Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='PUENTA imszar']
1. gdzie można kupić jakaś szeroką oponę, lub co może być zamiast popony?
[/quote]

Kopnij sie do najblizszego wulkanizatora , z pewnoscia odpali Ci jakas niepotrzebna oponke od motoroweru.

Ale jesli masz przeszkody z rurek PCV to opona gumowa moze byc za ciezka.
W sklepach buduwlanych sa takie szerokie rury , karbowane, w ktore chowa sie przewody , takie cos tez sprawdzi sie zamiast oponki.

• Replies 507
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='PATIszon']A to: [URL="http://psiakraina.hg.pl/"]http://psiakraina.hg.pl/[/URL]

chyba taka odleglosc Cie nie przeraza?[/QUOTE]
Szzcerze mówiąc to nie wiadomo kiedy rozpoczna się tam treningi agility. Miały być od września, ale... :roll:.

Posted

[quote name='Cimi']Szzcerze mówiąc to nie wiadomo kiedy rozpoczna się tam treningi agility. Miały być od września, ale... :roll:.[/quote]

Ale [b]dziobek[/b] napisal, ze

[quote][B]nie koniecznie musi to być AGILITY[/B] jaa generalnie chciałbym coś robić z psem jeśli to będzie [B]flyball[/B] czy [B]frisbee[/B] też bedzie OK.
[COLOR=black]Poza tym, [B]chciałbym pogadać z kimś na ten temat[/B] i chciałbym, żeby mi ktoś to pokazał i TYLE !!![/quote][/COLOR]

Posted

[quote name='Cimi']Szzcerze mówiąc to nie wiadomo kiedy rozpoczna się tam treningi agility. Miały być od września, ale... :roll:.[/quote]

[COLOR=black]@ Alll[/COLOR]
[COLOR=black]Tak dzwoniłem tam !!![/COLOR]
[COLOR=black]Pani mówiła mii że w ciągu 2-uch tygodni rozłożą tor i ogrodzą.[/COLOR]
[COLOR=black]Umówiłem się z nią, że wtedy podjadę pogadać sobię z nią i popróbować też można !![/COLOR]
[COLOR=black]Ale treningi faktycznie mają być od września jak znajdą szkoleniowca.[/COLOR]
[COLOR=black] [/COLOR]
[COLOR=black]W Katowicach ogłasza się jeszcze Gostar, ale jak zadzwoniłem powiedzieli, że "TERAZ NIE" czyli jeśli chodzi o Śląsk ogólnie "KUPA" !!:-( [/COLOR]
[COLOR=black]Tu wszystko jest KUPA poza ludźmi !!! , rzecz jasna !!!:evil_lol: [/COLOR]

Posted

[quote name='PATIszon']Kopnij sie do najblizszego wulkanizatora , z pewnoscia odpali Ci jakas niepotrzebna oponke od motoroweru.

Ale jesli masz przeszkody z rurek PCV to opona gumowa moze byc za ciezka.
W sklepach buduwlanych sa takie szerokie rury , karbowane, w ktore chowa sie przewody , takie cos tez sprawdzi sie zamiast oponki.[/quote]
Ale nie, z PCV mam hopki a opona wisiała by przywiązana do bramki tak jak ma, lub miał to PASKUDA_BANDZIOR :cool1:
No dobra może wybiorę sie wrzeszcie do wulkanizatora na spacer z psem :)

Posted

[quote name='PUENTA imszar']1. gdzie można kupić jakaś szeroką oponę, lub co może być zamiast popony?[/quote]
generalnie wszystko, co przypomina opone chodzi o zasadę (dla psa) jak znajdę mój ostatni wymysł to tu wkleję... upss wpisałam linka z pamięci i udało się!!!:diabloti: normalnie mój maluszek takich rzeczy nie skacze, ale byłam ciekawa czy "załapał" koło

[IMG]http://meritum.republika.pl/images/blondyn_kolo.jpg[/IMG]

pozdrawiam i życze sukcesów
CHi & BBB

Posted

PATIszon - to ja tak ogolnie, za wszystkich zainteresowanych z forum o Agility :) Jakie wymiary maja poszczegolne deski? Bardzo nam sie spodobaly te Twoje przeszkody 8) i teraz kazdy chce takie piekne cacuszka miec :)

Posted

[quote name='Osoria']Siema!!Mam pytanko: Mam szczeniaka mieszańca i chciałam się zapytać w jakim wieku psa można zacząć treningi agility??Moja ma 5 mies.[/quote]To chyba jeszcze za wcześnie... chyba raczej takie sporawe przeszkody jak skończy proces dorastania... niewiem ile to może być 12 miesięcy?:lol: Niech wypowiedzą sie specjaliści:cool3:

Posted

[quote name='madzia i medor']A ludziska moje drogie, powiedzcie mi jakiej wysokosci, powinny być przeszkody dla boksera?? :cool3: :roll: :p :p[/quote]

bokserki są w kalsie large a więc 55-65 (dobrze mówię) ? my z reguły skaczemy(z bokserem - Bandziorem) na 60, 62 bo takimi stacjonatkami dysponujemy :) ale wiadomo że jak zaczynasz to od niższych wysokości :)

Posted

[quote name='Osoria']Siema!!Mam pytanko: Mam szczeniaka mieszańca i chciałam się zapytać w jakim wieku psa można zacząć treningi agility??Moja ma 5 mies.[/quote]
A jaki duży się zapowiada?
Popytaj w klubach swojej okolicy, może mają szczeniaczkowo. U nas młode psy dużych ras ćwiczą po prostu z małymi psami, przez co nie muszą wysoko skakać.

Posted

Ja mam 7tyg szczeniaka i ucze go kładki i hustawki. Oczywiscie niskiej!!! O hopkach nie mam owy, opona tez odpada. Po prostu chce go oswoic ze strefówkami i idzie nam swietnie. Przeszkody są naprawde prowizoryczne, ale małemu nic sie nie dzieje, prosze sie ie martwic :)

Gofcio na kładce

[IMG]http://djguciek.boo.pl/fotki/gofer/kladka.jpg[/IMG]

Psiak będzie wielkością jak sunia ON.

Posted

Super!
U nas też 7-tygodniowy szetland ostatnio zapoznawał się z kładką.
Moim zdaniem ze szczeniakami można spokojnie ćwiczyć, tylko nieintensywnie. W końcu dla niego przejście po kładce, czy przebiegnięcie tunelu jest dużo bardziej bezpieczne niż przewalanie się z innymi psami na spacerach.

Posted

[B]Ludziska kochane.[/B]

To jest topik o [B]budowie przeszkod[/B], a nie o tym co stoi na przeszkodzie zeby szczeniak cwiczyl agility. :modla:

Co do wielkosci poszczegolnych przeszkod zapraszam do poczytania przeroznych stron o tej tematyce, a zwlaszcza [URL="http://www.agility.strefa.pl/agility/regulaminfci.htm"]regulaminu agility[/URL]

Co do wielkosci hopek, ktore zrobila Ala:
postaram sie wkleic adres strony, z ktorej zostaly sciagniete wymiary.
A z tego co pamietam to bylo tak:
[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/3909/hopkawymiary6fp.jpg[/IMG]

Hmmm ta najdluzsza listewka ma oczywiscie 1100mm, a nie 110mm (ale juz mi sie nie chce poprawiac)

Posted

Mozesz cwiczcy niska kladke i palisade, tunele, slalom, opone zawieszona tak, ze dotyka ziemi oraz hopki: tyczki kladziesz na ziemi i uczysz psa przebiegania pomiedzy stacjonatami. Pies nie skacze, a uczy sie komunikowania z toba na torze. Mozesz te przeszkody ustawiac w proste kombinacje. Hustwke na razie darowalaby sobie, ale nie z powodu wieku: ja ucze tej przeszkody dopiero, gdy pies dobrze i szybko pokonuje kladke.

Posted

[quote name='saJo']Przepraszam, ale napisalam posta, z nim ty zwrocilas uwage, ze odbiegamy od tematu :roll:[/quote]

Przeprosiny przyjmuje TYLO w plynie.[SIZE=1]np. w b.stoku:cool3: [/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[CENTER][SIZE=3][B]A teraz wracamy do tematu :[/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]Budowa Hopek.[/B][/SIZE][/CENTER]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]

Posted

Ok, postaram sie :D

A teraz wracamy do budowy przeszkod: ma ktos jakies "plany" zeby zrobic palisade? Bo wlasnie jestem na etapie robienia tej przeszkody, gdyz poprzednia nie ma regulowanej wysokosci w stopniu zadowalajacym mnie. Podobne pytanie mam w kwesti kladki, bo to tez mnie czeka.

Posted

[quote name='saJo']

A teraz wracamy do budowy przeszkod: ma ktos jakies "plany" zeby zrobic palisade? .[/quote]

Tiaaa,
plan jest taki, zeby uzbierac kase i kupic w Slanach :evil_lol:
POdobnie "buduje sie " kladke....