt believe us. about 11 years later he passed away from old age. we now have a min. pincher and we too give him garlic everyday! nasty farts, but no infections! Garlic is proven to fight infections but vets dont want you to know because its so much cheaper to buy garlic." 1/19/2008: Koni from London, UK writes: "I have been sprinkling garlic powder on my dogs (home cooked) food since I got him aged 6 months. He's never had a flea. Recentley I ran out (of GP) and it was a week before I replaced it (me casually thinking all would be ok) During that week he got worms, when I put him back on the Garlic Powder the worms were eradicated. It works for me." 11/11/2007: Margaret from Bradford, UK writes: "We have two belgian shepherd dogs, both rescues. Katie is 7 years old and we have had her for 5 years. Claude is 5 years and we had hm from being a puppy. We have mostly fed them on home cooked food (always with Garlic and veg (not tomatoes). We have NEVER had fleas or worms (much to the distress of our vet on annual vet visits). We also give them a couple of Marrow bones (marrow bones only). Their helath and teeth are like puppies. The vet is always amazed. We also have two rescue cats one in now 12 years old and both have a similar diet to the dogs. Both are ful of fun and healthy and vermin free! All our other animals ov er the last 47 years lived long and healthy lives dying only of old age and having had the same diets" 10/31/2007: Marilyn from Bloomfield, New Jersey writes: "My dog (shepard/pit mix) was diagnosed with hemangiosarcoma when she was 51/2 yrs old. This is a cancer that forms in the lining of the blood vessels and is known to affect the spleen and heart. At this time, there is no known cure. The condition started inside her nose and was making its way toward the brain. The veterinarian gave her 5 wks to live but instead she lived for 22 months. No medication was prescribed and I believe that she lived that long due to a diet consisting of vitamins, steamed vegetables with chicken and fish and 1 clove of garlic with every meal. (She was 60 lbs at the time) Her coat became very shiny and soft,(not to mention she stopped shedding), she was exhibiting energy and was even found with normal blood values even though her condition condemned her to anemia. Unfortunately she lost her battle to the cancer as it eventually made it's way to the brain. While some state that garlic is dangerous, used correctly and in moderation, it will demonstrate homeopathic properties. Given what I know and what I've experienced, I intend to continue using it with my future canine companions and support its use in moderation." 10/25/2007: Joey from Las Vegas, NV writes: "Sorry to bust everyone's bubble, but I have been feeding my dog a heaping teaspoon of crushed garlic twice-a-day with his dry food for 10 years. I took him to a new vet a few months ago. He guessed his age as FIVE. My dog loves it. He is in perfect health and I believe garlic is one of the things that has kept him young. He's now 10 years 7 months. Then again I also feed him 2000 mg of MSM a day, a multi vitamin, glucosmine/condorotin (spell check please) and water soluble silver and minerals. I don't buy into what the so-called experts say. I go by what my experience teaches me. And I think garlic has been GREAT for him. In fact, he very rarely gets sick and I don't use any poison flea control crap that the vets push on you or vaccinations that can ruin his immune system. He’s a Sheltie Mix and his coat is gorgeous. And I predict he’ll live to at least 20. All animals can live longer lives through correct supplementation." 10/13/2007: Denise from Corrolitos, Ca writes: "I have appreciated the comments on earthclinic in regards to dogs and garlic. I was raised with dogs eating garlic to prevent or rid them of worms and fleas.I ended up terribly concerned at the sudden rash of information this is harmful to my dogs as no one would want to intentionally cause illness or death of a beloved pet. my dogs are sisters now three years old they had been eating garlic powder since 6 months I am certain it rid them of worms They eat canned food mixed with dry and water or broth with what would be a reasonable amount of garlic POWDER ie: suitable for a pet parents taste. I had stopped feeding them the powder for awhile gravely concerned for their health. Suddenly I noticed duller coats, itching ,fleas and a brief return of hinny draging (worms) after this I returned them to the seasoning amount of garlic powder behold shinner coats less flea annoyance and no worms. I spoke to pet food providers asking about tomatoes since their brand of dog food contained tomatoes I was told the tomatoes in the food are not harmful to dogs since they are powdered. Last I can say Im not feeding my dogs tomatoes (too much acid) but Im keeping my eyes open and tolerating my garlic powder kisses." 