Rybc!a Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Gdy do schroniska trafia pies bezdomny, który nigdy nie miał swojego domu, z czasem wydaje się być szczęśliwy. Traci co prawda wolność, ale zyskuje ciepłą budę i zawsze pełną miskę. Gdy do schroniska trafia pies, który był maltretowany przez swojego właściciela, z dala od swego oprawcy zyskuje spokój. A co zyskuje taki pies jak Baton? Baton, który miał dom, swoje miejsce na kanapie przy ukochanym panu, pełną miskę, zabawki, spokój? Co zyskał Baton?... Spójrz w jego oczy… Znajdziesz w nich odpowiedź na to pytanie… Baton stał się ofiarą ludzi, którzy zwierzęta traktują jak zabawki. Zabawki, które dopóki są nowe, ładne - cieszą, gdy się znudzą - trafiają w kąt… Jak bardzo Baton chciałby trafić tylko w kąt… Jak bardzo… Niestety, gdy podrósł, gdy przestał być tak uroczy i zabawny, gdy przestał ślicznie przekrzywiać główkę… trafił do schroniska… Do schroniska, w którym nie zyskał NIC… Czy to możliwe, by okrutny los się odmienił? Odmienił się i tym razem dał prezent Batonowi? Właśnie jej - samotnemu, odrzuconemu, zwykłemu kundelkowi?... Czy to możliwe, by los dał mu prezent, o jakim marzy każdy bezdomny, samotny, odrzucony, zwykły kundelek?… By dał mu prezent, jakim jest… dom?… Jeśli możesz podarować Batonowi taki prezent… Jeśli możesz podarować mu kawałek podłogi w swoim domu… Jeśli możesz dać mu miejsce w swoim sercu… Jeśli możesz oddać mu siebie do kochania… Bezdomny Baton czeka… Baton jest młodym, około 2-3 letnim psem. Dzieli boks ze znacznie większymi samcami, jednak radzi sobie, czasem próbuje je zdominować. Preferowany dom dla Batona, to dom w którym nie będzie innych samców, aby sam mógł się nacieszyć SWOIM panem . Widać, że jest ' domowym psiakiem ' . Gdy wolontariusze wyłożyli koce w boksach, Baton od razu się na nim położył, wtulił. Bardzo mu tego brakuje. Kontakt: GG 5722414 email [email protected] GSM 691- 364- 660 Quote
gops Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 pfff ten pies nazywa sie Terror :diabloti: znaczy sie ja tak na niego mowie :evil_lol: warczal na wszystkie psy na spacerze po kolei , ale sie nie przejely tym :razz: byl najmniejszy a ciagnal jak lokomotywa -chyba z tego szczescia ze spacerku ;) nadaje sie dla starszych ludzi ,bo w polowie spaceru juz chcial wracac , wystarcza mu krotsze spacerki ;) dal sie wziasc na rece, sprawdzic sobie zeby , podnosic lapy ;) kochany jest :loveu: Quote
Rybc!a Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Gops, ty chyba jeszcze ciągnącego psa nie prowadziłaś . :diabloti: Quote
gops Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Rybc!a']Gops, ty chyba jeszcze ciągnącego psa nie prowadziłaś . :diabloti:[/quote] :eviltong: prowadze codziennie moj parowozik kochany :diabloti: chodzilo mi o to ze jak na swoje ok.10kg to ma sile i ciagnie :razz: naprawde ciagnie ,tak ze sie prawie przewracalam na tym lodzie w lesie :eviltong: ale i tak jest kochany :loveu: Quote
Rybc!a Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='gops']:eviltong: prowadze codziennie moj parowozik kochany :diabloti: chodzilo mi o to ze jak na swoje ok.10kg to ma sile i ciagnie :razz: naprawde ciagnie ,tak ze sie prawie przewracalam na tym lodzie w lesie :eviltong: ale i tak jest kochany :loveu:[/quote] Oj nie przesadzaj. Masz małe psy, Baton też jest mały. Ponoć był najspokojniejszy z całego spaceru . Więc nie gadaj, że się przewracałaś, bo na wszystkich zdjęciach, które widziałam , trzymałaś równowagę,a na aparacie Vitki zdjęć było baaardzo dużo. :) Co innego Kordonia . Ona to miała dopiero ciągnącego psa. Więc bez przesadyzmu . ;) Quote
Valeur248 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 I pyszczek ma taki spokojny, sympatyczny:loveu: Quote
gops Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 wiadomo ze niema tyle sily co duze psy ,ale w swoim malym cialku ma sile :diabloti: moje domowe 14kg ma wiecej sily pociagowej niz nie jeden duzy pies :eviltong: on ma cos z teriera ,napewno troche charakterek . sama widzisz ze jest z duzymi psami a sie nie daje :razz: to tyle moge powiedziec po jednym spacerku , zeby poznac go lepiej potrzeba jeszcze kilku napewno;) Quote
Valeur248 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ja niestety znam go tylko zza krat. Gops, chyba Ci bannerek nie działa?:eviltong: Quote
gops Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Valeur248'] Gops, chyba Ci bannerek nie działa?:eviltong:[/quote] a no nie dziala rzeczywiscie :crazyeye: nie wiedzialam,zaraz pokombinuje dlaczego :mad: Quote
Rybc!a Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Baton dziś, razem ze swoim boksowym kolegą Demonem pojechali do nowego domu. Przyjechał pan, szukał dwóch psiaków: dużego i mniejszego, z jednego boksu, żeby się ze sobą dogadywały. Psiaki będą mieszkały w firmie, w nocy będą mogły biegać na terenie. Mój niezawodny ojciec powiedział mężczyźnie wszystko, powiedział, że Demon nie lubi być zamykany. Pan powiedział, że będzie go przyzwyczajać, że w boksie będą wyłącznie na czas przyjścia klientów. By się nie martwić, bo oni pieska tam mieli, żyło mu się bardzo długo i dobrze. Myślę, że będzie dobrze. Może byśmy się dowiedziały jaka to firma i pojechały zobaczyć ? :smile: Quote
Recommended Posts