Jump to content
Dogomania

żeby zrobić mi na złość..... SIKA....

Recommended Posts

Posted

Ludzie powinni być ponad psami?
Otóż moja Droga idź na PwP i powiedz to tym wszystkim psim nieszczęściom..
To jest efekt właśnie tego, że ludzie są ponad psami.
Matka ewolucja popełniła tylko jeden, jedyny błąd w historii dziejów życia na ziemi.
Sprawiła, że małpa zlazła z drzewa. Od tamtej pory z małpą działy się już tylko gorsze rzeczy. Wymyśliła politykę, skonstruowała broń, by wreszcie ubzdurać sobie, iż jest ponad wszystkim.

;)

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dyzia']Myśle,że raczej chce zwrócić na siebie uwage też tak miałam tylk w inny sposób zanosił mi zabawki pod nogi:lol:Skarć go po prostu,że źle robi lub innym sposobem tym jakim nauczyłaś go nei sikać w domu :)[/quote]

dokładnie Dyzia masz rację :lol: - powoli myślę , że damy radę

zauważyłam ,że tu na forum jak ktoś ma jakiś problem z psem to często jest to jakoś dziwnie odbierane i zakładane z góry , że psu napewno jest źle i dzieje mu się krzywda..... a przeważnie jest tak , że psu jest tak dobrze , że chce jeszcze więcej - a przecież nie można mu na wszystko pozwolić...

Posted

[quote name='NUVA']przeczytałam ten wątek...i cooo..... przecież to jest zupełnie inny przypadek..... moje dzieci nie są kilkumiesięczne ja nie jestem w zagrożonej ciąży.....
[.....]

problem w tym , że on chce być [B][U]ciągle[/U][/B] w centrum uwagi, jak się bawi sam to chce żeby patrzeć na niego , jak śpi to chce spać pod nogami i takie tam...... przecież nikt nie patrzy na swojego pieska 24/h...

moje pytanie to nie - jak oduczyć szczeniaka sikania w domu?? tylko - jak nauczyć go żeby sam sobą się zają chociaż przez chwilę ??? i żeby nie plątał się pod nogami , bo jak nikt na niego nie patrzy to on ze "smutku" albo " złośliwie" sika...

tak na marginesie - [B]czytałam ten wątek[/B].... [/QUOTE]
Proponuje przeczytac jeszcze raz.
Kilkakrotnie padały zalecenia aby nauczyc psa spokojnego pozostawania na swoim miejscu. Zwracano też uwage ze bezustanne nakrecenie jest szkodliwe, stresujace i moze byc przyczyną problemu.

[QUOTE]
zauważyłam ,że tu na forum jak ktoś ma jakiś problem z psem to często jest to jakoś dziwnie odbierane i zakładane z góry , że psu napewno jest źle i dzieje mu się krzywda..... a przeważnie jest tak , że psu jest tak dobrze , że chce jeszcze więcej - a przecież nie można mu na wszystko pozwolić...
[/QUOTE]
Bo to ze ktos ma problem z psem oznacza tyle ze pies ma znacznie wiekszy.
W tamtym watku napisano równiez ze sikanie w mieszkaniu nie jest objawem psiego szczescia i niepohamowanej żadzy władzy tylko dyskomfortu psychicznego.
Twój sikajacy pies zwiewa na widok Twojego wzroku i leje na własne posłanie.
Czy uwazasz ze karcenie go zwiekszy jego poczucie bezpieczenstwa i nauczy wyciszania sie?

Posted

LUDZIE PONAD PSEM !!!! ZAWSZE !!!! MUSICIE TO ZROZUMIEĆ

nie przypisujcie mi znęcania się nad zwierzętami przez innych ludzi - to jest poprostu żałosne. NIGDZIE NIE NAPISAŁAM , ŻE BIJĘ SWOJEGO PSA i nie rzyczę sobie tego
Zwierzęta też się zagryzają i zżerają... dlaczego nikt nie mówi "o brzydkie zwierzątko -to większe zjadło mniejsze ??? nieee - to jest ok. bo tak ich natura stworzyła.....

ludzie mają rozum a zwierzęta nie i zawsze będą ponad.....