9/30/2007: Dean from Los Angeles, California writes: "I have cooked chicken breasts or whole chickens for my Samoyeds for many years. They do not eat canned dog food or dry dog food. I have always sprinkled garlic while cooking their meals. They get steamed long grain brown rice as well in the mix. I just saw on a morning show that you shouldn't give your dog garlic (I think it was the Today Show). Now I'm worried, I've fed them garlic for years, do I stop now? They are 11 and 12 and in excellent health and very playful. People always think they are pups. I have the vet check their blood yearly and nothing has ever come back bad but I've never asked her about garlic, I will when I return home but in the meantime. Now that this show mentioned chocolate and garlic in the same breath as bad, I'm concerned. I also sprinkle 1500mg of glucosimine daily in their food. Is there a study of if the dogs are always fed garlic and then what happens if it is just pulled from their diet all together? thanks." 9/13/2007: Lou from NY, NY writes: "Been feeding my chihuahua raw garlic (1 clove)and some powered garlic (aged) 3x a week for YEARS! He's 9 years old. And he gets a one mile walk every day for exercise. I thank God for his health, that he has never been to the vet for any problems!" 9/2/2007: Jermin Bautista from Caloocan, Philippines writes: "I fed my dog his regular dinner (Dog food) tonight. I'm using royal canin for adult. my chihuahua is a 1 yr and a half and a bit picky on dog foods so I decided to sprinkle a small amount of a regular McKormic Garlic. He ate it in a minute and even went repeatedly back to his food dish for more. I think garlic is good for your dogs but just don't feed it in large amounts. thus, if parasites hate it then its a natural way to prevent it.anything that is too much is BAD. i believe you shoud be avoiding chocolates and sweets for your dogs including nuts rather than Garlic. Its a ntural Herb and those sites that indicate garlic is bad is all wrong.some dogs were fed heavy on garlic, some maybe had food allergies, some had just blamed garlic on their already diseased dogs. If it's poisonous then every dog will die in just a pinch of garlic. It's just common sense. And to end this up, Garlic is safe in good amounts (According to your dog's weight, allergy tests.)" 8/16/2007: Lena from Vienna, Austria writes: "I have been giving garlic to my 8 yrs old golden for the last 7 yrs. Never raw - as it is rather sharp, however I always added it to his chicken of beef stew and once soft meshed it in his food. Every time I go to the vet or we are in the dog park I get compliments for how-well cared the dog is. Mac looks and feels great (thanks for the part that he gets good home cooked food - and no processed commercial dry food). I think garlic helps me keep Mac healthy and happy. I find it so sweet that sometimes he has this typical-human garlic breath in the morning! This is indeed - the only side effect!" mam napisac więcej? jeszcze duzo tego jest ;) Quote
Chefrenek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Powiem, Ci tak. Jak ktoś chce karmić psa barfem, ok. Jak suchym też ok. Ale nie podoba mi się to, że na siłę próbujesz wmówić innym swoje racje. Dla mnie to co piszą na forach to tylko dodatek bo i tak pierwsze zdanie (dla mnie najcenniejsze) ma mój weterynarz. Quote
Upiór Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Chefrenek']Powiem, Ci tak. Jak ktoś chce karmić psa barfem, ok. Jak suchym też ok. Ale nie podoba mi się to, że na siłę próbujesz wmówić innym swoje racje. Dla mnie to co piszą na forach to tylko dodatek bo i tak pierwsze zdanie (dla mnie najcenniejsze) ma mój weterynarz.[/QUOTE] a twoj weterynarz to jest specjalista od jedzenia czy od leczenia chorob? jak od jedzenia, to ja tez poproszę jego namiary :lol: Quote
Chefrenek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Vici i Jeannie']a twoj weterynarz to jest specjalista od jedzenia czy od leczenia chorob? jak od jedzenia, to ja tez poproszę jego namiary :lol:[/quote] Takiego doświadczenia jakie ma mój weterynarz, Ty nigdy nie będziesz miała. Choćbyś stanęła na głowie.:cool1: Quote
ladyyork Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Zobaczcie tu po wielkich prośbach wziełą przysmak:loveu:muj niejadek kochany [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/197/f972029da831d165.jpg[/IMG][/URL] Quote
Upiór Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Chefrenek']Takiego doświadczenia jakie ma mój weterynarz, Ty nigdy nie będziesz miała. Choćbyś stanęła na głowie.:cool1:[/QUOTE] ja nie weterynarka i nigdy ją nie będę, ale ja bardzo duzo casu oddaję na rozne studia o psim jedzeniu, jezeli twoj weterynarz oddaje tyle samo, to wtedy ok, ale jakos wątpię :cool3: wtedy nie mialby czasu na operacje i w ogole na prowadzenie kliniki Quote
Chefrenek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Vici i Jeannie']ja nie weterynarka [/quote] To przestań mądrzyć się tak jakbyś nią była. Quote
Upiór Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Chefrenek']To przestań mądrzyć się tak jakbyś nią była.[/QUOTE] Boze...:shake: ty masz zly dzien czy co? :shake: ja o weterynarnych rzeczach i nie wymądrzam się, nie proszę oddac mnie twego psa na wyleczenie czy na operację :evil_lol: ;) jak ty chcesz konsultowac się o karmieniu z weterynarem, to proszę, ja ci nie przeszkadzam, ale z kim mnie konsultowac się i czy podawac czosnek czy nie, to ty mnie tez nie wskazuj tu dobrze? zaczęlas chyba ty, nie? :cool3: ciekawo kto produkuje takie rzeczy??? [url]http://www.familypet.com/index.php?productID=6484_dog_medications[/url] moze jacys durnie, ktore nic a nic nie wiedzą? :) Quote
Chefrenek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Bossz. Przecież to to samo co Rumen Tabs. Please to jest bardziej homeopatia niż lekarstwo. Poza tym dietetykiem też nie jesteś. Pozjadałaś wszystkie rozumy a to nie jest dobry znak. Quote
Upiór Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Chefrenek']Bossz. Przecież to to samo co Rumen Tabs. Please to jest bardziej homeopatia niż lekarstwo. Poza tym dietetykiem też nie jesteś. Pozjadałaś wszystkie rozumy a to nie jest dobry znak.[/QUOTE] a gdzie ja mowilam, ze to lekarstwo, no gdzie??? po prostu nam pomoga od pchel i robakow, poki pomaga, poty nie kupujemy lekow dla psa... ty mnie podalas artykul, ze czosnek jest szkodliwy, a ja ci mowię, ze tylko w duzych ilosciach i moze dla chorych psow tez moze nie sprawdzic się... ale zdrowemu psu mozna go podawac, a jak jest na BARF'ie czy RAW to nawet trzeba i juz :razz: podalam ci rozne przypadki, co same ludzie napisali, znalazlam ci jakies witaminy z czosnkiem, więc moze przyznaj, ze ja mialam rację, co? bo to juz robi się nie fajne te twoje zaczepki... :shake: Quote
Chefrenek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Mój artykuł dotyczył zatrucia cebulą. ;) Mam pytanie jak zabezpieczasz swoją sunię przed kleszczami? Quote
Upiór Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Chefrenek']Mój artykuł dotyczył zatrucia cebulą. ;) Mam pytanie jak zabezpieczasz swoją sunię przed kleszczami?[/QUOTE] znaczy nie doczytalas jego do konca... a a propos cebuli, to nigdy tu na dogo nawet takiego slowa "cebula" wczesniej nie napisalam :lol: ni jak nie zabezpieczam... po prostu nie chodzę po lasach w sezonie kleszczy, a w stadionach, parkach, przy domu, czy gdzies nad jeziorem, czy rzeką kleszczy nie spotkalismy... Quote
zetka73 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Sorry ze może nie w temacie do końca, ale przeczytałam tylko kilka ostatnich wypowiedzi . Ale czy można podawać coś do jedzenia co odstrasza kleszcze?? Ja w przeciwieństwie do Vici chodzę na spacery wszędzie wiec podejrzewam ze wcześniej czy później nam sie to przytrafi PS. Mod chyba nie do końca sie orientuje ale Vici znana jest ze swoich kontrowersyjnych wypowiedzi którymi probuje narzucać swój sposób myślenia i postępowania innym. Niedawnej jak wczoraj natrafiłam nawet na post innego MODA juz bodajże z 2006 roku w ktorym to bardzo ostro upomina Vici za jej apodyktyczność i uporczywe narzucanie własnych racji :)) Quote
