PATIszon Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 [quote name='PUENTA imszar'] 1. gdzie można kupić jakaś szeroką oponę, lub co może być zamiast popony? [/quote] Kopnij sie do najblizszego wulkanizatora , z pewnoscia odpali Ci jakas niepotrzebna oponke od motoroweru. Ale jesli masz przeszkody z rurek PCV to opona gumowa moze byc za ciezka. W sklepach buduwlanych sa takie szerokie rury , karbowane, w ktore chowa sie przewody , takie cos tez sprawdzi sie zamiast oponki. Quote
Cimi Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 [quote name='PATIszon']A to: [URL="http://psiakraina.hg.pl/"]http://psiakraina.hg.pl/[/URL] chyba taka odleglosc Cie nie przeraza?[/QUOTE] Szzcerze mówiąc to nie wiadomo kiedy rozpoczna się tam treningi agility. Miały być od września, ale... :roll:. Quote
PATIszon Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 [quote name='Cimi']Szzcerze mówiąc to nie wiadomo kiedy rozpoczna się tam treningi agility. Miały być od września, ale... :roll:.[/quote] Ale [b]dziobek[/b] napisal, ze [quote][B]nie koniecznie musi to być AGILITY[/B] jaa generalnie chciałbym coś robić z psem jeśli to będzie [B]flyball[/B] czy [B]frisbee[/B] też bedzie OK. [COLOR=black]Poza tym, [B]chciałbym pogadać z kimś na ten temat[/B] i chciałbym, żeby mi ktoś to pokazał i TYLE !!![/quote][/COLOR] Quote
dziobek Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 [quote name='Cimi']Szzcerze mówiąc to nie wiadomo kiedy rozpoczna się tam treningi agility. Miały być od września, ale... :roll:.[/quote] [COLOR=black]@ Alll[/COLOR] [COLOR=black]Tak dzwoniłem tam !!![/COLOR] [COLOR=black]Pani mówiła mii że w ciągu 2-uch tygodni rozłożą tor i ogrodzą.[/COLOR] [COLOR=black]Umówiłem się z nią, że wtedy podjadę pogadać sobię z nią i popróbować też można !![/COLOR] [COLOR=black]Ale treningi faktycznie mają być od września jak znajdą szkoleniowca.[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]W Katowicach ogłasza się jeszcze Gostar, ale jak zadzwoniłem powiedzieli, że "TERAZ NIE" czyli jeśli chodzi o Śląsk ogólnie "KUPA" !!:-( [/COLOR] [COLOR=black]Tu wszystko jest KUPA poza ludźmi !!! , rzecz jasna !!!:evil_lol: [/COLOR] Quote
PUENTA imszar Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 [quote name='PATIszon']Kopnij sie do najblizszego wulkanizatora , z pewnoscia odpali Ci jakas niepotrzebna oponke od motoroweru. Ale jesli masz przeszkody z rurek PCV to opona gumowa moze byc za ciezka. W sklepach buduwlanych sa takie szerokie rury , karbowane, w ktore chowa sie przewody , takie cos tez sprawdzi sie zamiast oponki.[/quote] Ale nie, z PCV mam hopki a opona wisiała by przywiązana do bramki tak jak ma, lub miał to PASKUDA_BANDZIOR :cool1: No dobra może wybiorę sie wrzeszcie do wulkanizatora na spacer z psem :) Quote
Guciek Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 Paskuda_bandzior Tto ONA ;-) Paula ;-) Przywiążują razem z Gerwią oponkę do bramki :-) Quote
Paskuda_Bandzior Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 ha... :D i jest super :) no wiecie wysokość regulowana, normalnie luksus :P a tak na poważnie to opona juz pomalowana i mamy zamiar zabrać się za stelaż :) Quote
CHI Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='PUENTA imszar']1. gdzie można kupić jakaś szeroką oponę, lub co może być zamiast popony?[/quote] generalnie wszystko, co przypomina opone chodzi o zasadę (dla psa) jak znajdę mój ostatni wymysł to tu wkleję... upss wpisałam linka z pamięci i udało się!!!:diabloti: normalnie mój maluszek takich rzeczy nie skacze, ale byłam ciekawa czy "załapał" koło [IMG]http://meritum.republika.pl/images/blondyn_kolo.jpg[/IMG] pozdrawiam i życze sukcesów CHi & BBB Quote
Paskuda_Bandzior Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 a co to za wspaniały maluszek ????:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Guciek Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 PATIszon - to ja tak ogolnie, za wszystkich zainteresowanych z forum o Agility :) Jakie wymiary maja poszczegolne deski? Bardzo nam sie spodobaly te Twoje przeszkody 8) i teraz kazdy chce takie piekne cacuszka miec :) Quote
Medorowa Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 A ludziska moje drogie, powiedzcie mi jakiej wysokosci, powinny być przeszkody dla boksera?? :cool3: :roll: :p :p Quote
Osoria Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Siema!!Mam pytanko: Mam szczeniaka mieszańca i chciałam się zapytać w jakim wieku psa można zacząć treningi agility??Moja ma 5 mies. Quote
Mi. Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='Osoria']Siema!!Mam pytanko: Mam szczeniaka mieszańca i chciałam się zapytać w jakim wieku psa można zacząć treningi agility??Moja ma 5 mies.[/quote]To chyba jeszcze za wcześnie... chyba raczej takie sporawe przeszkody jak skończy proces dorastania... niewiem ile to może być 12 miesięcy?:lol: Niech wypowiedzą sie specjaliści:cool3: Quote
Paskuda_Bandzior Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='madzia i medor']A ludziska moje drogie, powiedzcie mi jakiej wysokosci, powinny być przeszkody dla boksera?? :cool3: :roll: :p :p[/quote] bokserki są w kalsie large a więc 55-65 (dobrze mówię) ? my z reguły skaczemy(z bokserem - Bandziorem) na 60, 62 bo takimi stacjonatkami dysponujemy :) ale wiadomo że jak zaczynasz to od niższych wysokości :) Quote
stereo Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='Osoria']Siema!!Mam pytanko: Mam szczeniaka mieszańca i chciałam się zapytać w jakim wieku psa można zacząć treningi agility??Moja ma 5 mies.[/quote] A jaki duży się zapowiada? Popytaj w klubach swojej okolicy, może mają szczeniaczkowo. U nas młode psy dużych ras ćwiczą po prostu z małymi psami, przez co nie muszą wysoko skakać. Quote
Guciek Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Ja mam 7tyg szczeniaka i ucze go kładki i hustawki. Oczywiscie niskiej!!! O hopkach nie mam owy, opona tez odpada. Po prostu chce go oswoic ze strefówkami i idzie nam swietnie. Przeszkody są naprawde prowizoryczne, ale małemu nic sie nie dzieje, prosze sie ie martwic :) Gofcio na kładce [IMG]http://djguciek.boo.pl/fotki/gofer/kladka.jpg[/IMG] Psiak będzie wielkością jak sunia ON. Quote
stereo Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Super! U nas też 7-tygodniowy szetland ostatnio zapoznawał się z kładką. Moim zdaniem ze szczeniakami można spokojnie ćwiczyć, tylko nieintensywnie. W końcu dla niego przejście po kładce, czy przebiegnięcie tunelu jest dużo bardziej bezpieczne niż przewalanie się z innymi psami na spacerach. Quote
PATIszon Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [B]Ludziska kochane.[/B] To jest topik o [B]budowie przeszkod[/B], a nie o tym co stoi na przeszkodzie zeby szczeniak cwiczyl agility. :modla: Co do wielkosci poszczegolnych przeszkod zapraszam do poczytania przeroznych stron o tej tematyce, a zwlaszcza [URL="http://www.agility.strefa.pl/agility/regulaminfci.htm"]regulaminu agility[/URL] Co do wielkosci hopek, ktore zrobila Ala: postaram sie wkleic adres strony, z ktorej zostaly sciagniete wymiary. A z tego co pamietam to bylo tak: [IMG]http://img145.imageshack.us/img145/3909/hopkawymiary6fp.jpg[/IMG] Hmmm ta najdluzsza listewka ma oczywiscie 1100mm, a nie 110mm (ale juz mi sie nie chce poprawiac) Quote
saJo Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Mozesz cwiczcy niska kladke i palisade, tunele, slalom, opone zawieszona tak, ze dotyka ziemi oraz hopki: tyczki kladziesz na ziemi i uczysz psa przebiegania pomiedzy stacjonatami. Pies nie skacze, a uczy sie komunikowania z toba na torze. Mozesz te przeszkody ustawiac w proste kombinacje. Hustwke na razie darowalaby sobie, ale nie z powodu wieku: ja ucze tej przeszkody dopiero, gdy pies dobrze i szybko pokonuje kladke. Quote
PATIszon Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [B]Sajo!!! [/B][img]http://www.smileys-fr.com/smileys/forum/71.gif[/img] Quote
saJo Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Przepraszam, ale napisalam posta, z nim ty zwrocilas uwage, ze odbiegamy od tematu :roll: Quote
PATIszon Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='saJo']Przepraszam, ale napisalam posta, z nim ty zwrocilas uwage, ze odbiegamy od tematu :roll:[/quote] Przeprosiny przyjmuje TYLO w plynie.[SIZE=1]np. w b.stoku:cool3: [/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] [CENTER][SIZE=3][B]A teraz wracamy do tematu :[/B][/SIZE] [SIZE=3][B]Budowa Hopek.[/B][/SIZE][/CENTER] [SIZE=1][/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] Quote
saJo Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Ok, postaram sie :D A teraz wracamy do budowy przeszkod: ma ktos jakies "plany" zeby zrobic palisade? Bo wlasnie jestem na etapie robienia tej przeszkody, gdyz poprzednia nie ma regulowanej wysokosci w stopniu zadowalajacym mnie. Podobne pytanie mam w kwesti kladki, bo to tez mnie czeka. Quote
PATIszon Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='saJo'] A teraz wracamy do budowy przeszkod: ma ktos jakies "plany" zeby zrobic palisade? .[/quote] Tiaaa, plan jest taki, zeby uzbierac kase i kupic w Slanach :evil_lol: POdobnie "buduje sie " kladke.... Quote
saJo Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Ok :lol: czekam na dostawe palisady :razz: Ma ktos inny pomysl?? Quote
Recommended Posts