Posted

[quote name='NUVA']
nie przypisujcie mi znęcania się nad zwierzętami przez innych ludzi - to jest poprostu żałosne. NIGDZIE NIE NAPISAŁAM , ŻE BIJĘ SWOJEGO PSA i nie rzyczę sobie tego [/quote]
A czy ktos cos takiego sugerował?

[QUOTE]ludzie mają rozum a zwierzęta nie i zawsze będą ponad..... [/QUOTE]
Sugerujesz ze Twój pies nie ma rozumu? :evil_lol:

Zawsze ponad?
Niewiele byłby wart Twój rozum gdybys znalazła sie daleko od ciepłych kapci, telefonu, netu i lodówki. Mogłoby sie okazac ze Twój pies poradzilby sobie znacznie lepiej ze zdobyciem pozywienia i schronienia
:evil_lol:

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']
Saint psy nie bywają złośliwe, takie urocze i dobre stworzonka nie umieją postępować złośliwie! Zupełnie tak jak ja:evil_lol:[/quote]

Oj umieją umieją, zresztą nie tylko psy ;)
Choćby i słonie również ;)
Złośliwość w świecie zwierząt wcale nie jest taką abstrakcyjną cechą ;)

Posted

puli - nie wycinaj z kontekstu moich wypowiedzi..... wracając do wątku który podsunęła mi do przeczytania inna forumowiczka........ przecież kazaliście jej się wyskrobać !!!!! bo pies leje w domu , kazaliście ryzykować [B]ŻYCIE [/B]dziecka ibiegać na spacery.... to jest chore - macie zupełnie przyćmione wartości ŻYCIE LUDZKIE czy siusianie pieska

Posted

[quote name='NUVA']puli - nie wycinaj z kontekstu moich wypowiedzi..... wracając do wątku który podsunęła mi do przeczytania inna forumowiczka........ przecież kazaliście jej się wyskrobać !!!!! bo pies leje w domu , kazaliście ryzykować [B]ŻYCIE [/B]dziecka ibiegać na spacery.... to jest chore - macie zupełnie przyćmione wartości ŻYCIE LUDZKIE czy siusianie pieska[/QUOTE]
A co to ma do tematu watku?
Pies leje w domu. Zgadza sie?
Zdiagnozowano, udzielono konkretnych rad i napisano co mozna zrobic dla poprawy jego dobrostanu. Napisała to m.in osoba która jest doswiadczonym wybitnym szkoleniowcem. Zgadza sie?

No to proponuje przemyslec a nie podniecac sie radami co do cudzej ciąży.

I jeszcze jedno: nie jestem " ..ście" i odpowiadam wyłącznie za własne wypowiedzi.

Posted

Bo to ze ktos ma problem z psem oznacza tyle ze pies ma znacznie wiekszy.

nie prawda

Posted

Muszę to płacić podatki, a nie rozumieć dlaczego niektórzy stawiają rozwrzeszczane potwory ponad psami. :diabloti:
Dla mnie w hierarchi pies jest ponad dzieckiem, psa mam i chcę mieć a dziecka nie.

Jeżeli uważasz ze Twój pies nie myśli, to nie mamy o czym rozmawiać. Całe szkolenie klikerowe opiera się na tym że pies myśli, kojarzy, kombinuje etc

Saint psy nie bywają złośliwe, takie urocze i dobre stworzonka nie umieją postępować złośliwie! Zupełnie tak jak ja:evil_lol:

Posted

[quote name='puli']A czy ktos cos takiego sugerował?