Upiór Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='zetka73']Sorry ze może nie w temacie do końca, ale przeczytałam tylko kilka ostatnich wypowiedzi . Ale czy można podawać coś do jedzenia co odstrasza kleszcze?? Ja w przeciwieństwie do Vici chodzę na spacery wszędzie wiec podejrzewam ze wcześniej czy później nam sie to przytrafi PS. Mod chyba nie do końca sie orientuje ale Vici znana jest ze swoich kontrowersyjnych wypowiedzi którymi probuje narzucać swój sposób myślenia i postępowania innym. Niedawnej jak wczoraj natrafiłam nawet na post innego MODA juz bodajże z 2006 roku w ktorym to bardzo ostro upomina Vici za jej apodyktyczność i uporczywe narzucanie własnych racji :))[/QUOTE] jak taka mądra jestes, to czemu się pytasz? jak juz pytasz się, to wierz co ci ludzie piszą... ty to przedziwna jakas jestes, w kazdym wątku pytasz się o rady, a potem je wszystkie odrzucasz :roll: to i rob swojemu psu po swojemu i nie pytaj się... :razz: a z tej drugiej sprawy nie muszę się tlumaczyc, ale z powodu innych dogomaniakow, do ktorych mam szacunek powiem, ze to byly dlugie sprzeczki z pewną osobą, ktora wszystkim narzucala tylko jedne jedzenie - RC :shake: jakby ona sama go produkowala... ja osobiscie mogę kilka dobrych wam podac, a nie bronic tylko jednego, ktory nawet nie jest dobry... podalam nawet linki dlaczego... no ale to stara historia... kobitka byla pewnie na nerwach, rozumiem ją, bo jej pies nie zyl wartosciowego zycia, byl po wypadku, byl chory... moze ja w takim przypadku tez by bylam zolzą... :oops: Quote
zetka73 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Vici i Jeannie']jak taka mądra jestes, to czemu się pytasz? jak juz pytasz się, to wierz co ci ludzie piszą... ty to przedziwna jakas jestes, w kazdym wątku pytasz się o rady, a potem je wszystkie odrzucasz :roll: to i rob swojemu psu po swojemu i nie pytaj się... :razz: [/quote] no właśnie pytam bo nie jestem mądra zadaje w związku z tym pytanie a jeśli nie odpowiadasz Vici na nie to nie pisz spamów [B]nie odrzucam rad - dobre rady są w cenie i wykorzystuje je[/B] np nawet wyobraź sobie twoje rady tez wykorzystuje ( kupuje jedzenie które mi poleciłaś - puszki) Ty często właśnie z[B]achowujesz sie jak wszystkowiedząca i nieomylna[/B] - to irytujące z pewnością masz doświadczenie i jakaś wiedzę ale nie znaczy ze inni jej nie maja i tylko to co ty robisz jest ok - bo zapewniam ze tak nie jest Quote
Upiór Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='zetka73']no właśnie pytam bo nie jestem mądra zadaje w związku z tym pytanie a jeśli nie odpowiadasz Vici na nie to nie pisz spamów [B]nie odrzucam rad - dobre rady są w cenie i wykorzystuje je[/B] np nawet wyobraź sobie twoje rady tez wykorzystuje ( kupuje jedzenie które mi poleciłaś - puszki) Ty często właśnie z[B]achowujesz sie jak wszystkowiedząca i nieomylna[/B] - to irytujące z pewnością masz doświadczenie i jakaś wiedzę ale nie znaczy ze inni jej nie maja i tylko to co ty robisz jest ok - bo zapewniam ze tak nie jest[/QUOTE] ktore metody wyprobowalam sama na swoim psu i zobaczylam roznice, to i mogę zdecydowanie twierdzic... lub jak duzo o tym czytalam, i nie tylko pogaduszek w forum, a naukowe artykuly tez... ja nie narzucam takich rad jak "pewna baba powiedziala..." i jezeli juz narzucam, to tylko cos o karmieniu moze, a nic drugiego na pewno :shake: a ty ze swojej strony udowodnij mnie artykulami o jedzeniu, ze ty masz rację, ze przez ciebie podawana karma jest naprawdę dobra, to wtedy pogadamy :cool1: bo ja od początku na tym forum potrafilam to udowodnic czym karmilam swego psa, ze to bylo lepsze od innych niektorych karm :eviltong: a kosmetyki, zabawki, ubranka, kokardki, legowiska, smyczki my kazdy wybieramy wedlug swego gustu oraz to, co pasuje naszym psom, a pasuje roznie, zwlaszcza kosmetyki... relacje z dziecmi: piszę, ze to nie jest dobry duet, bo dziecko MOZE skrzywdzic psa i dosc często wlasnie dzieci to robią... i dobrzy hodowcy o tym nie milczą, nawet częsc z nich sami o tym piszą... ale to tylko zdanie, opinia, a nie narzucanie... ja tez to udowodnilam, podalam linki :cool1: a jak ktos zaczyna bardzo mocno bronic wszystkich dzieci i mowic, ze one są aniolkami, to i wychodzi sprzeczka, ale pewnie nie tylko z mojej strony, co? no i gdzie ja jeszcze co narzucilam? moze tylko powiedzialam, ze ja tak nie robię, a robię inaczej i dla mojego psa to się sprawdza i kropka. To wlasnie ja, i nie tylko zresztą ja, mam wrazenie, ze ty tu przychodzisz wylec swoich zlych emocji, bo ciągle jestes niezadowolona... my tu i musimy gadac nie o pogodzie, a co jest dobre, co jest zle dla naszych pupilow i to udowodnic, jezeli to jest mozliwe... Quote
Chefrenek Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Zetka, jeśli naprawdę chcesz ochronić psa to zastosuj kropelki typu spot-on lub obróżkę. Teraz jest wysyp zarażonych kleszczy a lecznice przepełnione psami z babeszją. [quote] ja nie narzucam takich rad jak "pewna baba powiedziala..."[/quote] Zaprzeczasz sama sobie. Przecież pisałaś, że słuchasz jakiejś babki która poucza weterynarzy.:crazyeye: Rozgryzłam Cię Vici. Ty masz syndrom pierwszego psa.:diabloti: Quote
Upiór Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Chefrenek']Zetka, jeśli naprawdę chcesz ochronić psa to zastosuj kropelki typu spot-on lub obróżkę. Teraz jest wysyp zarażonych kleszczy a lecznice przepełnione psami z babeszją. Zaprzeczasz sama sobie. Przecież pisałaś, że słuchasz jakiejś babki która poucza weterynarzy.:crazyeye: Rozgryzłam Cię Vici. Ty masz syndrom pierwszego psa.:diabloti:[/QUOTE] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: jeszcze jedna, ktora lubi tylko czepic się... do tej baby nam wszystkim jeszcze bardzo daleko... ta baba o psach i o ich potrzebach wie więcej niz 20 - 30 dogomaniakow razem... więc tej babki slucham nie tylko ja, a prawie caly litewski forum... co ja mowię? kilka forum, bo ma nawet swoj wlasny... ona artykuly pisze, nie tak sobie i slucha jej weterynarzy... to ona pierwsza na Litwię odkryla chorobę babeszjozę :roll: ona nauczyla pierwszego Wilenskiego weterynarza jak z tym walczyc, chociaz sama nie jest weterynarzem... jak to rozpoznac, jakie robic badania, to znana pani kinolog, ktora ma nie jednego psa i ma ich od lat i powiem ci, ona nie jest aniolkiem, ona czasami nawet bardzo gniewnie pisze, zwlaszcza z takimi natrętnymi forumowiczami jak ty Chefrenek ;) a mimo to, ona jest tą osobą, ktorą chyba najbardziej czcią... no bo wszyscy wczesniej czy pozniej jej wybaczają jej ton, czasami prawie nie przeklenstwa, bo cenią jej wiedzę i ze ona chce tym podzielic się... To jest zrozumiale, ze barzo denerwują starych znawcow nowiczki, ktorzy tez uwazają, ze bardzo duzo znają :lol: Quote
Chefrenek Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Vici i Jeannie']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: jeszcze jedna, ktora lubi tylko czepic się... do tej baby nam wszystkim jeszcze bardzo daleko... ta baba o psach i o ich potrzebach wie więcej niz 20 - 30 dogomaniakow razem... więc tej babki slucham nie tylko ja, a prawie caly litewski forum... co ja mowię? kilka forum, bo ma nawet swoj wlasny... ona artykuly pisze, nie tak sobie i slucha jej weterynarzy... to ona pierwsza na Litwię odkryla chorobę babeszjozę :roll: ona nauczyla pierwszego Wilenskiego weterynarza jak z tym walczyc, chociaz sama nie jest weterynarzem... jak to rozpoznac, jakie robic badania, to znana pani kinolog, ktora ma nie jednego psa i ma ich od lat i powiem ci, ona nie jest aniolkiem, ona czasami nawet bardzo gniewnie pisze, zwlaszcza z takimi natrętnymi forumowiczami jak ty Chefrenek ;) a mimo to, ona jest tą osobą, ktorą chyba najbardziej czcią... no bo wszyscy wczesniej czy pozniej jej wybaczają jej ton, czasami prawie nie przeklenstwa, bo cenią jej wiedzę i ze ona chce tym podzielic się... To jest zrozumiale, ze barzo denerwują starych znawcow nowiczki, ktorzy tez uwazają, ze bardzo duzo znają :lol:[/quote] Gratuluję pomyślunku dla tych osób które wiedzę czerpią z forum :mdleje: Jeśli wyznacznikiem wiedzy ma być posiadanie własnego forum to...ja też mam swoje.:eviltong: A natrętna to jesteś Ty, do tego masz zatwardziałe poglądy. Nie przyjmujesz cudzych zdań do wiadomości. Uważasz się za Alfę i Omegę, choć nie masz kompetencji do tego. Nawet nie masz minimalnego pojęcia o biologii i fizjologii. A ostra to ja też potrafię być...jak brzytwa.:diabloti: ps. możesz napisać nazwisko tej kobiety? Quote
Recommended Posts