iwa77 Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Goniu - ja dopiero dzisiaj się dowiedziałam o tym domku i przed godziną dopiero pierwszy raz rozmawiałam z tą Panią - więc do 100 % mamy dość daleko .... Nie wiem skąd taka informacja o tym , że dom pewny ?:cool1: Guzek znalazłyśmy dopiero dzisiaj na spacerze przez przypadek - więc niech najpierw lekarz to zobaczy i się w ogóle wypowie co to jest i w zależności od tego dopiero będziemy decydować co dalej .... Quote
A-s-i-a Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 gonia66 napisał(a):Ups...to ten domeczek ie jest jeszcze na 100%????A operacja ewentualna tych guzków to gdzie bylaby robiona??We wrocku czy w W-wie?? Spokojnie, spokojnie :) Idz Cioteczko spać, nie denerwuj się ;-) Quote
gonia66 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 A-s-i-a napisał(a):Spokojnie, spokojnie :) Idz Cioteczko spać, nie denerwuj się ;-) :crazyeye:To aby na pewno do mnie???A kto tu się w ogole denerwuje???JA jestem spokojna..oczywiście poki- co...a jeśli chodzi o spanie- to nie chadzam spać wieczorem:roll: Quote
dorcia44 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Pani Tereska bardzo się denerwuje ,nie może się doczekać efektów wizyty. Jedyny mankament to taki że u niej jeszcze praca wre i ogród z lekka wygląda jak plac budowy...wiosną jest lepiej. Pieskiem jest zauroczona. :loveu: Quote
iwa77 Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Dostałam właśnie wiadomość ,że sprawa adopcji Tysona przez Panią Teresę jest na razie wstrzymana , gdyż ta Pani rozważa adopcję innego pieska . Czyli Tyson szuka domu nadal , jutro po konsultacji u weta przedstawię jego opinię i bierzemy się za ogłoszenia jamniczka ( mile widziana pomoc przy ogłoszeniach cioteczki :razz:) Quote
gonia66 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 dorcia44 napisał(a):Pani Tereska bardzo się denerwuje ,nie może się doczekać efektów wizyty. Jedyny mankament to taki że u niej jeszcze praca wre i ogród z lekka wygląda jak plac budowy...wiosną jest lepiej. Pieskiem jest zauroczona. :loveu: To o co chodzi????Bo juz się pogubiłam troszkę...:oops: Quote
danka1234 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Iwonko,czekam w takim razie na wieści od Ciebie i zabieramy sie za ogłaszania maluszka. Quote
iwa77 Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 gonia66 napisał(a):To o co chodzi????Bo juz się pogubiłam troszkę...:oops: Czemu się pogubiłaś ? Pani przekazała dzisiaj w południe taką wiadomość osobie , która miała przeprowadzać wizytę p/adopc. a ta osoba mnie - ot i wszystko ! Danuśku - jutro po wecie dam znać ! Dziękuję ,że jesteś z nami i pomożesz :loveu: Quote
A-s-i-a Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 gonia66 napisał(a)::crazyeye:To aby na pewno do mnie???A kto tu się w ogole denerwuje???JA jestem spokojna..oczywiście poki- co...a jeśli chodzi o spanie- to nie chadzam spać wieczorem:roll: :ices_bla: To miał być zarcik :oops: To jednak ja powinnam wtedy iść spać ;) Gonia66, jednak Ty miałaś nosa :oops:... Patrz, jednak domek nie na 100%. Pewnie Pani się przestraszyła guzka- (w moim mniemaniu, pewnie tłuszczaka). Quote
Isadora7 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Być może Pani zabrakło asertywności i nie umiała powiedzieć że boi się guzka. Wybrnęła w inny sposób. Iwonko czekam zgodnie z tym co rozmawiałyśmy o "niezbędniki" do allegra. :loveu: Quote
iwa77 Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Dorotko - będzie tak jak uzgodniłyśmy , jak tylko wrócę ze schronu , mam nadzieję ,że z dobrymi wiadomościami , zaczynamy działać z promocją małego ! Cioteczki - nie martwcie się , domek i to dobry znajdziemy w mig ! Quote
danka1234 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 A pewnie ze domeczek szybciutko sie dla takiego slicznego ,malenkiego ,kochanego robaczka znajdzie.;) Quote
gonia66 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Eh...no tak teraz juz wszystko wiem- pogubilam sie bo rano post od dorci, że Pani zauroczona i czeka na wizyte a pare godz pozniej wiadomosc ze Pani ma na "oku" innego pieska...troszkę szkoda- bo dziewczyny mowily ze ta slicznota azjest zachrypniety od "placzu" za czlowiekiem..a mnie juz wyobraźnia pracuje- co by to bylo gdyby tam byla moja Ciapulińska..serce pęka..na szczeście przy takich cioteczkach jakie tam są koło niego- nic złego mu nie grozi i domek na pewno się znajdzie bo jak inaczej...jemu tam tak smutno- gdybym mieszkala blizej juz bym go na Tymczas brala...:cool3: Quote
gonia66 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 iwa77 napisał(a):Dostałam właśnie maila od Pani Teresy - Pani definitywnie zrezygnowała z adopcji Tysonka ! Jutro będę u malucha :p:p:p to go wymiziam od wszystkich ciotek ! MIalaś rację Iwonko..niektóre dzienice Waszawy są baaaardzo baaardzo daleko od Wrocławia....żaden beret tam nie sięgnie....:cool3: Quote
iwa77 Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Dostałam właśnie maila od Pani Teresy - Pani definitywnie zrezygnowała z adopcji Tysonka ! Jutro będę u malucha :p:p:p to go wymiziam od wszystkich ciotek ! Quote
iwa77 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Cioteczki - już wszystko wiem na temat "znaleziska na brzuszku " Tysonka! Nie jest żaden wredny guz ani narośl tylko jest to zwykła malutka przepuklina pępkowa !Wg opinii lekarza małemu to w żaden sposób nie przeszkadza w funkcjonowaniu , nie boli go .Nie ma w związku z tym żadnych wskazań do szybkiej interwencji chirurgicznej. Diagnoza jest na 100 % więc i dalsza diagnostyka jest zbyteczna. Dowiedziałam się ponadto ,że interesują się Tysonem (wg.opinii schroniska) fajni ludzie z Wrocławia.Mają podjąć decyzję o adopcji na dniach , gdyż w rachubę wchodzi jeszcze inny piesek , któremu kończy się niedługo kwarantanna. Gdyby się zdecydowali , będę natychmiast o tym powiadomiona przez schronisko! Nie mnie jednak dzisiaj stworzę jakiś tekścik do ogłoszeń i zaczynamy go reklamować ! Quote
Isadora7 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Moja Ruda miała przepuklinke 2 cm. Wyszło to w sobote przy sterylce i skoro ciachanie to od razu przepuklinka załatwiona. Quote
danka1234 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 cudnie ze u robaczka to nic powaznego.:lol: czekam zatem na tekscik i ruszamy z ogłoszeniami w poszukiwaniu domku. Quote
taxelina Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Tyson, jest latwiejszy adres do zapamietania na strone jamnicza Jamniki i mixy szukaja domow i jestes na jamniczym profilu na naszej klasie!! Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
iwa77 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Tekst do ogłoszeń Tysona : Ten uroczy i śliczny jamniczy samczyk trafił do naszego schroniska z interwencji w dniu 17.01.2009 .Piesek błąkał się zmarznięty i wygłodzony po wrocławskich ulicach , nadaremnie szukając pomocy u mijających go ludzi ... Jamniczek ma ok. 6 lat . Wabi się Tyson. Tyson jest przemiłym i bardzo kochającym ludzi stworzonkiem. Jest bardzo kontaktowy i grzeczny.Lgnie do człowieka całym sobą i uwielbia się przytulać.Bardzo lubi spacerki i ładnie chodzi na smyczce. Siedzi w klateczce i jak tylko zobaczy człowieka zaczyna wesoło szczekać i "tańczyć " aż ogon mu mało nie odpadnie , aby tylko zwrócić uwagę i przyciągnąć człowieka do siebie.Niestety tej bliskości człowieka Tysonek ma na co dzień w schronisku bardzo mało. Ta samotność jest trudna do zniesienia dla Tysona - biedulek rozpacza bardzo, szczekając i wyjąc całymi dniami żałośnie ! Schronisko to nie miejsce dla niego ! On tak bardzo potrzebuje swojego człowieka ! Chciałby oddać komuś całe swoje psie serduszko ! Tysonek jest zaszczepiony , odrobaczony i zachipowany. Jeżeli ktoś z Panstwa chciałby pokochać tego słodkiego maleńkiego jamniczka proszę o kontakt w sprawie adopcji : tel.605 546 486 mail [email protected] __________________ Quote
iwa77 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Ogłoszenia Tysonka : Wyróżniona Alegratka: Pi�kny i kochany jamniczek Tysonek E oferty: Pi�kny i kochany jamniczek Tysonek / Psy > Jamniki - Wroc�aw Gumtree Wrocław: Piękny i kochany jamniczek Tyson - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Wrocław Quote
iwa77 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Ogłoszenia jeszcze dorobię - ale tak mi komp muli ,że nie daję rady ! Quote
gonia66 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 BARDZO PZREPRASZAM ZA OFFA...ALE JUZ I TAK JEST TROCHĘ ZA PÓŹNO..ZOBACZCIE CIOTECZKI- BŁAGAM- TU WAS TAK DUZO- MOZE KTORAŚ COŚ POMOŻE..MOZE WYMYŚLI... http://www.dogomania.pl/forum/f28/w-wa-pilnie-dt-inaczej-zostanie-wywieziony-zabity-130080/index3.html Quote
danka1234 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 iwa77 napisał(a):Ogłoszenia jeszcze dorobię - ale tak mi komp muli ,że nie daję rady ! to ja jutro dorobie ogłoszenia. Quote
Recommended Posts