Sugerujesz ze Twój pies nie ma rozumu? :evil_lol:

Zawsze ponad?
Niewiele byłby wart Twój rozum gdybys znalazła sie daleko od ciepłych kapci, telefonu, netu i lodówki. Mogłoby sie okazac ze Twój pies poradzilby sobie znacznie lepiej ze zdobyciem pozywienia i schronienia
:evil_lol:[/quote]

to się nazywa INSTYNKT

Posted

muszę cie zmarwić ani mój ani twój nie ma rozumu......

przecież co chwile czytam : biedny piesek nie rozumie że źle zrobił niszcząc meble, sikając na dywan, drapiąc drzwi itp.

to w końcu ma rozum, ale jest głupi ??? czy nie ma rozumu bo jest zwierzęciem

Posted

[quote name='NUVA']
przecież co chwile czytam : biedny piesek nie rozumie że źle zrobił niszcząc meble, sikając na dywan, drapiąc drzwi itp.

to w końcu ma rozum, ale jest głupi ??? czy nie ma rozumu bo jest zwierzęciem[/QUOTE]
A Twoje dziecko od urodzenia rozumiało ze robi źle lejac w pieluchy, niszczac zabawki, targajac ksiazki i wtykajac palce do gniazdek?
Bo moje to chyba glupie było albo bez rozumu albo z rozumem ale głupie bo musialam go wszystkiego uczyć.

Posted

Nie santi, tylko Saint.
Nie anonimowe - a w moim przypadku anonimowy.
I bynajmniej anonimowy nie jestem, 'trochę' ludzi mnie tu zna, nie rozumiem dlaczego tak się oburzasz?
Czyżby brakowało argumentów?
No cóż..
bywa i tak..

Posted

Puli wŁadczyni i santi

powiem to tylko raz

[b][size=6]wara od moich dzieci [/size][/b]

i pamiĘtajcie nie jesteŚcie anonimowe Żegnam

Posted

[quote name='Saint']
Czyżby brakowało argumentów?
No cóż..
bywa i tak..[/QUOTE]
Przede wszystkim to brakło umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Za moich czasów wymagano w szkole pisania streszczen, recenzji i takich innych pozytecznych rzeczy. Teraz sie tylko klika .

Posted

A to anonimowe to groźba jakaś była? :evil_lol:
Anonimowa nie jestem i być nie muszę, bo nie napisałam niczego czego nie powiedziałabym w 'realu'.
Nie interesują mnie Twoje dzieci, tak jak niczyje dzieci do pedofilki mi daleko, podejrzewam że pozostałym dogomaniakom równiez. Każdy ma to co chce - psa, dzieci, rybki. Osobiście wolę psy.

O rozumie nie chce mi się dyskutować, ale cóż wielu ludzi wciąż wierzy że Ziemia jest płaska:lol:

Posted

Władczyni - a niby jaka jest? No weeeeeź.. to poważnie nie jest płaska? :-(

puli - ano ja też musiałem takowe rzeczy pisać.. ale nie żałuję ;)
pomijam fakt, uczenia się wierszy na pamięć :evil_lol:

Posted

[quote name='puli']Przede wszystkim to brakło umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Za moich czasów wymagano w szkole pisania streszczen, recenzji i takich innych pozytecznych rzeczy. Teraz sie tylko klika .
:evil_lol:[/QUOTE]

za moich czasów też wymagano takich rzeczy, oraz nikt nie klikał. :placz:

Saint wróć do szkoły jak nie wiesz:diabloti:

Posted

Esz..
Chyba czas się cofnąć do podstawówki..
na "poważną naukę" widać jeszcze u mnie za wcześnie skoro mam takie braki w elementarnej wiedzy :-(
ale mi humor popsułaś :-(

Posted

Nastepny co złosliwie sika. Epidemia jakas czy co?
[url=http://pies.onet.pl/13,20634,41,pies_swiadomie_obsikuje_moje_rzeczy,ekspert_artykul.html]Pies świadomie obsikuje moje rzeczy - Onet.pl Pies[/url]
:evil_lol::evil_lol: