Saint Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ludzie powinni być ponad psami? Otóż moja Droga idź na PwP i powiedz to tym wszystkim psim nieszczęściom.. To jest efekt właśnie tego, że ludzie są ponad psami. Matka ewolucja popełniła tylko jeden, jedyny błąd w historii dziejów życia na ziemi. Sprawiła, że małpa zlazła z drzewa. Od tamtej pory z małpą działy się już tylko gorsze rzeczy. Wymyśliła politykę, skonstruowała broń, by wreszcie ubzdurać sobie, iż jest ponad wszystkim. ;) Quote
Guest NUVA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Dyzia']Myśle,że raczej chce zwrócić na siebie uwage też tak miałam tylk w inny sposób zanosił mi zabawki pod nogi:lol:Skarć go po prostu,że źle robi lub innym sposobem tym jakim nauczyłaś go nei sikać w domu :)[/quote] dokładnie Dyzia masz rację :lol: - powoli myślę , że damy radę zauważyłam ,że tu na forum jak ktoś ma jakiś problem z psem to często jest to jakoś dziwnie odbierane i zakładane z góry , że psu napewno jest źle i dzieje mu się krzywda..... a przeważnie jest tak , że psu jest tak dobrze , że chce jeszcze więcej - a przecież nie można mu na wszystko pozwolić... Quote
puli Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='NUVA']przeczytałam ten wątek...i cooo..... przecież to jest zupełnie inny przypadek..... moje dzieci nie są kilkumiesięczne ja nie jestem w zagrożonej ciąży..... [.....] problem w tym , że on chce być [B][U]ciągle[/U][/B] w centrum uwagi, jak się bawi sam to chce żeby patrzeć na niego , jak śpi to chce spać pod nogami i takie tam...... przecież nikt nie patrzy na swojego pieska 24/h... moje pytanie to nie - jak oduczyć szczeniaka sikania w domu?? tylko - jak nauczyć go żeby sam sobą się zają chociaż przez chwilę ??? i żeby nie plątał się pod nogami , bo jak nikt na niego nie patrzy to on ze "smutku" albo " złośliwie" sika... tak na marginesie - [B]czytałam ten wątek[/B].... [/QUOTE] Proponuje przeczytac jeszcze raz. Kilkakrotnie padały zalecenia aby nauczyc psa spokojnego pozostawania na swoim miejscu. Zwracano też uwage ze bezustanne nakrecenie jest szkodliwe, stresujace i moze byc przyczyną problemu. [QUOTE] zauważyłam ,że tu na forum jak ktoś ma jakiś problem z psem to często jest to jakoś dziwnie odbierane i zakładane z góry , że psu napewno jest źle i dzieje mu się krzywda..... a przeważnie jest tak , że psu jest tak dobrze , że chce jeszcze więcej - a przecież nie można mu na wszystko pozwolić... [/QUOTE] Bo to ze ktos ma problem z psem oznacza tyle ze pies ma znacznie wiekszy. W tamtym watku napisano równiez ze sikanie w mieszkaniu nie jest objawem psiego szczescia i niepohamowanej żadzy władzy tylko dyskomfortu psychicznego. Twój sikajacy pies zwiewa na widok Twojego wzroku i leje na własne posłanie. Czy uwazasz ze karcenie go zwiekszy jego poczucie bezpieczenstwa i nauczy wyciszania sie? Quote
Saint Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ależ ja Ci niczego nie zarzucam :razz: Zastanów się jeszcze raz nad ostatnim zdaniem z Twojego ostatniego posta - i dobrze je przemyśl :evil_lol: Quote
Guest NUVA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 LUDZIE PONAD PSEM !!!! ZAWSZE !!!! MUSICIE TO ZROZUMIEĆ nie przypisujcie mi znęcania się nad zwierzętami przez innych ludzi - to jest poprostu żałosne. NIGDZIE NIE NAPISAŁAM , ŻE BIJĘ SWOJEGO PSA i nie rzyczę sobie tego Zwierzęta też się zagryzają i zżerają... dlaczego nikt nie mówi "o brzydkie zwierzątko -to większe zjadło mniejsze ??? nieee - to jest ok. bo tak ich natura stworzyła..... ludzie mają rozum a zwierzęta nie i zawsze będą ponad..... Quote
puli Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='NUVA'] nie przypisujcie mi znęcania się nad zwierzętami przez innych ludzi - to jest poprostu żałosne. NIGDZIE NIE NAPISAŁAM , ŻE BIJĘ SWOJEGO PSA i nie rzyczę sobie tego [/quote] A czy ktos cos takiego sugerował? [QUOTE]ludzie mają rozum a zwierzęta nie i zawsze będą ponad..... [/QUOTE] Sugerujesz ze Twój pies nie ma rozumu? :evil_lol: Zawsze ponad? Niewiele byłby wart Twój rozum gdybys znalazła sie daleko od ciepłych kapci, telefonu, netu i lodówki. Mogłoby sie okazac ze Twój pies poradzilby sobie znacznie lepiej ze zdobyciem pozywienia i schronienia :evil_lol: Quote
Saint Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Tak, stawiamy zwierzęta wyżej, bo wierzymy, że nie ma słów ani gestów równie wiarygodnych jak psie podanie łapy… ;) Quote
Saint Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='WŁADCZYNI'] Saint psy nie bywają złośliwe, takie urocze i dobre stworzonka nie umieją postępować złośliwie! Zupełnie tak jak ja:evil_lol:[/quote] Oj umieją umieją, zresztą nie tylko psy ;) Choćby i słonie również ;) Złośliwość w świecie zwierząt wcale nie jest taką abstrakcyjną cechą ;) Quote
Guest NUVA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 puli - nie wycinaj z kontekstu moich wypowiedzi..... wracając do wątku który podsunęła mi do przeczytania inna forumowiczka........ przecież kazaliście jej się wyskrobać !!!!! bo pies leje w domu , kazaliście ryzykować [B]ŻYCIE [/B]dziecka ibiegać na spacery.... to jest chore - macie zupełnie przyćmione wartości ŻYCIE LUDZKIE czy siusianie pieska Quote
Saint Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Dwa posty mi tak wysoko przeskoczyły :mad: Quote
puli Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='NUVA']puli - nie wycinaj z kontekstu moich wypowiedzi..... wracając do wątku który podsunęła mi do przeczytania inna forumowiczka........ przecież kazaliście jej się wyskrobać !!!!! bo pies leje w domu , kazaliście ryzykować [B]ŻYCIE [/B]dziecka ibiegać na spacery.... to jest chore - macie zupełnie przyćmione wartości ŻYCIE LUDZKIE czy siusianie pieska[/QUOTE] A co to ma do tematu watku? Pies leje w domu. Zgadza sie? Zdiagnozowano, udzielono konkretnych rad i napisano co mozna zrobic dla poprawy jego dobrostanu. Napisała to m.in osoba która jest doswiadczonym wybitnym szkoleniowcem. Zgadza sie? No to proponuje przemyslec a nie podniecac sie radami co do cudzej ciąży. I jeszcze jedno: nie jestem " ..ście" i odpowiadam wyłącznie za własne wypowiedzi. Quote
Guest NUVA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Bo to ze ktos ma problem z psem oznacza tyle ze pies ma znacznie wiekszy. nie prawda Quote
WŁADCZYNI Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Muszę to płacić podatki, a nie rozumieć dlaczego niektórzy stawiają rozwrzeszczane potwory ponad psami. :diabloti: Dla mnie w hierarchi pies jest ponad dzieckiem, psa mam i chcę mieć a dziecka nie. Jeżeli uważasz ze Twój pies nie myśli, to nie mamy o czym rozmawiać. Całe szkolenie klikerowe opiera się na tym że pies myśli, kojarzy, kombinuje etc Saint psy nie bywają złośliwe, takie urocze i dobre stworzonka nie umieją postępować złośliwie! Zupełnie tak jak ja:evil_lol: Quote
puli Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='NUVA']to się nazywa INSTYNKT[/QUOTE] Musze Cie zmartwić. Mylisz działania instynktowne z wyuczonymi . Quote
Guest NUVA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='puli']A czy ktos cos takiego sugerował? Sugerujesz ze Twój pies nie ma rozumu? :evil_lol: Zawsze ponad? Niewiele byłby wart Twój rozum gdybys znalazła sie daleko od ciepłych kapci, telefonu, netu i lodówki. Mogłoby sie okazac ze Twój pies poradzilby sobie znacznie lepiej ze zdobyciem pozywienia i schronienia :evil_lol:[/quote] to się nazywa INSTYNKT Quote
Guest NUVA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 muszę cie zmarwić ani mój ani twój nie ma rozumu...... przecież co chwile czytam : biedny piesek nie rozumie że źle zrobił niszcząc meble, sikając na dywan, drapiąc drzwi itp. to w końcu ma rozum, ale jest głupi ??? czy nie ma rozumu bo jest zwierzęciem Quote
puli Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='NUVA'] przecież co chwile czytam : biedny piesek nie rozumie że źle zrobił niszcząc meble, sikając na dywan, drapiąc drzwi itp. to w końcu ma rozum, ale jest głupi ??? czy nie ma rozumu bo jest zwierzęciem[/QUOTE] A Twoje dziecko od urodzenia rozumiało ze robi źle lejac w pieluchy, niszczac zabawki, targajac ksiazki i wtykajac palce do gniazdek? Bo moje to chyba glupie było albo bez rozumu albo z rozumem ale głupie bo musialam go wszystkiego uczyć. :evil_lol: Quote
Saint Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Nie santi, tylko Saint. Nie anonimowe - a w moim przypadku anonimowy. I bynajmniej anonimowy nie jestem, 'trochę' ludzi mnie tu zna, nie rozumiem dlaczego tak się oburzasz? Czyżby brakowało argumentów? No cóż.. bywa i tak.. Quote
Guest NUVA Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Puli wŁadczyni i santi powiem to tylko raz [b][size=6]wara od moich dzieci [/size][/b] i pamiĘtajcie nie jesteŚcie anonimowe Żegnam Quote
puli Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='Saint'] Czyżby brakowało argumentów? No cóż.. bywa i tak..[/QUOTE] Przede wszystkim to brakło umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. Za moich czasów wymagano w szkole pisania streszczen, recenzji i takich innych pozytecznych rzeczy. Teraz sie tylko klika . :evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 A to anonimowe to groźba jakaś była? :evil_lol: Anonimowa nie jestem i być nie muszę, bo nie napisałam niczego czego nie powiedziałabym w 'realu'. Nie interesują mnie Twoje dzieci, tak jak niczyje dzieci do pedofilki mi daleko, podejrzewam że pozostałym dogomaniakom równiez. Każdy ma to co chce - psa, dzieci, rybki. Osobiście wolę psy. O rozumie nie chce mi się dyskutować, ale cóż wielu ludzi wciąż wierzy że Ziemia jest płaska:lol: Quote
Saint Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Władczyni - a niby jaka jest? No weeeeeź.. to poważnie nie jest płaska? :-( puli - ano ja też musiałem takowe rzeczy pisać.. ale nie żałuję ;) pomijam fakt, uczenia się wierszy na pamięć :evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='puli']Przede wszystkim to brakło umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. Za moich czasów wymagano w szkole pisania streszczen, recenzji i takich innych pozytecznych rzeczy. Teraz sie tylko klika . :evil_lol:[/QUOTE] za moich czasów też wymagano takich rzeczy, oraz nikt nie klikał. :placz: Saint wróć do szkoły jak nie wiesz:diabloti: Quote
Saint Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Esz.. Chyba czas się cofnąć do podstawówki.. na "poważną naukę" widać jeszcze u mnie za wcześnie skoro mam takie braki w elementarnej wiedzy :-( ale mi humor popsułaś :-( Quote
puli Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Nastepny co złosliwie sika. Epidemia jakas czy co? [url=http://pies.onet.pl/13,20634,41,pies_swiadomie_obsikuje_moje_rzeczy,ekspert_artykul.html]Pies świadomie obsikuje moje rzeczy - Onet.pl Pies[/url] :evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts